Originally Posted by
MR&MRS
Ben demokrat dostumun çok fotağraflarını gördüm gerçekten imrenielcek bir çiftliği var başarılarının devamını dilerim:bravo:
sn Ankara lı üstat benim tarımla pek alakam yok ....ben inandığım güvendiğim akrabalar ile emlak -depolama-toptancılık kısacası fiyatı düşük ne bulursam dayanamam alır satarım :whistling: ben bu işlerin finansmanını sağlar dönem sonu kar zarar analizlerini ölcerim...bu işlerin muhasebe kısmını en güvendiğim insan eşim üzerinden çevirim..:shh:
gecen sene ekilen cevizler kasım sonu gibi satılacak size o zaman kalem kalem dekar başı gelir gider tablosunu atarım....ha ençok nereden kar ediyor derseniz soğuk hava depolamadan derim....yılık depolanan ürüne göre % 50-150 minumum ---max...%500:halay:..... örnek 1. avlanma sezonu balık alırım şoklar depoya atarım 6 ayı bulmaz balıklar biter 2.kışın kanat alırım şoklar depolarım yazın mangal yaptığınız kanatlar belki benim depodan gelmiştir :halay: hiç birşey bulamazsam suyu şoklar balıkhanelere otellere buzu 3 kat fiyat farkı ile satarım:whistling:ha hepmi kar ediyorsun dersen tabiki hayır soğuk oda arıza yapar 5 ton ürünü kurtaramazsam çöpe atarım :vk: benim uzmanlık alanım soğutma ve ticaret...her işte muhakkak risk vardır :yes: