Şirketin son 3-4 yıllık satış performansına ve sektördeki gelişmelere bakarsak piyasada kalıcı olabilmesi için Oyak Çimento grubunun yaptığını yapması gerektiği net olarak belli ama Bakioğlu ailesi bu iradeyi gösterebilir mi bilemiyorum.
Printable View
Şirketin son 3-4 yıllık satış performansına ve sektördeki gelişmelere bakarsak piyasada kalıcı olabilmesi için Oyak Çimento grubunun yaptığını yapması gerektiği net olarak belli ama Bakioğlu ailesi bu iradeyi gösterebilir mi bilemiyorum.
Sanırım bu seneki genel kurul toplantısına katılan nir ky soru Cvp kısmında söylemişti...Gnl kurul toplantılarına Cb ve mahdumları da katılsın dıye...bu sevıye progrdyonellıkle yabancı gelipte sırket alır mı...👏.ortak olurmu...parayı bu adamlara gömer mi...Ortak olmadan once hiç seceresıne gbt sine baktırmaz mı....Sb gb gbt ye sahip biriyle ortak olurmu...varsa ciddi niyeti 0 Dan kurar yada küçük kobiyi alır büyütür...Bn olsam böyle yapardım....bunlerın hedefinin 2023 olması da Boş Bi hayal...pıyasadan silinmesınler yeter...al sana yatırımlar...en Iyı oradan yonetım kalitesını gör...hisse fiyatına yansımıyor kapasite artısını desteklemiyor.daha ne olsun...Almanyada şirket kur 3 aya kalmadan kapat...bu profesyoneller mi şirketi 2023 E taşıyacak....peh peh peh...,ytd
acıkcası eleştirileri biraz agır buluyorum. yıllarca bedelli artırım yapan, yatırımcıyı sömüren ve 2 adım gitmeyen hisselerin oldugu yerde Bakab temettüsü ve düzenli pozitif yonde gelişen performansı ile iyiye yakınlardan diye dusunuyorum... problem hak ettiği degerleri bulmaması.
Sevgili patron hisseyi yukarı tası , bu ortamda yatırımcına destek ol... bu hissede eminim ki yıllardır size güvenen uzuncular dısında cok az kimse var... uzun yoldaslara patronlugunu göster... dökme niyetin varsa da bu hissede 20 TL gercek degerini bekleyenlerin cogunun malını (ben dahil) 10 TL yaparsan bugun alırsın (bugunku sartlarda) ...şirketin arkasında oldugunu yine eski günlerdeki gibi göster...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben şirketin çok da başarılı olduğunu düşünmüyorum. Son 4 yıldır sektörde herşey istenildiği gibi giderken ( hammadde fiyatlarında düşüş, euro/ tl kurunda artış) Bakab gecikmeli olarak son iki yıldır düzelme yoluna girdi. Bu iki yıl için çok eleştiri getirilemez ancak bu kadar yatırıma rağmen satışların hiç artmaması ciddi bir problem.
2 yadındakı çocuğa tum gün pırınc unuda versenız buyur ama sağlıklı gelısemez....konjonktür uygun olduğu için işler yolunda gozukebılır ama uluslararası arenadakı rakıpler şimdi kulagının dıbınde rekabet edıyor...verımsız atıl yatırımlara artık Bi son verılmeli.zira paranın maliyeti artıp yatırımın ROI uzadı...ky yaklaşıldığı gıbı sırketı yöneltirlerse yakında sıkıntılar baslar.... Bn 10 liradan bile satmam. Antıka degerı var Bnm için..zaten konjonktür ambalaj sektörünü desteklemez olsaydı bugun ansızın konkordato ilanını konuşuyor olurduk...tıpkı Pamukkale seyahat gb.... .ytd
Olumsuz senaryolara inat 3 aylık maaşımızı! aldık ve 2018 yılı temettumuzu bekliyoruz.Insallah seneye de yüzümüz güler.Ekonomi alarm verıyor ihracat ağırlıklı çalışması riski dengeliyor.Bu fiyatlar düşük olmakla birlikte dusen borsa endeksine göre de fazla düşmediği kanaatindeyim .9 aylık bilançolarda iyi kâr açıklayan şirketler var...bi 10 gün daha bekleyelim.
Sayın Gandi bence bu sene karlılık fınansal gıderlere kurban gıdebılır.Bu durumda da 2019 da temettu yerıne hava alırız.Insallah aksı çıkarda hıc olmazsa sabrımızın ve sermayemızın kırasını alırız...şükretmekte haklısınız akmasa da damlıyor.Ytd
Bistte zarar aciklayip tavan üstüne tavan çeken ve defter değerinin 5-6 katından işlem gören firmalar olduğu sürece bakab kâr açıklamış, finansal gideri yuksekmis, yatırımların meyvesi henüz alınamamış, satışlar artmamış vs vs bunu uzatabiliriz bunlar gercek olsada bizim bahanemiz değil mi? gördüğüm şey şu bakab da hisse fiyatınin yukselisi için CB ve ekibi ile hissede bulunan grup henuz kararini vermemiş, belkide önemli isler arasında görülmemiş şu an hissenin fiyatinin yukseltilmesi, başka şeylerle ilgileniyorlar belliki, ama bir yandan da zaman aleyhlerine işliyor ve çember daralıyor
Sayın Blackm, hangi cember daralıyor?
Fiyatın bu seviyede kalması patronu rahatsız etmiyor gibi gozukuyor...
Fıyat 2 ye düşse nu fıyattan kac lot alacak...Bn fıyat düştükçe sevınıyorum...Euro up bakab down super...Cb nın tasıma maliyeti artıyor.blackmn bunu hesap edıyor sanırım
Sayın dermite, fiyat dusukken almaları gerekir, başka gruplar dadanınca kalan malların maliyeti kendileri için yüksek olur, fırsatını bulmuşken patronun alması gerekir, çemberin daralması derken bunu kastettim, yoksa bilinmeyen bir beklenti yok hissede
Buldun mu düşük fiyatı alacaksın, patrona yatan temettu bana yatsaydı hiç düşünmem alırdım hem malımı artırır hemde fiyatı artırmış olurdum
Bence patron resmi de alsin artık bu ortamda, hatta hisse geri alım programı açıklasın şirket, patron ve şirket bunu yapsın ki hisseye destek olduklarını görelim, yoksa birtakım adamları üzerinden malları alıp devrettikleri zaten aşikar, dürüst olsunlar, hisseye destek olsunlar köstek değil!
Şirketin sizin de belirttiğiniz gibi bir hisse alım programı açıklaması eski günlerdeki gibi güven tazelenmesine sebep olacaktır. Bu konuda ben yatırımcı ilişkileri departmanını zaman zaman arayarak bu talebin değerlendirilmesini rica ediyorum. Eminim bunu yapan tek kişi de ben değilim. Açıkçası şirket temettü dağıtacağına bu tutarı hisse alım programı İçin kullansa idi şu anda tarihi zirvelerinde olabilirdik. Ben bu şirkete yedi yıldır yatırım yapmış bir uzun vadeli yatırımcı olarak şirketten temettü almak yerine özellikle de şu anda içinde olduğumuz ortam gibi zamanlarda şirketin ve ortaklarının şirketin arkasında durduğunu görmeyi tercih ederim.
Çok haklısınız sayın dermite, biz bile karınca misali temettumuz ile hisse alıyorsak patronun ve şirketin de hisseye destek olması gerekir
şirketlerinin piyasa değerini neden yüksek görmek istemiyorlar? her patron şirketinin piyasa değerinin yüksek olmasından gurur duyar, bunlar utanç duyuyorlar sanki,
Bilanço nezaman açıklanır ve nasıl bir beklenti var , paylaşımda bulunabilecek arkadaş var mıdır
son tarih 9 kasım. beklenti bu dönemde soylemek zor. faaliyet karı ve vafok güclü mü bu önemli olacak benim icin. toplamda (9aylık) >60 mn TL faaliyet karı 2019 icin cok olumlu olur.. ytd.
sevgili yoldaşlar neye göre çıkardınız bu faliyet karını manyak eder beni yazdıklarınız
Sn Yarımada'nın >70 mn faaliyet karı tahmini, şu acıdan mantıklı olabilir. Firma ortalamada stokları 3 ayda donduruyor.. 6.aydaki stoklar - eur kurumdaki artışla birlikte 3.çeyrekde ciddi bir kar bırakabilir. Bakkal hesabı ile, brüt karda önceki çeyreklerde ~25 mn iken bu çeyrek ozelinde 40-50 gelebilir.. bunun da faaliyet karına yansıması yarımadanın belirttiği gibi olur..
Net kar anlamında 2.ceyrege gore daha olumsuz gelir mi diye düşünüyordum (tek seferlik, acık pozisyon etkisi), ama stoklar tarafında olası yüksek karlılık ile bu fazlasıyla kompanse edilip, karlılık düşmeden hatta artarak geçersek de enteresan günlere gebe oluruz..
ytd, zira zor bir analiz döneminden geçiyoruz kurlar nedeniyle..herkes kendi beklentilerine göre hareket etmeli.
Zaten beklentimin nedeni bu. İlk iki çeyrekte ortalama %25 olan brüt karlılığın -tahmini çok zor olsa da- bu çeyrek özelinde %35'lere yaklaşması gerekir. Bu oranla brüt karın çeyrekte en az 40 milyon olmasını bekliyorum.
Ayrıca esas faaliyet gelir-gider farkı da artacaktır. Her iki kalemde oluşacak artış nedeniyle beklentim toplamda 70 üstü faaliyet karı.Şirket bir numara yapmazsa normal şartlardaki beklentim bu.
Sonunda Ak Yatırımı çıldırttılar, devre kestirdi..
Tahtada satranç var...
Tacirler ve Seker : fiyata bakmaksızın alttan alma ihtimaline yönelik sürekli satıp alttan alıyor... cıkıslarda engel gibi dursa da düşüşlerde de tek ciddi alıcı olarak destekleyici gözüküyor.. bir gun sert bir alım gelip bu vatandaşları döker giderse pişman olabilirler ama çok da yüklü satmıyorlar ellerindeki mala göre.. şu ana kadar en iyi işleyen strateji gibi, umarım pişman olurlar yakında bir yerde malı kaçırıp. (muhtemelen 1 er kişi - takasın belki bir kısmı...)
İş: Düşmesini istemiyor, ama gücü yok gorunumunde (muhtemelen tek kişi) . Surekli tahtada ama bir gün de 15-20 bin lot aldığı bir gövde gösterisi görmedik.
Philip : Arada tahtada hakimiyet gösterisi yapsa da, kısa süreli ataklar genelde olumsuz sonuçlanıyor. son operasyon en azından bu sekilde. (muhtemelen tek kişi)
Sanko: Genelde uzun tutanlar arasında değil. Alırsa kalıp 5-10 bin alıyor. Ama hacim bu düzeyde 40 yılda bir oluyor.(muhtemelen tek kişi)
Global: Patron. O girdiği zaman herkes susuyor o konuşuyor.. (artık dönmelisin patron.)
Sonuc: Tahtada forumdaslar ve 3-5 kişi dışında kimse yok. Hacim yok. Şirket sahipleri piyasa değerini bugun için hic önemsemiyor.Umarım bir gün önemserler.. daha once cok kez yazdım. Likidite en büyük sorunumuz.
5-6 bin lot ile %7 düştü ve devre kesici yedi, nerede bu şirketin itibarı ya? bazılarının çok methettiği boyver ve sertajj isimli hıyarlarda kös kös öylece bakıyorlardır bu duruma, utanın ulan, içler acısı bir hal hisse için, itibar kim bunlar kim ya, ben diyorum bunlar şirket falan yönetemez, siz oturun öylece paşalar, model uçak falan uçurun, yiyin için eğlenin gezin sabaha kadar, İzmir paklamaz sizi, istanbul gecelerine falan akın siz, nasıl olsa tacirler şeker at koşturuyor tahtada meydanı boş buldular ya, toplam işlem 20K, AK veriyor tacir şeker alıyor, al gülüm ver gülüm yani, ama düşen yok yine, boşa kurşun atıyorlar
Sayın dermite, Tahtada satranç falan yok, çünkü satranç ta taraflar çarpışır birisi kazanır, diğeri kaybeder, bu tahtada taraflar aslında aynı taraf, hep birbirlerine çalışıyorlar, kazanan hep kendileri, mal düşürmeye çalışıyorlar ancak düşüremiyorlar, Ak çıldırmadı ak bilerek verdi bunlara, çünkü daha öncede böyleydi,tahtayı izleyen bilir, ak ta taraf yani, bu tacir şeker gedik ve ak birlikte iş çeviriyorlar görmez misin? yazdıkların çok iyimser kalmış, bunlara böyle hitap etmeyeceksin, anladıkları dilden konuşmak gerekiyor, burada hergün bunlara giydirmek lazım,
Ne kadar da giydirsek sonuç şu an için değişmiyor, likidite yok, mala bakan yok, kendi yancılarına verip fiyatı aşağı çekip aşağıya da alış giriyorlar verenlerle üst kademelere yazılanları topluyorlar, ne düşerse artık, dediğin gibi birgün sert alım gelip birisi tahtayı çizecek ve mallarını kaptıracaklar, o günü iple çekiyorum.
bu hareketi bence hergün yapsın, hergün devre kesici yesin, belki şirket sahiplerinin dikkatini çeker de el atarlar duruma
ben hala ofisteyim, ancak birazdan çıkıyorum, bugün çok yoğun geçti, geçici vergiler vs. yarın ola hayır ola, herkese iyi akşamlar,
Bilanço için Cuma son gün. Her zamanki gibi muhtemelen yine son güne bırakırlar.
Bu çeyrekte brüt karlılık oranı artmazsa finansal giderden dolayı zarar bile açıklayabilir ancak daha önce de yazdığım gibi normal şartlarda brüt karlılığın artması lazım. Tahtadaki hareketler bilanço kötü gelecek izlenimi veriyor. Alıcı olsa verecek birileri var gibi duruyor.
bu tahtada bilanco öncesi yukarı yapıp da terste bıraktıgı cok olmustur Bakab'ın. o nedenle su andaki hareketler bence belirleyici degil.
biri 50-bin lot almaya kalksa buradan alamaz bence (ha 10 bin lot alır.. 15 alır belki.. ama daha fazla yok burada bence) Dün AK dokulurken ucuzdan alan Seker malları cıkmaya calisti bugun dün aldıklarını.. klasik seker hareketi... o da bugünü baskıladı. kagit gitmiyorsa da sat al yapıyor seker veya tersi.
Ak'ın tahtanın içine etmesine...
Seker'in de Ak'ın düştüğü durum nedeniyle %5 asagidan aldığı malları hemen %1 yukarısından satmaya calisması nedneiyle
tahtamız bu haldedir...
Şirketi aksiyona davet ediyoruz... 50,000 TL lik işlemle , şirketin degeri ile ve tahtası ile alay edilmektedir. Sirket seyirci daha ne kadar kalacak?
Aglak suratlı olmaya gerek yok...Ada'm kağıdı alıyor kı zaten nıyeti destek olmak degılkı... Köstek olmak nıyetı..,endeks 2-3 sene geberık kalacak... Hangı satısa destek olsun kı...sığ kağıtların kaderı...cıkarken de Nasıl zıp zıp çıkıyor...,duşsun tekrar alalım...ytd
4.80 civarı alım düşünürken, arkadaş 4.40 dan mal dağıtmaya kalktı. Dağıt koçum biz alırız. Yarın maçan yiyorsa tabana kadar ver. Almazsam hepsini süpürüp tahtanın hepsini adam değilim. Avoddan %45 tokatlayıp buraya geliyorum. Tabandan tavana çizip kağıdı kilitlerim 2.5 trilyon ile. Gerisini iyi düşünün akıllı olun. Burayı okuyorsun ve kendini akıllı sanıyorsun. Pis ellerinizi küçük yatırımcının cebinden çekin artık. Hodri meydan.Siz ancak sahte yangın çıkarıp sigortadan beleş para kaçırmayı düşünürsünüz. Kafanız böyle çalışıyor. Adam gelir donunu ayağından alır , inim inim inlersin. İyi oku son pişmanlık fayda vermez. Aşağı sürersen ben kazanırım, yukarı sürersen sen kazanırsın. Denemesi buyur bedava ve yarın ona göre hareket et.
Tam bilanço öncesi çok tuhaf hareketler bunlar.
Kur şokuna rağmen şirketlerin tamamına yakınında bilançolar iyi. Özellikle ciro kısmında çok iyi bilançolar geliyor. Mesela Bakab ile aynı segmentte olmamasına rağmen hammaddeleri ve ihracat oranı benzer olan Gediz Ambalaj hem ciro hem karlılık anlamında iyi bir bilanço açıkladı. Şirketin ciro olarak ivmesi aynı kalırsa şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım.