Bu arada kasadaki 1M de dün itibariyle KKM ye girdi. Saygılar.
Bu arada kasadaki 1M de dün itibariyle KKM ye girdi. Saygılar.
GÜNAYDIN, Hükümet yeni uyanmış...
Yabancılara Türk vatandaşlığı için yeni şartlar:
Yabancıların, Türk vatandaşlığı kazanabilme şartları yeniden düzenlendi. Belirlenen döviz tutarları bankalara, bankalarca da Merkez Bankasına satılacak. Satım sonucu elde edilen tutar, TL mevduat ve TL cinsinden devlet borçlanma araçlarında 3 yıl tutulacak.
Bu karardan sonra Kıyı bölgelerdeki Emlak fiyatalrı düşer mi?
Kur artacagi dusunuluyorsa , 92 gun kkm de kalmanin ne avantaji var ? Kur dusecekse bence avantajli kkm
Yabanci guvenir bu sisteme 3 yil girermi?
47 yaşındayım ömrümde dolar alıp satmadım faizi hazır risksiz getiri olarak gördüm ancak böyle bir ortamı da daha önce hiç yaşamadım tüm yatırım tercihlerimi değiştiriyorum artık gecikmiş olsam da. 15 gün önce sterlin aldım inmiş çıkmış hiç takip etmiyorum bile.Odeabanktan 2021 Mart ayında %20 net faizle enflasyona endeksli mevduat yapmıştım (hayatımın hatasıdır en fazla 32-60 günlük mevduat yapan ben 400 gün paramı zincirlerdim) Nisan ayında dönüşü var (tek tesellim Tüfe Nisan ayı 45-50 olacağı kesin) oradan zararımı bir miktar telafi edeceğim.Ve ne olursa olsun artık bir daha yumurtaları tek sepete koymayacağım.
2018 de rasyonel politikalardan çark edilmemişti ve aklı selim MB başkanları duruma el koyabiliyordu. Faiz artırıp doların ateşini söndürdüler geçiçi bir süre istikrar sağlandı. O nedenle mevduatçının yüzü güldü bi nebze, ancak şu an durum tam tersi. Reiz mevduatçının canına ot tıkamakta kararlı. faiz inecekte inecek diye haykırıyor herkes. bu durumda ne kur ne enflasyon düşer. şu an %30 değil %50 verseler bile 1 yıl sonra paranın değerini koruyacağının garantisi yok çünkü 1 yıl sonra %50 yi geçmiş olacak muhtemelen enflasyon. O nedenle mevduat işi bitmiştir hemde çok yıllar önce.