Sayfa 457/637 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,649 - 3,656 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Isbankasi farkli bir kurum.
    Muhtemelen son duruma bakmistir MKK dan ve blokajin kalktigini gorup oyle izin vermistir.
    MKK ile araci kurumun sisteminin synch edilmesi her araci kurumda farkli oluyor.
    Syg,
    sn. dudu,
    ortaya sormuştum çok somut bir cevap alamadım bir de böyle şansını deneyim.

ANHYT için ne düşünüyorsunuz, temettü verimi yüksek değil ama karı ve fiyatı genelde artış trendinde.
    Temettü veya büyüme hissesi olarak biriktirmeye değer mi, güncel veri ve konjoktürle..

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu Hekts'in grafik pahali mahali gidiyor.
    Bu durum bana unlu yatirimci ve yasam feylezofu Halil Buhur'un su unlu ozdeyisini hatirlatti.
    "Giden kagit gitmeye duran kagit durmaya devam eder."
    2018 basinda Hekts ve Brisa ikisi de 7.00 TL. idi.
    Birisi durmaya digeri ise gitmeye devam ediyor.
    2021 basinda Allah izin verirse bakacagiz 3 yilda kim ne kadar prim yapmis @Cauti.
    Syg,
    valla grafik pahalı demek gitmez demek değil...yeni giriş yaparak uzun vadeli portföye ben almam demek.

ünlü düşünür buhur bey in yönetemi uçan kaçanları portföye almak üzerine...2-3 tanesi gerçekten gitmeye devam ediyor, ama 2-3 tanesi de göçüyor:..böylece bir nane olmuyor portföyde.

son 2-3 senede buhur bey in portföyü xtm25 i bile geçememiş zaten...oratada başarı filan yok.

3. ben şahsen son 8 senede 22 kat, son 4 senede 8 kat...son 1 senede 4 kata yakın prim yapmış bir hisseyi önerirken 50 kere düşünürdüm...alana ve tutana saygım sonsuz...tutmaya devam etsinler, ya da ek alım bile yapabilir maliyeti çok aşağıda kalanlar.

ama bu fiyatlardan sıfırdan alım için hektaş önermek, çok büyük risk...oldu ki yarı fiyatına düşebilir bu fiyatlardan, çok zor değil...büyük vebal altına girilmiş olur.

haaa, trader a lafım olmaz...alır 5 dk sonra satar...biz uzun vade bir hisseden bahsediyorsak, haftada-ayda bir alım yapmaktan..alınca en az 1-2 sene satmama niyetinde olmaktan bahsediyoruz...sonuçta ilk alım sonrası ek alımlar da yapacaktır alan kişi...böylece zirvede kucağında malla kalırsın.

4. MKK blokajını niye koymak istiyorsunuz çok anlamadım çünkü blokaj varken hesabınızda nakit olmadıkça alım yapamazsınız.

Mesela ben portföy değerimin %75'i kadar hisse senedini hesabımda nakit yokken alabilirim, t+2 de ödeme şartı ile tabi ki. Diyelim ki aklımda bir hisse senedi var ve şu fiyata inerse alırım diye düşünüyorum, otomatik emrimi veriyorum, gelirse gelir ama hesabımda blokaj varsa bu emri veremem, hesabımda nakit tutmam lazım. Nakit tutmak demek faiz kaybı demek. Hesapta otomatik repo yapabilirsiniz ama piyasa faizinden düşük oluyor genelde.

Sağlam bir aracı kurumda ise hesabınız (iş yatırım, ak yatırım gibi) blokaj koymak oldukça gereksiz bence.

5. Dolar , Euro , sterlin kısaca döviz artar iken BIST düşmüyor . Nedeni ne sizce arkadaşlar ve ne zaman düşer bunlardan biri. Döviz mevcut konjoktur ile pek düşecek gibi durmuyor. BIST te sert ya da yatay bir düşüş bekliyor musunuz? Bende 3 ay önce temettü emekliliği için BIST te yavaş yavaş alimlara başladım .

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

6. Yılbaşı civarlarında alınmış 7 tl maliyetli Hektaş'ım vardı, geçenlerde 10.30'dan sattım ve aşağıda tekrar alırım dedim, hasbelkader hayatımda ilk defa başardım. 8.95'ten geri aldım. Şimdi de 11.30'dan satışı girdim, %60'ı öğleden önce satıldı, kalanda 2. seansta satılır umarım.

Ben Sasa ve Hektaş'ta teşvik paketi spekülasyonu ile balon oluşturulduğunu düşünüyorum. Özellikle de Sasa'da. Hektaş düşse dahi tekrar alır mıyım emin değilim artık.

Tabi düşmeyebilir, yanılıyor olabilirim, uçup gitmeye devam edebilir. Herhangi bir veriye dayanmadan, his ile hareket ediyorum. 6. hissime güvenerek iş yapmayın.

7.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Dolar , Euro , sterlin kısaca döviz artar iken BIST düşmüyor . Nedeni ne sizce arkadaşlar ve ne zaman düşer bunlardan biri. Döviz mevcut konjoktur ile pek düşecek gibi durmuyor. BIST te sert ya da yatay bir düşüş bekliyor musunuz? Bende 3 ay önce temettü emekliliği için BIST te yavaş yavaş alimlara başladım .

korelasyonlar anlık çalışmaz...döviz yükselirken borsa düşmüyor demek için, dolartl nin 4 üzerinde kalmaya başlaması durumunda, hala endeks buralarda kalıyorsa o zaman neden acaba demek lazım.

ayrıca endeksi sadece kur değişimleri etkilemiyor...yabancı borsalardaki hareketler vs gibi pek çok faktör var bist i etkileyen.

daha önemlisi faizlerde de ciddi bir yükseliş var, buna da fazla tepki vermiyor gözüküyor bist...ama şimdilik böyle...zamanı gelince fazla fazla tepki verecek bence.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    korelasyonlar anlık çalışmaz...döviz yükselirken borsa düşmüyor demek için, dolartl nin 4 üzerinde kalmaya başlaması durumunda, hala endeks buralarda kalıyorsa o zaman neden acaba demek lazım.

ayrıca endeksi sadece kur değişimleri etkilemiyor...yabancı borsalardaki hareketler vs gibi pek çok faktör var bist i etkileyen.

daha önemlisi faizlerde de ciddi bir yükseliş var, buna da fazla tepki vermiyor gözüküyor bist...ama şimdilik böyle...zamanı gelince fazla fazla tepki verecek bence.
    Eyvallah arkadaşım .

abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Sayfa 457/637 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •