Anket Sonuçlarını Gör: temmuz Sonu Bist100 kaç puandan kapanır?

Oylayan
119. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 106.000 ve üstü

19 15.97%
  • 105.999.103.500

7 5.88%
  • 103.499-101.000

14 11.76%
  • 100.999-98.500 arası

10 8.40%
  • 98.499-96.500 arası

6 5.04%
  • 96.499-93.000 arası

12 10.08%
  • 92.999-90.000 arası

20 16.81%
  • 89.999-87.500 arası

5 4.20%
  • 87.499-85.500 arası

9 7.56%
  • 85.499 veya altı

17 14.29%
Sayfa 466/1834 İlkİlk ... 3664164564644654664674684765165669661466 ... SonSon
Arama sonucu : 14669 madde; 3,721 - 3,728 arası.

Konu: Kapanışmetre

1.  Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    Ben demokrat dostumun çok fotağraflarını gördüm gerçekten imrenielcek bir çiftliği var başarılarının devamını dilerim

sn Ankara lı üstat benim tarımla pek alakam yok ....ben inandığım güvendiğim akrabalar ile emlak -depolama-toptancılık kısacası fiyatı düşük ne bulursam dayanamam alır satarım ben bu işlerin finansmanını sağlar dönem sonu kar zarar analizlerini ölcerim...bu işlerin muhasebe kısmını en güvendiğim insan eşim üzerinden çevirim..
    gecen sene ekilen cevizler kasım sonu gibi satılacak size o zaman kalem kalem dekar başı gelir gider tablosunu atarım....ha ençok nereden kar ediyor derseniz soğuk hava depolamadan derim....yılık depolanan ürüne göre % 50-150 minumum ---max...%500..... örnek 1. avlanma sezonu balık alırım şoklar depoya atarım 6 ayı bulmaz balıklar biter 2.kışın kanat alırım şoklar depolarım yazın mangal yaptığınız kanatlar belki benim depodan gelmiştir hiç birşey bulamazsam suyu şoklar balıkhanelere otellere buzu 3 kat fiyat farkı ile satarımha hepmi kar ediyorsun dersen tabiki hayır soğuk oda arıza yapar 5 ton ürünü kurtaramazsam çöpe atarım benim uzmanlık alanım soğutma ve ticaret...her işte muhakkak risk vardır

Bilgi ve tecrübe hazinesini paylaşanlar, Halil İbrahim bereketi görsün..

2.  Alıntı Originally Posted by demokrat76 Yazıyı Oku
    arılar için iyi dileklerini ileten arkadaşlar a sonsuz teşekkürler.bu bir bağımlılık sevda diyebiliriz.yuce Allah onların karınların da renkli renkli şerbetler çıkar ve insanlar için şifadır der.5-6 yıldır çok küçük çapta arıcılık yapıyorum.en fazla 20 kovan oldu ama şu anda sayı 4 e kadar düştü.bazen 3 kg bazen 4 kg bal alırım tabi altın dan degerli.arılar ve ağaçlar düşmanı en fazla olan canlılar dır.bunu 9 yıldır yaşayarak öğrendim.
    çok akıllıca bir hareketleri var ki bazen korkutur insanı.çiftleşecek birkaç tane erkek dışında bütün erkekleri öldürürler.acaba doğrusunu mu yapıyor lar diye bazen düşünmüyor değilim.
    Kolaygelsin dostum, arıcılık öyle uzaktan görüldüğü gibi kolay bir iş değildir. Benim özel balcım var, her yıl ondan karakovan balı alırım.

3.  Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    Ben demokrat dostumun çok fotağraflarını gördüm gerçekten imrenielcek bir çiftliği var başarılarının devamını dilerim

sn Ankara lı üstat benim tarımla pek alakam yok ....ben inandığım güvendiğim akrabalar ile emlak -depolama-toptancılık kısacası fiyatı düşük ne bulursam dayanamam alır satarım ben bu işlerin finansmanını sağlar dönem sonu kar zarar analizlerini ölcerim...bu işlerin muhasebe kısmını en güvendiğim insan eşim üzerinden çevirim..
    gecen sene ekilen cevizler kasım sonu gibi satılacak size o zaman kalem kalem dekar başı gelir gider tablosunu atarım....ha ençok nereden kar ediyor derseniz soğuk hava depolamadan derim....yılık depolanan ürüne göre % 50-150 minumum ---max...%500..... örnek 1. avlanma sezonu balık alırım şoklar depoya atarım 6 ayı bulmaz balıklar biter 2.kışın kanat alırım şoklar depolarım yazın mangal yaptığınız kanatlar belki benim depodan gelmiştir hiç birşey bulamazsam suyu şoklar balıkhanelere otellere buzu 3 kat fiyat farkı ile satarımha hepmi kar ediyorsun dersen tabiki hayır soğuk oda arıza yapar 5 ton ürünü kurtaramazsam çöpe atarım benim uzmanlık alanım soğutma ve ticaret...her işte muhakkak risk vardır
    güzel ve temiz iş.ornegin anten fıstığı 40 lira idi şu an hasat başladı 12 tl. ayrıca benim bahçe ticari amaçlı değil 5 dönüm ağaçlık ortasına da ev yaptık öğretmen abi ile.emekli öğretmen Baba dan kalma evi satıp şehir dışında hayalimizi gerçekleştirdik.
    küçük çaplı bir ltd şirkete yarı ortağım.kimyasal gübre sulama sistemleri ve sertifikalı tohum satışı yapıyoruz perakende çiftçilere.bolgemizde büyük tarlalara sahip insanlar çok fazla fakat çoğu da ya arazi siz yada aza sahip bizim gibi.

4.  Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku

Dostum, bende en çok kârı borsadan yapıyorsun diye tahmin ediyordum...

5.  Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    komutanım pala yok papaz var olurmu

Onunkini çekmekle kalmam, ikisinide keser döt cebine korum...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İZMİR_İZMİR
    Gönderi
    2,922
     Alıntı Originally Posted by demokrat76 Yazıyı Oku
    güzel ve temiz iş.ornegin anten fıstığı 40 lira idi şu an hasat başladı 12 tl. ayrıca benim bahçe ticari amaçlı değil 5 dönüm ağaçlık ortasına da ev yaptık öğretmen abi ile.emekli öğretmen Baba dan kalma evi satıp şehir dışında hayalimizi gerçekleştirdik.
    küçük çaplı bir ltd şirkete yarı ortağım.kimyasal gübre sulama sistemleri ve sertifikalı tohum satışı yapıyoruz perakende çiftçilere.bolgemizde büyük tarlalara sahip insanlar çok fazla fakat çoğu da ya arazi siz yada aza sahip bizim gibi.
    benim lise arkadaşım Urfa'ya memleketine döndü kendi arazilerinde pamuk ekmişler bu sene

7.  Alıntı Originally Posted by CÜNEYT Yazıyı Oku
    benim lise arkadaşım Urfa'ya memleketine döndü kendi arazilerinde pamuk ekmişler bu sene
    evet bu yıl urfa ve ilçeleri komple pamuk verim yüksek kâr çok iyi. 100 dönüm için sadece devlet in verdiği karşılıksız destekleme 55 bin tl.tarladan pamuk geliri ise ortalama 180 bin tl.masrafları yaklaşık 50 bin lira civarında olurdu fakat bu yıl girdiler epey arttığı için 70 bin lira civarında oluyor.yine de mükemmel bir kâr.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İZMİR_İZMİR
    Gönderi
    2,922
     Alıntı Originally Posted by demokrat76 Yazıyı Oku
    evet bu yıl urfa ve ilçeleri komple pamuk verim yüksek kâr çok iyi. 100 dönüm için sadece devlet in verdiği karşılıksız destekleme 55 bin tl.tarladan pamuk geliri ise ortalama 180 bin tl.masrafları yaklaşık 50 bin lira civarında olurdu fakat bu yıl girdiler epey arttığı için 70 bin lira civarında oluyor.yine de mükemmel bir kâr.
    bizim arkadaşın arazisi büyük olsa gerek, Traktörü iş makinası gibi dev birşeydi

Sayfa 466/1834 İlkİlk ... 3664164564644654664674684765165669661466 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •