Þu an borsa ýcýn cok krýtýk býr donemdeyýz ya donecez yada gocecez bence göçme ýhtýmalýmýz daha yüksek 2019 ortalarý veya sonlarý asýl fýrsat zamanlarý olabýlýr su an ýcýn fýrsat oldugu konusunda tereddutlerým var evet cýzgýlerýmýz kýrýlmadý dýrenýyor yani hala bir umut var. Ama ben inanmýyorum bu kez o býlýndýk donuslerýn dýsýnda býrsey olacak.
Yani ben þu donemde hisseci olsam faize geçer biraz beklerdým ne olup ne býtecek dýye. biraz risk alýrým kazancýmda ýyý olsun dersem dolar alýrdým beklerdým. seçim olsun bý bakalým secým sonrasý nereye gýdecegýz secýme kadar borsa tutunacak mý tutunmayacakmý vesaire.
Hisseler kacýyormu evet kacýyor ancak normal býr zaman degýl normal býr zaman olsa rýsk alýnabýlýr ama normal býr zamanda degýlýz.
Þu ana kadar hýc krýz beklentýsý ýcerýsýnde olmadým gezi parký olaylarýnýn en dibinde bile borsa en dipte iken tutuklamalarýn oldugu gun alým yaptým. Cunku býr krýz sernayom yoktu fakat bu kez farklý bu kez sýkýntý goruyorum ýlk defa yýllarca calýsan cýzgýlerýn týpký 2008 deký gýbý kýrýlmasýný beklýyoorum nedense.
hissler bu derece ucuzlamýþken alým yapmak konusunda tereddutluyum býr tarafým al dýyor býr tarafým bu kez cýzgýlerýn kýrýlacak dýyor. Daha once hýcbýr zaman bunu yasamamýstým 2017 de 2016 da 2015 de 2014 de hiç bu hýssýyat olusmadý halbuký herkes gocecek dýye dýye ulkeyý batýrýyordu. Ama bu kez bence zamaný geldý.
Ama herzman býr yanýlma payý olmalý belkýde donup tekrar rally yapacaz bilmiyorum bu ýhtýmalde var ama sanký &60 ihtimalle göçmeliyiz diye düþünüyorum býr resesyon gerekiyor göstergeler herþey sapýtmýþ durumda bunlarýn düzene gýrmesý ýcýn resesyon gerekýyor cunku bu olunca butun hersey sýfýrlanýp yenýden baslýyor. BU aslýnda içinde bulundugumuz sýstemýn býr ýhtýyacý sýsýp sýsýsp patlamasý gerekýyor. sistem istikrarlý ve sürdürülebilir bir sistem deðil.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri