PETUN Solo 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 62117389 Yıllık Değ%:5
Printable View
PETUN Solo 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 62117389 Yıllık Değ%:5
Kar herkese hayırlı olsun
Petun a Tebrikler ....
Piyasa değeri 258 milyon 1 yıllık karı 62 milyon ...Petun harikasın...
SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İştirak şirketlerden 18.8 milyon tl kar harika :)
Geçen yıl 12.5 milyon tl gelmişti buradan.
Üretimden asıl işten süper kar
62 milyon tl 2018 karı.
f/k 4.16 inanılmaz ucuz...
Bu karla "en az" 7.5 görmeli.
7.5 fiyatta sadece 5.25 f/k oluyor üstelik
Temettüyü de açıklarsa 6 f/k hedefler , hatta geçebilir.
Bu da 8.5 denemesi demek.
:yahoo:
Spekülatörün işi epey zorlaştı şimdi, piyasadan mal toplucam diye kendini yırtıyordu, daha ne kadar tutabileceksin bakalım seviyelerde, elin oğlu gelir şirketi ele geçirir, anlamazsın bile:)))
..............
http://www.hisse.net/topluluk/showth...52#post3214652
Bu tablonun faaliyet karı kısmında gösterdiği sonuçlar bence çok büyük yanılgıya neden olur.
Özkaynak yöntemi ile değerlenen yatırımlardan payların kur farkı karı/zararı hariç olan faaliyet karları da petun faaliyet karı içerisinde değerlendirilmeli. Tablo bunu dikkate almıyor ve faaliyet karı sanki azalmış gibi bir görüntü ortaya koyuyor.
Ben analizimde yıllık faaliyet karında bir azalma görmüyorum hem de yatırım faaliyetlerinden elde edilen 3.4 milyon gayrimenkul değer artışını hesap dışı tutmama rağmen.
Bu tablo anladığım kadarıyla , belli bilanço kalemlerine göre yapılan bir bilgisayar hesabından ibaret.
Sayın Hisseci44, eklediğiniz teknik formasyonu çizenler acaba karı önceden biliyorlar mıydı ? :)
Düşüşün fibonacci %50 dizeltme seviyesi 7,5
%38.2 düzeltme seviyesi de 6.9
Selam sn. parasever
paylaştığım çizim naçizane benim karalamam , eğer kastınız bu çizim ise
evet kar ile ilgili beklentim vardı elbette ama bilgim yoktu tabii,:) :):)
üstelik açıklanan kar beklentilerimi aştı...
ancak kastınız grafikleri bu hale getirenler ise,yani tahtanın sahipleri ise yüksek ihtimalle bekliyorlardır .
herkese bol kazançlar...
Terzico nerelerde bu arada, gören varmı
Ben 57-58 gelir diye düşünüyordum.şimdi petun geçmiş bilinço rakamlarına göre bu fiyatları hak ediyor muydu? hayır!bu gün de karda geçen yıla göre %5 artış var,yatay hasılat,kar vardır deyip fiyatı buralarda tutarlarsa şaşmam...ama benim gönlümde hak ettiği yer çok yukarılarda....
"Pınar Et <PETUN TI> 4Ç18’de TL20mn net kar ettiğini açıkladı (Operasyonel olarak beklentimizin altında)
Şirket için 4Ç net kar beklentimiz TL13mn düzeyindeydi. ? Şirketin TL165mn olarak açıklanan cirosu beklentimizin %4 altında kalırken, Pınar ET’in %9.7 olarak tahmin ettiğimiz FAVÖK marjı %6.7 olarak açıklandı
Beklenen kârlar.. şaşırtıcı değil,, sonrası önemli
Bu karla bu hareket !
En az %10 yukarıda olmalıydı şu anda
Yatırımcı bırakmadılar ki borsada...
Atışmayı uzatmayalım arkadaşlar
Şirketi konuşalım lütfen
Bence bilançoya tepki vermemesinin nedenlerinden birisi , bilanço öncesinde spekülatörlerin pozisyon almamış olması. Birisi bilançoyu görüp çekecektir yukarı diye düşünüyorum.
Kısa vadede temettü yü petun verecek ,pnsüt teki kar ın çoğu finansman giderlerine gitmiş ,kar göstermek için makine ve tesisleri değerlemişler yğklü miktarda.Y,T.d,
Son 13 yıldır kesintisiz temettü dağıtıyor.
Son 8 yıldır dağıttığı temettü 1 lira ile 50 kuruş arasında
Gerçekten müthiş..
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=PETUN
https://i.hizliresim.com/EmMQ0q.png
Pazartesi - Salı temettü açıklaması gelebilir.
Geçen yıl bilançodan hemen sonra açıklanış.
81 kuruş temettü ödemesi, bence gayet güzel
0.96 temettü
süper....
Temettü sonrası hisse fiyatı 5.11 olacak bugünkü 6.07 kapanışa göre...
Temettü sonrası fiyat kazanç oranı 3,57 bedava ötesi :)
Bu kez de yükseltmesin de görelim
https://www.kap.org.tr/Bildirim/744211
81,6 diye okudum, yanlış mı okudum ben parasever
Olağan Genel Kurul'un tasvibine sunulmasına karar verilmiştir. 1 TL'lik nominal tutarlı borsada işlem gören her bir pay için net 0,8160 TL tutarında nakit kâr payı ödemesi yapılacaktır. Bilgilerinize arz ederiz. Saygılarımızla, PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.
0.816 TL net kar payı iyi bence...geçen yıl biraz düşüktü..hele bu fiyata göre düşünürsek çok iyi..
Temettü verimi %15.8 :)
Yıl sonu faiz beklentisinden çok daha iyi.
Paranı faize koyacağına petun' a koy demek oluyor :)
81,6 %15 stopaj vergisi sonrası net rakam. Yani hisse sahibinin eline geçecek olan rakam lot başına 81,6 kuruş ama brüt temettü 96 kuruş.
Bence şu piyasada açıklanabilecek en iyi temettüyü açıkladılar. Açıkcası ben bu sene nakit değerli olduğu için 50 kuruştan fazla vermezler diye düşünüyordum ama holdingin de paraya ihtiyacı olduğundan gayet iyi bir temettü oranı açıkladılar.
Herkese hayırlı olsun. Bu durumda haftaya 6.50'leri aşarız diye düşünüyorum ama borsa genel trendinde bir bozukluk olmazsa. USD da biraz hareketlendi , eğer haftaya daha yukarı çıkarsa borsaya satış gelebilir.
Pınar Et ve Pınar Süt 4. Çeyrek Sonuçları Üzerine
-*Mart 01, 2019
https://suphecikimse.blogspot.com/20...l?spref=tw&m=1
Şu forumdaki olumlu havayı bozmak ne kadar hoşunuza gidiyor, isme bak şüpheci kimse, yazısınıda okudum, arkadaşlar bu şirket öyle yada böyle bu kriz ortamında karını artırdı, yatırımcısıyla karını paylaşıyor, vergisini ödüyor, istihdamını sağlıyor, daha yeni yatırımlar için teşviğini aldı, bırakın artık bu şirket için olumsuz konuşmayı, kimse kimseye zorla yatırım yaptıramaz. Beğenmiyorsan almazsın, borsada bir sürü şirket var gider onlardan alırsın, onları da beğenmiyorsan döviz al, onuda almıyorsan faize yatır, faizde almam diyorsan onu da sen bileceksin artık ne yapacağına,
Ömrü hayatımda bir şirket için neden az kar açıkladı diyeni gördüm de, neden çok kar etti diyeni ilk kez görüyorum. beğenmediğin bir hisseye vakit ayırıp, tek tek bilanço kalemlerini inceleyeceksin, kendince hatalar bulacaksın. bunda iyi niyet aramak , insan aklıyla alay etmek olur.
He babam he koskoca denetim şirketi PwC bilmiyor SPK bilançosunu gelir tablosunu şüpheci kimse biliyor bu bilançoyu gelir tablosunu. Hadi spk da iş çevirdiler diyelim e bu şirket vergi dairesine de 49 milyon kar bildirdi o da mı yalan o da mı gol değil :) Herşeyi geçin hissenin fiyatı 6 lira 0,90 kuruş temettü veriyor daha ne yapsın :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
Birden bahar geldi.Hissede güller açtı.Harika,şahane bir kar ve şahane bir temettü.
Pınarın müşterisi belli.Kriz mıriz vız gelir.Millet yiyecek.
Ne mutlu Pınar'ım var diyene.Gerisi fasa fiso.
Her yıl 0,90 kuruş kar payı verse zaten 6 7 yıla maliyeti çıkarır aldığın hisselerde yanına kar kalır daha ne olsun :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
şirketimizin patronu yaşar holdingin bir sene sonra dolacak eurobond borcunu ödeyebilecek ne kadar kaynağı vardır, bilemem. biran için niyetleri şüphe uyandıran bu arkadaşların dediği gibi olduğunu yani parasının olmadığını düşünelim. siz yaşar olsanız ne yaparsınız? en basitinden bir şirketinizi satarsınız. bu hangi şirket olur, kar eden, temettü açıklayan bir şirket olur. bu şirketi iyi fiyatla satmak için ne yaparsınız? allar, pullar, süsler siniz. önümüzdeki süreç petunun süsleme süreci olabilir mi?
Petun un başarısı çok bariz...ama yapılmak istenen yaşar ın batık şirketleriyle Petun u bir tutmak ...bu büyük bir hata amaç bence belli...şahsen ben bu oyunları çok gördüm ...diyeceğim şudur bir temel analizci olarak şüphecinin yazısı tam bir yalanlar sofrası...önce dürüst olun...ha yaşar batarsa batsın Petun altındır kim alırsa alsın değişmeyecek...Tebrikler Petun temettü ile bir daha destan yazdın...
şüpheci kimse kendisince bir analiz yapmış ben okudum birde paylaşayım dedim sizler nasıl yorumladiginizi görmek istedim. Benim anladigim yaşar holding öyle ya da böyle petun pnsut gibi şirketlerinin belli bir periyotta kar yaptığını bir şekilde sağlıyor artik değeri düşmesin diye mi yoksa gelen temettüden faydalanmak için mi bilmiyorum ama her iki durumda bizim faydamızadır. Şirketlere Sahip çıktığıni göstermiştir.
Bende petun hissesi yok pnsut var. 17 den beri pnsut alıyorum hala da alıyorum maliyet aşağı çekmek için.
Ben her türlü olumlu olumsuz yaşar gurubu ile ilgili yorum ve paylaşımları okurum ve saygı duyarım.
Son olarak ben petunun bilanço ve temettü durumunu bu ortamda beğendim.
Geçen ay diplerden 2.78 tl civarı iyi miktarda dyoby almıştım. Iyi şirket olduğundan degil sadece dipte oldugu ve bir tepki gelebilecegini tahmin ettigimdem.Sonra twitter da bu şüpheci kimsenin yaşar holding ile ilgili analizini okudum.
Kendime cok guveniyordum kolay kolay okuduğum yorumlardan etkilenmem diye. Ama adam o kadar olumsuz şeyler yazmıştı ki ertesi gün zararına verdim dyoby larımı. Ben sattım 2 gün sonra dyoby 3.4x tl civarina iyi bir tepki geldi ve ben oylece baka kaldim.
Siz siz olun hissenize guveniyorsaniz sıkı sıkıya sahip çıkın art niyetli kisilerin fikirleri etkilemesin.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.