tabi önemli değil çeaş kepez hisseleri, tahta kapatılırken alkış tutanlar şimdide akıl veriyor.neyse inş. bin beteri başınıza gelir.
Printable View
"Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Sonra ben yurt dışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler"
Yukarida ki cumle Turkiye cumhuriyeti cumhurbaskanina ait. Boyle sozler soylemenin bile demokratik toplumlarda olmayacagini bilmiyor. Tek adamlik sevdasi ulkeyi bitirecek. TCMB nin bagimsizligina her gecen gun golge dusuruyorlar. Madem her karari sen alacaksin ne gerek var ki bunca kuruma, bakanliga, milletvekiline vs.
Bu kadarda olmaz!
İnanılmaz açıklamalar..
Riskin farkında olan bazı bürokratlar mecburen reflex olarak gerekeni yapmaya çalışıyorlar ama nafile..
Şu MB nın yapacağı şey acilen toplanıp göstergeyi min 15 e çıkarmak..
Yapabilir misin..Yer mi..??
10 15 senelik kazanımlarımız ciddi tehdit altında..
Dolar yarın öbür gün 5 6 7 8 gitmeye başlayınca cümle hazır..
Dış güçler
Faiz lobisi
ABD
İsrael
İşin kötüsü Buna inanacak bir ton insan var ..
çerez parası mevzûnda herifi magmaya gömen tipler gelmiş şimdi ehonomiden tek anlayan oydu...yav he he.
hayvanat bahçesi müdürünü filan bakan yaparlar olur biter.
:yahoo: :plc: :party:
https://eksisozluk.com/mehmet-simsek--1479647?p=84
demek okkalı bir faiz artışı gelecek,bu sefer dipten %50 %50 olmaz %100 dolar yaparım, haber süper, bu tür okkalı artışlarda zirveden çekilme durmuş döneminde ne oldu, ip ucunu ordan alırız, büyük ihtimal aynısı olur, zengin olacağız zenginnn :yahoo:
mok gibi bankada yakalandık ne güzel çekecektim 23 martta. Aç gözlülük ettik. Şimdi alsan bir türlü almasan bir türlü...
Yakında yüklü çeken oldu mu bankadan Nisan ayında ? Belge beyan meyan vs.. istiyorlar mı ?
Başlığa gel başlığa...
Komedi..:)
Kave muhabbeti.
Bankadan belli bir miktarin uzerinde cekim yapmak istediginizde onceden bankayi bilgilendirmeniz yerinde olur. Bunda sasilacak bir sey yok. Bu her ulkede ayni sekilde.
1929 Ekonomik Buhraninda ROOSVELT hukumeti mevduat hesaplarini guvence altina almisti. Bu buhranda ABD hukumeti ilk kez ekonomiye mudahele etmistir. Keynesyen bir yaklasimda bulunmustur. Turkiye de olur mu, evet olabilir. Zaten bizde Keynesyen bir yaklasimi uyguluyoruz - Gerektigi zaman devlet Merkez Bankasina mudahele etmelidir - Insallah Turkiye 1929 Ekonomik Buhrani benzer bir olayla karsilasmaz. Global bir kriz cikmaz ise Turkiye carki dondurebilir ancak olurda bir global kriz cikarsa bu kez teget gecmez, deler gecer.
O yurt dışındayken faiz artırmışlar, nasıl bir tek adamlıkmış ta mış mış..?
adama sorarlar olay olalı ne kadar oldu, niye görevden almadın
madem seni yalova kaymakamı kadar ciddiye almadılar, gereğini yapsaydın..!!
işinize gelmedi mi ihale iptali yapıyorsunuz, ihale sonrası şartname değiştirebiliyorsunuz..
Ben de aksine Türkiye'nin kurtuluşunun sadece global bir kriz çıkması durumunda mümkün olabileceğini düşünüyorum. Zira ancak global bir krizde merkez bankaları şu an şiddetlenerek artmaya başlayan parasal sıkılaşmayı durdurup tekrar piyasaya düşük faiz ile para pompalamaya başlayacaklar. Türkiye'yi kurtarabilecek tek sihirli değnek bu güçtür.
Bankadan doviz cekerken bir gun onceden subeye haber vermelisiniz ki para merkezine yazdırsinlar. Ozellikle doviz şubelerde hic tutulmaz
1929 hariç hiç global kriz olmadı son yüzyıl da
Onu da finansallarla çözümleyemeyince ikinci dünya harbi oldu
İngiliz alman ticaret gemilerini guverteden vurdu otekilerde denizaltı u-boot la karsilik vermedimi
Şimdi bilgisayar var. İnternet ortamında işi bitirirler çok sıkışirlarsa. SDR para birimi (içinde en az agirlik Yuan olan 5 tane para birimi) Bu bir yamyam gibi Diğer para birimlerini kullananları somurdukce, global mlobal diye birşey pek çıkmaz diye düşünmekle beraber. Global bir oyuncu olamadigimizdan olası yerel krizlerle ilgilenmek daha makul gibi. Yani şöyle oldumu yirtariz vs bunlar biraz fazla hayalvari.
Yatırım tavsiyesi olamaz
Yani siz 2008 de olan olayin tekrar yasanmasini bekliyorsunuz. FED ve ECB, QE yapacak ve para tipki 2008 de oldugu gibi Turkiye ye akacak. Eger Turkiye 2008 - 2014 arasini ekonomik olarak reformlar yaparak, yukselerek gecirseydi bu dediginize katilabilirdim ancak Turkiye 2008 de elde ettigi sansi iyi kullanamadigi gibi, ekonomik olarak daha olumsuz bir noktaya getirdi.
Basit bir dusunce, TL yabanci paralar karsisinda cok degersiz ve yatirimlar icin cok avantajli. Peki Turkiyeye gerek dogrudan, gerek dolayli olarak neden yatirim gelmiyor? E tabiki ABD VE EURO bolgesi toparlanmisken ve guvenli liman iken neden gelsin ki. 2001 - 2008 arasinda dolarin stabil bir aralikta hareket ettigini ve 2013 ortasina kadar da bu stabilitenin devam ettigi acik. Cunku Turkiye o zaman guvenli bir liman olarak gorulmus. AB ile olan iliskiler, yatirimlar, reformlar vs. Peki simdi Turkiye disaridan nasil goruluyor. Kirilgan, zayif, tek adam rejimi, AB ile olan iliskiler kotu, yatirimlar durmus, reformlar unutulmus ve daha onemlisi sansini degerlendirememis, butun reyting kuruluslarindan yatirim yapilabilir altinda notlar almis.
Siz olsaniz global bir krizde boyle bir ulkeye yatirim yapar miydiniz?
En tepeden rekorla kapatmaya niyetli
Basılacak paraya bağlı. Eğer geçen seferki gibi FED 5t$ ECB 5t$ BOJ 6t$ toplamda şöyle bir 15-20 trilyon dolar daha dar para arzı genişlemesi oluşursa Türkiye'ye buradan akmayıp damlasa dahi yeter çünkü Türkiye dünya ölçeğinde sanıldığı kadar büyük bir ekonomi değil. O nedenle bu sarhoş paradan yolunu şaşırmış kısımlar dahi çarpsa işi çözer.
Ancak sizin de dediğiniz gibi ben de bir dahaki global krizde 2008 krizinde basılan paralar tam olarak piyasadan çekilememiş olacağından bu denli devasa parasal genişlemeleri mümkün görmüyorum. Ama buna rağmen eğer tekrar bu tür devasa genişlemeler olursa veya olmak zorunda kalırsa ancak o zaman Türkiye için bir kurtuluş yolu mümkün olabilir diyorum. Yani ihtimal olarak bu sefer Türkiye'nin kurtuluşu çok daha zor demek istiyorum.
Parite biraz toparlarken hem dolar hem euro daha da yukari gitti. Yeni rekor geldi dolarda
Eski rekor 1 dakaka dayanabildi yenisi geldi
Dolardaki hareket 2008 de başlıyor
2013 de değil..
İlk dalgalar daha yavaş salınımlı idi..
1.40 1.90 yaptı 1.75 1.80 de dengelendi..
2011 2013 mayıs
2 sene..
sonrası malum...
Yani QE ler piyasaya sürülürken bile bizde dolar gerilemedi..
QE nin olmadığı 2001 2008 de ise 1.80 lerden 1.15 lere geriledi idi..
QE demek global kriz demek..
Global krizde …
a.Artık para basılarak çözüm olmayacağı anlaşılmış olmuş olur..
b. Global krizde bizde dolar önce sağlamından bi gider sonra gevşer ama bugün kriz patlasa gevşeyeceği yer 4 ün altı bi daha olmaz.
söze gerek yok görüyorsunuz işte..
:evil:
:cheers:
Bizim troller haberturke takiliyor
Dolar alanin elinde patlayacak mesaji atip duruyorlar
Şu anda yapılacak ilk şey MB izliyoruz gerekeni yaparız demesi..(sözlü yönlendirme) tabi siyasetçilerden buna destek çıkan açıklamalar..
Yola devam ediyor..
Göstergeyi cart çekersin 15 e..Zaten 2 senelikler falan 14 lerde yanılmıyorsam ..8 gösterga faiz komedi unsuru olarak orada durmaya devam ediyor..
Panik butonuna daha basılmadı..Herkes döner bu kur düşüncesinde..4 ün üzeri kalıcı olmaz modunda..
Bunun böyle olmadığı anlaşılınca 10 15 20 kuruşluk hareketler görmemiz olası..
Bu durumda faiz artırsan ne olur artırmasan hasar büyük olur ..
TR de özellikle insanlar başlarına kötü birşey gelene kadar o şeyin kendi başlarına geleceğine asla ama asla inanmazlar..
Olay patladıktan sonra tedbir almada üzerimize yoktur..Herkes hırsız girdikten sonra kapıyı pencereyi değiştirir alarm takdırır köpek bağlatır..
işten yeni geldim iki yudum bir şey yiyip yatacam da aklıma bir şey takıldı. iki gün üst üste aynı değerde gibi kapatırsa oradan aşağı düşmez gibi şeyler yazılıyor. doğruluk payı var mı?
Bi taraftan bankalardaki dolara blokr konulabilecegi belli bir kur üzerinden hazine/ tcmb tarafından el konulabileceği gibi söylentiler/ iddialar gündemde iken.
Diğer taraftan bugün twitterda dolar 3tl olsun diye bi gündem çalışması yapılmış olması nedense içime bir kurt düşürdü.
Sistemden çıkma zamani mi geldi acaba?...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zorlarsam kurla-borsanın aynı anda yükselmesine ikna olabilirim..
Ama kur-faiz-borsanın aynı anda yükselmesini düşünüce benim devreler yanıyor
Sizin?
saygılar/başarılar
O bu degilde arkadaslar. (Biraz ekonominin disina cikacak olursak eger)
Ben onceleri Turkiyeye yerlesme dusuncesine sahiptim ama son 1 yilda bu dusunceden gittikce uzaklastim
Bunda iktidar ve politikalari ana etken olsa da her gittigimde insanlarin husursuzlugu, refah seviyesinin dususunun getirmis oldugu mutsuzluk beni uzuntuye soktu. Arkadaslar bile iliskiler yipranmis zaman icinde.
Su an gelsem cok guzel bir ev alabilirim, hic bir ekonomik problem cekmem ancak hep soruyorum kendime gercekten gitmeli miyim?
Cocuklugumun gectigi yillar kalmadi artik. Insanlarin huylari bile degismis zaman icinde. (Emekli falan degilim. Henuz 28 yasindayim)
Herkes bir sekilde kendini kurtarmak istiyor. Ne kadar uzucu bunlari duymak tarif edemem. Cunku gurbette de hep eksik kaliyorsun. Aileni arkadaslarini, yemeklerini ozluyorsun. Yeri geliyor tartismalari, kavgalari bile ozluyorsun.
Insallah bir gun tekrar her sey guzel olur.