Çekmeyeceği ne malum mal elin de zaten toplu
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Çekmeyeceği ne malum mal elin de zaten toplu
Bir de tabi zorlu enerji ve Vestel oto İçin ciddi para ihtiyacı olabilir ,, bu nedenle iyi fiyatlardan yabancı Yüksek oranlı ortak planlanıyor olabilir olumlu taraftan bakarsak
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben zaten yazımda bunu defalarca vurguladım. Burada dışarda olan lotları toplayabildiği kadar toplayıp 2019 yada 2020 de VESBE nin %20-30 unu en az 20 tl ve üstü fiyatlardan yabancılara arz edebileceğini düşünüyorum....
Burada %15 pozisyon azalttığımı geçen hafta yazmıştım , şimdi benim için alım fırsatı veriyorlar , yemiyor aşağı çekemiyorlar , çünkü aşağıda alışlarımı ve burada forumda daha önce pozisyonlarını satmış yada kaptırmış diğer yatırımcıların alışlarını göruyorlar.....
Endeksin 1.70 cente kadar inebileceğini düşünüyorum.... bu esnada da bakalım VESBE yi nereye çekecekler , PAsif alışlarım ekranda yazılı , hadi hodri meydan.....
--------------------------
yatırım tavsiyesi değildir....
peki alımlar neden durdu.geçen hafta 11,30 lardan dünya kadar mal topladılar..
Bunlar akbaba , bunların amacı alabildikleri kadar iskontolu ve ucuza pozisyon almak. şimdi biraz yukarı çektiler , daha önce toplananları hesaba aktardılar , şimdi resmen fiyat bilinçli aşağı çekiliyor.... Bu borsanın işleyiş yapısı hep böyle iğrenç .... Adamlar dilediği gibi yönlendiriyor.... 1 milyon lot pozisyon çekildi , güya satıcımı var hayır? bugün 10 bin lot pozisyon aldım 10.66 ortalama ile ... 10.50 ve altında 10 bin lot daha alışım var , yiyorsa düşürsünler.... satış haneleri boş , güya işte dediğim gibi emekli fonlarından çözülüm istiyorlar.... onlarda sadece son 2 günde 10 bin lot gelmiş sadece..... Bakalım mutlaka hayal kuruyorlar bir sonraki yükselişte satmayanında pozisyonlarını alırız diye. Ben seçimden sonra artık bilançoyu beklerim... Bakalım nasıl bir bilanço bizi bekliyor olacak....
----------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir...
10,69 ortalama ile sattıklarımın % 30 ile geri döndüm :)
endeks anlık yukarı tırmandıkça sanki bu aksine geri çekiliyor satış yiyor.çok garip..
garip bir gün idi.
12,5 milyon hacim ile şuna da nerelere indi.
sanırım Vestelin alım yapmasına rağmen hisse toparlanmıyor
Bugunkü hacim cidden yüksek. Vestel satıyo olmasın 🤭
var birşey dönüyor ama ne ?
250.0000 ₺ ile hisse çöktü..
Düşürmek için 30.000 hisse yeter bu kadar sığ tahtada, karşıda kuvvetli bir alıcı yok ise .. 10.75 lerde 5000-6000 alımlar gördüm ,, ama 17:00 gibi 300 500 tane İle işler yapılıyordu .. belkide kopacak diye gün içi açıkçılar akşam satmak zorunda kaldı .panik Yok .. Ekstra büyük alım Yok . 10 altına gelirse alırız ne var ne Yok ..yarın yine alım bildirirse şaşmam
13 milyon hacim bu hisse için yüksek bi tutar takas paylaşabilecek olan var mı?
Düşüşü küçük hacimle yaptı. Sattığını sanmıyorum. Kademeler boş olunca saldı
Aksine son 3 ayin en yuksek hacmi gerceklesti
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fakat ilginc olan, alislarin yarisi tek basina citi ye ait.
Esas sorun piyasa 91 tutmazsa kriz başlangıcı olur ,ozman vesbe kaça düşer acaba nereye kadar basarlar ,kâğıtlar pul olur o dönemler de ,malda kalmakmi mantıklı kenara çekilmekmi
Sabırlı olun, satmak yok.
Küçük hesaplar peşinde olmayın. Büyük kazancı kaçırırsınız.
http://i.hizliresim.com/1Er3aD.png
http://i.hizliresim.com/1Er3aD.png
Forumda hiç kimse olan biten dönen oyunları göremiyor mu ????
Son 1 ayın 10 gününde 1 milyon lota yakın mal toplandı öylemi ? Siz bunu benim külahıma anlatın. Zerre kadar inanmıyorum senette dönen alçaklıklardan. Aylardır süründürüyorlar , bilanço süper bile gelse , baskı ile yerinde tutuluyor... Şu anda bir parti yukarı hareketle alabildiklerini aldılar , yine aşağı çekiyorlar fiyatı hemde hacimsiz şekilde.... Nasıl olsa bezdirip , yıldırıp , yine ucuzdan toplarız diye ....
Dünkü işlemlere gelince , işlemlerin %80 i AK YATIRIM üzerinden döndü.... 10.000 lot lar 20.000 lotlar yazıldı , yine karşılığında AK Yatırım tarafından çizildi.... Hiç unutmuyorum bir zamanlar bir senette , kendi kurumumdan karşılıklı kendim al - sat la yoğun işlem yaptım diye aracı kurum beni uyarmıştı , alanda satanda aynı kurum , şüphe çekip işlem yasağı alabilirsiniz gibilerinden. Bunu yapan büyükler ve patron ayakları olunca herhalde onlara dokunan yok.... Şimdi 2 gün sonra takas dağılımlarına bakacağım.... 20.06.2018 de Emeklilik Fonlarından satışlar olmuşmu ? Özellikle Ak Yatırım satışları , Emekli Fonlarından mı ? ŞAyet büyük kısmı öyleyse , hareket yaklaşıyor diye umutlanırım....
Ama hala alçaklıkla , hile ile , bu senet buralarda tutulmaya çalışılırsa , bunu yapanlara yaramasın , burnundan gelsin elbet bir gün diliyorum.... 6 aylık bilançoları beklemeye devam ... son 2 günde 15.000 lotun üzerinde alım yaptım.... Fiyatı çektikçe alımlarla karşılık vermeye devam edeceğim...
Böylesine sığ senette 1 milyon lota yakın senet sözde işlemden çekilecek , ama senet geri gelecek öylemi ? Batsın sizin bol maniplasyonlu borsanız !!!!!!
-------------------------------
Boşveriiiiin , alın kiranızı yatın ... zorlu fiyatını dert etmiyor ben mi edicem ,,, beleşe düşerse alırız 5er 10 ar,,,,, yoksa Arcelik olana kadar yatışa devam..yeterki kademeli alın .. yüklü alıp %15-20 düşerse moral bozulmasın ..
Gene 2000-3000 toplama başladılar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine başlıyoruz .. 4000-5000 alışlar var
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dışarda biraz işim vardı , cepten kontrol ettim , baktım Deniz Yatırım alımlara geçmiş.... Zaten Dün AK Yatırım karşılıklı işlemler , tahmin ettiğim gibi 2 gün sonra emekli fonlarından VESTL e mal toplayan yan hesaplar arasında olduğunu tahmin ediyordum.... bugünde muhtemelen Resmi hesaba aktarılıyor... şu anda toplamda 78900 lot , nette 67500 lot Deniz Yatırım işlemleri var....
Geçtiğimiz ay iddia ettiğim gibi , Emekli fonlarının pozisyonlarını kendi hesaplarına aktarıyorlar.... bu geçirme işlemi bittiğinde , kemerleri bağlar uçuşda düşmemek için arkama yaslanırım.... Sabah 5000 lot kaptırdım , olaki aşağı çekerlerse aşağıdan geri alayım diye.... Dışarda olduğumdan müdahele edemedim. Deniz Yatırım ın alımlarını gördüğümde direkt üsttende olsa yerine koyardım.... Neyse 86500 lotla teselli olcaz , aç gözlü olmaya gerek yok :P
--------------------------
Nereye yahuuu .???daha katılamadık yeterince [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Deniz yatırım ne kadar aldı görebilen varmı.
Heyecan var mı ? Dökülen falan ??
Kimsede pasta yok galiba
Gerçekten çok ilginç , alanzo ve basicaz gibi , bende malum son 2 günde 10.64 ortalama ile aldıklarımı 11.20 ortalama ile kaptırdım :) Aslında seçim olmasa satmaya asla niyetim yoktu , ama 2. tura kalma olasılığı yüzünden hazır 10.64 den 11.20 ye güzel bir prim , bunu cebe realize ettim , şimdi seçimlere daha elim açık girmiş oluyorum. Taşıdığım miktar duruyor.... ama yine 13K lot kaptırdım bugün nette..... aslında bu miktar daha fazla idi , ama 11.66 civarından verdiklerimi dayanamayıp 11.26-11.30 larda yerine koydum :)
------------------------------
Ben 11.58 ortalama ile kaptırdım [emoji85]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Senin ortalaman iyiymiş, maşallah. benim ortalamayı düşüren , sabah 5-6 bin lotu başlarda vermiş olmaktı , DEniz Yatırım alımları yokken , dedim bunlar acaba biraz daha aşağı çekip ucuzlatıcak mı seçim öncesi diye düşündüm , o esnada 5-6 bin lotu erken kaptırınca , birde açıkcası 11.30-11.40 ı seçim öncesi kırdırmıcaklar herhalde diye düşündümdü.... aşağılardan çok mal kaptırınca açıkcası 11.60 larda fazla mal vermek istemedim , bugünkü hakkımı doldurmuştum :P Bakalım bizim verdiğimiz pozisyonları nihayetinde birileri aldı . bu alanlar bakalım VESTL e pozisyon toplayan yancılarmı , yoksa senette yatırımcıların savaşımı :)
----------------------
Ben birde şöyle düşünerek verdim seçim sonrası olaki olumlu bir durumda önce banka,thy,aselsan ve büyük hding ve sanayi şirketleri sert hareket yapar yan tahtalara sonra sıra gelir. Olumsuz durumda zaten hepsi düşeceğinden vesbe de etkilenir diye düşündüm. Seçime biraz nakitde gireceğim seçim sonu vesbeme tekrar dönerim umarım....
çok mantıklı düşünmüşsün , bende senle aynı düşüncelere sahibim, yalnız THY ve Aselsan hariç, onlarda yeni yatırımcı pek çok kişiye arz ettiler.... onları riskli görüyorum bu sene için..
ben malum VESBE lerimden vazgeçemem ... bu sefer sonuna kadar sabredicem.... Hedefimdeki layık fiyatlara varmadan çıkmak istemiyorum . Ama Vesbeyi ana pozisyon olarak taşıyayıp , onun kredisiyle diğer senetlerde pozisyon almayı düşünüyorum , bence 2. çeyrek bilançolar dövizden dolayı pek çok şirketin kötü gelecek , o yüzden yine bilançoda VESBE gibi iyi gelebilcek çok az sayıda şirket var... Bakalım ben bir şekilde 2. tura kalabileceğini düşünüyorum , o yüzdende bende pozisyonlar azalttım.... oda olası borsayı sert düşürdüklerinde aşağıdan pozisyon alma gücüm olsun , böylece en azından diplerden yakaladıklarım ilk tepkide kar ettirir....
Pazartesi , seçim sonrası oldukça volatil bir piyasa bizi bekliyor olacak gibi.....
---------------------
Vestel dün 83.366 lot 11 tl fiyata kadar toplamış. 11 üzeri hareketi başkaları yaptırmış anlaşılan....yada vestelin kontrölünde olan resmiyetde görünmeyen hesaplardan...
Arkadaşlar geçen ay ihracat yavaşlamış gördüm. Pek olumlu değil rakamlar. Buna rağmen ilk beş ayda 500 milyon dolar civarı ihracat var. Mevsimsel etkiyi düşünürsek ilk beş ayda toplam satışı 2 Milyar TL civarı bekliyorum.
Şimdi bir kıyaslama yapalım:
------------- GEÇEN YIL (GERÇEKLEŞEN)-------------BU YIL----------------
ilk 3 ay-----------689.010.000------------------1.040.822.000 (GERÇEKLEŞEN)
ilk 6 ay----------1.744.512.000---------------- 2.200.000.000 (TAHMİNİM)
İlk 5 ayda yaptığım hesaplamalara göre satışlar 2 Milyar düzeyine ulaştı. İnşallah Haziranda 60 milyon doları aşarsak ihracatta o zaman benim tahminime gelir ki bu da ciddi bir temettü potansiyeli oluşturur. Bu da hisse fiyatına çok çok çok olumlu yansır.
YTD
Gecen sene ile karsilastirma yapmak yanlis olur. Vergi indiriminden dolayi. Turkbesd verilerine gore, 2.ceyrekde nerdeyse 1.ceyrek kadar satis yapildi. Cok iyi bir 2.ceyrek bekliyorum. Net kar tahmini yapmak zor, borclanmalar ve ypp da hedge girip girmediklerini bilmedigim icin.
Benim calismalarima gore.
Satis 2.425.000.000
Net esas faaliyet kari 241.000.000
Bundan ticari kur karlari zararlari, doviz karlari zararlari birde vergiyi dusersek net kar cikar.
Onunlada ilgili calisiyorum, ama henuz bitiremedim.
Sadece şunu soyleyebilirim. Tahminim gerceklesirse, gecen ceyrekteki bayildigimiz, net esas faaliyet karinin bile %30 geciyoruz.
Saygilar.
eğer tahmin ettiğim üzere şirketi kottan çıkarıp satma planı varsa bilançoyu da allayıp pullayacaktır. diğer senaryo bilançoyu kötü gösterip düşük fiyattan toplayayım diyebilir. ytd...