Sayfa 228/1312 İlkİlk ... 1281782182262272282292302382783287281228 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,817 - 1,824 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    ..... genç kızınız şort giyip bisiklet sürebilir buralarda özgürce. Istanbul da bu konforu sağlayacak yer azdır , diğer her şeyi boş verin. Acı ama gerçek.
    Tercih meselesi hocam.
    "Diğer her şey" kapsamına giren o kadar çok şey var ki.
    En basitinden, sabah 8 bina ötemdeki fırından çıtır çıtır simit aldım mesela.
    Sizin evlere aynı uzaklıkta fırın yoktur diye tahmin ediyorum.
    Markete de araçla gidiyorsunuzdur.
    Oysa ki sizin dairenizle otoparkınız arasındaki mesafe, benim marketlerle olan mesafem kadardır.
    Ha tabi ki bu tercih meselesi. Herkesin idealindeki yaşam alanı ve öncelikleri farklıdır.
    Tek ve mutlak doğru yok, herkesin kendi doğrusu var.

2. Beylikdüzünde ki eve 380 bin verilmez, istanbul dışı, enayilik derken sorun yok.
    100 bin peşinat 1.7 milyon olunca emlaktan kar mı edilirmiş, yok oturduğun evmişte satarken yenisni alırken üzerine koymalıymışımda vs vs. İlla lafı çevireceksiniz.

He canım he bi akıllı sizsiniz

Konu adı ev almak ne kadar doğru yatırım.

Bende diyorum ki evet doğru yatırımmış benim yaptığım ve hemde sizin zamanında dalga geçtiğiniz aldığım ev ile.

Zamanında konut balonu patlayacak ev alınmaz diyenler şimdi içinde patlayan başka şeyin inkarını ediyor çünkü ev alma ihtimalleri kalmadı

Şimdi oturduğum evi almanız için 1.7 milyon tl verin de alın o zaman alabiliyorsanız.

Öyle babadan kalma harabe yazlığın fotosunu çekip elinde bira ile poz vermeye benzemez bu iş.

3. Rica ediyorum şu bahsi kapatın artık lütfen vallahi sıkıldım artık aciyin bize

Bakın size güzel bir yazı paylaşacağım

Yazıyı yazan Kiptaş genel müdürü Ali kurt 5 saat önce yazmış. Paylaştığım şey benim fikrim değildir hatta sizinle birlikte tamamını okuyacağım

İstanbul’da son bir iki yılda kiralık ev fiyatları bazı semtlerde neredeyse yüzde 100’ün üzerinde arttı. Öncelikle bu artışın başlıca sebeplerine değinip sonrasında çözüm önerileri paylaşacağım.

Bu duruma neler sebep oldu?
    1. İnşaat maliyetlerinde enflasyonun üzerindeki artışlar ve yüksek faizler nedeniyle konut satın almak zorlaştı ve kiralama talebi arttı.
    2. İstanbul’un nüfus artış hızına, kayıt dışı göçmen/mülteci/sığınmacı vb. nüfus eklendi! Konut sektöründe arz talep dengesi sarsıldı.
    3. İstanbullularda deprem bilincinin artışı ile sağlam konutlara taşınma ihtiyacı arttı bu da belli bölgelerdeki arz talep dengesini bozdu.
    4. Meri planlardaki sosyal konut yapmanın önünü açacak kamu arsaları da tükenme aşamasına geldiğinden yeterli sayıda sosyal konut üretilememesi kamu kurumlarının piyasayı regüle etmekte elini zayıflattı!

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
    Son düzenleme : temel analizci; 12-09-2021 saat: 16:26.

4.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Rica ediyorum şu bahsi kapatın artık lütfen vallahi sıkıldım artık aciyin bize

Bakın size güzel bir yazı paylaşacağım

Yazıyı yazan Kiptaş genel müdürü Ali kurt 5 saat önce yazmış. Paylaştığım şey benim fikrim değildir hatta sizinle birlikte tamamını okuyacağım

İstanbul’da son bir iki yılda kiralık ev fiyatları bazı semtlerde neredeyse yüzde 100’ün üzerinde arttı. Öncelikle bu artışın başlıca sebeplerine değinip sonrasında çözüm önerileri paylaşacağım.

Bu duruma neler sebep oldu?
    1. İnşaat maliyetlerinde enflasyonun üzerindeki artışlar ve yüksek faizler nedeniyle konut satın almak zorlaştı ve kiralama talebi arttı.
    2. İstanbul’un nüfus artış hızına, kayıt dışı göçmen/mülteci/sığınmacı vb. nüfus eklendi! Konut sektöründe arz talep dengesi sarsıldı.
    3. İstanbullularda deprem bilincinin artışı ile sağlam konutlara taşınma ihtiyacı arttı bu da belli bölgelerdeki arz talep dengesini bozdu.
    4. Meri planlardaki sosyal konut yapmanın önünü açacak kamu arsaları da tükenme aşamasına geldiğinden yeterli sayıda sosyal konut üretilememesi kamu kurumlarının piyasayı regüle etmekte elini zayıflattı!

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
    sikildiysan okuma gitsin

zamaninda alay edilip simdi 1 e 17 kazandiran bir yatirimi da bir zahmet kabul etsinler o zaman.

emlak balonu patladi ama iclerinde patladi o sahislarin

gecen sene son sansti nitelikli konut sahibi olmak icin.alamayanlar simdi ruyalarinda goruyor.

halen akillanmayip benim hakli oldugumu inkar edip abuk sabuk sidik yarisina girmesinler.kabul etsinler ve sussunlar.

ben bu konuya yazmazken , bu sahislarin nerede o beylikduzunden ev alan enayi diye beni alintilarken iyiydi degil mi ?

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. Bu devirde 10 bin maaş la birikimle ev almak hayal artık 10 bin maaş li iş bulmakta ayrıca Zor. Yeni nesil işsiz . Gelecek kaygısı ister istemez gençleri karamsarlığa düşürüyor. Sıfırdan ev araba vb birikim yapana kadarda yaş 50 ye dayandı. Geride 3 çocuk var benden şanslılar en azından bir er ev düşer. Hayata 1 basamak avantajlı başlarlar. Sonraki gelecek nesiller ne yapar bilinmez onlarda haziri yerler. Dedikleri gibi en iyi yatırım gayrimenkul arsa döviz altın bizler için.

7. Yahu adam 100.000 peşin vermiş, ev almış 1.700.000 olmuş. Şimdi bu kar etmemiş mi? Insaf...

Burada "beton beyin" diye yazan bir vatandaş vardı, şimdi kayıp. Ben, Cevdet Paşa belki bir kaç kişi daha
    Kara Kemal' i unutmayalım alın evinizi diyorduk.

Şimdi bu mesajları yazdığımda bana itibar puanlari veriliyor. Burayı okuyup da bir kişiye bile ev aldirmadiysaniz vebal aldınız. Çünkü bu mesajları siyaset yapmak için yazıyorsunuz. Kriz olsun, kaos olsun, iktidar gitsin de ne olursa olsun. Derdiniz buydu.
    Işte iktidar yine gidiyor. Kaosa gerek yok.
    Sizler kendinizi akıllı falan sanıyorsunuz.
    Siyasal Islam 20 sene iktidar falan olmadı. Onlar öyle sandılar.
    Bu ülkede iktidar- muhalefet yoktur. Devlet vardır. Devlet, 10 tane sigorta koyar ve Siyasal Islami iktidara getirir. Ülkenin %50'sini iktidara kilitler ve bu insanların dinamizmini kullanır.
    Muhalefette 20 sene seçim kazanmak için bekleyen zavalliyi ise piyasaları dengelemek için kullanır.
    Mesela konut piyasasında stok var diye 15 sene cigirdilar . Böylece balonlar engellenir.
    Yazdıklarımın doğru olduğunu geçmiş belediye seçimlerinden görebiliriz.
    Devlet dedi ki; devredin belediyeleri, belediyeler devredildi. Hani diktatordu? Seçimleri Binali kazandı denilseydi kim ne yapacaktı abi?
    Sonra ne oldu? Bütün yolsuzlukların üstü örtüldü.
    Bugün Kılıçdaroğlu çıkmış hesap soracağız diyor. )))))))))))))
    Seçimlerde partinin başında Kılıçdaroğlu olmayacak ki, Imamoğlu olacak.
    Seçimleri de kazanacak ama hesap falan sorulmayacak.
    Hesap soracağım diyen adama şunu soracaksin, Istanbul'a niye sormadin?
    Hep kandirildiniz yine kandirilacaksiniz.
    @erefefik

8. Hocam bu evde oturduğunuzu anlıyorum.
    Oturduğunuz eve yatırım mantığıyla bakılmaz.
    He şu olmuştur, o gün almasaydınız bugün çok büyük zararda olabilirdiniz ama o evi satıp yeni ev alıp farkı görmedikçe kar olarak düşünülemez.

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Beylikdüzünde ki eve 380 bin verilmez, istanbul dışı, enayilik derken sorun yok.
    100 bin peşinat 1.7 milyon olunca emlaktan kar mı edilirmiş, yok oturduğun evmişte satarken yenisni alırken üzerine koymalıymışımda vs vs. İlla lafı çevireceksiniz.

He canım he bi akıllı sizsiniz

Konu adı ev almak ne kadar doğru yatırım.

Bende diyorum ki evet doğru yatırımmış benim yaptığım ve hemde sizin zamanında dalga geçtiğiniz aldığım ev ile.

Zamanında konut balonu patlayacak ev alınmaz diyenler şimdi içinde patlayan başka şeyin inkarını ediyor çünkü ev alma ihtimalleri kalmadı

Şimdi oturduğum evi almanız için 1.7 milyon tl verin de alın o zaman alabiliyorsanız.

Öyle babadan kalma harabe yazlığın fotosunu çekip elinde bira ile poz vermeye benzemez bu iş.

Sayfa 228/1312 İlkİlk ... 1281782182262272282292302382783287281228 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •