Sayfa 46/153 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 361 - 368 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

1. kimse üzerine alınmasın genel manada hepimiz bu yolun yolcusuyuz. Yani bende hazıra konmayı istiyorum çoğunlukla.
    Yanlış anlaşılmasın. ben çalışkanım siz tembelsiniz anlamı çıkmasın.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Benim de başlığa, acizane ve naçizane bir katkım olsun...yılda %20 reel getiri( enflasyondan arındırdılar sonra ki net getiri) başarıdır...ama bu başarıyı uzun yıllar sürdürebilmek BÜYÜK bir başarıdır..birisi size 1 yılda parasını 2-3 katina çıkardığını söylüyorsa kumar oynuyordur ve bu yıl işler yulunda gitmiştir...kaldıraçlı piyasaların bu kadar revaçta olduğu bir dönemde yıllık ya da 1-2 yıllık üstün başarılar gayet mümkün.

Önemli olan, makul bir risk alarak uzun vadede yıllık %20 reel kaaanç elde etmektir..bu durumda her 4 yılda paranı ikiye katlarsın reel olarak..20 yıl gibi makul bir uzun vadede paranı reel olarak 32 ye katlanmaktır bu..10 bin usd gibi makul bir başlangıç sermayesi ile rahat bir emeklilik birikimi demektir bu.

Bu arada yıllık reel %20 getiri büyük bir başarı ama, benim hedefim o kadar yüksek değil, %10-15 de yeterli benim için..,

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Bilgilendirmelerin tam olarak beni yansitmis diyebilirim.

Ancak cok bilgili bu konuda cok iyi kisminda henuz en iyi derecede olmadigimi ve hicbirzamanda olamayacagimi dusunuyorum cunku her yeni gun yeni birsey ogrenmek ve kesfetmekle geciriyoruz. Bende sizlerden birseyler ogrenecegim bu is boyle gidecek.

Sinirlenmemin temel sebebinide cok iyi algilamissiniz aynen oyle. Parani cope atiyorsun demek yerine dolayli yollarla kirici olmadan benzer birseyi anlatmaya calisiyorum. Ayni sekilde enka meselesinde sen nasil istemsizce sert cikisti isen bende de bu bazan oluyor. Bunu nasil alabildin bu nasil bir bilicsizlik hicmi suralara suraya bakmiyor bu insanlar diye icinden kahroluyorsun ve o kisinin sana gore aslinda daha fazla bilinclenmesi gerektiginide goruyorsun. Bu sinirlilik halinin sebebi yatirimcilarimizin bu konuda bilgi sahibi olmadan bu ise atilmasi sonrada zarar etmesi buda yetmiyormus gibi hata bende degilde borsada burasi kumar masasi seni yasatmiyorlar vb gibi cumlelerle borsayi cunle aleme kotu bir yermis gibi gosteren kisilerle ayni kisiler.

Bazan akraba ve arkadaslarla bu konulari tartisiriz borsaya girme oynama bulasma kotu bir yerdir benim komsuda girdi ev parasini yedi bende girmistim paranin yarisini kaybedince ciktim o yuzden erhan bence hic bulasma diyorlar bana. Bende dogal olarak nasil hisse seciyordun nelerine bakiyordun yada senin komsun neye dayanarak hisse aliyormus diye sorunca. Bana yaw iste ozmanlar fiyati suraya dustuydu ucuzdu e surayada yatirim filan yapacak haberleri vardi ondan almistik diyor karlilik bilancosu nasildi fasliyet kari iyimiydi nasil olduda batti bu sirket veya sen nasil battin diyorum valla bilancosunu filan bilmem ben anlamadigim isler aldik dustu dustu lanet olsun dedim yuzde 50 zararla ciktim benden sonra gitti olmuyor erhan seni takip ediyorlar elinde lotu almak icin pusuya yatiyorlar. Diyor. Yazarken bile insan sinir oluyor. E kardesim bilancosuna bakmamissin kar edip etmediginden vir habersin dustu diye ucuz sandigin hissenin pd dd degeri goklerde geziyor oz sermaye eksiye dusmus. Ondan sonra batincada ben degil borsa kotu diyorsun. Sonra el aleme borsanin kotu biryer olmadigini kisilerin kendisinin bilincsizlikleri sebebiyle zarar ettigini temel analiz teknik analiz bilmeden tasaraya hisse aldiklarini anlatmaya calisiyorum.

karsi taraf ise buna inanmiyor sanki herkes bilincli bir bicimde hisse secebiliyormus gibi varsayiyor ama gercek bu degil formun yizde 85 inde bilanco programi yok. bir kismini tesvik edende benim paylastigim grafikleri gorup programi almak isteyenler olabiliyor veya bazan alenen boyle bir programiniz olsun diye direk yaziyorum bundan 10 yil sonra birileri gelipte benim komsunun ogluda borsaya girdiydi batirdi gitti paralari diyemesinler bana diye ugrasiyorum ayni hikayeyi 100 kisiden dinlemekten biktim onlar hicbirsey bilmeden hisse almislar diyorum ikna edemoyorum hadi o bilincsizdi sarilag suloda batirmis parayi ona ne demeli diyor. Onada soralim bilanco filan bakmismi eminim bakmamistir diyorum aman erhan bos isler deyip geciyorlar.

Borsa kotu biryer degil yatirimcilarin bireysel hatalarini ve bilincsizliklerini tum borsacilara maletmenin anlami nedir ne yasadigini ne kadar bilincli hisse alip sattigini bilmiyorsun.

Yarinin batis hikayelerini dinleyecegimiz kisiler simdiden hazir bugunun bilanco bilmeyenleri yarinin borsada batan paralarinin hikayelerini komsulardan dinledigimiz kisiler olacak. Ustelik bu batan kisiler benim hatam demek yerine patron kusurluydu dedikleri icin komsularimiz ve akrabalarimiz benim paraminda patron tarafindan calinacagini dusunuyor.

Ne kadar cok insani bilinclendirebilir ve ogretebilirsek bu sacma sapan borsa kotudur kesin batarsin algisini okadar cabik yikariz.

Konuyu dagittim biraz ama bu mesleyide forsat bulmusken yazmak istedim
    Ne kadar güzel paylaşımlar Allah hepinizden razı olsun ben borsayı pasif ve aktif olarak 2000 yılından beri takip ederim iktisat mezunuyum sırf borsa yi öğrenmek için iktisat okudum diyebilirim çünkü borsa ile ilgilenmek benim ufkumu aciyor benim için sadece fiyat değil olay ülke gündemi dünya gündemi ni takip ediyorsun bir nevi bilincleniyorsun aslında borsa da her yatırımcının kendi ne has bir tarzı vardır mesela benim yatırım tarzım küçük ölçekli ama büyüme potansiyeli yüksek hisseler bulmak örneğin bir eggen logo gibi çünkü her şirketin belli bir büyüme potansiyeli vardır sonsuza kadar büyüme potansiyeli mümkün değil maalesef o yüzden benim için öncelik büyüme potansiyeli şirketin kendi potansiyelinin üstüne çıkması ha bu yerel piyasada olur hada global piyasada olur farketmez mesela Petkim yerel piyasada çok büyük firmadır ama global piyasada ki ağırlığı nedir o yüzden petkimi degerlendirirken global piyasa olarak bakmak gerekir diye düşünüyorum firmaların içsel büyümeleri çok önemli belli bir potansiyelin ustune çıkmak için ar-ge ye ne kadar önem veriyor bunlar önemli kriterler diye düşünüyorum

4.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Sanayi şirketleri özelinde bazılarının fiyatları çok düştü haliyle fk'ları da düştü ama öbür yandan karliliklarinda bir problem yok hatta kârlar artmış bile.

O yüzden bu tür hisseler alınabilir gibi bence.

Tabi yanlışta düşünüyor olabilirim.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yunsa olabilirmiş ?

yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.ytd

5.  Alıntı Originally Posted by antalya899 Yazıyı Oku
    Yunsa olabilirmiş ?

yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.ytd
    Abi benimkisi biraz ezbere bir yorum olmuş .
    Bilanço inceleyip karlılık ne durumda, faaliyet artışı ne durumda, ihracatı ne durumda, borç döndürme rasyosu ne durumda falan bakıp öyle karar almak lazım.

abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

6.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Abi benimkisi biraz ezbere bir yorum olmuş .
    Bilanço inceleyip karlılık ne durumda, faaliyet artışı ne durumda, ihracatı ne durumda, borç döndürme rasyosu ne durumda falan bakıp öyle karar almak lazım.

Bunlarida siz aciklayip analiz edin hocam ? Bilmiyorsaniz isterseniz bir video cekip kabaca bilancoya borfinden nasil baktigimizi aktarayim sizlere.

Nasil fikir ? Ustlenecek bir baskasi varsa oda aydinlatabilir bizi yanlis anlasilma olmasin cok bildigimden degil. Ne yapabilirimde yardimci olabilirim gibi dusununce bu aklima geldi.

Baska biri ben anlatirim diyorsa o anlatsin buyuk bir zevkle dinlemek ve o kisidende bildiklerini ogrenmek isterim.

Anlatacak yoksa bir saate kadar videoyu cekerim. Cok bildigimden degil sadece anlatacak baska birisi cikmazsa diye cekerim diyorum. Yanlis anlasilmasin
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Bunlarida siz aciklayip analiz edin hocam ? Bilmiyorsaniz isterseniz bir video cekip kabaca bilancoya borfinden nasil baktigimizi aktarayim sizlere.

Nasil fikir ? Ustlenecek bir baskasi varsa oda aydinlatabilir bizi yanlis anlasilma olmasin cok bildigimden degil. Ne yapabilirimde yardimci olabilirim gibi dusununce bu aklima geldi.

Baska biri ben anlatirim diyorsa o anlatsin buyuk bir zevkle dinlemek ve o kisidende bildiklerini ogrenmek isterim.

Anlatacak yoksa bir saate kadar videoyu cekerim. Cok bildigimden degil sadece anlatacak baska birisi cikmazsa diye cekerim diyorum. Yanlis anlasilmasin
    Benim o kadar bilgim yok ne yazık ki ama Allah nasip ederse özellikle önümüzdeki yaz bilanço okumaya çok zaman ayiracagim. Sizler anlatırsanız daha iyi olur.

abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

8.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Benim o kadar bilgim yok ne yazık ki ama Allah nasip ederse özellikle önümüzdeki yaz bilanço okumaya çok zaman ayiracagim. Sizler anlatırsanız daha iyi olur.

9.30 a kadar bekledim gonullu bir arkadas cikmadi sanirim gozunuzde buyutmeyin videoyu izlediginizde taslar yerine oturacak zaten bnde ahim sahim bildigimden degil baktigim bir kac rasyo var onun uzerinden anlatacagim

Sayfa 46/153 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •