Sayfa 230/885 İlkİlk ... 130180220228229230231232240280330730 ... SonSon
Arama sonucu : 7073 madde; 1,833 - 1,840 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by Basicas Yazıyı Oku
    Ben 11.58 ortalama ile kaptırdım [emoji85]

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Senin ortalaman iyiymiş, maşallah. benim ortalamayı düşüren , sabah 5-6 bin lotu başlarda vermiş olmaktı , DEniz Yatırım alımları yokken , dedim bunlar acaba biraz daha aşağı çekip ucuzlatıcak mı seçim öncesi diye düşündüm , o esnada 5-6 bin lotu erken kaptırınca , birde açıkcası 11.30-11.40 ı seçim öncesi kırdırmıcaklar herhalde diye düşündümdü.... aşağılardan çok mal kaptırınca açıkcası 11.60 larda fazla mal vermek istemedim , bugünkü hakkımı doldurmuştum :P Bakalım bizim verdiğimiz pozisyonları nihayetinde birileri aldı . bu alanlar bakalım VESTL e pozisyon toplayan yancılarmı , yoksa senette yatırımcıların savaşımı

----------------------
    yatırım tavsiyesi değildir...

2. Ben birde şöyle düşünerek verdim seçim sonrası olaki olumlu bir durumda önce banka,thy,aselsan ve büyük hding ve sanayi şirketleri sert hareket yapar yan tahtalara sonra sıra gelir. Olumsuz durumda zaten hepsi düşeceğinden vesbe de etkilenir diye düşündüm. Seçime biraz nakitde gireceğim seçim sonu vesbeme tekrar dönerim umarım....

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Basicas Yazıyı Oku
    Ben birde şöyle düşünerek verdim seçim sonrası olaki olumlu bir durumda önce banka,thy,aselsan ve büyük hding ve sanayi şirketleri sert hareket yapar yan tahtalara sonra sıra gelir. Olumsuz durumda zaten hepsi düşeceğinden vesbe de etkilenir diye düşündüm. Seçime biraz nakitde gireceğim seçim sonu vesbeme tekrar dönerim umarım....

çok mantıklı düşünmüşsün , bende senle aynı düşüncelere sahibim, yalnız THY ve Aselsan hariç, onlarda yeni yatırımcı pek çok kişiye arz ettiler.... onları riskli görüyorum bu sene için..

ben malum VESBE lerimden vazgeçemem ... bu sefer sonuna kadar sabredicem.... Hedefimdeki layık fiyatlara varmadan çıkmak istemiyorum . Ama Vesbeyi ana pozisyon olarak taşıyayıp , onun kredisiyle diğer senetlerde pozisyon almayı düşünüyorum , bence 2. çeyrek bilançolar dövizden dolayı pek çok şirketin kötü gelecek , o yüzden yine bilançoda VESBE gibi iyi gelebilcek çok az sayıda şirket var... Bakalım ben bir şekilde 2. tura kalabileceğini düşünüyorum , o yüzdende bende pozisyonlar azalttım.... oda olası borsayı sert düşürdüklerinde aşağıdan pozisyon alma gücüm olsun , böylece en azından diplerden yakaladıklarım ilk tepkide kar ettirir....

Pazartesi , seçim sonrası oldukça volatil bir piyasa bizi bekliyor olacak gibi.....
    ---------------------
    yatırım tavsiyesi değildir...

4. Vestel dün 83.366 lot 11 tl fiyata kadar toplamış. 11 üzeri hareketi başkaları yaptırmış anlaşılan....yada vestelin kontrölünde olan resmiyetde görünmeyen hesaplardan...

5. Arkadaşlar geçen ay ihracat yavaşlamış gördüm. Pek olumlu değil rakamlar. Buna rağmen ilk beş ayda 500 milyon dolar civarı ihracat var. Mevsimsel etkiyi düşünürsek ilk beş ayda toplam satışı 2 Milyar TL civarı bekliyorum.

Şimdi bir kıyaslama yapalım:
    ------------- GEÇEN YIL (GERÇEKLEŞEN)-------------BU YIL----------------
    ilk 3 ay-----------689.010.000------------------1.040.822.000 (GERÇEKLEŞEN)
    ilk 6 ay----------1.744.512.000---------------- 2.200.000.000 (TAHMİNİM)

İlk 5 ayda yaptığım hesaplamalara göre satışlar 2 Milyar düzeyine ulaştı. İnşallah Haziranda 60 milyon doları aşarsak ihracatta o zaman benim tahminime gelir ki bu da ciddi bir temettü potansiyeli oluşturur. Bu da hisse fiyatına çok çok çok olumlu yansır.

YTD
    Son düzenleme : KADRAJ; 25-06-2018 saat: 16:05. Sebep: HİSSE NET SAYFASININ DANDİKLİĞİ

6.  Alıntı Originally Posted by KADRAJ Yazıyı Oku
    Arkadaşlar geçen ay ihracat yavaşlamış gördüm. Pek olumlu değil rakamlar. Buna rağmen ilk beş ayda 500 milyon dolar civarı ihracat var. Mevsimsel etkiyi düşünürsek ilk beş ayda toplam satışı 2 Milyar TL civarı bekliyorum.

İlk 5 ayda yaptığım hesaplamalara göre satışlar 2 Milyar düzeyine ulaştı. İnşallah Haziranda 60 milyon doları aşarsak ihracatta o zaman benim tahminime gelir ki bu da ciddi bir temettü potansiyeli oluşturur. Bu da hisse fiyatına çok çok çok olumlu yansır.

YTD
    Gecen sene ile karsilastirma yapmak yanlis olur. Vergi indiriminden dolayi. Turkbesd verilerine gore, 2.ceyrekde nerdeyse 1.ceyrek kadar satis yapildi. Cok iyi bir 2.ceyrek bekliyorum. Net kar tahmini yapmak zor, borclanmalar ve ypp da hedge girip girmediklerini bilmedigim icin.
    Benim calismalarima gore.
    Satis 2.425.000.000
    Net esas faaliyet kari 241.000.000
    Bundan ticari kur karlari zararlari, doviz karlari zararlari birde vergiyi dusersek net kar cikar.
    Onunlada ilgili calisiyorum, ama henuz bitiremedim.
    Sadece şunu soyleyebilirim. Tahminim gerceklesirse, gecen ceyrekteki bayildigimiz, net esas faaliyet karinin bile %30 geciyoruz.
    Saygilar.

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by KADRAJ Yazıyı Oku
    Arkadaşlar geçen ay ihracat yavaşlamış gördüm. Pek olumlu değil rakamlar. Buna rağmen ilk beş ayda 500 milyon dolar civarı ihracat var. Mevsimsel etkiyi düşünürsek ilk beş ayda toplam satışı 2 Milyar TL civarı bekliyorum.

YTD
    VESBE nin ihracat rakamini nasil buluyorsunuz Sn. Kadraj?

8. eğer tahmin ettiğim üzere şirketi kottan çıkarıp satma planı varsa bilançoyu da allayıp pullayacaktır. diğer senaryo bilançoyu kötü gösterip düşük fiyattan toplayayım diyebilir. ytd...

Sayfa 230/885 İlkİlk ... 130180220228229230231232240280330730 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •