Sayfa 458/1002 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558958 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 3,657 - 3,664 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1. Bulgar turistin hesabını kim ödedi biliyorum
    Pazartesi akşamı açıklanan “Kur farkı garantisi” adı altındaki faiz garantisinden sonra döviz fiyatları hızla gerileyince sosyal medyada bir soru dolaşmaya başladı:

“Pazartesi günü bir Bulgar vatandaşı Edirne’ye gelmiş. 1.000 dolarını bozdurup 17.500 TL almış. Bütün gün dolaşmış, yemiş, içmiş, alışveriş yapmış, akyam da bir otelde yatmış. Toplam 5.000 TL para harcamış. Salı günü elinde kalan 12.500 TL ile 1.000 dolar alıp ülkesine geri dönmüş. Bu durumda Bulgar turistin harcadığı 5000 TL kimin cebinden çıktı?”

Güzel soru.

Ben de şimdi size bu paranın kimin cebinden çıktığını anlatacağım çünkü Bulgar’ın hesabını ödeyenlerden birini tanıyorum.

Kendisi 40’lı yaşların sonunda, büyük bir yayın kuruluşunun yönetim katında servis görevlisi.

Yıllardır bu şirkette çalışıyor.

Zaten çocuk yaşta çalışmaya başlamış. Neredeyse tüm hayatı çalışmakla geçmiş.

Emekliliğine yaklaşırken tek hedefi başlarını sokacak bir ev alabilmek.

Bunun için eşiyle birlikte 600 bin TL biriktirmişler.

Ve 800 bin TL’ye bir ev bulmuşlar.

200 bin TL de kredi çekip eve sahip olma hayali kurarlarken, ev sahibi dolardaki artışı gerekçe göstererek evi satmaktan vazgeçmiş.

Güvendikleri bir aile dostları da “Dolar hızlı artıyor. Paranız pul olur. Ev mev alamazsınız. Belli ki faizler düşmeye devam edecek ve TL değer kabını sürdürecek. Hemen paranızı dolara çevirin de, yeni bir ev buluncaya kadar paranız erimesin” diye akıl verince önceki Cuma günü 600 bin TL’leri 17 TL’den dolara çevirmişler.
    Ellerine 35 bin 290 dolar geçmiş.

Ve üç gün sonra Cumhurbaşkanı tarafından “Dolara endeksli mevduat” sistemi açıklanmış.

Kurlar hızlı düşmüş.

Dün itibarıyla 35 bin 290 dolarları artık sadece 370 bin 545 TL ediyordu.

30 yılda biriktirdikleri 600 bin TL, 1 haftada 229 bin TL erimişti.

Ev alma hayalleri artık çok uzakta kalmıştı.

Tek suçları ise Nas gereği faizlerin daha da düşeceğini zannetmeleri, bunu söyleyenlere inanmalarıydı.

İşte o Bulgar’ın ve daha pek çoğunun harcamaları böyle insanlar tarağından ödenmişti.

Onlar yemiş içmiş, fatura bu insanlara çıkmıştı.

Aslında Maliye Bakanı Nebati haklıydı.

Dolar alıp TL’yi zayıflatmaya çalışan spekülatörler, dış güçler, Türkiye’ye komplo kurmaya çalışan şeytanlar yoktu ortada.

Faizlerin sürekli düşeceğine inandırılmış garibanlar vardı.

Ve zarar eden, para kaybeden, geleceğini, ev hayallerini yitirenler onlardı.
    Fatih Altaylı
    Habertürk

2.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Sayın lambent siz işinizi bilirsiniz ama btc ortalama 48 lerden beridir yan coinlerde longum az kaldıraç çok teminat ile spot kafası...
    Çok short olayına girmeyin derim..
    Girersenizde az girin..
    Özellikle alt coinlerde

M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yuksek rakam poz almıyorum btc 52 yı gecmeden yukarı yapmaz....benım poz genelde gunluk saaatlık olur...suan yatayda gıbı 2gunluk yukselısı sındırıyor....pıyasayı tanımaya calısıyorum az lotla ama burda hıle yok ıster 10 kaldırac ıster 20 aç vobcu adam ıcın burasıbu pıyasa cok ıyı temınat saglam olursa
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

3.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    herkes aynı soruyu soruyor? madem elinizde böyle bir plan, proje vardı neden beklediniz kurun 17-18 lere çıkmasını? üstelik bu doları alanların küçük yatırımcılar olduğunu bile bile...
    neden 9-10 lirada bu açıklama yapılmadı? insan merak ediyor...
    dediler ya 13-13,2 de spekülatif fiyat oluyor(50H+60%)
    2 kerede vurdular..
    alırsanız canınız yanar..

4. usd/try viop şortuyla longuyla 1 senedir bana güzel para kazandırdı ama bu müdahale başladığından beridir götürüyor. özellikle pozisyonu akşama bırakmak tam bi kumar haline geldi. bikaç ay ara vermek mantıklı olacak galiba.

5.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    2 kerede vurdular..
    tamam ben dikkatsizim diyelim, devlet niye can yakma peşinde?

6. Nas deyip müslüman larin kanına giren yüksek kur düşük faiz diye akşam sabah demeç verenlerin ve şak şak cilarinin bu dünyada da çekmeden gitmemeleri için Rabbim e duaciyim.

7.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    kontratlar çok yükselirse vadeli piyasada katılım azalır...2.700 TL 1 kontrat için ciddi bir rakam...10 kontrat açmak istesen yedek akçe içinde bir %50 bırakayım desen gerekli para 54.000 TL...kaç kişide var bu para?

zaten epey bir katılımcı silinmiş bunu kademelerden anlamak mümkün...1-3-5 kontratlarla kademeler inip kalkıyor...alış-satış arası 50-100 puan boşluklar oluyor v.s....epey kişi dayak yemiş belli...
    2700 kontrat fiyatı artı ,%25 aracı kurum marjı 3375 TL bir kontrat.
    Kaldıraç oranı 6,5 civarında.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    onu 3 lirada da dediler 5 lirada da 7 lirada da dediler...ortada bir yiğit bulut gerçeği var...geçelim o dediler kısmını...

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    2 kerede vurdular..

Sayfa 458/1002 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558958 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •