ABD yaptırımları sürecek, yatırımcılar tedirgin
100 günlük icraat programının tanıtımında Türkiye`nin ekonomik savaşla karşı karşıya kaldığını öne süren Başkan Erdoğan haksız değil. Bloomberg ve haberi […]
Gazete, Temmuz ayı enflasyon rakamının yüzde 16`yı geçmesine rağmen faizin yüzde 17.75`te kaldığını ve Erdoğan`ın faizin yükselmesine engel olduğunu, bu yüzden enflasyon düştükten sonra değerli kağıtlardan geriye elinde asgari gelir kalan yabancı yatırımcıların Türkiye`den çekildiğini, yabancı sermayenin kaçtığını yazdı.
Umutabi` nin notu: %18 lik gecelik faiz var yatır paranı bankaya yan gel yat recep diyen vincente forumdaş burayı iyi okusun
Alman gazete yorumlarını iflas hatırlatmasıyla şu şekilde sonlandırdı: ``Türkiye`nin bu en zayıf, en savunmasız noktasını ABD yönetimi kasten bariz şekilde kullanıyor. Senato`daki yaptırımlar kabul edilirse tam da ülkeye yabancı sermaye akışını hedef alacak. Bu akış durursa Sören Hettler`in öngörüsüne göre basit şekilde liranın değer kaybıyla sınırlı kalmaz, ödemeler dengesi krizi riski artar. O zaman iflaslara ve ödemelerin yapılamaması noktasına gelinir ki devlet de kendisini bu durumda bulabilir, bankalar türbülansa girer ve insanlar birikimlerini kaybedebilir.``
Umutabinin korktuğuda altı çizili yorum.
http://www.paraanaliz.com/2018/forex...edirgin-25106/
Ben sadece BİZE PARA AKITAN gaffurların ! biz hakkında ne düşündüklerini paylaştım, bunlar olur olmaz bilemem ,kimseyede olur yada olmaz diyemem ama lakin eğer olursa da bu duruma gelmemizde en ufak suçu olmayan bendenizin yemeyip biriktirdiği tasarrufların BADEM edilmesini kimse kusura bakmasın kabul edemem , işte o nedenle de kendi tedbirimi kendim alırım ve taraflı olarakta bu ahval ve şerait altında Dolarda yükseliş kaçınılmaz derim.