Sayfa 225/367 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 1,793 - 1,800 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

1.  Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    abi,aylardın dıklıyon
    heder oldun sanal alemde
    biliyom ayıp sorulmaz ama
    walla çok merak ediyom
    bi döner ekmek perası çıktı mı
    yoğusam nirvanaya ulaşmak için mi tüm bunlar
    Abi benim tikladiklarim oyle 5 dakkada bir girip diklananlar degil. Gunde 1, iki gunde bir dikliyon. Bak mesela coinpot hesabina bagli sitelerin linklerini koydum, orada toplam 7-8 dolar birikmis. Ama bu parayla coinpot hesabi icinde 5 parayla trade edebiliyorum. Trade son 20 gundur basladim ve para bu yuzden 7-8 dolara cikti. Yogusam 4 dolar falandi. Oradaki 7-8 dolari, normal 7-8 dolar olarak dusunmuyorsun, cunku 2 ay emek harcamissin. Oradaki paralari; 60.000 satoshi, 50.000 litoshi, 5000 dash, 15.000 doge olarak dusunuyorsun. Onemli olan uzun vadede (benim icin 1, 5 sene) paranin 0, 6 bitcoine cikmasi.

Cunku, bu baslikta bono krizini ve dolarin bir pacavrayacdonecegini de savunuyorum. Cunku, 24 trilyon dolar borclari var.

Çin bugun Abd bonolarini aliyorsa(almiyorlardi, almalari dengesizlige yol acti) bu durum Abd'nin programli faiz arttirimlari sebebiyle gelismekte olan piyasalardan para cikisina sebep oluyorsa, euro/usd 1, 1670'in altina gelebilirse, o zemaan Abd super guc iddiasinda oldugundan, dusunulen faiz arttirimlarinin bazilarindan vazgectigini aciklayabilir. Boylece bir denge kurulur.

Uzun vadede bunlarin hepsi masal. Gercek olan, 24 trilyon dolar borc ve bunun odenemeyecegidir. Dolar coptur, cop bile degildir, cunku copun bile bir degeri vardir.

Dolar cop oldugunda diyelim ki 0, 1 bitcoinin degeri ne olacak?
    @erefefik

Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    türk perasını koruma kanununda yapılan değişikle
    yurt dışına doler kaçıranlara yüzde 40 para cezası kesilecek
    tabe bizle bi alakası yok
    lakin kaçıran var ki bunu çıkarmışlar
    Köy kıraathanesinde ekonomi yorumu yapan dedelerden farkınız yok.

Ekonomide çok kabul edilen bir üçlem (trilemma) denen bir kavram vardır.

Buna göre sermaye hareketleri faiz ve kur üçlüsünden ancak ikisini SABİT tutabilirsiniz.

Yani SERMAYE HAREKETLERİ kontrol altında iken faiz ve kuru sabitleyebilirsiniz.

Örnek: Eski Doğu Bloku yani komünist ülkeler ,80 öncesi Türkiye ve pek çok gelişmekte olan ülke, günümüzdeki Küba, K.Kore .

SERMAYE HAREKETLERİ SERBEST bırakıldığında ise ya faizi ya da dövizi serbest bırakmak zorundasınız.

1999 sonunda IMF ile stand by yapıp kuru çıpalayıp faizi serbest bırakmıştık, 2001'de duvara çarptık.

2001'de dalgalı döviz kuruna geçtik yani kuru serbest bıraktık.

Senin Tayyip ağan ne yapıyor, sermaye hareketlerine açık bir ülkede faizi sabitlemeye çalışıyor, o zaman kur azdıkça azıyor.

Yani 2001 sonrası yaşadığımız benzeri bir durumla karşılaşıyor.

FAİZ ve DÖVİZ'İN İkisini de sabitlemenin imkanı yok mu?

Olmaz mı hiç?

Maçan yiyorsa kapatırsın ülkenin kapılarını (%40 ceza ne demek, döviz çıkışını yasaklarsın canım benim ) dolar 4 TL faiz %8 dersin sonra da bi sigara yakarsın olanları hep beraber izleriz.

Devamını yazmayayım istersen o kadarını da tahmin edersin ayva tatlısı...
    DUHUL : 1999

3. Bence af ile ilgili bilgi ve huberlere odaklanmakta faide vardir.

Benim bildiklerim arka arkaya soyle,

Devlet Bahceli, Alaattin Cakici'yi kastederek af cikarilmasini talep etti, hatta cezaevine giderek Alaattin Cakiciyla gorustu. Gorusmenin fotolari yeni medyayacservis edildi.

Tayyip Agam cok olculu bir sekilde affa karsi oldugunu acikladi. Ardindan Binali de ayni yonde aciklama yapti.

Dolar 4, 92'ye falan gitti.

Mhp'de bir genel baskan yardimcisinin, Tayyip Agamin (faizle ilgili konusmasinin yanlis oldugunu, dolarin yukselmesinde bunun etkisi oldugunu) Londra'daki konusmalarini elestirdigini izledik.

Ardindan Bahcelinin, yine Cakici ile ilgili, Cumhurbaskani olsaydim, geregini yapmistim aciklamasi vardi.

Enson Tusiad YIK baskani Ozilhan'in tutuklu gazetecileri kastederek, ustu kapali af istegi vardi. Dundu bu.

Benim takip ettiklerim bunlar, bugun veya gecmiste baska aciklama varsa sizde yaziverin...

Bence en kisa vadede para bu huberde...

Dikkayttt...
    @erefefik

4. Devamını yazmayayım istersen o kadarını da tahmin edersin ayva tatlısı...
    Ekonomi kul yapisidir, cancagizim...Termodinamik ise Allah yapisidir.

Ayriyeten Ilahiyat, Hukuk, Iktisat, Siyasat, Sosyoloji punlarin alayi kul yapisidir. Bunlar abidik gubidik islerdir.

Kul yapisi kanunlar, Allah yapisi kanunlara dosladiginda tuzla buz olurlar.

Toslamazsa bunlar ayri kulvarlarda hareket ederler, kimse bu islere de kafa yormaz, kafa yoranlara da deli gozuyle bakarlar.

Emme bunlar sinci kafa kafaya tosladilar.

Siz daha kurabiyesiniz, goremezsiniz. Biiiizzzz "kuzu ekolundeniz" , goruruz.

Ahanda Teyyip Agam affi cikarsin, o dolar dediginiz pacavra 4 TL'nin altina gelmezse, hecbirsey bilmiyon. Ulla bir daha da yazmacen...
    @erefefik

5. Tabi Dow iddiasi vardi, unu unutmayalim.

Dediydim ki, Dow 35.000-36.000 arasindan gocer.

Kisa vade denge dow 25.000'in ustu, petrolde 75 dolarin hemman ustudur. Petrol yerinde, dow gecen gun 25.000'in ustune cikti, tutunamadi. Goruntu o, bi dahakinde tutunacak merak etme.
    @erefefik

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,009
     Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Ekonomi kul yapisidir, cancagizim...Termodinamik ise Allah yapisidir.

Ayriyeten Ilahiyat, Hukuk, Iktisat, Siyasat, Sosyoloji punlarin alayi kul yapisidir. Bunlar abidik gubidik islerdir.

Kul yapisi kanunlar, Allah yapisi kanunlara dosladiginda tuzla buz olurlar.

Toslamazsa bunlar ayri kulvarlarda hareket ederler, kimse bu islere de kafa yormaz, kafa yoranlara da deli gozuyle bakarlar.

Emme bunlar sinci kafa kafaya tosladilar.

Siz daha kurabiyesiniz, goremezsiniz. Biiiizzzz "kuzu ekolundeniz" , goruruz.

Ahanda Teyyip Agam affi cikarsin, o dolar dediginiz pacavra 4 TL'nin altina gelmezse, hecbirsey bilmiyon. Ulla bir daha da yazmacen...
    bu af denince affı çıkarması gereken Tayyip Bey mi?
    hatırlarsanız Ecevit affı değildi Rahşan affı id ve galiba Ecevitin ipini çeken hususlardan biri de buydu....
    ikinci konu af çıktığında eşitlik ilkesi gereğince kimler af kapsamına girecek...
    bence ayrıntılı düşünülmeli ( ya bu arada tasavvufta insan aç ve uykusuz kaldıkça zekası ve diğer yetileri açılırmış derler... son zamanlarda sermayeyi kediye yükleyince benim de zekamda pırıltılar başladı galiba )

7. Unutmadan dun tvde neredeyse dilimi yuttugum bir huberle karsilastim.

Bahceli diyordu ki, Ecevit'in basina gelenleri hatirliyormusunuz? Rahmetli Ecevit'i 2001 krizinde ne hale getirmislerdi. Simdi de Tayyip Erdogan'i ayni hale getirmeye calisiyorlar.

Bu resmen tehdittir.

Artik hersey gozumuzun onunde, Tayyip Agam kaybetmis durumdadir. Secimi kazansa da kaybetti.

Diyelim ki, 30 gun sonra Tayyip Agam secimi kazandi, baskan oldu. Bahceli yonetecek.

Secimi kimin kazandiginin hicbir onemi yok. Ya Meral Abacuk kazanacak ya da Bahceli kazanacak. Baska bir ihtimal yok.

Kazanan mutlaka ülkücü olacak.
    @erefefik

8. ikinci konu af çıktığında eşitlik ilkesi gereğince kimler af kapsamına girecek...
    Tovbekar abi, Teyyip Agam, London'da dunyanin en buyuk pera bubalarinin karsisina cikip ne demis biliyon nu?

Enflasyonun sebebi yuksek faizdir...Artikin bunu ogrenin..
    Demis...Hey gidinin heyyyyyy....

Akp secim beyannamesi tam tersini soyluyor tabii ki...

Dogu Perincek ne didi dun biliyon nu?

"Jon Turkler, Young Turkler geliyor" didi....

Hak hukuk gak guguk abi...London yilanlari sal deyor...
    @erefefik

Sayfa 225/367 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •