Kendimi bildim bileli "tahta bacak Rahşan'dir o...Alıntı:
hatırlarsanız Ecevit affı değildi Rahşan affı id ve galiba Ecevitin ipini çeken hususlardan biri de buydu....
:))))))))))))))))))))))))))))))))
Printable View
Kendimi bildim bileli "tahta bacak Rahşan'dir o...Alıntı:
hatırlarsanız Ecevit affı değildi Rahşan affı id ve galiba Ecevitin ipini çeken hususlardan biri de buydu....
:))))))))))))))))))))))))))))))))
bence herşey Londra dan sonra oldu
tatlı dil forumu toplantısında
city of london da 25 büyük yatırım şirketi temsilcilerine
faizleri düşüreceğini ve gerektiğinde merkeze müdahale
edebileceğini söyledi
doların cin i şişeden çıktı
bide Kıbrıs var
2 trilyon dolarlık doğalgaz rezervinden bahsediliyor
özelleştirin diyolar yane...
reeskont kredi ödemelerinde ,
dular kuru 4,20 ye sabitlendi...
duların tabanını bulduk
pi sayışıla çarpıp enflasyona bölüp
faizle çarparsanız hedefi bulursunuz
mohikan abi ,de köy kahvesi muhabbeti diyo
abi,çok reca ederim bak nası çalışıyoz
mutluluğun formülü ,çok yakında...
Evet narinin, bu yazdigin en dogrusu...Benim 4'un altina gelir didigime bakma, benim yazdigim abarti...
Akdenizdeki gaz "kuru gaz"...Yani LNG'ye donusturulemez. Boru hattiyla direk Avrupaya nakledilemez. Neticede ya Turkiyeden gecen gaz hatlarina peyderpey karistirilarak, ya da Hazar Koridorundan gelecek hatta karistirilarak Avrupya gonderilebilir.
Bence burada Kibris meselesi bir pazarlik unsuru olarak kullaniliyor.
Şöyle aklıma ilk gelen
Gerci paranoya diyen cikar belkide
Madem iletilemeyen gaz
Çıkarıp ada da elektriğe çevirip Tr ye Elektrik Satayım tarzı bi ihtiyaç planlamasını mi öngörüyorlar
İhtiyaç yoksa da ihtiyaç sonradanda oluşturulabilen bişey
Mesela mekanizmali stor perde
Bim a101 şok mikros her yerde var
Kullanislida değil
Ben bin yıl yasasam almam
Ama markete giren elinde bunlan cikiyo
Abi bunu şöyle düşündüm
Rockefeller in dedesinin Çin e gaz lambası satışı var ya
Lanba bedawa
Gaz sonra paralan
Elon musk gelio gidio
Elektrikli araba muhabbeti
Teknoloji bedava
Elektrik parayla
Gibi
Genede olmaz olmaz
Gerci ben denek tahtası olmayı sevmem de . İşin içinde teknolojik yenilik vs de olsa . 3g tel kullanırım 4g ye gecmem mesela
Ama tabi Acizlik herseyi yaptirabilir
Burdaki acizlik klasik manada olan degil
Abi hep gözümüz dışarda birazda yerli örnek
Mesela ben Dimes sirketiyim
Meyve suyumu satsam meyvenin kendini mi satsam
İki düşünmem dahi
Suyu daha kârlı is
Yani adam gaz satsa yatırım katirim vs işin meyvesi
Elektrik ise suyu
Yoksa mevcutta bizdeki gaz hattı akarken konu uzmanı olmasamda kim gelir kuru gazı alır o boruya katar aktarır ya
Bernoulli prensibine göre mumkunde pek
degil zate bi de icerdeki ham gazı kurunun hattına kacirirsin abi :-) kuru hafif yaş ağır
Zaten diğer ticari yanı işin
Azeri yada rus herneyse
Hattaki ham gazın sahibi eyvallah der mi ya
Bnm malima katiyon el malını der
İmkan dışı bence
Ama şunu da şerh yaziym
Sonra yaparlar filan
Ben anlamaz
Biraz ordaki durum şuna benziyoda olabilir
Biz ordayken
Bunun gibi
Yani o planları yaparken
Yok gazı çıkarıp elektriğe isleyip bize satcaklar vs vs
Ama önce şu vidyoyu izlesinler :-) hele bi
https://m.youtube.com/watch?v=r1_9HIIZ4FM
Yani biz ordaykene olmazzz
Yoksa ne satın alacan
Tesisi kurar kendin halledersin
Çok daha ucuza gelir
Araya yok seçim yok ekonomi derkene giren çıkan bikaç argumandan sonuç :
Gavur fırsattan istifade iki hareket cekiyo bence
Ama şöyle diyim
Masadakilerin gücünü bilmem tabiki
Ben kendi tarafimi tutarım sadece
Tabi mücadele hep zordur ya
Yani benim hayatımda genelde hep öyleydi
Muharrem abimiz, siyasi hayatı muhaliflikle geçmiş biri, yani bugün Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı şeylere de muhalif olması beklenir...Kendi muhalifini başkan adayı yapıp sonra mitinglerde "buna oy verin" demek nasıl bir şey olaki ?..Adam sana muhalif yaw...Bu yönüyle kurgu en baştan yanlış...Neden acaba ?...
Bir çok şeyi alkışlamadı...Bırak ki yapsın...:cool:
Meherrem abem cumhurbaşkanlığını belki kazanır diyordum emmeeee....
Yerli tomofile karşıyın. Yabancı markaların taşeronluğuna devam. Tüsiadın şişman kedilerinin batının attığı kemikle mutlu olacağı sisteme devam . Teknoloji geliştirmeye hayır.!
Hızımı alamam, aselsanı, tai'yi de , tankı da uçağı da kilitlerün.
Kanal manal istemem. Gemiler yalıdan gitsin.
Ben muhalifin, her bişeye muhalif...
Ölene kadar mokoko...
Deyomuş.
Procesi ne ?
Acaba deyom?
Kazanmak mı istemeyoo ?
abi,erdogan ekmelettin gibi bi amatörü bile az bi farkla yendi...
referandumu %1 farkla kazandı
hep kazandı ,heç yenilmedi
favori hala o
saadetliler ona oy veriyordu
muhafazakar kürtler ona oy veriyordu
iyi parti yoktu
ekonomi bu kadar bozuk değildi
şimdi bu eksileri topla
erdoğandan çık
kalanı muhareme ekle
kocaman bi izotopumuz oldu
hayırlı olsun...
Mhp'yi de Erdogan'a eklemen lazim. Onceki secimlerde hesabin icinde Mhp yoktu...Alıntı:
şimdi bu eksileri topla
erdoğandan çık
kalanı muhareme ekle
Iki yil once haziran secimlerinde Akp % 41 aldiydi ve iktidari kaybettiydi. Kilicdaroglu denilen akpli, 2 milyon secmeniyle Bestepeye cikip, hukumeti kurma yetkisini isteyemedi.
Tayyip Agam kasimda erken secime gitti ve yeniden % 49 aliverdi.
49-41=8
Secimin sonucunu iste bu % 8 belirleyecek. Cok kaypak bir kitle bu...Iyi Partiye gitme olasiligi yuksektir. Emme menfaati buldugundan ve dolar da dustugunden Cummir ittifakinda da kalabilir.
Secim sonucu yine % 49-% 51' dir...
Gecmis sahifede yazdin, yine yazem...Yeniden London'a gidiyorlar.
Dolar, 4, 20'ye cakilir, borsa patlarsa secimlerden sonra af cikacak demektir. Secimi de Tayyip Agam ve Cumhur ittifaki kazanacak demektir.
Secimlerden sonra dolar 4'un de altina gelir.
Una gore...
Dolarda güçlü destek 4.54 ağam bu baskılara faiz artırımına sadelestirmeye rağmen 4.60 larda.geçici olarak 4 20 düşse de gelecek te kaos var büyük resme iyi bakmak lazım hocam. Syg.
https://m.mynet.com/huda-par-24-hazi...-secim-4152420
Sinyaller Cumhur ittifaki diyor. Ikinci tura Ince'nin kalmasi durumunda secilmesi imkansiz...Ince, Tayyip Agam yeniden secilsin diye aday yapildi.Alıntı:
Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı. HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni devam ettirme yönünde irade beyanında bulunan Erdoğan'ı destekleme kararı aldık" ifadesini kullandı.
2.tura Aksener kalirsa, % 100 diyemeyiz emme Aksener'in secilmesi mumkun...
Yani siz diyorsunuz ki iyi partiye oy verenler İnceye değil, Tayyibe verecek öyle mi ama Aksener gelirse CHP ye oy verenler direk Akşenere verecek.
Hudaparin oyu ne kadar ki esansı bile okunmaz bu arada hdp geçen seçimde %13 e yakın oy aldı hudapar mı vardı yanlarında.Selahattin niye içerde zannediyor sunuz? Hocam Eğer bugün hapisten çıksın %17-18 oy alır bundan dolayı içerde....
eveeet gelelim hesap kitap işlerine,
akçılar 38.9 alsa
milliyetçiler 5.6 alsa
saadetçiler 3.3 alsa kıyamaz bunlar tayyipe verir...
hüdacılar, işçiler ve diğerleri 2 desen fazla fazla
olmuyo işte sonuç izotop...
220 milletvekili iktidar alır
330 muhalefet alır
burda dursun şeçimden sonra isteyen dalgasını geçebilir...
narin abem
600 mebusumuz olcek bu dönem
50 taneyi tarihte bugün ve viop topiğine ayirdın bea ?
50 dane de bağımsız olur deyip de kıvırayım bari...
makarayı seçimden sonra yapacaktık fekat
sağlam yakalandık...
Kürtler alır işte 50 dene. Yannış yok..
meherrem abem veya meral abacık seçilirse
döviz ne olabilebilir ?
borsa ?
enflasyon?
afrin ?
ıdlip?
munbiç?
diger suriye?
kanalistanbul?
3.havaalanı ?
cuvap var mı argıdeşleede ?
Burada yorum yazan yaşını başını almış abiler,
Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi başkan adayı yapması eleştiriye, kendine yapılan muhalefete ne denli hoşgörüyle baktığının göstergesidir. Bu olgunluğun tabii ki "reisçi" zihniyet tarafından anlaşılmasını beklemiyorum. Kendine muhalif olanı aday yapıyor diyor ve "error" veriyor beyinler normaldir.
Bir dğer abi de kaç zamandır Akşener in başkan olacağını defaatle yazmasına rağmen son birkaç postunda cumhur ittifakı diye sayıklamaya başladı gene. Yok bilmemne olursa bilmemne olacakmışda dolar 4 liraya gelecekmiş erdoğan başkan olacakmışmış...
Ne oldu abi? Akşener in başkan olacağı analizim tutmazsa bir daha yazmam diyordun?
Reis gitmişde Londradakilere finans dersi vermiş gider yapmışmış...
Hayaller las vegas gerçekler bağcılar amk.
Kol gibi dış ticaret açığı, mb kasasındaki yetersiz nakit, bol miltarda özel sektör borcu, geç kalınmış iktisadi adımlar, bağımlı merkez bankası, ohal, bölünmüş toplum, adalete karşı güvensizlik... Siz neden bahsediyorsunuz??
gel bakayim burya muharrem...demek. muharrem beyin ipi elimde mi demek acaba.. madem kendi stunde aday belirliyor kazaninca ayni zamanda kendi ustude olmuyormu.. peki, gel bakayim burya muharrem ne demek oluyor....is olsun torba dolsun diye aday yaptim manasimi cikiyor..simdi insanlar boyle bu durumda nasil oy versin.kime verdin.
acikcasi memlekette lidrer de yok. partide yok.. butun partileri toplasan 1 parti cikmaz. parasi olan aday olmus. olmayan bakmis..butun partiler toplansin sinav yapilsin sinavi gecenler tek parti altinda toplansin. simdi lidere gelelim...liderlerde toplansin. amerika ,israil, feansa, yunanistan ve almanya oylama yapilsin. oy kullunan turk olmayacak..kim hangi lider en az oyu alirsa onuda lider yapalim..memleketin onunde kimse duramaz.
Sizler futbol takimi tutar gibi particilik yapiyorsunuz. Tayyip Aga gitsin de ne olursa olsun kafasindasiniz.
Ben muneccim degilim abi...Net olarak yazdigim su, Turkiyeyi yonetecek kisi ulkucu olacak...Sebeplerini uzun uzun yazdiydim.
Tayyip Agam her sartta kaybetti. Referandum sonrasi Turkiyayi yoneten Bahcelidir.
Madem ekonomik bir kriz bekliyorsunuz, nicin Ince'nin kazanmasini destekliyorsunuz? Ince'nin kazanmasi ve krizin Chp'nin basina patlamasi, Chp'ye yapilabilecek en buyuk kotuluktur. Chp, Turkiye siyasetinden silinir, gider.
Ikinci tura Tayyip Agam ve Ince kalirsa, Iyi Parti ve Saadet'e oy verenlerin tamami goturup oylarini Ince'ye ve Chp'ye vermezler. Ince, Kilicdaroglu tarafindan, Tayyip Agam yeniden kazansin diye piyasaya surulmus bir adaydir. Bunlar Akplidirler.
Ben partici degilim abi, memleket icin en hayirlisi neyse o olsun. En hayirlisi, Cumhur ittifakinin kazanmasi ve Bahcelinin yonetmesi.
Saadet-Iyi Parti-Chp-Hdp buradan nasil bir meclis cogunlugu cikacak? Ince % 25 oyla neyi yonetecek?
Akli olan buna oy vermez...
Nuriş, Bahçeli dediğin bir garip adem. Neyi yönetecek? Ülkücü dediğin nedir? Şimdi kötü sıfatlar kullanmak istemiyoirum ama bahsettiğin siyasal misyonu kesinlikle taşıyamaz. O kesimde böyle bir donanïm mevcut değil.
Ha siyasal islama yaptığı gibi bunlara da liberal yetmez ama evetçi solcular payanda olacak dersen' "oha artık" derim. Olmayacak şey değil gerçi..
amerija, israil , fransa yunanistan ve almantanin istemeyecegi lider. turkiyenin lideri olmalidir..buda bellidir...aki karayi ayirt edemiyorsaniz ben neyleyim.
Ben bunlara bakarim...Yogusam bana ne siyasetten...Alıntı:
döviz ne olabilebilir ?
borsa ?
enflasyon?
afrin ?
ıdlip?
munbiç?
diger suriye?
kanalistanbul?
3.havaalanı ?
Siyasetin kitabini yazan adam, 1748'de sunu yazmis "Demokrasi, tiranliga gidisin en kestirme yoludur".
Gelismekte olan bir ulkenin, gelismis ulke olamaycagini ve halkin oyuyla hicbirseyin degismeyecegini anlayacak kadar yasadim bu dunyada...
Fransiz Devrimi, Bolsevik devrimi, Kuba Devrimi, Iran islam devrimlerinin dis dinamikle gerceklestigini, Che guavera'nin da kokain kacakcisi oldugunu bilecek kadar da okudum.
Dinler de dahil inandiginiz hersey masal...
Bosverin abi, sallayin gitsin...
Euro/usd 1, 1584 ....Iste bu kotu haber...
...cok okumussun abi kafa bulanmis.
SM-A500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
cevo pkk nin reklamini yapmaya utanmiyormusun?
pkk nin sahadaki elemani oldugu ve bunuda acik acik soyledigi icin icerde olmasin, biz kicimizi pkk ya yasladik deyip her turlu melaneti kansizligi yaptigi icin olmasin.
hadee soyle bakem o niye icerdeymis fetocular niye icerdeymis?
ne yumurlacan bakem.
Şimdi...Benim yazdığım o son mesajda ne var abi : Koalisyon...Bu ülkenin borsasının koalisyon fiyatlaması 2,2 dolar ve altıdır...Akıllı borsacı politize olmaz...Şimdinin bebelerine bunu öğretemiyoz en büyük sıkıntı bu, hemen siyaset, la ne meraklısınız akideş…
ayvaya katılıyon, en hayırlı sonuç cumhur ve MHP ağırlıklı meclis...On numara tespit...Ben de İnce diyordum emme son gelişmelerden sonra vazgeçtim...Devletin başına Devlet gelmeli abi...
sırasıyla. amerika, israil, fransa , yunanistan ve almanya ülkemizi yönetecek hangi lideri istemiyorsa . işte o liderin altında toplanalım....bu söylediğim yalansa yalan deyin...başkada buraları meşgul etmeyelim.. sonuçta yukardaki ülkelerin çoğu bizi parçalamaya gelmiş ve kurtuluş savaşı vermişiz. kimler vermiş analarımız babalarımız, dedelerimiz...amerika için biz koskoca bir kolorduyu feda etmişiz. umurundamı israil eline geçirmiş ve bizi ıraka yaptığını, libyaya yaptığını,surıyeye yapmak istediği şekilde bölmek amaçları....ırakın petrolünü bağlamış kendine ırak sadece maaş ödemesi yapıyor o paranın içinden. saddamı mumla arıyorlar...ne ar bırakmışlar nede namus..devam eden etsin düşman kuvvetlerle hareket etmeye. birgün kendilerinin de gavurlar tarafından kullanıldığını anladıklarından iş işten geçmiş olacaktır..
Yahu sizler, son üç sene içerisinde söylemlerinde ve rotasında 180 derece değişim gösterebilen bir siyasetçi için nasıl olurda en hayırlı yönetici adayı gözüyle bakarsınız? Bu iş bu kadar basit mi? Analizlerinizi yaparken kılı 40 yarıyorsunuz şurada burnunuzun ucunda dönen yanar dönerlikleri görmüyorsunuz! Hiç biriniz, madem ülkemizin ekonomisi bu kadar büyüktü, büyüme rekorları kırıyorduk, imf ye borç vermek için müzakereler yapıyorduk söylemlerinden nasıl dolardaki yükselişe karşı bu kadar çaresiz kaldık sorularının cevaplarını aramıyor. Siyasete bakmayız diyorsunuz, o zaman dış ticaret açığına bakın. Kısa vadeli özel sektör borcuna bakın. Enflasyonun sene sonu ne olabileceğini düşünün. Eğitime bakın. Adalet sistemine bakın. Vergilendirme sistemine ve bu sistemin adaletsizliğine bakın. Ekonomi insan buluşuymuş da bilmem neymiş de... Cebindeki 5 kuruşun kaynağı bu ekonomi. Hayattaki en gerçek şey ekonomidir. Diğer tüm analizleri belirleyen de ekonomidir. Ahanda analiz de budur.
Burada partizanlık yok. Defaatle yanılanlara, bir yanılma hakkı daha tanımamak var! Siyasi rotasında dansöz gibi kıvıranlara, bir kıvırma hakkı daha tanımamak var. Babasının şirketini yönetir gibi ülke yönetenlere, artık TAMAM demek var.
Bir kriz bekliyorum evet. Bu krizden bizi hiçbir ittifak kurtaramayacak. Olay kriz akp ye veya chp ye vursun olayı da değildir. Bunun kimseye faydası yoktur. Çünkü krizden gelecek zararı toplum yani bizler çekeriz. Beni ilgilendiren kısmı kriz sonrasıdır.