%250 artıran aracı kurum var. Yani 6750 tl yapan var :-) akıllara zarar...
Printable View
kardeş araştırıp sorgulamayan bir milletiz malesef. bu sistem 1967 yılında uygulanmış dolar epeyce bi düşünce faiz karşıtı dindar vatandaş dolara hücum etmiş, sonuçta hazine iflas etmiş, sistemi iptal etmişler dolar 3 kata fırlamış. aynı şeyin tekrar yaşanacağı belli değilmi nasıl hayırlı olacak? ne kadar baskılasalar da 10'a yaklaşmayı bile becerememelerinden belli. ben paramın hepsi dçm yaptım 3 ay sonra 2 kat olarak alacağımı tahmin ediyorum ama ödeyebileceklerinden kuşuluyum açıkçası.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/t...ar-494560h.htm
Kanal Istanbul da dedikleri gibi,hazineye ek yük getirecek diye ileride muhalefette ben bu farkı ödemem diyebilir.
Eğer iktidara gelirsek diye.
Özal,DÇM uygulamasını kaldırdığına göre sakıncalarını görmüş demektir.
Aksi takdirde bu uygulama kesintisiz bugüne kadar devam ederdi.
Hocam Turkiye Cumhuriyeti sinirlari icersinde major/ ana para birimi Turk Lirasiydi. TV ekranina bakinca USD xxxx, EUR xxxx gorursun. Kapikuleden cikinca is tersine doner USDTRY, EURTRY olur.
Simdi biz bu son olayla bunu bitirdik. Tum mevduatlari Dolara endeksledik. Artik Turkiye Cumhuriyeti sinirlari icersinde major para birimi USD dir. Maalesef Türk Lirasi ulke sinirlari icerisinde de degeri USD ye gore belirlenen bir para birimi olmustur. Merkez Bankasinin elindeki para politakasi belirleme islemi fiilen bitmistir. En onemli arac olan politika faizinin hicbir dengeleyeci gucu kalmamistir.
Bu adim atilmistir, ne kadar talep gorur, ne olur bilemem.
Sonuclari? İzleyip gorecegiz hep beraber.Ali Veli 49 50 yi bilmem ama bunu bana finansal zeka olarak satamazsiniz :)
Yine diyorum. Vatanini milletini ulkesinin her bireyini seven biri olarak. İnsallah iyi olur. Garip gureba bir adamim ben. Ekonomi iyiyse iyiyim, kotuyse kotuyum.
İnsallah yanilan ben ve ben gibi dusunenler olur. Kim bindigi dali kesmek ister, bindigi gemi batsin ister. Deli miyim lan ben?
hesabini yapmis biri. Hic umudum olmasada insallah basariya ulasir bu model. Ama yaptiklari yapacaklarinin teminati.
GİRİŞ;
*tarih;6.7.2019
*$=5.60
*faiz=19.5
talimat ile faiz indirME çalışmaları BAŞLADI
GELİŞME
*tarih;17.12.2021
*$=18.30
*faiz=%14
*faiz indirimi550baz puan
*kur farkı zararı=5.2 trl
SONUÇ;
*tarih;25.12.2021
*$=11
*faiz=%20
*faiz artışı0.50 baz puan
*kur farkı zararı=2.4 trl https://t.co/TY6X5kpauB
reyız antepte cosku tavan yapmıs....vatandaş mutlu:halay:
Simdi parasini DEM ya da DCM artik her neyse adi yatiran adam neden yatiriyor? Faiz icin mi? Elbette hayir. Oyle olsa mevduat faizleri ayni ya da daha yuksek orada tutar. Aslinda dolara oynuyor. Tabi ya yoksa neden mevduat faizini biraksin. Duserse faiz hazir. Ama cikarsa ufff. De mi :) Dolarizasyondan yakinirken 100 de 100 dolarizasyona yesil isik.
Ne icin. DTH in hepsi , bireysel, bozulursa MB brutunde duran 30-35 milyar USD yi nete almak ve TL mevduati TL de tutup kredi hattini kapatmamak icun. Vaad edilen faiz limitsiz ve belirsiz. Yuk hazine ve MB. Para arzi artis ihtamali sonsuz. Ongorulebilirlik sifir.
Finansal zeka buysa bilmiyorum İbrahim.
Dedigim gibi orta ve uzun vade, kabaca 6 ay ve sonrasink gormek lazim.
Atatürkün sözlerini anlatıyor. Türk falan diyor.
İşler bayağı kötü demek ki :wu: