kimse üzerine alýnmasýn genel manada hepimiz bu yolun yolcusuyuz. Yani bende hazýra konmayý istiyorum çoðunlukla.
Yanlýþ anlaþýlmasýn. ben çalýþkaným siz tembelsiniz anlamý çýkmasýn.
![]()
kimse üzerine alýnmasýn genel manada hepimiz bu yolun yolcusuyuz. Yani bende hazýra konmayý istiyorum çoðunlukla.
Yanlýþ anlaþýlmasýn. ben çalýþkaným siz tembelsiniz anlamý çýkmasýn.
![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Benim de baþlýða, acizane ve naçizane bir katkým olsun...yýlda %20 reel getiri( enflasyondan arýndýrdýlar sonra ki net getiri) baþarýdýr...ama bu baþarýyý uzun yýllar sürdürebilmek BÜYÜK bir baþarýdýr..birisi size 1 yýlda parasýný 2-3 katina çýkardýðýný söylüyorsa kumar oynuyordur ve bu yýl iþler yulunda gitmiþtir...kaldýraçlý piyasalarýn bu kadar revaçta olduðu bir dönemde yýllýk ya da 1-2 yýllýk üstün baþarýlar gayet mümkün.
Önemli olan, makul bir risk alarak uzun vadede yýllýk %20 reel kaaanç elde etmektir..bu durumda her 4 yýlda paraný ikiye katlarsýn reel olarak..20 yýl gibi makul bir uzun vadede paraný reel olarak 32 ye katlanmaktýr bu..10 bin usd gibi makul bir baþlangýç sermayesi ile rahat bir emeklilik birikimi demektir bu.
Bu arada yýllýk reel %20 getiri büyük bir baþarý ama, benim hedefim o kadar yüksek deðil, %10-15 de yeterli benim için..,
Ne kadar güzel paylaþýmlar Allah hepinizden razý olsun ben borsayý pasif ve aktif olarak 2000 yýlýndan beri takip ederim iktisat mezunuyum sýrf borsa yi öðrenmek için iktisat okudum diyebilirim çünkü borsa ile ilgilenmek benim ufkumu aciyor benim için sadece fiyat deðil olay ülke gündemi dünya gündemi ni takip ediyorsun bir nevi bilincleniyorsun aslýnda borsa da her yatýrýmcýnýn kendi ne has bir tarzý vardýr mesela benim yatýrým tarzým küçük ölçekli ama büyüme potansiyeli yüksek hisseler bulmak örneðin bir eggen logo gibi çünkü her þirketin belli bir büyüme potansiyeli vardýr sonsuza kadar büyüme potansiyeli mümkün deðil maalesef o yüzden benim için öncelik büyüme potansiyeli þirketin kendi potansiyelinin üstüne çýkmasý ha bu yerel piyasada olur hada global piyasada olur farketmez mesela Petkim yerel piyasada çok büyük firmadýr ama global piyasada ki aðýrlýðý nedir o yüzden petkimi degerlendirirken global piyasa olarak bakmak gerekir diye düþünüyorum firmalarýn içsel büyümeleri çok önemli belli bir potansiyelin ustune çýkmak için ar-ge ye ne kadar önem veriyor bunlar önemli kriterler diye düþünüyorum
Abi benimkisi biraz ezbere bir yorum olmuþ .
Bilanço inceleyip karlýlýk ne durumda, faaliyet artýþý ne durumda, ihracatý ne durumda, borç döndürme rasyosu ne durumda falan bakýp öyle karar almak lazým.
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Bunlarida siz aciklayip analiz edin hocam ? Bilmiyorsaniz isterseniz bir video cekip kabaca bilancoya borfinden nasil baktigimizi aktarayim sizlere.
Nasil fikir ? Ustlenecek bir baskasi varsa oda aydinlatabilir bizi yanlis anlasilma olmasin cok bildigimden degil. Ne yapabilirimde yardimci olabilirim gibi dusununce bu aklima geldi.
Baska biri ben anlatirim diyorsa o anlatsin buyuk bir zevkle dinlemek ve o kisidende bildiklerini ogrenmek isterim.
Anlatacak yoksa bir saate kadar videoyu cekerim. Cok bildigimden degil sadece anlatacak baska birisi cikmazsa diye cekerim diyorum. Yanlis anlasilmasin
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Benim o kadar bilgim yok ne yazýk ki ama Allah nasip ederse özellikle önümüzdeki yaz bilanço okumaya çok zaman ayiracagim. Sizler anlatýrsanýz daha iyi olur.
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Yer Ýmleri