Sayfa 464/1004 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 3,705 - 3,712 arası.

Konu: Viop XXXIV

1. Mesela geçtimiz günlerde reverse repo 750 milyar dolarları buldu..
    Yani bankaların kredi vermekten vazgeçip FED e geri postaladığı para miktarı..

2. Güzel uygulama,vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

https://www.google.com.tr/amp/s/www....i0-Um0u3hxgXqg

3.  Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    Güzel uygulama,vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

https://www.google.com.tr/amp/s/www....i0-Um0u3hxgXqg
    Güzel bi uygulama falan değil..
    Beklediğim bişi idi daha evvel de forumda dile getirdim idi..
    Nasıl corona saçmalığında hiç bir belirti göstermeyenleri bile HASTA ilan edip yasaklıyorlarsa , şimdi de taş gibi sağlıklıları sen hastasın şunu şunu yiyemezsine getirecekler durumu..
    Markete gidip tuzlu kurabiye alamayacaksın çünkü sende tansiyon var..
    Efendim gidip 2 samsa baklava yiyemeceksin şeker var..

Kontrol ve yasak..
    İleride hayatımızın her alanında olacak..Doğal seçilim in önüne geçmek istiyorlar..

Garip olan insanlar bunu onaylıyor ve kendi yararlarına bişi sanıyor..

Daha ileride kontroller yapıldıkdan sonra şu kadınla evlenemezsin şunla evlenirsin şunla yatabilirsin şunla yatamazsın , çocuk sahibi olamazsın olursan çocuğunda yüzde 30 ihtimalle kanser olacak falandenmeye de başlarsa şaşırmayın..

Diyorum ya..
    Korku ve aptallık çağı..

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Güzel bi uygulama falan değil..
    Beklediğim bişi idi daha evvel de forumda dile getirdim idi..
    Nasıl corona saçmalığında hiç bir belirti göstermeyenleri bile HASTA ilan edip yasaklıyorlarsa , şimdi de taş gibi sağlıklıları sen hastasın şunu şunu yiyemezsine getirecekler durumu..
    Markete gidip tuzlu kurabiye alamayacaksın çünkü sende tansiyon var..
    Efendim gidip 2 samsa baklava yiyemeceksin şeker var..

Kontrol ve yasak..
    İleride hayatımızın her alanında olacak..Doğal seçilim in önüne geçmek istiyorlar..

Garip olan insanlar bunu onaylıyor ve kendi yararlarına bişi sanıyor..

Daha ileride kontroller yapıldıkdan sonra şu kadınla evlenemezsin şunla evlenirsin şunla yatabilirsin şunla yatamazsın , çocuk sahibi olamazsın olursan çocuğunda yüzde 30 ihtimalle kanser olacak falandenmeye de başlarsa şaşırmayın..

Diyorum ya..
    Korku ve aptallık çağı..
    Uygulamaya pisikolokları da ekleseler iyi olurmuş.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Mesela geçtimiz günlerde reverse repo 750 milyar dolarları buldu..
    Yani bankaların kredi vermekten vazgeçip FED e geri postaladığı para miktarı..
    La öyle teknik şeylere girme.
    İşkembeden atma ekonomisine benzemez ABD.
    Bankalar oradan faiz alıyor artı riskten kaçan müşterilere ters repo ile aldıkları kağıtları plase ederek bir de oradan kazanıyor.
    Çifte kremalı işte.
    Yoksa Fed'in kağıt alımı devamke...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bu arada amerikada çok ciddi enflasyonist bir durum oluşmaya başladı..
    Orada da birçokları FED in dediği 5 lik enflasyondan çok daha yüksek 10 15 bandında bir enflasyon olduğunu söylüyor..
    ABD derin devleti bu işi çözer; yakında enflasyon %4,99 a düşmeye başlar, piyasalara palavra lazım

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    O eflasyon aslında yapışkan idi biraz..
    Nedeni de 1974 lerdeki OPEC krizine ve gasoline in aşırı zamlanmasına falan kadar gider..
    Amerikada ciddi benzin kuyrukları falan görülmüştür o aralar..
    Borsa yüzde 50 değer kaybetmiş ve enflasyon içinde durgunluk (staglasyon) feci bir hal almıştır..
    70 lerin sonu 80 lerin başı amerika perişan bir halde idi..Özellikle iç kesimler..Tabi hollywood efekti ile büyüyen nesiller bunun farkında varamadı..Bu hollywood efekti zaten...Neyse ayrı bir konu o..

Sonuçda uzun tartışmalar falan Paul Volker faizleri indirme yolunu seçti..O zamanlar çılgın olarak adlandırıldı..
    Bağıra bağıra indirdi faizleri ve çılgın 80 ler ve 90 lar yaşandı ABD de..(bizde aynı sonucu vermez..hemen atlamasın birileri)

Şimdi eğer enflasyon kalıcı olma sinyalleri verirse ne yapacaklar bilemiyorum..

FED geleneksel olarak enflasyondan aşırı korkar..
    Alan Greenspan..Enfasyon bir kere deliğinden çıktımı yeniden sokmak çok zordur der.
    Paul Volcker "Faizleri düşürdü değil, yükseltti" demek istediniz sanırım. Çünkü ABD'de enflasyon Mart 1980'de %14.8'e yükselince , Fed başkanı olarak göreve gelen Volcker Fed'in politika faizini %20'ye yükseltti.Bundan sonra Fed'in politika faizi inişli çıkışlı zigzag çizip Haziran 1981' de son defa %20'yi gördükten sonra, Fed'in enflasyonu düşürmek için ekonomiyi bilinçli olarak resesyona sokmasıyla enflasyon 1983 yılında yeniden %2'lere inmiş oldu, enflasyon inerken Fed'in politika faizi de ona paralel indi . Tabii ki enflasyonun yükselme trendinde Fed'in müdahalede geç kalmasının maliyeti çok yüksek oldu(Önceki Fed başkanı William Miller).Sert tedbirlerle enflasyon düşerken,ekonominin resesyona girmesiyle binlerce işyeri kapandı, milyonlarca kişi işsiz kaldı.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Paul Volcker "Faizleri düşürdü değil, yükseltti" demek istediniz sanırım. Çünkü ABD'de enflasyon Mart 1980'de %14.8'e yükselince , Fed başkanı olarak göreve gelen Volcker Fed'in politika faizini %20'ye yükseltti.Bundan sonra Fed'in politika faizi inişli çıkışlı zigzag çizip Haziran 1981' de son defa %20'yi gördükten sonra, Fed'in enflasyonu düşürmek için ekonomiyi bilinçli olarak resesyona sokmasıyla enflasyon 1983 yılında yeniden %2'lere inmiş oldu, enflasyon inerken Fed'in politika faizi de ona paralel indi . Tabii ki enflasyonun yükselme trendinde Fed'in müdahalede geç kalmasının maliyeti çok yüksek oldu(Önceki Fed başkanı William Miller).Sert tedbirlerle enflasyon düşerken,ekonominin resesyona girmesiyle binlerce işyeri kapandı, milyonlarca kişi işsiz kaldı.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Kulaktan duyma takılıyor.
    Çok da şey etmemek lazım.
    Ne hikaye yazmış arada bakıp gülüyorum...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Sayfa 464/1004 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •