Soda teknik olarak cok guzel gorunuyor bende olmasa da arada bir goz ucu ile bakiyorum.
Sanirim yukselmeye devam edecek.
Syg,
Printable View
Soda teknik olarak cok guzel gorunuyor bende olmasa da arada bir goz ucu ile bakiyorum.
Sanirim yukselmeye devam edecek.
Syg,
Bu arada Toaso da gozden kacirilmamasi gereken bir hisse.
Su an fiyat da cazip gibi duruyor.
Syg,
Sizin ilk iki kriterinizi okuduğumda aradığım hazineyi bulmuş gibi olmuştum :) Etkiniz büyüktür.. Kafamın rahat olmasına önem verdiğim güvenlikçi yaklaşımımın da bir sonucu.
En başta Petkim de vardı ama sonradan çıkardım. Birkaç ay önceye kadar Brisa'nın da yüzdesi yüksekti ancak pozisyon küçültüp Hektaş, Froto'ya dağıttım. Şu anda da Brisa ve Poltk minimum seviyede, çıtır çerez alınır miktarda. :kmk:
İlgilendiğim farklı şirketler de var ancak bütçe sınırlı olunca çok fazla dağılsın istemiyorum. Yoksa Ereğli, Egeen, Aselsan, Kordsa ve Toaso'yu da düşünürdüm.
Yatırım tavsiyesi içermemektedir.
Saygılar.
Dudu ve syılmaz hocam da Ereğli neden yok anlamış değilim.
Bu konuda cautionary e katılıyorum. Madem beyaz yaka yatırım koçluğu başlığımız madem zor kazanıp zor biriktirdiğimiz paraları yatırıyoruz bence uçma veya göçme potansiyeli yüksek hisseler yerine çok cüzi getirili de olsa sağlam hisselere yatırım yapmalıyız.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ereğli mutlaka portföyümde olmasını istediğim bir kağıt ama bu fiyatlar ile değil, baktığınız zaman f/k makul gözüküyor ama f/k nın tek başına önemli olmayacağına güzel bir örnek Ereğli.
Ereğli'de en önemli hususlardan biri demir fiyatları çünkü kendisi aynı zamanda demir üreticisi (madenden çıkarma anlamında), ham fiyatı şu an 100 usd civarlarında, 2015 yılıydı sanırırım Ereğli çok sert düşmüştü sebebi ham demir fiyatları 45 usd ye kadar düşmüştü ve doğal olarak karlılık çok düşmüştü veya çok düşecek beklentisi oluşmuştu.
Şu an ki yükselişinde asıl sebebi demir fiyatlarında ki ralli, Ereğli'de uzun vadeli blok alım yapmayı düşünen biri için demir fiyatlarının ölü olduğu zamanda alım yapmak gerekir, bu belki 6-7 senede bir olacak bir durum ama olduğu zamanda Ereğli tepe takla iniyor aşağı.
Benzer bir olay Soda'da oldu aslında, uzun süredir fiyatının sürünmesinin sebebi soda külü fiyatlarının çok düşmüş olması, geçen hafta soda külü fiyatları başını kaldırdı, soda da hemen hareketlendi.
Ciner'in yeni yatırımı global olarak soda fiyatlarını etkileyecek düzeyde, Garanti'nin raporunda soda külü fiyatlarının dengeye oturması 2020'yi bulabilir diyordu.
Her ne kadar hali hazırda Soda'da mini bir ralli bekliyor olsamda, 2020 sonrasına çok daha büyük bir ralli bekliyorum.