Bana göre yaz geliyor eldeki konutların satılması için 250 baz faiz indirimi olacak..........
Printable View
Goldman sachs, türk bankaları ve şirketlerle, yapılandırılmış büyük kurumsal kredileri satın almak için görüşmeler yapıyor - matrıks
Yarın mb ben burdayım demek için 25 baz puan artış verirse merkez bankası üzerinde baskılar olduğuna dair söylemler artar.
Yarın mb değişiklik yapmazsa dolarda kısa vadede kayda değer birşey olmaz, orta vadede yukseltir
Yarin mb 200-275 baz puan arası faiz arttirirsa bu çok önemli bir tampon olacaktır, onumuzde ic ve dışarda artan riskler ve vadesi gelen doviz borclarla artacak doviz talebine çok iyi bir yatırım olur, yarin yapilmayacak 250 bp arttırım yazin 400 bp olarak çıkar.
Ben zaten para sahibiyim ve çalışan biriyim, paramı kazanıyorum, dinamiklere gore pozisyon alıyorum, burda faiz duasına çıkmadım, ülkenin çıkarları açısından olması gerekeni soyluyorum.
ziraat yatırım gecelik %23.55 diyor.414.650 tl me 414.920 tl dönüş gösteryor.sanırım 30 lira stopaj keser
24 Nisan Çarşamba 17:21 YSK, MALTEPE'DE KAMU GÖREVLİSİ OLMAYAN SANDIK KURULU ÜYELERİNİN ARAŞTIRILMASINI KABUL ETTİ
Ben hiç koca ekonomistin bloomberg tarzı yerlere konuştuğunu görmedim, koca ekonomist gerçekleri söylediği için koca ekonomisttir, malesef bu devirde bir medyaya çıkıp faizler artacak çünkü deyip açıklasanda çünküden sonrası önemli değil, çünkü tasarruf bilmeyen bireysel faizler artacagindan oturu alisveris yapamayacagindan, muteahit ise ev satamayacagindan ya zengin oldugunu faizci oldugunu yada dış mihrak olduğunu söylüyorlar, gerçekten matematik ve rakamlar böylesine ortadayken çıkıp çıkıp UZMONLOR FOİZLOR DOSOCEK DOYOR demek ve bunları dinlemek nekadar dogru bilmiyorum
Zaten yeni çıktı kredi faizleri... 1.28’den 1.45’e geldi... Neyse düştü dersin kim bilecek :)
TPP de faizler MB faizinin altına düşeli 2-3 ay oldu...Arada fırlasa da genelde düşük...MB faizi indrirse mantıklı olur...Dolar için MB veya Hükümetin bir hedefi yok....Dolar bu çıkarda inerde :oleyo:
TPP de max 24.10 görülmüş bu gün....Goldman Sach muhabbet , ondan önce IMF falan derken hergün bir gündem ve faiz aşağı...
Evet soracağım hatta aracı kurumu değiştirmeyi bile düşünüyorum çünkü sadece kendi ürünlerini satma derdinde gibi geliyor işyat bana .
İşin aslı hepsi aynı ama belki doğru bir aracı kurum bulurum .Gedik yatırım belki olabilir geçen aramışlardı gecelik swap gibi birseylerden bahsetmişti .Onuda öğrenip paylaşmaya çalışırım burdan .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mert bey biraz once bloomberg izledim. Yarin pas gecilecegini ancak nisan mayis enflasyonunun cok yuksek cikacagini ve bunun sonucu yillik yuzde 25 gibi bi oran yakalanacak dendi.haziranda fauzkerin tekrar tepe noktasina gelinecegi belirtildi. Sizin teziniz aynen onaylandi
Gösterge faiz 24 , banka size kaçveriyor max 22.50x0.85=19,12 enflasyon yuvarlak rakam 20 ...e siz TRY yatırımcıları ne kazanıyorsunuz :oleyo: , paranın alım gücünü bile koruyamıyorsunuz.... MB faizi 30 bile yapsa sizin alacağınız yine enflasyon altı faizdir....Nedenini hepmizi biliyoruz...Dolayısıyla alternatf reel getrisi olan başka enstrumanlar bulmamız lazım....
Sn.diproyal bu haber içerigini okudum ama bazı kısımlar havada kalıyor tam anlayan birisi bu konuyu anlatabilirmi ?
örnek vericek olursak misal %25 oranla 6 ay mevduatı bagladık diyelim şimdi banka bu kanunu kullanıp vadesi gelince düşük oran ilemi işlem yapıcak ?
Mb yarını pas geçerse faturası hazirandaki ppkda çok feci çıkar. Tahvil faizleri 25-26 olur haziranda, bankalar yine mb ve tahvil faizlerinin 400 bp uzerinde faiz vermeye başlar mevduatlara, bu sefer mbnin politika faizinde çok bir hareket alanı kalmaz, mbdekilerin uzerinde bir baskı olmasa yarin 250 bp gelir.
Pas gecmeyip faiz arttirmasini bekliyorum, eger arttirmazsa onumuzdeki gunlerde artacak borclara bagli doviz talebi ve tuketimdeki uzun sureli durgunlugun ardindan tekrardan yukselis egilimi baslamasiyla haziran daki ppkda 400 baz puan arttırım yapmak zorunda kalır, bunun bankalardaki reel faizlere yansıması ise cok daha yuksek olur
Şahsen bu dediğinizi yarın yapma ihtimalleri bence yok. Faiz 24 zaten , 2 yıllık tahvil %20.92 seviyesinde, enflasyon %19.70(sanırım) merkez bu görüntüde neden faiz arttırsın ? İngiltere swap faizleri bizi zorluyordu spekülatif hareket için şuan o durumda yok ben yarın faizde değişikliğe gitmeyeceğini düşünüyorum. Gelecek ay faiz indirebilir düşüncem vardı ama bu kur seviyesiyle o da çok kolay olmayacak.
Hayır konu o değil.
Ziraat'in şu ürününe yasal dayanak olması için yapıldı bu düzenleme.
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...eksli-hesaplar
Sozum meclisden dışarı şu saatten sonra faiz indirmek gerçekten büyük saçmalık, bankalarin bi döviz borç stoku bu durumdayken ki birsuru sebep var bu mumkun degil, sadece rasyonel bir yonetim olsa ufak bir matematikle yarın faiz arttırması gerektiğini düşünür ve yapardı, bencede çok düşük bir ihtimal ama yarın bunun yapılmamasının sonucu ağır olacak malesef