Allaha şükür , paramı , ev'e yatırıp , ancak enflasyona karşı koruyabilen , başka hiçbir yatırım bilmeyenlerden değilim.
Printable View
Eskiden , sanayiciler , işlerine yarıyan , ışık gördükleri mühendisleri , borçlandırarak ev sahibi yaparlardı...
İşten ayrılıp , kendilerine rakip olmasın diye!
özetle foruma kayıt olurken.
iq testi ve basit matematik şartı olsun :he:
hocam burda oturduğunuz evde kazanç nasıl mümkün oluyor ? biri bunu bana açıkasın gerçekten forumda 15 senedir şu dönen kahve masalına son verelim.
mesela oturduğum ev var ya. ee
satsam şu ediyor diyip sattım.
ne yapabilirim mesela ? arabada mı yatacam kalkacam bundan sonra. parayıda çatır çatır yiyecekmiyim yoksa kirada veya otelde mi yaşayacam ailecek.
konuttan nasıl kazanç sağlanabildiğini örneklerin var olduğunu anlattım az da olsa.
çok geçmişte kooperatif vardı . tanıdıklar bir araya gelip insaat yapardı vb. koop olduğu için geçmiş zaman olduğu için haliyle egede ise egenin en güzel yerlerindedir bu koop çünkü deniz kenarları ozamanlar böyle dolu değildi.
yine başka yerse bile yerleşim olarak genelikle merkez veya merkeze çok yaın yerlerdi.
yani geçmişteki kooperatifle yapılan yerlerin neredeyse tamamı mevkisi ve genişlik bakımından çok iyidir.
burayı satarsan belki şuan sana iki daire alabilecek bir para bırakmıştır.
veya bu gibi uç örnekler.
bu özel yer ve mevkilerdeki konutların satışlarındaki farkları tahmin etmek zor değil.
deniz kenarı bir tatil beldesinde bir villa sahibi. tamamen evin fiyatına keyfe keder üstüne 1 milyon tl koyabilir. nede olsa alıcısı farklı. zaten 6-8 milyondan başlıyordur fiyatlar vs.
ama aynı şehirdeki merkeze yakın bir dairede 50 -100 bin üzerine koysan göze batar.
Sn Emlak şu dediğinizde haklısınız.
Eğer sugosu şuan oturduğu ev 17 misli arttığını söylüyorsa bunun pek bir karı yok.
Sugosu buna cevap vermediği için bilemiyoruz. Kişinin oturduğu ev kar felan değil, zararı engellemektedir.
Yatırım amacı ile alınan 2. 3. Evler için kar zarar durumu konuşulur
isterse 500 tane dairesi olsun. kimin şeyinde
demek istediğim konuyu yeterince türkçe olarak yazdım .
borsada yatırım yapmışsındır % 2000 kazanmışsındır. kirada oturuyosan ev alırsın araban varsa modelini yenilersin vsvs.
yatırımdaki kazanç kısmı dediğimiz şey hayat standartını yükseltir. ( evrensel olarak budur )
yoksa hikaye şu benim tırım var 15 sene önce aldım satsam varya şu ediyor .. napacan satınca 10 ton yükü sırtındamı getirip götürecen :) bla bla bla
Usttek mesajlara toplu cevap olsun :)
Toplumun %80-90i ev almadigi parayi carcur eder, herkeste yatirimci profili yok, olmamasi da normal.
Ev aldim hayat standardim dusmedi, eger gecen sene oturdugum evi almasaydim su an daha dusuk profilde bir semtte veya daha kucuk bir ev bakmak zorunda kalacaktim.
Turkiyede artik hayat standardini dusurmemeye oynuyoruz. Dusurmessen kazanctasin demektir.
Tandigim emekli memur bi cift su an yillar once satin aldigi evde oturuyor, ayni binada kiralar 8bin tl oldu, aldiklari toplam emekli maasi 10-11 bin tl, buyur buradan yak karda mi zararda mi diye.
Bak 5-6 sene once tatile yurtdisina giden memur simdi ay sonunu denk getirmeye oynuyor, kiradaysa bi de ustune yurtdisini ancak ruyasinda gorur.
demek istediğimde bu zaten
sorsan herkes milyoner.
ancak bir karşılığı yok. sağım ingiliz solum rus. milletin aylık geliri elin gavurunun bıraktığı bahşiş parasına dönmüş.
türkiyede artık millet kilitlenmiş kımıldayacak yeri kalmamış.
evet paranı koruyabilmişisen kardasındır buna katılırım.
bu şuna benziyor ben esnafım. toptancının bir dahaki geldiği seferde malı zamlı alacağım kabak gibi ortada.
şimdi ben elimdeki malı satmalımıyım. satmaz isem kiramı ödeyemem. satsam kardan zarardayım vb.
kira geliri olarak sen senede 1 zam yapabiliyorsun ama herşeye artık ayda bir zam geliyor senin aldığın kira kuş oluyor :)
nereye evrildiğimizi bence birkere daha düşünün
buradaki en bilindik müteahit yakından biliyorum. keşke satmasaydım diyor. yeni değilde eski elinde kalan dairelerden kazanıyorum resmen diyor.
yani hiç satmasa adam daha çok karda..
demek istediğim mal kitlenip kalmış. yapsa bir dert yapmasa bir dert.
Türk vatandaşı için en uygun yatırım ev/altın/dolardır. Hiç macera aramasınlar :)
ytd
Bak burada size katılırım işte.
2013 borsa 5 cent, 2021 1.7 cent. Bu borsada para kazanana zaten direk madalya takılması gerekiyor. Buffett gelse anahtarı verir kalkar.
Abd de milyarder olmuş gel burada ol da görelim.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn.turali ,
Oturduğunuz Halkalı Atakent i bilirim. O evlerde çatırdama falan dediklerinize çok çok şaşırdım. Oraları Avrupa yakasının en sağlam zeminlerinden diye bilinir evleri de Toki yaptığına göre o evlerde de sorun var ise vah ki vah.
Gelişmeleri haberdar edebilirseniz çok memnun oluruz. Gerçi siz kiracı imişsiniz. Sıkıntı var ise değiştirirsiniz konumunuzu . gerçi bu da maliyetlidir ama ev sahibi olanların durumu çok daha vahim olur.
Bu arada bendeniz de sugosu forumdaşa komşu sayılırım. Aramız 300-400 metre falandır. Başka gayrimenkuller de var şükür de oturduğum yer Beylikdüzü nün o bölgesi. Buraya kooperatiften girdim , 11 yıl sürdükten sonra 2006 dan beri otururum. Ödediğim tüm paraların dolar bazında kayıtlarını tutmuştum. Son zamanlarda fiyatlar hemen hemen her bölgede arttığı gibi o bölgede de ciddi arttı. Dolar bazında kağıt üstünde dolar enflasyonu dahil %80 falan kar olmuştur ama önceki sayfalarda ki mevcut tartışmada sevgili komşum sayılan sugosu den ziyade sn.emlak gibi düşünüyorum ben de. Satsam aynı kalitede bu çevrede zor bulurum aynı ev den. Sugosu , Beylikdüzü Yaşam vadisi videosu paylaşmıştı. Güzel ve İstanbul şartlarına göre geniş bir yeşillik. Oranın 26 sene önceki halini bilirim. Bildiğin dere yatağıdır. Bana kalırsa oraya yakın binalar sıkıntılı olabilir zemin açısından. Yatırım açısından değerlendirildiğinde şimdiki aklım olsaydı , oturduğum eve vereceğim paranın , 2,5 veya en fazla 3 katını verir o yaşam vadisinin çok yakınında 1 dönüm arsa alırdım , şu an en az 20 dairem olurdu orada . İşte yapılan yatırımdan reel anlamda gerçek kazanç budur.
sugosu ne şurdan katılırım , Beylikdüzü keyifli semttir , zamanında ona çok eleştiri yapılmıştı hatırlıyorum. Allah ın dağı muamelesi yapmışlardı. Şu kadarını söyliyeyim , genç kızınız şort giyip bisiklet sürebilir buralarda özgürce. Istanbul da bu konforu sağlayacak yer azdır , diğer her şeyi boş verin. Acı ama gerçek.
Tercih meselesi hocam.
"Diğer her şey" kapsamına giren o kadar çok şey var ki.
En basitinden, sabah 8 bina ötemdeki fırından çıtır çıtır simit aldım mesela.
Sizin evlere aynı uzaklıkta fırın yoktur diye tahmin ediyorum.
Markete de araçla gidiyorsunuzdur.
Oysa ki sizin dairenizle otoparkınız arasındaki mesafe, benim marketlerle olan mesafem kadardır.
Ha tabi ki bu tercih meselesi. Herkesin idealindeki yaşam alanı ve öncelikleri farklıdır.
Tek ve mutlak doğru yok, herkesin kendi doğrusu var. :)
Beylikdüzünde ki eve 380 bin verilmez, istanbul dışı, enayilik derken sorun yok.
100 bin peşinat 1.7 milyon olunca emlaktan kar mı edilirmiş, yok oturduğun evmişte satarken yenisni alırken üzerine koymalıymışımda vs vs. İlla lafı çevireceksiniz.
He canım he bi akıllı sizsiniz
Konu adı ev almak ne kadar doğru yatırım.
Bende diyorum ki evet doğru yatırımmış benim yaptığım ve hemde sizin zamanında dalga geçtiğiniz aldığım ev ile.
Zamanında konut balonu patlayacak ev alınmaz diyenler şimdi içinde patlayan başka şeyin inkarını ediyor çünkü ev alma ihtimalleri kalmadı
Şimdi oturduğum evi almanız için 1.7 milyon tl verin de alın o zaman alabiliyorsanız.
Öyle babadan kalma harabe yazlığın fotosunu çekip elinde bira ile poz vermeye benzemez bu iş.
Rica ediyorum şu bahsi kapatın artık lütfen vallahi sıkıldım artık aciyin bize
Bakın size güzel bir yazı paylaşacağım
Yazıyı yazan Kiptaş genel müdürü Ali kurt 5 saat önce yazmış. Paylaştığım şey benim fikrim değildir hatta sizinle birlikte tamamını okuyacağım
İstanbul’da son bir iki yılda kiralık ev fiyatları bazı semtlerde neredeyse yüzde 100’ün üzerinde arttı. Öncelikle bu artışın başlıca sebeplerine değinip sonrasında çözüm önerileri paylaşacağım.
Bu duruma neler sebep oldu?
1. İnşaat maliyetlerinde enflasyonun üzerindeki artışlar ve yüksek faizler nedeniyle konut satın almak zorlaştı ve kiralama talebi arttı.
2. İstanbul’un nüfus artış hızına, kayıt dışı göçmen/mülteci/sığınmacı vb. nüfus eklendi! Konut sektöründe arz talep dengesi sarsıldı.
3. İstanbullularda deprem bilincinin artışı ile sağlam konutlara taşınma ihtiyacı arttı bu da belli bölgelerdeki arz talep dengesini bozdu.
4. Meri planlardaki sosyal konut yapmanın önünü açacak kamu arsaları da tükenme aşamasına geldiğinden yeterli sayıda sosyal konut üretilememesi kamu kurumlarının piyasayı regüle etmekte elini zayıflattı!
"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
sikildiysan okuma gitsin
zamaninda alay edilip simdi 1 e 17 kazandiran bir yatirimi da bir zahmet kabul etsinler o zaman.
emlak balonu patladi ama iclerinde patladi o sahislarin
gecen sene son sansti nitelikli konut sahibi olmak icin.alamayanlar simdi ruyalarinda goruyor.
halen akillanmayip benim hakli oldugumu inkar edip abuk sabuk sidik yarisina girmesinler.kabul etsinler ve sussunlar.
ben bu konuya yazmazken , bu sahislarin nerede o beylikduzunden ev alan enayi diye beni alintilarken iyiydi degil mi ?
Bu devirde 10 bin maaş la birikimle ev almak hayal artık 10 bin maaş li iş bulmakta ayrıca Zor. Yeni nesil işsiz . Gelecek kaygısı ister istemez gençleri karamsarlığa düşürüyor. Sıfırdan ev araba vb birikim yapana kadarda yaş 50 ye dayandı. Geride 3 çocuk var benden şanslılar en azından bir er ev düşer. Hayata 1 basamak avantajlı başlarlar. Sonraki gelecek nesiller ne yapar bilinmez onlarda haziri yerler. Dedikleri gibi en iyi yatırım gayrimenkul arsa döviz altın bizler için.
Yahu adam 100.000 peşin vermiş, ev almış 1.700.000 olmuş. Şimdi bu kar etmemiş mi? Insaf...
Burada "beton beyin" diye yazan bir vatandaş vardı, şimdi kayıp. Ben, Cevdet Paşa belki bir kaç kişi daha
Kara Kemal' i unutmayalım alın evinizi diyorduk.
Şimdi bu mesajları yazdığımda bana itibar puanlari veriliyor. Burayı okuyup da bir kişiye bile ev aldirmadiysaniz vebal aldınız. Çünkü bu mesajları siyaset yapmak için yazıyorsunuz. Kriz olsun, kaos olsun, iktidar gitsin de ne olursa olsun. Derdiniz buydu.
Işte iktidar yine gidiyor. Kaosa gerek yok.
Sizler kendinizi akıllı falan sanıyorsunuz.
Siyasal Islam 20 sene iktidar falan olmadı. Onlar öyle sandılar.
Bu ülkede iktidar- muhalefet yoktur. Devlet vardır. Devlet, 10 tane sigorta koyar ve Siyasal Islami iktidara getirir. Ülkenin %50'sini iktidara kilitler ve bu insanların dinamizmini kullanır.
Muhalefette 20 sene seçim kazanmak için bekleyen zavalliyi ise piyasaları dengelemek için kullanır.
Mesela konut piyasasında stok var diye 15 sene cigirdilar . Böylece balonlar engellenir.
Yazdıklarımın doğru olduğunu geçmiş belediye seçimlerinden görebiliriz.
Devlet dedi ki; devredin belediyeleri, belediyeler devredildi. Hani diktatordu? Seçimleri Binali kazandı denilseydi kim ne yapacaktı abi?
Sonra ne oldu? Bütün yolsuzlukların üstü örtüldü.
Bugün Kılıçdaroğlu çıkmış hesap soracağız diyor. :))))))))))))))
Seçimlerde partinin başında Kılıçdaroğlu olmayacak ki, Imamoğlu olacak.
Seçimleri de kazanacak ama hesap falan sorulmayacak.
Hesap soracağım diyen adama şunu soracaksin, Istanbul'a niye sormadin?
Hep kandirildiniz yine kandirilacaksiniz.
ısrarla daha önce milyonkere yazdığım üzere. !!!
oturacağınız evi alın !! bencede.
( özgürlüğüme düşkün biri olarak bu karakterdeyim )
medwig hocam benim yazımı neden sildin şimdi ?
sugosu mu şikayet etti ?
hakkımda babama ve bana atılmış bir iftira var bende bunu kanıtlayım dediğim için mi ?
yapmayın böyle.
Ben kimseyi şikayet etmedim...
Tamam enaz 1 milyon kredi kullanacaginda mutabıkız. Banka faizine yatırır, tahvil alır aylık yıllık faizi nedir? Bunları da evinde bey gibi otururken yapar.
Nasıl yatırım olmuyormuş?
100.000 vermiş, 1.700.000 olmuş. Evinin resmini koyuyor. Insaf...
yapmışmı peki bunları yapmamış !
yapmak zorundamı değil !!
bittimi :)
geçmişi oku... tekrardan aynı şeyi senin gibi birine anlatmak için yorma bizi.
100 bini peşin gerisi kredi olmak üzere !! 380 bin ödemiş !!
hayır burda zaten tartışılan konu. zaten kazanmaması olurdu bu enflasyonla !
senin beynin dekarosyon heral ?
yandaki maket proje 2 - 3 M den başlıyor diyende kendisi.
kendi itirafı.
neyin kafasını yaşıyon.
Iyi ışte sen bana cevap verme. 10 kişiden 9 u falan desteklemiyor seni.
Bu yapılan bal gibi son derece başarılı bir yatırımdır.
Adam çeker krediyi mevcut işine yatırır. Bankalar o eve kredi vermek için birbirlerini cignerler.
Bunları yapmamış olması birşeyi değiştirmez.
Nasıl yatırım değil? Insaf...
Bırakın abi
bıraktığımı söyledim zaten:)
ama iftira başka birşey heleki ailem konusunda !
yönetime şikayet edip . bana yanıt yazamayanda kendisi.
hodri meydan dedik..
ne kadar istemesende savaş bazen ayağına gelir. bende ringde ölmeyi tercih ederim.
dötü yiyen varsa buyursun !!!
kancık gibi forumdan offline olmasın sugosu.
Ben onun yazısını şikayet ettim belki ceza almıştır. Ondan yazamiyordur... Senin yazında da yanlış varsa medwig kaldırmıştır.
"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
Ortalama bir vatandaş oturduğu evi böyle riskli işlere muhatap etmez.
Bahsettiğiniz işlerde karda olabilir zararda nu işin garantisi yok.
Oturduğun evi satmadığın sürece kar ettin sayılmaz. Sattın diyelim yeni ev aldığın zaman aldığın ev daha pahalı da olabilir daha ucuzda. Aynı özelliklerde aynı lokasyonda daha ucuz ev alırsan o zaman karşı diyebilirsin.
O mantıkla 2017 yılında corolla alan vatandaşta bugün karlı durumda. Bu sanal bir kar. Satsa sınırını alabilir mi "hayır".
Işte asıl silinmesi gereken yazı bu.
Üstü kapalı küfür etmeyi ogrenmissiniz. Bunu delikanlılık sanıyorsunuz. Bunu kahvede oturan zavallı adam yapar. Bu mesajı sikayet ediyorum ben. Silinecegini sanmam...
Katılımcıların yaşları aynı değil. Mallarinizi yaristirdiniz. Gorgusuzluk.
Sessiz okuyan bir çoğunluk var. Bence onları da düşünün.
bilmediğin biri hakında ve ailesi hakkında atıp tutmak mı delikanlılık.
yok bence kancılıklık !
bak gizli gizli değil açık yazıyom.
ayva dötlü
silinir silinir ben senin gibi döt verenler yüzünden kaçkere uzaklaştırma aldım.
dedim ya savaş istemesende bazen ayağına gelir bende kaçmam. kancık değilim.
forumdan atılmak vs. umursayacağım son şey :)
ben hayatım boyunca bu forumda benim mal varlığım şu demedim
her ay gelip benim evin fiyatı şu diyenlere diyeceksin onu
hatta sidik yarışına girenler karşısında benim evin fiyatı şu eder bile demedim.
varsa çıkar !!! döt et beni.
Gerçekten bu üyelerin seviyesine inmedikçe anlamazlar. Çünkü şu an yılların acısı çıkıyor ve içleri içlerini yiyor doğruyu söyleyemediklerinden. Kuduruyorlar resmen.
Neymiş oturduğun evmiş değilmiş o evden kar olmazmışmış.kardeşim bizim derdimiz 40 birme aldığın bir hisse senedi de 220 birine çıkınca nasıl kar ediyorsan bunda da aynı hesap. Ancak yatırımda ister dövizin ister evin ister başka birleyin olsun karını realize etmedikten sonra zaten mantıken kar etmiş sayılmazsın. Fakat şu gerçekki benim 220 birime çıkan yatırımım bir daha 210 a düşemeyecekken sizin misal 220 birme aldığınız hisse senedi 20 birime bile düşme ihtimali var.
Halen türkçe anlatamıyorum burada aylarca döviz bazlı karşılaştırıldı benim alımım ve dalga konusu oldu kazığın alasını yediğimi düşündükleri için. Şimdide 40.000 doları 220 bin dolar yapınca kabullenemiyorlar.
Konunun adı ne ; emlak alınması. Ben aldığımda balon patlayacak , istanbul dışı, eskort yuvası diye neler dediler beylikdüzü için. Ancak şu an istanbulda ki en elit 2-3 semtten birisi. Bunu da inkar ederler gerçi.
işte bilmediğin biri hakkında kendisi ve ailesine iftira atıp.oysa tek bir cevap istemiştim.
kıvırtmak böyle birşey
kudur :) kancık.
kancıkları iyi tanıyın forumda
başınız ağrımaz.
masaya meze olur ancak ! :drunk:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=51075&page=34