Hacim çok sıkışık diyorduk buymuş işte, 1.5 milyar dolarla ha...
HSBC, J.P.Morgan ve Bloomberg, şu yükselen bar var ya bar.....
Printable View
Hacim çok sıkışık diyorduk buymuş işte, 1.5 milyar dolarla ha...
HSBC, J.P.Morgan ve Bloomberg, şu yükselen bar var ya bar.....
Daha kurun artık döndüğünü düşünüp borsadan çıkıp gelecekler var,olağan şüpheli alıcı olarak bizler varız,bu işin bismillahı 8 de olur .Turizm yok,petrolde 70 dolar üstü,faiz yüzde 17 al işte mükemmel fırtına
doviz tutan zarar
7.8-7.6 mervudata geçende zarar neredeyse..
yahu averaj bir şekilde zararda..
kim kârda ?
Yahu daha swapta kapanması gereken dünyanın parası var.Tevekkeli diyorum geçen hafta acil not artırımları,habire gelen raporlar,nacinin iki güne bir sıkı duracağız falan demesi,demek ki acil bir durum varmış,bunlar amerikan faizlerindeki artışla beraber bizim kumarımız buraya kadar diyen ekrem abi modundalarmış.
Hep yazdım,hükümet benle swap yapsaydı evi barkı satar o ara swap yapardım,oh valla ne ala 8.5 kurla swap yap,doların garantide bir de yüzde 17 faiz al.Aslında bildiğin nitelikli dolandırıcılık,kasayı sövüşleme artık ne derseniz deyin.
Gel madem bize güvendin piyasada boz dolarını,gene piyasadan topla ,yok illa swap ne güzel memleket.
Sıcak para 8.5 TL' den dolar bozup giriş yaparken, arza karşı, karşısında kuvvetli bir talep de -yerlilerin DTH talebi, cari açık finansmanı , net dış borç ödemeleri- vardı .Ama sıcak para çıkış yaparken döviz talebine karşı DTH larda bir bozulma olmadığından , döviz arzı olmadığından, giriş seviyesinin üzerinde yüksek pariteden çıkış yapmak zorunda kalacak.Onun için ancak haftada 1-2 milyar dolardan fazla çıkış yapamaz, yapmaya kalkarlarsa kurlar fezaya çıkar büyük zarar yazarlar,her çıkış diliminde de kurlar giderek yükselecek. .Zaten bunu bu başlıkta daha önce, sıkışıp kalacaklarını yazmıştım.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son 4-5 yıldır Türkiyeye para sokan yabancılar hep zarar yazdılar, şimdi muhtemelen yine zarar yazacaklar. Çünkü açgözlü davranıyorlar.Ama diğer taraftan da Türkiye'ye soktukları para portföylerinin çok küçük bir kısmı. Tolere edebilecekler.
Bu fonların yöneticilerini gözünüzde fazla da büyütmeyin, enflasyonun geldiğini göremeyip çok düşük faizlerden yüzlerce milyar dolarlık tahvil alan fonlar şimdi devasa zararlar yazacak.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Belki de MB ye 7.70-8 arası VİOP'ta baraj kurdurup, gelip o barajı toplayacak Hedge niyetine, olmaz mı?
Mart ayina kadar sukuneti koruyun demistik troller cirit atarken
istifalar gelmekte olani engellemeye yetmeyecek
Eurobond alımı için uygun zaman/faiz neresidir sizce?
ha gayret çalıştırın flamayı 7.8 gün sonu yapalım :vk:
CDS 500-550 arasi oldugunda...
Benim icin oyle. Baskalarini bilemem.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zıbıtmak üzere..gibi..YTD
https://www.tradingview.com/x/y7I9FQNP/
bu ivmeyle 18 marta da 8.4 yaparsınız (e yuhh)
https://i.hizliresim.com/J4QaKU.jpg
usdtry bu hafta 8 üzerine atar gibi..momentum sağlam görünüyor...
piyasada muhtemelen tek satıcı var; diğer satıcılar kısa süreli ve zorunlu satışlar yapıyorlar..tabii bunları görmek için terminal lazım..aylık abonelik 25 bin usd… :)
DTH operasyonu tutmadı ama iyi oynadılar yine de.. 8 ve üzerinde acaba tutar mıyı da hesaplayanlar vardır muhtemelen bugünlerde...
bir sonraki haftaya da 100 bp en az bi faiz artışı gelir.. ABD tarafı çok bozulmazsa yeni faizden bir tur daha yüksek oktan girer çıkar...tabii bunlar normal şartlar altında olabilecekler.. şartlar anormalleşmeye de pek müsait..
Ben bunu baştan bir uzatan 1 gibi tahayyül ettim, ama şu an daha sert ve uzun bir şey gibi görünmeye başladı. İlk tahayyüle göre şöyle gelişmeli, yani buradan sarkıp bir flat çizerse, ancak o zaman...YTD
https://www.tradingview.com/x/Cat5qTM0/
bu yukarı agresif impulse ları kim yapıyor accayip merak ediyorum...
bütün trend impulse yatay neredeyse.
Merhaba sn.Achiles , katkılarınızı hayranlıkla izliyorum. Şaka olarak yazdığınızı ( hayret içeren ) bildiğim halde size şunu hatırlatmak isterim ; Nasrettin Hoca kazanın doğurduğuna inanmış gibi yapana öldüğüne de inanması gerektiği hususunu ders olarak işlemesini bu dolar mevzuunda da kullanalım.
8,60 lardan - Arkasından ateş edilen terörist gibi - tepesi aşağı düşerken kimse hayret etmiyordu. Şimdi de aynı coniler götüne nişadır sürülmüş kedi gibi zıplatarak çıkıyorlardır.
Tefeciler+peşine takılan iç piyasa işte...paranın 10 da 1 iyle kalan 9 una daha yüksek faiz istiyor...bak çekip giderem ha modu..ABD tahvilleriyle arada kapanan farkı tamamla diyor..herhalde..belki de dediğim gibi MB nin VİOP' ta kuracağı barajı alacak hedge amaçlı, türev işine pek aklımız ermiyor..Sn JonDowes' ı takip etmek lazım..
Estağfurullah Sn Ressam,
Bizimkisi kaliteli samimi paylaşımlara duyulan özlem, ortam, paylaşım, elimizden gelen bu, yoksa bir şeyden haberimiz yok, önümüzü görmeye çalışıyoruz.
Yani giren 20 milyar doların 2 milyar doları bunu yapabiliyorsa, -ki iç piyasada var tabi sakal yapan, ama durumun vahim olduğunu yine yeni yeniden teyit işte..hepimizin dediği gibi..
dertumarım sadece odur.
+2 -3 arası artışa gider sonlanır..
muhtemelen
mayıs sonu gene patates oluruz :he:
afferim size..
bakmayan damattan sonra..
bakıp sıkıp okşayanı mevcut.
Geldi minik 5...şimdi buradan dönerse uzatan 1 dir, zıbıtmaya devam ederse yüksek açıyla, veled dalin,amin...YTD
https://www.tradingview.com/x/3Ji8aX39/
Çini ucuz işçilik cenneti bilirdik. Çinli telefon op.. Po Türkiyede fabrika açmışta 1000 işçi alacakmış. Sorsan jeopolitik konum falan filan... Çinden ucuz olduk. Hayırlı uğurlu olsun. 🙂
Arda’ya uyduk 7,05’den bozduk iyi mi?
Kitap falan yazıyor diye güvenmiştik.
[emoji23]
Altın hala şu çizgiye dokunmadı..herkes tepecek diyor..
Teperse bunu oraya tuzak kurmadan yapmayacaktır, derin bir çivi dibi yani...
Ya da tepmeyecek, haşırt the blackboard, çok helecanlı, ocak söndürür, ya da ihya eder..YTD
https://www.tradingview.com/x/rjeMSq3A/