Sayfa 228/343 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328 ... SonSon
Arama sonucu : 2738 madde; 1,817 - 1,824 arası.

Konu: BAKAB - Bak Ambalaj

1. şirketlerinin piyasa değerini neden yüksek görmek istemiyorlar? her patron şirketinin piyasa değerinin yüksek olmasından gurur duyar, bunlar utanç duyuyorlar sanki,

2. Bilanço nezaman açıklanır ve nasıl bir beklenti var , paylaşımda bulunabilecek arkadaş var mıdır

3. son tarih 9 kasım. beklenti bu dönemde soylemek zor. faaliyet karı ve vafok güclü mü bu önemli olacak benim icin. toplamda (9aylık) >60 mn TL faaliyet karı 2019 icin cok olumlu olur.. ytd.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by dermite Yazıyı Oku
    son tarih 9 kasım. beklenti bu dönemde soylemek zor. faaliyet karı ve vafok güclü mü bu önemli olacak benim icin. toplamda (9aylık) >60 mn TL faaliyet karı 2019 icin cok olumlu olur.. ytd.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    9 aylık faaliyet karının 70 milyon tl'nin üzerinde olması gerekir.

5. sevgili yoldaşlar neye göre çıkardınız bu faliyet karını manyak eder beni yazdıklarınız

6. Sn Yarımada'nın >70 mn faaliyet karı tahmini, şu acıdan mantıklı olabilir. Firma ortalamada stokları 3 ayda donduruyor.. 6.aydaki stoklar - eur kurumdaki artışla birlikte 3.çeyrekde ciddi bir kar bırakabilir. Bakkal hesabı ile, brüt karda önceki çeyreklerde ~25 mn iken bu çeyrek ozelinde 40-50 gelebilir.. bunun da faaliyet karına yansıması yarımadanın belirttiği gibi olur..
    Net kar anlamında 2.ceyrege gore daha olumsuz gelir mi diye düşünüyordum (tek seferlik, acık pozisyon etkisi), ama stoklar tarafında olası yüksek karlılık ile bu fazlasıyla kompanse edilip, karlılık düşmeden hatta artarak geçersek de enteresan günlere gebe oluruz..
    ytd, zira zor bir analiz döneminden geçiyoruz kurlar nedeniyle..herkes kendi beklentilerine göre hareket etmeli.

7.  Alıntı Originally Posted by dermite Yazıyı Oku
    Sn Yarımada'nın >70 mn faaliyet karı tahmini, şu acıdan mantıklı olabilir. Firma ortalamada stokları 3 ayda donduruyor.. 6.aydaki stoklar - eur kurumdaki artışla birlikte 3.çeyrekde ciddi bir kar bırakabilir. Bakkal hesabı ile, brüt karda önceki çeyreklerde ~25 mn iken bu çeyrek ozelinde 40-50 gelebilir.. bunun da faaliyet karına yansıması yarımadanın belirttiği gibi olur..
    Zaten beklentimin nedeni bu. İlk iki çeyrekte ortalama %25 olan brüt karlılığın -tahmini çok zor olsa da- bu çeyrek özelinde %35'lere yaklaşması gerekir. Bu oranla brüt karın çeyrekte en az 40 milyon olmasını bekliyorum.

Ayrıca esas faaliyet gelir-gider farkı da artacaktır. Her iki kalemde oluşacak artış nedeniyle beklentim toplamda 70 üstü faaliyet karı.Şirket bir numara yapmazsa normal şartlardaki beklentim bu.

8. Sonunda Ak Yatırımı çıldırttılar, devre kestirdi..
    Tahtada satranç var...

Tacirler ve Seker : fiyata bakmaksızın alttan alma ihtimaline yönelik sürekli satıp alttan alıyor... cıkıslarda engel gibi dursa da düşüşlerde de tek ciddi alıcı olarak destekleyici gözüküyor.. bir gun sert bir alım gelip bu vatandaşları döker giderse pişman olabilirler ama çok da yüklü satmıyorlar ellerindeki mala göre.. şu ana kadar en iyi işleyen strateji gibi, umarım pişman olurlar yakında bir yerde malı kaçırıp. (muhtemelen 1 er kişi - takasın belki bir kısmı...)

İş: Düşmesini istemiyor, ama gücü yok gorunumunde (muhtemelen tek kişi) . Surekli tahtada ama bir gün de 15-20 bin lot aldığı bir gövde gösterisi görmedik.

Philip : Arada tahtada hakimiyet gösterisi yapsa da, kısa süreli ataklar genelde olumsuz sonuçlanıyor. son operasyon en azından bu sekilde. (muhtemelen tek kişi)

Sanko: Genelde uzun tutanlar arasında değil. Alırsa kalıp 5-10 bin alıyor. Ama hacim bu düzeyde 40 yılda bir oluyor.(muhtemelen tek kişi)

Global: Patron. O girdiği zaman herkes susuyor o konuşuyor.. (artık dönmelisin patron.)

Sonuc: Tahtada forumdaslar ve 3-5 kişi dışında kimse yok. Hacim yok. Şirket sahipleri piyasa değerini bugun için hic önemsemiyor.Umarım bir gün önemserler.. daha once cok kez yazdım. Likidite en büyük sorunumuz.

Sayfa 228/343 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •