Geleceğin sasasi 10 yıl revaçta depolama hidrojen işinde de varlar holding olma yolunda say say bitmez ytd 260-280 arası konsolide oluyor 2,5 milyon lot satıldı normal
Printable View
Geleceğin sasasi 10 yıl revaçta depolama hidrojen işinde de varlar holding olma yolunda say say bitmez ytd 260-280 arası konsolide oluyor 2,5 milyon lot satıldı normal
Bu anlattıklarımiz şu anda hikaye gibi geliyor..ama az kaldı..önce panel fabrikamız olsun sonra da sunjuniorun üretimini görelim..bayiilik anlaşmaları da yapılsın..bilançolara yansımalarını görelim..bu hikayelerin hepsi 3_5 ay sonra birer gerçek olarak karşımıza çıkacak..
Şirketimiz, ÜNAL KURUYEMİŞ GIDA MADDELERİ ÜRET. PAZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.'nin Ankara İli Ayaş İlçesinde bulunan arazisine, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nin 5.1.h maddesi kapsamında Öztüketim Arazi Güneş Enerjisi Santrali yapılması hususunda ilgili firma ile anlaşmaya varmış olup, sözleşme sürecine geçilmiştir. Projenin bedeli 760.000 -USD'dir. (Yediyüzatmışbin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile projenin bedeli 14.202.880, -TL'dir.)
Gerçekleştirilecek proje ile Ünal Kuruyemiş'in 60 yakın mağazasının elektrik tüketiminin karşılanması hedeflenmektedir.
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
fiyata çok bakmıyorum tek tesellim irili ufaklı devamli iş almamız yoksa tahtayı devamli takip etmek insanı strese ve hataya zorluyor...
HABERLER
YENİLENEBİLİRRÜZGAR
Asia Global Enerji’den Karaman’a depolamalı RESAsia Global Enerji’den Karaman’a depolamalı RESKaraman il sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve her biri 5 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak.*
22 Aralık 2022 Perşembe 07:57A+A-
Enerji Günlüğü - Asia Global Enerji, 650 milyon TL yatırımla Karaman il sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve Çoka Rüzgar Enerji Santrali (RES) kuracak.EPDK tarafından hazırlanan ve 19 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren elektrik depolama düzenlemesi sonrasında artan depolamalı yenilenebilir enerji yatırımlarından biri Kırklareli*ilinde gerçekleştirilecek. Pekerler İnşaat ve Nesma Yapı ortaklığı olan*Asia Global Enerji Yatırım Anonim Şirketi, Karaman ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde, 50 MWe kurulu gücünde depolama tesisi ile birlikte Çoka Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmayı ve işletmeyi planlıyor. Projenin toplam değeri* 650 milyon TL olarak hesaplanıyor.*Proje kapsamında 1921 hektarlık Santral sahası içerisinde her biri 5 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini ve santral sahasının 0.1 hektarlık kısmında 50 MWe/50 MWm gücünde enerji depolama tesisi kurulup işletilecek. Santralin yılda toplam175 milyon kWh elektrik üretmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik Karaman TM 154 kV’ye bağlanacak. *Asia Global Enerji, aynı zamanda Karaman ve Antalya il sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve Tufandağı Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Kırklareli il sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve Karakos Rüzgar Enerji Santrali (RES) de kuracak.Enerji Depolama Sistemleri'nin elektrik şebekeleri için temel amacı, elektrik enerjisini depolanacak bir forma dönüştürmek, depolamak ve gerektiğinde tekrar elektrik enerjisi olarak şebekeye aktarmaktır. Enerji Depolama Sistemleri, güvenilir bir işletim sürecini desteklemek için kontrol ve yönetim sistemleriyle birlikte kuruluyor. Amaç sadece yerel kontrol sağlamak değil, aynı zamanda ulusal şebeke boyunca ekipmanın koordineli kontrolünü sağlamaktır. Enerji Depolama Sistemleri, enerji maliyetlerini düşürmek ve talep yükünü kontrol etmek adına kendi kendini şarj ve deşarj edebilmektedir.Enerji Günlüğü* Etiketler : Karaman, Asia Global Enerji, depolama tesisi, Çoka RES, rüzgar enerjisiİlgili HaberlerKırklareli’de 50 MW’lık depolamalı RES kurulacak*Asia Global Enerji depolamalı rüzgar santrali kuracakAsia Global’e 20 yıllık tedarik lisansıÖnceki ve Sonraki HaberlerTehlikeli madde sigorta teminat tutarları güncellendiUniper’in kurtarılmasına onay
https://www.enerjigunlugu.net/asia-g...res-52033h.htm
Herkese iyi hafta sonları. Persembe günü hisseden erken çıktığıma üzülmüştüm. Dünse tam çıkış fiyatıma geldiği an hisseye geri döndüm😇
Çok küçük ölçekli de olsa "KAP"la karşıladı hisse. Ben özellikle pazartesi seans öncesi de hisseyi artık gerçek bir yukarı yönlü harekete itecek bir "kıvılcım" KAP'ı bekliyorum.
Bu kıvılcım sabah olmazsa da insallah bu hafta içinde gelecektir.
Bunlar benim gibi kısa vadecilerin derdi gerçi.Oysa sektörün geleceğine,şirketin çarpanlarına,yatırımlarına... bakan orta ve uzun vadeciler için zaten bu kısa aralıklarda olanların bir önemi yok.
Arkadaşlar ben yeni ve dolayısıyla sabırsız bir borsa oyuncusuyum. Buna rağmen ben bile bu hissenin potansiyeline hayranım. Her ne kadar alt iştirake ait de olsa sadece bu "panel fabrikası" bile başlı başına yeter de artar bile.
Haa Siemens ortaklığı,Sunjunior bayilik ağı, depolamalı santral işletme iş modeli... daha neler neleri var ama "panel üretim" işi çok kısa vadede devreye girecegi için şimdilik en değerlisi.
Haa daha "bedelsiz onayı" gelecek ki zaten onayın kendisi bile hisseyi uçurur. Bölünme sonrası nominal değer dörtte birins ineceği için yukarı yönlü hareket daha da artar.
Kısacası arkadaşlar. Bu hissede daha çok ekmek var. Sadece bir tanecik "kıvılcım KAP"ına bakar iş. Allah'ın izniyle o da gelecek. Sonra seyreyle alemi😇
Düşenin dostu Gesan. Kontr Sasa ve Smrtg anında ceza yiyor ve bu güzel haberlere rağmen hala 300 altı gesancimiz. Şimdi de kontr yine ceza yemiş:))))
Çatıya 500 bin TL yatır, ayda 12 bin TL kazan
https://m.haber7.com/ekonomi/haber/3...2-bin-tl-kazan
EPDK tarafından hazırlanan ve 19 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren elektrik depolama düzenlemesi sonrasında artan depolamalı yenilenebilir enerji yatırımlarından biri
arkadaşlar bu cümle çok önemli..biz yeni elektrik depolama düzenlemesinden sonra ilk yatırımların 2024 yılının ortalarından itibaren gesanın bilançolarına yansıyacağını düşünüyorduk..oysa bu cümlede bu yatırımlardan birinin hemen başladığı söyleniyor...yuri dostuma bu konuda soru sormuştum..henüz cevap vermediler...tekrardan ona hatırlatayım..nasıl bu kadar erken bu yatırımlar olabiliyor ?? daha lisans alma süreci aylarca sürecekti...!! çok ilginç...bu konuyu çok merak ediyorum...
evet hissemiz iyice motor soguttu belkide böyle olması bir süre daha iyi ...
Hadi at 280bustune bbebegim kap vardi cuma şu anda 264
Şirketimiz, TOROSLAR ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 26.12.2022 tarihinde gerçekleştirilen "GAZLI HÜCRE-KÖŞK STANDART ALIMI İŞİ'' konulu ihaleye girmiş ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli 6.540.000, -USD'dir. (Altımilyonbeşyüzkırkbin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile ihale bedeli 122.252.220, -TL)
İhale ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ve yatırımcılarımıza bildirilecektir.
Saygılarımızla,
Haber gelınce ky ziraatten satışa geçmiş gözüküyor ,, ky bu işi öğrendi :)
Günde 1 kap atıyor ama sürekli eksi :) aslında para kaybediyor olmasam eğlenceli bir olay bu
Hikaye bitmedi artarak devam ediyor ama kazığa çektiler biraz GES hisselerini. Ümüğünü sıkmaya devam ediyorlar. Bakalım balinalar ne zaman alıma geçecekler.. Sabırla beklemeye devam
Bu sene artık böyle geçecek. Ne olacaksa 2023 de olacak özellikle gesanda ve diğer mahtumlarda...
Çok baskı filan olduğunu düşünmüyorum zira yüksek oranda artışın ve firma sahipleri tarafından satılan 2,5 milyon lotun sindirim sürecindeyiz. Bir kısım hisse sahipleri bu şekilde realize olması hissenin geleceği için iyidir, yük hafifletir. Ayrıca zirvesinden sadece %15 uzaklıkta bir düzeltme süreci geçiriyoruz bence gayet olumlu. Benzerimiz kontr son 6 ayda 5.6x yaptı biz ise 6.8x buna rağmen biz zirvemizden %15 düzeltme yerken kontr zirvesinden %45 uzakta düzeltme sürecinde şu anda. Bu hisse daha ne yapsın?
Patronun da işi zor 2 kap gönderdi tık yok. 140 mn luk kapa tepki eksi yapmak da ne bileyim..
işin ilginç yanı ihalede birinci oluyor kesin değil diye tepki vermiyor...daha sonra ihalenin kesinleştiği kapı düşüyor daha önce fiyatlanmıştı denilerek yine tepki vermiyor...:kahkah: gesan bunları bir yere not ediyordur...vakti geldiğinde tüm borcunu eksiksiz ödemesini temenni ediyorum...:yes: 60-72 aralığındaki iki aylık düzeltme sürecinde de kaplara tepkisiz kalıyordu...çıkışa geçtiğinde ise en küçük kap haberinde bile gaza basıyordu...bakalım bu baskı ne zaman bitecek ?? kendim için sabır sabır sabır diyorum..
Kontr kötü haberle düşerken biz iyi haberle düşüyoruz :)
diren gesan :) :) :)
260 üzerinde kapatacaklar belli... böyle sürünceme de gideriz perşembe sabahtan bülten ayağına yürütürler..
bekliyoruz..
Çok kısa sürede çok ciddi primlenmiş yeo,smartg,kontr falan düzeltme adına güzel güzel düzülüyor. Yine farklı sektör de olsa benzer sıçramaları yapmış "kmpur" bir türlü kendine gelemiyor. Keza "hktm" de öyle. Konka da öyleydi ama (hayret) o bugün biraz toparladi. Odas,prkme,megap... bunlar benim takip edebildiklerim.
Hepsi "kısa sürede çok ciddi primlenmiş" ve muhtemelen "düzeltme" süreci devam edip son bir ayda ciddi kayıp vermiş hisseler.
Oysa Gesan kendi zirvesinin %18 civarı uzağında. Yani tüm bu grubun içinde yine en sağlam duran hisse.
Üstelik bugünkü KAP hiç de fena bir meblağ değildi. Haa benim kıvılcım KAP'ı boyutunda olmamakla birlikte smartg ya da yeo'da falan olsa Gesan'dan agresif tepki verilirdi.
Demek ki şirket gerçekten bu işleri olağan gösterir hale gelmiş. Bu da öyle ya da böyle şirketin çapının diğerlerinden ne denli büyük olduğunun kanıtıdır bence.
Ez cümle bu parametreler bence şuna dalalet eder: Bu hissenin tutulamayacak yükselişi yakındır. Siniri ve sabrı sağlam olanlar mükafatını görecektir.
ilk 2 satırın dogrudur saglam duruyor diğerlerine göre :)
ama astor diye bir firma geliyor büyük ihracatları var ve halka arz ile nerelere geleceği belli bir firma :) pek fazla aşık olmamak lazım çizginden ödün veriyorsun :)
sen kekoyu sorguladın şimdi de ben seni sorgulayayım :)
biz düşük maliyetli insanlarız ama yeni girecek arkadaşlara tavsiyem biraz daha araştırıp burada boşa vakit geçirmemeleri..
biz vakit harcarız maliyetimiz düşük ama bu seviyelerden girecek arkadaşlar biraz daha temkinli davranmaları lazım...
sasa vs bu gruplar belki 5 ay sonra koşacak ama bu 5 ayı boşa geçirmemek lazım. hepimiz küçük yatırımcıyız..
hisse elimde hala satmadım ve çevremide toplarsak kimse satmadı.. elimde olan hisseyi kötülemek gibi bir niyetim yok ama bu forumu okuyup hisse alımı yapacak arkadaşlara tavsiyem belli seviyeleri kırmadan yatırım yapmamasını öneriyorum.
elimde hisse var diye devamlı pozitif konuşamam..
hepimiz bir umut peşindeyiz.. buralar ky forumları buralarda birbirimizi kıramayız..
Gesan almayı düşünen arkadaşlar yukarı 2 3 tane yeşil mum yakmadan girmesini tavsiye etmiyorum. ha belki birden koşup gidecek ama ezberledik artık haberleri..
Mehmet, Ömür'ün yazılarını görmüyorum. Engellemiştim.
Ama sen kopyala-yapıştır yapınca gördüm.
Sabreden derviş muradına ermiş olacak ama....
Tahtacı sabrımızın son kertesine kadar bizi deneyecek diye düşünüyorum.
Ömür'e hak veriyorum.
Düşün Keko 50-60 arasında bir kısmını sattı.
Şimdi sor satar mıydı?
Ben ya 1, ya da 0 moduna girdim ve 1 olacağına inanıyorum.
Bunların hiç biri yatırım tavsiyesi değil.
Her koyun kendi bacağından asılır.
:wave:
kekom seviliyorsun... ama gerçekten yorum yazmak zor... mesala şuan kötü şeyler konuşmaya başlasan örnek ömür hemen seni afaroz edecek :)
o yüzden de pek fazla duygusala baglamamak lazım. sende bunu bir düşün :)
hatta şu ara teknosayı daha çok begeniyorum. neden diye sorarsan yenilenebilir enerjisi var üstüne birde e ticaret gibi büyük bir artısı var, ben teknosa magazalarını gezerken baya bir geliştiklerini gördüm..
hatta ürün bakarken google yazdım en ucuzu teknosa da çıkıyor :) o zaman niye gesan abi :)
sen akıllı adamsın kimseye minnet borcun yok kimse içinde fikirlerini sabitleme neyse o :) bam bam bam :)
haklısın aylardır beraber kovalıyoruz ama sizde eskisiniz bende hatalarımızdan ders çıkarmak zorundayız..
günlerdir yazmıyorum çünkü yazarsam negatif düşünceler yazcam.. ama dayanamıyorum yazmamız lazım..
yok şu kadar ciro yok şuraya şu kadar satış yapacağız bunlar bana artık hikaye geliyor..
europower varken elinde gesanı kimse yukarı taşımaz hepimiz insanız bir empati yapın :)
gesan mı ? eurpower mı?
kimse elindeki malı kötülemez kötülerse zaten maldır..
ama mal bizim değil ki?
bizden büyük ağalar var :)
ben son bir hamle bekliyorum sonrası muamma ama borsa tecrubelerle eşit..
odaşı 6 ay taşıdım halka arz ayağına her perşembe yukarı yapıp ertesi gün bastılar, halka arz onayı geldi hisse 4 liradan 3.30 larda zor sattım satmasa idim 1.30 larda sıfırlardım parayı :)
ha şimdi odaş ayı gibi yükseldi ama oda enerji sektorunde gelen kömür mevzularından.. ama gelmeseydi çakmışlardı :)
kimse kusura bakmasın şu zamana kadar elimde mal vardı hiç satmadım ama kötü durumda da yazmamam kişiliğime etik değil :)
yok beceremedim kaç gündür uzak duruyorum. kimseyi negatife baglayıp hissesini satmasında etkim olmasın diye ama şu zamana kadar hep pozitif konuştum belki benim yüzünden alan oldu.
negatif düşüncemde de yazmam gerekiyor.. şu var lotlarım elimde satmadım ama yeni girecek arkadaşlar acele etmesin..
borsa da fırsatlar bitmezzzzz... sabırla yeni fırsatı bekleriz.