Yanýlýyorsun...kendisi de zamanýnda kooperatif iþine girmiþ ve baya maðdur olmuþtu...kendisi anlatmýþtý...en yapýlmayacak iþtir kooperatif iþi, koopere þekilde tecavüz edilir...zaten bunu öðrendikten sonra, anlayýþla karþýladým beton düþmanlýðýný.
Printable View
Þu an için çok haklýsýnýz,hatta son 20 yýllýk süreç içinde ama öncesinde,sabit gelirli insanlarýn bir ev sahibi olmasýnýn en önemli yolu kooperatiflerden geçerdi,evet kazýklanmadan ev sahibi olan pek yoktur,hatta,kooperatifleri fakirler kurar,orta halliler devam ettirir zenginler ev sahibi olur diye acý ama gerçeklik payý olan bir söz türemiþti,ancak o zaman için sistem bu þekilde çalýþýyordu...
Emlak vergileri son ödeme günü yarýn son mesai günü arkadaþlar.
Kasým sonu cumartesi-pazara denk geldiði için, Aralýk ayýnýn ilk haftasýna uzatilma gibi bir durum olabilir mi...
Bu konuda erken bilgisi olan topige yazarsa memnun oluruz.
ABD ekonomisi alarm vermeye baþlamýþ. Ýlginç bir video.
https://youtu.be/kUsedFKI-X4
Mehmet Fatih Kaçýr da aldatýlmýþ FETÖ cülerden diyorlar sosyal medyada. Adamý sobelemiþ birisi. Hemen eski tweetini silmiþ, ifþa edeni de bloklamýþ. :-) :)
https://twitter.com/japondegil/statu...296711680?s=21
https://pbs.twimg.com/media/EKejbyeWsAAYpmE.jpg
https://pbs.twimg.com/media/EKejbyiWkAA-SLC.jpg
Esenler baþkaný Mehmet Fatih Göksu da aldatýlan FETÖ cülerden diye yazmýþlar. Ýlginç. Araþtýrýlmasý lazým bunlarýn.
https://twitter.com/politikvidyo/sta...91746576879616
https://pbs.twimg.com/media/EKemPb0WkAAzy5J.jpg
Ankara Çankaya da Sinpaþ AltýnOran evleri hakkýnda olumlu- olumsuz görüþlerinizi almak isterim. Ulaþým yönünden, oturanlarýn kalitesi açýsýndan, aidat- hizmet açýsýndan, çevre faktörleri açýsýndan eleþtiriler....
Ýstanbul Boðazýndaki Tekne ve Yatlarda Neden Türk Bayraðý Yok Amerikan Bayraðý Var? Ýþte Sebebi?
Özellikle Ýstanbul'da yaþanlar iyi bilirler. Boðaz hattýnda birçok tekne ve yatta Türk bayraðý yerine Amerikan bayraklarý dalgalanýyor. Peki neden tekne ve yatlarda Türk bayraðý yok? Amerikan bayraðýnýn olmasýnýn sebebi ne?
https://www.boxerdergisi.com.tr/ista...e-sebebi-49311
dolar düþer demi. hee düþer düþer.....
çünkü abd tü kaka .... tromp zaten deli. falan.
Kacak kat cok gordum
Ama bina ustu kacak bina hayatimda ilk defa goruyorum
Bunlarmi Turkiyenin saf temiz Turk koylusu? Milletin efendisimi? Hiicc sanmiyorum
https://i.ibb.co/C0hD1BT/75435785-21...55436032-n.jpg
Forumdaþlar þöyle bir sorum var:
Bir sanayi sitesinde kendime ait nispeten ufak bir imalathanede imalat yapýyorum ( 200m2 civarý).
Ýþler büyüdü. Ayný site içinde yan yana 2 dükkan satýlýk. (toplam 400m2) .
Ancak içinde poþet imalatý yapan bir imalatçý var kiracý olarak.
Dükkanlar site içinde benim dükkanýn yakýnýnda (60-70metre) olduðu için çok iþe yarayacak gibi gözüküyor.
Soru: Dükkanlarý satýn alsam içindeki imalatçýyý çýkarabilir miyim?. Mahkeme yoluna gidersem süreç ne kadar sürer?
Baþkasýna kiraya vermeyeceðim kendim kullanacaðým taahhütüne raðmen süreç uzayabilir mi?
Yeni alýnan ticari bir sanayi imalathanesinde satýn alanýn kendim kullanacaðým çýk deme hakký var mý?
En kötü ve en uzun süreç (süre olarak) ne olabilir?
Bu ülkede en kötü süreç kiracýnýn bi mafya ile anlaþýp çýkmamak için seni tehdit etmesi olabilir...
Evet o nedenle ufaktan kiracýnýn profili ile ilgili istihbarata baþladým. Sitedeki hýrdavatçý ile hýrdavat malzemesi poþet barteri yapmýþlar. Hýrdavatçýnýn dediðine göre kendisi hýrdavat malzemelerini aldýktan sonra hýrdavatçý kendisinden poþet isteyince , dur bakalým 2 mal aldýk hemen poþet istiyorsun gibi bir acaip davranýþta bulunmuþ.
Yani aldýðý malýn barter karþýlýðýný dahi sonradan ödemeye kalkmýþ.
Sorunlu bir tip olma ihtimali var.
Ancak o atölyeler bana çok lazým. Kiralýk bir yerle çözülecek þekilde deðil makinalarým.
Olayýn mafya boyutunun dýþýnda hukuki boyutu nedir acaba?
Eðer kiracý sözleþmesini tapuya þerh ettirmedi ise çýkartabilirsiniz. Tapuda þerh varsa tapu memuru satýș sýrasýnda size söyler zaten. Tapuya þerh ettirme nadir rastlanan bir durum. Benim gördüðüm sadece kiracý banka olduðu durumda bu konu üzerinde hassasiyetle duruyorlar.
Sizin durumda tapuda þerh olmadýðýný varsayarsak Türk borçlar kanunu madde 351'e göre tapu devrinden itibaren 1 ay içinde ihtarname çekerseniz, kiracý 6 ay içinde çýkmak durumunda. Çýkmazsa dava açabiliyorsunuz. Bu süreci bizzat yaþamadým ama usulüne uygun yapýldýðýnda problem çýkacaðýný sanmýyorum.
Saygýlar.
Deðerli bilgiler için çok teþekkür ediyorum.
Süreç anladýðým kadarýyla þöyle:
Satýn alma
Ýhtarname 1 ay
Kiracýya verilen süre: 6 ay
Þu ana kadar 7 ay.
Kiracý mülkü boþaltmaz ise dava sürecinin baþlatýlmasý ve avukat ile görüþme 15 gün-1ay
Bu sürecin sonunda yani 7.5 aylýk hukuki sürenin ardýndan dava süreci baþlatýldýðýnda bu dava tipik olarak ortalama ne kadar sürer?
Süreç 7.5ay + dava süreci olarak düþünülürse toplam ne kadar bir sürede sonuca baðlanýr. Dava süreci Türkiye þartlarýnda ne kadar sürebilir. (Standart dýþý bir durum olmadýðý durumda en kötüsü nedir?)
(Mahkeme süreci tamamlanmadan kiracýyý zorla tahliye etme þansýmýzýn olmadýðýný hesaplayarak söylüyorum).
Baþýmdan geçen tecrübeyi aktarayým , genelde; 'sulh' ile çözümler böyle oluyor.
Kiracýsý bulunduðumuz iþhanýný 2014'te LCWaikiki satýn aldý ve ihtarname göndererek , 'kira sözleþmeniz yýl sonu bitiyor , yýl sonunda tahliye edin' dedi.
Araya tanýdýklar sokuldu ..
Þöyle maðduruz vsvs gibi argümanlardan sonra,,
Ýlk etapta LCW'ye gerekli olan 1,2 ve 3'cü katlardaki kiracýlara bir taþýnma bedeli ödedi , 4 ve 5'inci katlara ise 2 yýl bedelsiz oturma imkaný saðladýlar...
Bu tip çözüm örneði çok duydum .
Ülkemizde iþler böyle çözülüyor !!!
sn. @british söylediðiniz süreç hem taþýnma süresini hem de satýn alma maliyetini arttýracaðý için epey sancýlý bir süreç. Sanayi esnafý sanýldýðýndan daha problemli olabiliyor.
Bilgi ve öneriler için teþekkürler.
Rica ederim. Sadece ihtarname de yeterli olabilir, böylece 6 ay içinde çýkmasý durumunda daha az masraf yapmýþ olursunuz. Tanýdýk bir noter varsa yardýmcý olabilir. Ýtiraz ederse veya çýkmazsa o zaman bir avukat ile anlaþýlabilir. Yalnýz ihtiyaçtan mý, yoksa kira dönemi sonunda sözleþmeyi yenilemiyeceðiniz için mi ihtarname göndereceksiniz ona karar vermek lazým. Ýnternette bulunan tüm örnekler 2. þýk için ama o daha uzun bir süreç gerektirebilir, yani yýllýk kira döneminin(bu sözleþme sonu da olabilir gerçi örnek ihtarnamelerde dönem sonu yazýyor ama yine de araþtýrmak lazým) ilk ay ayýnda ise dava açmak için 11 ay daha beklemek gerekli olabilir.
Þuna http://aaghukuk.com/wp-content/uploads/Makale-2.pdf bir bakýn.
Dava süreciyle ilgili bir tecrübem olmadý, bildiðim kadarýyla rutin bir iþlem yani bir kaç duruþma sürüyor, ama süre konusunda emin olmak için bir avukata danýþmak lazým.
Sözleþmeler genelde 1 yýllýk yapýlýyor ve dönem sonunda uzatýlýyor ancak yeni kontrat yapýlmýyor diye biliyorum.
Örneðin kiracý 1.6.2014'te kira kontratýný yapmýþ ise ve biz de atölyeyi 1.1.2020'de satýn almýþ isek kabaca 6 ay daha süresi mi oluyor?
Örneðin kira kontratý baþlangýcý 1.1.2015 ise biz de atölyeyi 1.10.2020'de satýn aldýysak yine 6 aylýk kuralgeçerlioluyor mu?
Ayrýca geçen yýllarda çýkan bir yasada 10 yýllýk kira süresi geçildiðinde kiracý otomatik olarak tahliye edilebiliyor diye duymuþtum. Bu durumda da uzun bir ihtarname ve dava süreci oluþuyor mu acaba?
mafya olana mafya olacaksýn...
sen dükkaný al istersen yarýn çýkarýrsýn... satýn aldýktan sonra kiracýnýn senin ile herhangi bir sözleþmesi yok !
baþýmdan geçeni bu forumda anlattým. gittim elektirik ve suyunu kestim 2 günde çýktýlar.
mahkeme ile uðraþcam deme ptt ile döner bu iþler bir ihtar bile 1 ay eline geçme belgesi sürebilir süre bazýnda.
adam bir mahkemeye gelmezsse direk 5 6 ay öteye verilir diðer tarih. uzarda uzar. sanýrým 5 kereye kadar mahkemeye katýlmama hakký var en sonunda bilirkiþi tutar mahkeme.
ama dedim ya mafya vari takýlýyorsa durum bu.
anlaþmak en faydalý uzlaþmak yani kiracý ile. yok mafya vari takýlýyorsa kesersin elektirði. seninle kira sözleþmeside yok açtýramazda.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...35896&page=207
okumaný öneririm.
Önemli tecrübeler bunlar. Hýr gür çýkmadan halletmek en mantýklýsý ama þu anki Türkiye þartlarýnda kiracýlarýn kirayý dahi yatýramadýklarý bir ortamda hýr gürsüz tahliye pek mümkün de deðil.
O nedenle satýn almalarda çok dikkat etmek gerekli.
Bilgi için teþekkürler.
üstat pazarda bile 1 kuruþluk mal alýrken hýr gür çýkýyor. sanayide durum çok daha farklý olur uzlaþmaya gidebileceðinizi sanmýyorum.
mal sahibi ile görüþün ilk olarak bence. o da durumu kiracýsýna anlatsýn. sonra kiracýnýn niyetini anlamýþ olursunuz zaten.
þuanki mal sahibi ile kiracý sözleþmesi var mý yok mu ? varsa süresi ne zaman bitiyor vs. bunlarýda mutlaka öðrenin.
Elektriðini suyunu kesme mafyalýk mý oluyor..Hayýr yanlýþ anlama bi gülümsedim..
Keþke bütün mayfalar böyle olsa..
Adam senle yüz yüze iken bir laf eder..Evli barklý bir adam (eðer öyle isen) olarak kamyon altýnda kalmaktan beter eder seni..
Alt alta üst üste , sillet tokat ana bacýküfürlü kavgaya girerim akþamda huzur içinde uyuyabilirim dersen elinden geleni ardýna koyma derim..
Ýnsanla uðraþýlmaz..
Benim bir arkadaþ (ki çok çok iyi bir çocuktur) baðdat caddesinde kendisinin kullandýðý ekmek daðýtma kamyoneti ile son derece lüks bir cipe sürtüyor..içinden çok klas!! bir hanýmefendi iniyo..Çocuðun yüzüne bile bakmýyor..Arabasýna giriyor bir telefon açýyo..
Çocuk saf saf bu kadýnla konuþup iþi halletme derdinde iken 1 dk içinde 2 polis aracý geliyor..
çocuðun ehliyeti (tabi peþinden zor bela bulduðu iþi) ve evlenme aþamasýna geldiði kýzý kaybediyor..
Mayfa böyle olunur.:)
o haným mafya deðil anýnda polis geldiðine göre ya ankarada dayýsý var yada ona benzer biþey :)
ben zaten bana tonla küfür eden kiracýnýn ( sülalesini tek baþýma karþýma alarak) kesmiþim elektriði.
o senin arkadaþýn yerinde olsam baþýma bunlarý getirse heleki benim sevdiðim bir yakýna dokunsa o jipi biyerine monte ederim :)
Mafya var Mayfa var..:) Yeri gelir en büyük mafya devlet olur..
Çocuk iþ bulamýyordu o ara evlenecek de..
Zor bela bu iþi buldu asgari ücret..
Bu iþ de gidince çocuk da iyice sýkýldý iþsiz adama kýz vermem diyen baba falan derken..
Kýzý da kaybetti..
Ýnsanla uðraþýlmaz..
Kiracý lafý duyunca ben þahsen bucak bucak kaçýyorum artýk..:)
Özellikle son yýllarca TR de artýk herkes manyamýþ durumda.
haklý olduðun bir þeyi savunacaksýn. ben bunu bilirim. öyle asarým keserim diyen tipte çok kimse var.
oldu öyle baþýmdan geçen bir kaç olay. karþýsýna çýkýnca bukez oo hoþgeldin çaymý kahfemi içersine dönüyor olay genelikle :he:
yoksa kimse kimsenin malýna çökemeyeceðini biliyor þu devirde.
asarým keserim diyene papuç býrakýrsan donunuda verirsin en sonunda.
Bankalar ya da kurumsal firmalar 7-10 yýllýk sözleþme yapabiliyor. Sizin durumda öyle olduðunu sanmýyorum. Eðer sözleþme tarihi sonunda yeni sözleþme yapýlmazsa her yýl sanki bir yýllýk yeni sözleþme yapýlmýþ gibi devam ediyor. Sözleþme tarihi ile uðraþmak istemiyorsanýz ihtiyaçtan çýkarma yoluna gidin, zaten ihtiyaç duyduðunuzu yazmýșsýnýz. Tapu devrinden sonra 1 ay içinde ihtar, 6 ay sonra dava.
Alternatif olarak halihazýrdaki mal sahibine sözleþme sonunu da sorabilirsiniz, belki de dönem sonu yakýn bir tarihtedir. 6 ay süresi her koþulda oluyor diye biliyorum, bu süre kiracýya yer arama, taþýnma için verilen süre. Ancak zaten dönem sonuna 6 ay varsa o bu süreye sayýlýyor nu onu bilmiyorum.
Saygýlar.
Evet ben zaten kesinlikle ihtiyaçtan çýkartmak istiyorum. Yani daha sonra kiraya vermek gibi bir niyetim kesinlikle yok ve bununla ilgili bir taahhütte vermekte sakýnca görmem.
Araþtýrdýðým kadarýyla 3 yýl kiraya verilemiyormuþ eðer kiracýnýn mal sahibinin kendi ihtiyacý nedeniyle tahliyesi saðlanýrsa.
Dava sürecinden ve süresinden tam emin olsam biraz daha kesin bir düþünceye sahip olacaðým.
Emlak konut: Þirketimiz projelerinden Ýstanbul Esenyurt Hoþdere 6. Etap arsa satýþý karþýlýðý gelir paylaþýmý iþi (Semt Bahçekent) tasfiye edilmiþ olup, kalan ikmal inþaat iþleri þirketimiz tarafýndan ihale edilecek