kimse üzerine alınmasın genel manada hepimiz bu yolun yolcusuyuz. Yani bende hazıra konmayı istiyorum çoğunlukla.
Yanlış anlaşılmasın. ben çalışkanım siz tembelsiniz anlamı çıkmasın. :kahkah:
https://i.hizliresim.com/Emq69B.png
Printable View
kimse üzerine alınmasın genel manada hepimiz bu yolun yolcusuyuz. Yani bende hazıra konmayı istiyorum çoğunlukla.
Yanlış anlaşılmasın. ben çalışkanım siz tembelsiniz anlamı çıkmasın. :kahkah:
https://i.hizliresim.com/Emq69B.png
Benim de başlığa, acizane ve naçizane bir katkım olsun...yılda %20 reel getiri( enflasyondan arındırdılar sonra ki net getiri) başarıdır...ama bu başarıyı uzun yıllar sürdürebilmek BÜYÜK bir başarıdır..birisi size 1 yılda parasını 2-3 katina çıkardığını söylüyorsa kumar oynuyordur ve bu yıl işler yulunda gitmiştir...kaldıraçlı piyasaların bu kadar revaçta olduğu bir dönemde yıllık ya da 1-2 yıllık üstün başarılar gayet mümkün.
Önemli olan, makul bir risk alarak uzun vadede yıllık %20 reel kaaanç elde etmektir..bu durumda her 4 yılda paranı ikiye katlarsın reel olarak..20 yıl gibi makul bir uzun vadede paranı reel olarak 32 ye katlanmaktır bu..10 bin usd gibi makul bir başlangıç sermayesi ile rahat bir emeklilik birikimi demektir bu.
Bu arada yıllık reel %20 getiri büyük bir başarı ama, benim hedefim o kadar yüksek değil, %10-15 de yeterli benim için..,
Ne kadar güzel paylaşımlar Allah hepinizden razı olsun ben borsayı pasif ve aktif olarak 2000 yılından beri takip ederim iktisat mezunuyum sırf borsa yi öğrenmek için iktisat okudum diyebilirim çünkü borsa ile ilgilenmek benim ufkumu aciyor benim için sadece fiyat değil olay ülke gündemi dünya gündemi ni takip ediyorsun bir nevi bilincleniyorsun aslında borsa da her yatırımcının kendi ne has bir tarzı vardır mesela benim yatırım tarzım küçük ölçekli ama büyüme potansiyeli yüksek hisseler bulmak örneğin bir eggen logo gibi çünkü her şirketin belli bir büyüme potansiyeli vardır sonsuza kadar büyüme potansiyeli mümkün değil maalesef o yüzden benim için öncelik büyüme potansiyeli şirketin kendi potansiyelinin üstüne çıkması ha bu yerel piyasada olur hada global piyasada olur farketmez mesela Petkim yerel piyasada çok büyük firmadır ama global piyasada ki ağırlığı nedir o yüzden petkimi degerlendirirken global piyasa olarak bakmak gerekir diye düşünüyorum firmaların içsel büyümeleri çok önemli belli bir potansiyelin ustune çıkmak için ar-ge ye ne kadar önem veriyor bunlar önemli kriterler diye düşünüyorum
Abi benimkisi biraz ezbere bir yorum olmuş .
Bilanço inceleyip karlılık ne durumda, faaliyet artışı ne durumda, ihracatı ne durumda, borç döndürme rasyosu ne durumda falan bakıp öyle karar almak lazım.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunlarida siz aciklayip analiz edin hocam ? Bilmiyorsaniz isterseniz bir video cekip kabaca bilancoya borfinden nasil baktigimizi aktarayim sizlere.
Nasil fikir ? Ustlenecek bir baskasi varsa oda aydinlatabilir bizi yanlis anlasilma olmasin cok bildigimden degil. Ne yapabilirimde yardimci olabilirim gibi dusununce bu aklima geldi.
Baska biri ben anlatirim diyorsa o anlatsin buyuk bir zevkle dinlemek ve o kisidende bildiklerini ogrenmek isterim.
Anlatacak yoksa bir saate kadar videoyu cekerim. Cok bildigimden degil sadece anlatacak baska birisi cikmazsa diye cekerim diyorum. Yanlis anlasilmasin
Benim o kadar bilgim yok ne yazık ki ama Allah nasip ederse özellikle önümüzdeki yaz bilanço okumaya çok zaman ayiracagim. Sizler anlatırsanız daha iyi olur.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.