Hisse longlari uzlaşmaya bırakıp malında parasını yatırıp alır isek bu çete kerizi nasıl yoldum derken mali alıp satmazsak bu short açtığı malla bir nane kazanamaz değil mi mantıken.. uzlaşmaya sattığı malı yeni ay alması lazım veya son gün..
Printable View
Hisse longlari uzlaşmaya bırakıp malında parasını yatırıp alır isek bu çete kerizi nasıl yoldum derken mali alıp satmazsak bu short açtığı malla bir nane kazanamaz değil mi mantıken.. uzlaşmaya sattığı malı yeni ay alması lazım veya son gün..
Vaka sayısı 12381 acaba diyordum pazartesi düşmek İcin nasıl bir bahane bulacak :))
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
enflasyonun kabataslak %5.5 seviyelerinde seyrettigi bir ulkede politika faizini 0 - 0.25 arasinda sabit tutmaya devam edersen, ustune çer çöp ne kadar tahvil varsa alarak piyasaya para vermeye devam edersen abd'nin gelecekte yeni bir volcker bulmasi uzak degil gibi duruyor.
keynesci piyasa dostu !!! mb baskanlari ve ekonomi bakanlari türeyince piyasada kriz kahini profesorler de artar.
yeni wolcker yakinda ? onemli olan abd'nin durumu degil abd faizleri yukseltip issizlik ile bir muddet mucadele eder. ama 3. dunya bu borc bataginda buna nasil dayanacak ve/veya tepki verecek bu onemli.
Sn hayek,
1975-1985 arasında dünyada olanların bir benzeri (daha da kötüsü) olacaktır herhalde. Kaos, iç savaş, darbeler, büyük devalüasyon.
Türkiye'de neler olduğunu merak edenler bu zaman aralığında dolar kaç liradan kaç liraya çıkmış, basit bir tarama ile bulabilirler. Bulduklarında gözlerinin pörtleyeceğine eminim. [emoji16] Biz yaşayarak gördük hepsini, ki o zamanlar böyle bir borç yükünden eser yoktu.
sn. jas
bir de bu artan doviz fiyatini sirketlerimizin bilancolarindaki doviz yukumluluklerinin TL karsiligi olarak degerlerlerseniz, kac teknik iflasla karsi karsiya kalinabileceginin hesaplamasini yapmak cok da zor olmayacaktir.
Ayrica doviz cinsinden borclarin re-finansman maliyetleri de ayrica dusunulmesi gerekir. Tabi re-finanse ederlerse ?!
abd'de enflasyon olmaz. bile isteye suni enflasyon yarattılar. pandemi öncesini hatırlar mısınız bilmiyorum abd deflasyona doğru "sürükleniyordu"
son 10 yıl enflasyon olması için uğraşıyorlardı.
velhasılı kontrollü enflasyon tehlikeli olmayacaktır.
Yakın çevremde aşı olduğu halde 3 kişi covid.
Aşılar;sinovak olanda var biontech olanda var.
(1 kişi 2 ci defa covid.)