Üstte Yine bi sürü yazı. Canım sıkılır diye hiçbirini okumayacağım.
Evet biliyorum sizde benimkisini okumayarak karşılık vereceksiniz. E naapalım katlanacaz. :party:
Printable View
Üstte Yine bi sürü yazı. Canım sıkılır diye hiçbirini okumayacağım.
Evet biliyorum sizde benimkisini okumayarak karşılık vereceksiniz. E naapalım katlanacaz. :party:
Yılbaşında uzun vadeli tahminlerimden biri neydi. USD 6 TL yi geçmez. Tabi her tahmine tayyip yeni kriz çıkarmazsa diyede ekliyordum, hala da eklemek gerekiyor.
Çünki 6 TL bile bana göre pahalı. Olması gereken 4-5 TL arası bişey diye yazmıştım.
Ancak devlet düzgün yönetilmediği için, halka yük olanlara teşvik, faydalı üretim yapanlara engel olunduğu için(hırsıza teşvik vermen, temiz adama engel çıkarman demektir, bi ara örnekle anlatırım. Zaten medya hırsızların elinde olduundan, diğerlerine engel oluyorlar.) 4-5 TL ye indirmekte kötü sonuçlar doğuruyor, ithalat patlıyor.
Yani rezil bir durumun içindeyiz.
Damat bu sene sonu USD hedefini 5.60 koymasa, yinede USD 5 lere inebilirdi, ama koymadı. Ya bilinçli olarak, yada boş kafalı olduğu için.
Sadece istanbul seçimi iptal edildiğinde 6 TL geçildi ve geri inildi, ihlal oldu.
Eğer büyük bir SİYASİ kriz çıkarılmazsa, önümüzdeki sene ilk 6 ayda 6 TL yi geçmeyecek diye hesaplıyorum. İhlal yine olur, yıl değişince hücum gelebilir ancak yaz aylarına girildiğinde 6 TL veya altında olacağız.
Neden.? Çünki pahalı.
Neden? Çünki TLnin karşılığı bu değil.?
Neden.? Çünki doviz fiyatı anormal olmasa, avrupalı işsizlik maaşı ile gelip 5 yıldızlı tatil yapamaz. Birinci ikinci sınıf TARIM üretimi ihraç edilmez, biz üçüncü sınıf meyve sebze yemeyiz. Tabi millet ne yediğinin farkında değil, oda ayrı konu.
Bugün yarın Ankara da S400 radar testleri yapılacakmış.
Bu ne demek. S400 ler faal ve kuruluyor. Kapatılıp dolaba kaldırma kararı henüz alınmamış.
Peki bu ne demek.
abd uşağı yerli medyada, abd yaptırımları yeniden ısıtılacak demek.
Ya bu ne demek.
BIST te alıcıların senetleri üfleyerek ellemesi ve almakta zorlanması demek.?
Peki bu ne demek.?
Sinirden yine gebereceğiz demek.
Ne longcu rahat ediyor nede shortçu. 2 yıldır böyle, hastalıklı bi şekilde ilerliyoruz.
tekrarlayan sızılar Kronik hale gelince, hasta kafayı üşütür.
Peki netçe:
yerli uşak medya yaptırımları ısıtır sabah akşam beynimize çakarsa. Uşak bankalarda usd seviyesini yükselterek destek olurlarsa, trend değişirmi.?
Uzun vadeden bahsetmek anlamsız ama önümüzdeki yaza kadar olanki orta vade trend değişmez. Endeks şu ankinden daha yüksekte olur. Seviye veremem, versem tutmaz.
Ama kısa vadede yükselişi engeller.
110 u geçmemiz zorlaşır ve üç beş bin puan aşağıları bi kaç kez görebiliriz.
Yani lanet olsun böyle siyasetede siyasetçiyede. Tüm partiler dahil ediyorum lanetime. Halkı hafifletme konusunda hepsi ortaklar.
Peki s400 kurulmasınmı.?
Sorumu bu emşerim yaw.? O konu ayrı konu.. bana kalsa s400 ve f35 lere vereceğim para ile bizim radar ve füze projemiz uzun menzilli hisar projesini geliştiririm. Bi sürü yerli proje var kaynak bekleyen... her neyse..
İçerideki 4millyon suriyeliyi besliyoruz.
Bizim işgalimiz altındaki Sınırın suriye tarafındaki 3 milyon suriyeliyide besliyormuşuz.
60 bin civarı öso denen el kaide uzantısı el nusra ordusunu, suriye ordusu deyip onlarıda maaşa bağlamışız.
Tüm bu kalabalığın sağlık ve eğitim masraflarıda bizden. Alt yapılarını evlerinide yapacağız.
Ama Türk halkına gelince kaynak yok, para yok.
Peki suriyeye girmesemiydik emşerim.?
Yaw bu deli sorularını kim soruyor bilmiyorum, resmen kafa kırmalık.
Neyse para piyasalarını kapatıp işime döneyim.
Keçi efsaneliğini bir kez daha konuşturdu sayın seyirciler. "MeEeEe" lemelerimle hepinizi bir kez daha aydınlattım.
Belediye başkanları eli uzun halk topluluğu nun, efsane keçiye çelenk takmak için yollara düştüğünü sanıyoruz.
Çünki kayıplar. Bu durumda ya halkın kalan mallarını kontrol ediyorlar, iç edilebilecek değerde olanlarını not ediyorlar, ya Hollanda'dalar, yada çelenk tankmaya keçi yi arıyorlar.
Ne demiştim? ki ben bu lafı hep söylerim.
yahudi medyası, abd ve avrupa verilerini iyi göstermek için son bir kaç aydır farklı yöntem uyguluyorlar.
Sebebi de Çin le girdikleri ticaret savaşında psikolojik avantaj elde etmeye çalışmak olmalı.
Bu sonuca nereden varmıştım.?
abd nin düşen verisine düştü demeyip, beklentilerden iyi geldi diye haber yapıyorlardı. Geçen ay şu kadardı, geçen yıl aynı dönem şu kadardı bu kadarda düştü diye haber yapmıyorlardı.
Çok düşük açıkladıkları beklenti rakamlarını baz alıp, beklentiden iyi geldi diye haber yapıyorlardı.
Delil arıyordum, delil geldi.
Bugün Çin e dair veri açıklamışlar. Haberin manşeti çin verisi düştü. Devamında geçen aya göre şu kadar, geçen yıl aynı döneme göre şu kadar düştü, korkunç korkunç diye haber yapmışlar.
Peki TR de neden bu tür maymunların algısını değiştirme haberi yapıyorlar? Bizi bağlayan ne.? Çin de yayınlasana.!
Sebebi, bloomberg, ntv, fox tv, haberturkTV, gibi yahudi kanalları, siteleri, uluslararası haberleri, abd merkezli yahudi ajanslardan alıyorlar.(hoş diğer gerici kanalları daha kötü ya)
Hali ile bir merkezden tüm dünyadaki yahudi kanal ve gazetelerine yayılıyor. Ülke ayrımı yapılmıyor. Tüm dünyayı hipnoz etmeye çalışıyorlar, savaşta arkalarına almak için.
Bu kanallarda olanlar sizin dostunuz değil. Sizin ve ailenizin sırtındalar, gelecek kuşaklarınızında sırtında olacaklar.
Bir merkezden tüm dünyaya aynı haber yayılarak algı operasyonu yapıyorlar. Ammaç sizi ve dünyayı sömürmek, köle yapmak.
Yetmiyor, ülkelerdeki TV ve gazetelerindeki yahudi ve yahudi uşağı yorumculara, yazı gönderip, bu yazıyı kendi yazınmış gibi köşende yayınla, TV de anlat diyorlar.
Medya bu kadar önemli.
Halkı, kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden sürü yığınları haline getirmek için kullanıyorlar.
Bu sürü içinden beyni şartlandırılmış elemanlar çıkıp "biz yapamayız edemeyiz, medya serbest olmalı" gibi möööö diyebiliyorlar... yahudi uşağı haline geldiklerini bile fark etmeden.
gundi bunu hak etti
medyanın, ülkenin kendi çocuklarının elinde olması çok önemli.!!! ÇOK DAHA ÖNEMLİSİ İSE ÇOK SIKI DENETLENMELİ. En kötü kazığı içeridekilerden yersin.
Yahudiden parayı alır, sivas ta, menemen de, kahraman maraşta, taksimde aileleri öldürür, ülkeyi karıştırmak ve yahudiden aferim ve para almak için.
Millet ne tür bir pisliğin içinde olduğunu bile anlayamaz.
Kendi ülkesine ihanet eder, iyi bir şey yapıyorum sanır.
Neden.?
Maymunsunda ondan. Kolay hipnoz oluyorsun. TV ye 3 dakka baktıktan sonra dışarı çıkıp saldırabiliyorsun, yada TV de 3 dakka kıvıran birini dışarda görünce "ye beni" diye üzerine atlayabiliyorsun, bu kadar maynunsun.
Neyseki keçi varda bi kez daha hepinizi kurtardı.
Dolaylı verilerden gerçeğe ulaşma ustası keçi, halay çekerek buraya doğru gelmekte olduğunu düşündüğüm belediye başkanları güruh unu bekliyor. "tey, tey, tey"
Bu arada dün gece bluumberde yine 2 Özlem vardı. Esmer olanı harika şeyler anlattı. Çünki sürekli ağzı oynuyordu. Biraz kilo almış, rengi ve neşesi yerine gelmiş.
Sarışın olanını çay kave getirsin diye koymuşlardır diye düşünüyorum. Onunda ağzı arada oynuyordu sanırım "ne alırsınız" filan diyordu.
Oturum yöneticiside eski formuna kavuştu. Hem biraz zayıfladı hemde kendi fikirlerini söylemekten vaz geçti. Yönetici misafiri konuşturur, kendisi konuşmaz. Uzmanı olsa bile konuşmaz eğer her gece TV ye çıkıyorsa. Ayda bir çıkarsın, kendi fikrinide söylersin..
Birde ekoTürk müdür nedir bi kanal var. Ciddi bi şekilde ekonomi kanalı olmaya çalışıyorlar.
Yanlız ne zaman açsam aynı oturum yöneticisi, kendi fikir ve yorumlarını anlatıp duruyor. Katlanması imkansız.
Bu türden oturum yöneticileri var, misafirleri tuzluk niyetine kullanıyorlar. Kendi düşüncelerini anlatmak ve onaylatmak için araç olarak kullanıyorlar.
10 yıllardır ekonomi kanallarını izlerim, ntv çok üşüttüğü için onu bi kaç yıldır izlemiyorum. Mesela bloombergdeki yorumculardan aklımda kalan hiç bir şey olmuyor.?
Şaşırtıcı değilmi.
Bi tek eski topraklar biraz kendilerini dinletiyorlar. Onlardan da bi tek yahudi kafalı sömürgeci olduğunu her programda itiraf eden ege hoca ile Asaf hoca söylediklerini dinletiyorlar. Onların anlattıklarından aklımda kalan bazen olabiliyor.
Ama 10larca yıldır onbinlerce kez çıkmış diğer yorumcular, resmen deve gibi geviş getiriyorlar.
Bana bişey öğreteni çıkmadı. Siz faydalanmışsınızdır ne güzel. Bana faydaları olmadı.
Haber veriyorlar, muhabir gibiler. Haber veriyorsan sana ihtiyaç yokki.? Sunucuda haberi verir zaten.
Çağrılanların hepsi, yahudilere hizmet eden figüran gibiler. Bir kısmı farkındadır, çoğunluk farkında değildir.
Kendi firmalarının reklamı için çıkıyorlar. Çıkmak için çoğu para yada reklamda veriyordur.
Bir geriye gidiş haberi daha.
Özel bankalardan vergi ödemesi yapamayacaksınız. Direk devletin kasasına girmesi için kamu bankaları yada Gelir İdaresi başkanlığı sitesinden yapacaksınız.
Bunun detayı önemli değil. "Tabiki kamu almalı" diyebilirsiniz, yada "işimi zorlaştırdı ne gereği vardı, o zaman neden özele verdin, şimdi neden geri çekiyorsun" diyebilirsiniz. Olay burada değil.
Bu bir gösterge sadece. Geriye gittiğimizin göstergesi. Geriye gittiğimize dair Pek çok gösterge var, bu işlem göstergelerden sadece bir tanesi.
30 yıl geri gittik lafını kaç yıl önce söylemeye başlamıştım.?
Geçmiş yıllarda ne oldu. pek çok kriz oldu. Bizim vergilerimizle krizler bir ölçüde atlatıldı üstü örtüldü.
Krizlerin altında yatan gerçek sebep hep aynıydı. Hırsız devlet.?
Çıkan krizlerin sonunda hep pek çok önlem aldık. Çok dayak yedik, bir daha yemeyelim diye pek çok kanun çıkardık.
Mesela ihale kanununu, hükümet ve bakanların hırsızlık yapamayacağı şekilde değiştirdik.
Bankaları bakanlar ve hükümet soyamasın diye bir kısmını özelleştirdik, kalanını korumak için de BDDK gibi kurumlar kurduk MB yi özerkleştirdik filan.
Hükümetlerin elini akçeli devlet işlerinden çektirebilmek için pek çok kanun çıkardık.
akp geldikten sonra bu kanunlar birer birer ortadan kalktı.
ihale kanunu, akp döneminde en son 51 kez değiştirilmişti. Tekrar Hırsızlığa uygun hale getirildi.
MB ye baskı kuruldu, yöneticisi kanunlara uygun olmayan şekilde değiştirildi.
devlet bankalarına ve diğer herşeye sayıştay denetimi işe yramaz hale getirildi, sayıştayı kaale alan olmadı.
varlık fonu kurulup, devletin tüm akçeli varlıkları bu fona aktarıldı ve sayıştay denetimi dışına çıkarıldı.
bunun gibi aklımda bi kaç daha var, aklımda olmayan ama yapılan bir çok maddede siz sayarsınız ama işin özüne dönersek.
Milletin yediği dayaklar sonucu, bi daha başımıza gelmesin diye aldığımız önlemlerin tamamı yok edildi, eskidende kötü hale getirildi.
Bunu yapanlar fetullah ve akp... birlikte yürüdükleri dönemde birlikte yaptılar.
Pastayı HALK adına koruyanları ya pasifize ettiler(ordu) yada ele geçirdiler(polis ve yargı). Sonrada pastayı yemeye başladılar. Ardından sen çok yedin kavgası çıktı ve fetullahla akp birbiriyle kavgaya başladı.
Yaw bu anlattıklarım o kadar traji komikki.? İnanamıyorum. neredennereye geldik. Sanki film seyrediyorum yada rüya yaşıyorum.
Kaç yıl önce başlamıştım 30 yıl geriye gittik diye söylemeye hatırlamıyorum. 2006 da devlet enflasyon verisi uydurma dedim. Sonra 30 geri gittik dedim ama yıl kaçtı.?
Başka ülkelerin terörist dediği grupları maaşa bağladıktan sonra, ordu ismini verip suriye ye girince çağ atladık. AMA GERİYE DOĞRU. Bunu en son 100 yıldan daha eski dönemde yapmıştık.
Sonra birde süresi belirsiz yerleşmeye karar verincede 100 yıl geri gittiğimizi tasdiklemiş olduk. Okullar evler yapacağız.
Hızla geri gidiyoruz ZİHNİYET OLARAK. 40 haramiler dönemi zihniyetine doğru gidiyoruz. Derebeyleri dönemi yaşayacağız yakında...
Komik ama bunlar şaka değil.
Çok yıllar önce 30 yıl geri gittik dediğimde insanlar anlamlandıramamışlardı. Şimdi ufak ufak belki anlamlandırabilirler ancak geç kaldınız bu arada 100 yıl geri gittik.
"Ama TV var, 100 yıl önce yoktu."
Allah aşkına IQ seviye kontrolu yaptırmadan bu topiğe yazı yazıp sinirlerimi bozmayın. ergenler size diyorum. Yaşınız kırkın altındaysa yazmayın, kırkın üstündeyse susun. 40 sada.. kırk ne yapsın yaw.? Bulamadım şimdi.
Şuda varki, akp yerine başka parti gelseydi ne olurdu.? akp hiç kazanmasaydı.!
Fark etmezdi. Yine aynı şeyler olacaktı sadece biraz daha geç olacaktı. Belki bi 10 yıl 20 yıl sonra. yavaş yavaş bu noktaya gelecektik. akp yi suçlamıyorum.
Sadece olanları yazıyorum, olanların içinde kim varsa. etiket önemli değil.
50 kere yazdım, akp ve diğer partiler sadece ürün. ÜRETİLDİLER.
İçerideki yahudiler, dışarıdaki yahudilerin parası ve desteği ile fabrikayı 1938 den sonra kurdu ve ülkeyi yavaş yavaş ele geçirdiler.
Önce robert kolej gibi okullarda siyasi yetiştirdiler, sonra o siyasiler aracılığı ile ülkeyi sömürge haline getirdiler.
Ne yazı oldu ama, tarihe özet geçtik.
Yahu bende yalan dolan olmaz.Konuşamam ama yazarım,başımdan geçenler gerçektir.Mevzulara katkı yapmadan önce şu telefon olayını aydınlatayım.Evimi satıp ev alma aşamasındaydım,rahmetli babam da biraz katkıda bulunacaktı.Ayrı şehirlerde yaşadığımız için para konusunu (başka kimsenin duymasının mümkün olmadığı ortamda) telefonda görüşmüştük.Akabinde vatandaşın biri babamı arayarak,kendisine baba diye hitap edip,benim konuşmama benzeterek bana para gönderecektin ya,hesap numaramı vereyim" diyor.Neyseki babamın müsait olmadığı bir zamanda aramış,konuşma devam etmiyor.Hesapta beni geri aradığında işi farkediyoruz ve şansa kurtulduk.Konuşmayı yaptığım telefon tuşlu telefondu ve telefon operatörünü arayıp durumu bildirdim.Yetkililerle görüşüp geri dönüş yaptıklarında bunun teknik olarak mümkün olmayacağını ancak apple telefonlarındaki bazı yazılımların şüpheli olduğunu söylediler.Yani telefon operatörleri kendi sistemlerini çok güvenli görüyorlar ve enteresandır en şüpheli olan da en güvenli bilinen apple telefonlarıymış.Sonuçta bir zarar görmedim,apple ile alıp veremediğim de yok,olan biten böyle.
Hemen S400 mevzusuna dönelim.ABD ile poker masasına oturduk.Aslında 4-5 ay önce Vegas'ta olan Vegas'ta kalır diyerek anlaştığımızı zannetmiş ve yaptırımların yırtılıp atılacağı kabulüyle S400 lere müşteri aramaya başlamıştık.Ancak poker face ABD elindeki kartları bırakmayınca biz de elimizdeki kartları tutmaya karar verdik.Son turda 2 taraf da pas dedi.Muhtemelen 2020 baharında bu kartlar bir şekilde açılacak.Tek alternatifi "ben pokerden sıkıldım,gidip biraz da Rus ruleti oynayacağım" diye masadan kalkmak.
Bilmeyen için şu Yahudilik olgusunu da aydınlatalım.Malum Yahudilik en büyük gücünü paradan alır,parayı yönetmeyi bilir,bu yüzden de patron olurlar.Yahudi 10 emirden dolayı hırsızlık yapmaz.Mesela çalışınına hakkını verir,maaşını tıkır tıkır öder.Ama bu kadar dürüst ve düzgün çalışsa nasıl büyük para sahibi olacak? İşte bunun için Yehova'yı kandıracaklarını düşünerek faiz sistemini kurmuşlar.Günümüze kadar da faiz sistemine ait birçok enstrümanlar geliştirmişler.Öte yandan parayı korumak için güç gerekir,mafya bile bunun için varolmuş. Yahudiler de bu gücü en güzeli bildiğimiz gibi sağlayalım diyerek firavun sistemini geri getirmeyi tercih etmektedirler,milletin firavun tebası olmasını isterler. Bu nedenle bu para ve güç sistemi içerisine giren herkes Yahudi veya Yahudi uşağı diye tanımlanıyor ama bu tam olarak doğru değil çünkü başka bir hikaye daha var.
Biri yer biri bakar durumu insanın doğasına aykırı olduğu için, Hristiyanlar bu durumu hazmedememişler. Üstüne üstlük adamlara gelen Peygamberi en vahşi şekilde öldürmeye yeltenmişler.Bu nedenle aralarında ezeli rekabetin ötesinde düşmanlık var.Hristiyanlar da kendilerine gelen "birisi tokat atarsa öbür yanağını da çevir" emrine veren Jesus'a inat en iyi bildikleri anlı şanlı Roma döneminin demir yumruğunun peşindedirler,milletin Roma tebası olmasını isterler.Bu hikayede İslam nerede dersek,öncelikle forum moderatörleri bu konudan bahsedilmesinden hiç hazetmiyorlar,merak etmesinler bahsetmeyeceğim,zaten İslam'ı takan yok.Bu kesimin çoğu ikisini de dene tercihini yap düsturundan yana.Öyle olmasa Araplar konsey toplayıp faizi helal kılmazdı,kadınlarımız ayaklarına roma sandaletlerini giymeye özenmezdi,yağız delikanlılar,kralların soytarılarının giydiği taytlarla dolaşmazdı,Nazi modasına uygun montlar alıp yatak odasına kırbaç sokmazdı,ahali kendimize iyi bir firavun bulalım arayışında olmaz,dünya gözüyle şu faizli kredinin tadına biraz da biz bakalım diyerek ekonomik hayatını şekillendirmezdi.
Velhasıl kelam sağ twixi seçenler sol, sol twixi seçenler sağ twix seçenlere her daim gıcıktırlar.Halbuki adam twixi 2 parça yapmış bölüş ye işte ne kavga ediyosun?
cumartesi den özür dilemem gerekiyor sanırım.
fakat özür dilersemde millet sıraya girecek. Dilemesem daha iyi.
Yukardaki Yazısınında ilk bi kaç cümlesini okudum. Çok uzun olduundan kalanını okumadım. Sizde böyle yapın. Benim yazıları okumayın.
Bi tek BIST ve altın tahmini verirsem onu okuyun. Bu ikisini ciddi olarak takip ediyorum, diğerlerini yüzeysel.
Uzun orta vade tahminde iyiyim. Hiç yanılmam. Teknik dönüşlerde değilde trend dönüşlerinde Dip ve tepe konusunda bir %10 yanılma payım olabiliyor fakat uzun ve orta vadeci için bu ciddiye alınacak bir sorun değil. Hatta uzun vadeci için sorun bile değil, lafı edilmez.
Kısa vadeci içinse büyük sorun.
Her neyse sadece altın ve BIST tahminlerimi okumanızı tavsiye ederim, kalanını okumayın, ben kafayı hafiften sıyırmış sayılırım, sizde sıyırmayın.
Şimdi human atlar, "bak yanıldın, öğren" filan diye.
Yaw ciğerim, başkasında benimkinden daha doğru bilgi görürsem, yada yanılırsam ilk ben kabul ederim.
Bu kötü bişey değil tersine çok önemli bir erdemdir. Çok önemli bir şeydir.
Tabi doğru ile yanlışı ayırd edecek herkesin kendine göre bi aklı var. Benimkine göre karar veriyorum.
milli piyango yılbaşı çekilişi büyük ikramiye 80 milyonmuş.
Önce büyük ikramiyeleri çalmadıklarına dair inandırıcı açıklama yapmaları gerekir. milli piyango nun sahibi değişti, BJK yı ve TFF yi kötü duruma sokan demirören le yabancı bir firma aldı.
Eski milli piyango sahiplerinin süper-sayısal-on numara ve milli piyango büyük ikramiyelerini soydukları kesin gibiydi. Artık devlete yerleşmiş fetö mü yapıyordu yoksa orada çalışanlar veya diğer gruplarmı bilemiyoruz.
Sahip değişti ama durum henüz değişmedi.
Yine naklen yayın yok, yine kazananlar ortada yok.
Eskiden hatırlarsınız, bir veya birkaç kişiye çıkar, onların peşine gazeteler TV ler düşer ve bazıları bulunur, gösterilirdi.?
Uzun yıllardır bu tür bişeye şahit oldunuzmu.? Bir kişi bile ortaya çıkmadı.
Resmen halkın umutlarını soyacak kadar aşağılık insanlar var gibi görünüyor o sistemin içinde. milli piyango dan emekli olup almanyada yaşıyan biri itiraf ediyor evet soyuyorlar diye...
ama devlet yerinden kıpırdamıyor hırsızları yakalamak için.
Sizce sebep ne.?
Cevap verin diye sormadım...
milli piyango hakkında bu tür yazılar tonla var.
Temiz bir savcı, hakim olsaydım, ihbar kabul eder, gizli incelemeye alır, hepsini, en tepeye kadar ortaya çıkarır, sonrada şantaj yapardım.
Emşerim %80 isterim diye. İyi para çünki. İnsanı hayvanlaştırır, zaten hayvansan şeytanlaştırır.
%80 den açtımki pazarlık payı olsun.
Demek ülkede bir tek temiz savcı hakim kalmamış.
Ülkeyi diğer yönden soyanlara karşı en son savcı Cihaner bişeyler yapmıştı. Suçluları buldu ama devlet yüzünden tutuklayıp cezalandırmayı başaramadı. tersine akp sayesinde ceza alan Cihaner oldu.
chp de Cihaner i aldı vekil yaptı.
Neden.?
Hani kadın ve uyuşturucu satıcısısındır, katilsindir, azılı hırsızsındır. Ama üzerine fiyakalı bi ceket giyer ortada dolanırsın, millet ceket sayesinde adam sanır.
Hah işte, chp nin fiyakalı ceketide Cihaner gibi temiz adamlar.
chp ye katil uyuşturucu satıcısı filan demedim. O, vurucu olsun diye çok abartılı örnekti.
İçleri çürümüş, solculuktan sağcılığa kaymışlar, ilerde imamoğlu ve mansur sayesinde aşırı sağada kayacaklar. akp mhp saadet ve iyi partiden hiç bir farkları kalmayacak.
İçleri çürümüş ama Cihaner gibileri alarak biz temiziz demeye çalışıyorlar. YERSEN.
Bu arada Cihaner abimizde vekil olunca güç ve bol para sahibi oldu. Parmak oynatmadan, hiç çalışmadan, çalışan halkın sırtından 100 yıl ailene yetecek bolluğa kavuşuyorsun.
Bu güç bozar adamı. Bozulmuş olabilir, onuda bilmiyorum. kılıçdaroğlu ile beraber yanyana, chp binası balkonunda çay yudumlarken önlerinden geçen hırsızları keyifle seyrediyor olabilirler.
Aslında milli piyango devletin sahipliğinden çıktığına göre, hükümet milli piyango yu sıkı denetlemeye karar verebilir. Birden kahraman kesilip "en dipteki vatandaşın son umudunuda çalmayın lan" diye kükreyebilirler.
Fekat demirören de hükümetin kanka sı. Dahası eski çalışanlar duruyorsa, bildiklerini anlatabilirler... Evet milli piyango nun akp gidene kadar adam olma şansı yok. akp gidincede yerine gelecek olanlar çöreklenir. Başka ihtimal yok gibi.
milletvekillerinin anne baba ve 25 yaşından büyük kız çocuklarının sağlık harcamalarıda artık çalışan halkın sırtından ödenecek. akp öneri getirmiş geçer herhalde. çoğunluk onlarda, zaten muhalif görünenlerdende gizlice evet oyu atan çok çıkıyor.
Sizin sağlık harcamalarınızdan katkı payı sürekli artarken, onlarda azalıyor. 20 yıl önce hastahane ve İLAÇ bedavaydı. Ama özel hastahaneye gidemiyordunuz. Şimdi gidiyorsunuz ancak sağlığa ödediğiniz para 20 yıl önceye göre çok çok daha fazla. Artan oranda devlet sizden para alıyor. Ama vekilden ve ailesindende artan oranda almıyor.
Para Sizin cebinizden çıkıp onların cebine giriyor.
Sağlık harcaması diye avusturyada, isviçrede süper lüks ve pahalı kaplıca otelleri, kayak merkezlerinde tatil yapan vekillerde çok. Hatta yapmayanı kaç kişi onu araştırmak gerekir.
Yüksek ödenek alıyorlar, çok pahalı yerlere gitmelerine rağmen bir de ödenekten para artıyor.
Yani öyle bir saltanat sürüyorlar... Peki size faydası ne bu 600 vekilin.?
Birde herbirinde danışmanlar var, binlerce kişide yüksek danışman maaşları alıyorlar ve harcamaları karşılanıyor. Resmen yasal talan.
Çalışanların geçimi zorlaşıyor çünki herşeyin fiyatı artıyor ama maaşları o seviyede artmıyor. fakirleşiyor.
Kural neydi. ÇALIŞAN birileri fakirleşiyorsa, o insanların cebine girmesi gereken para diğerlerinin cebine giriyordur.
kimin cebine girdiği ortada.
Ülkeye paralı otoyollar yapılıyor. Otoyolu yapacak şirket Türk, kullanılacak malzeme kum çakıl asfalt Türkiye'den. tayyip anlaşmayı DOLAR üzerinden yapıyor.
Ülkeye şehir hastahaneleri yapılıyor. Şehir hastahanelerini yapacak şirketler Türk, kullanılacak malzeme kum, çakıl, demir, plastik, cam, tuğla, boya Türkiye'den. Belki maliyetin %5i ithal cihazdan oluşuyordur. tayyip anlaşmayı DOLAR üzerinden yapıyor.
tayyipin hanımı vakıf kurmuş, bina kiralayacak. Bina Türkiyede, kiralayan Türk, sahibi Türk, tayyipin hanımı anlaşmayı DOLAR üzerinden yapıyor.
Dün tayyip TV de konuşmuş ve DOLAR kullananlara hakaret etmiş. Az bile söylemiş.
Kendisi dolarla yatıp kalkarken, başkalarına dolar kullanıyo diye hakaret edene ne denir.?
Yahu alicemal abi bir dur, mola ver Allasen.
Yoksa sinirden çatlayacağız. Zaten hayatımız zor, bir de sen gelme üstümüze. :)
Vay, biri hala nefes alıyor.
Borsaya girdiğimden beri altın ve BIST yorumu yapıyorum. Hatta altın direk USD ye bağlı olduğu için onla ilgilide uzun vade tahminler yazıyorum.
Bu sayfada bile var.
Son beş sayfada BIST diye tarama yapabilirmisin.? Orta uzun vadeli elmas değerinde analizler bulacaksın.
Aman diyeyim diğer yazıları okuma yoksa hayatın kararabilir. Çelik gibi irade lazım. Bak dün gencecik yaşta mausolos'u kaybettik. Yok yere telef oldu. Sanıyorum evde yanlızken yukarıdaki "Bir geriye gidiş haberi daha." cümlesi ile başlayan yazımı okumuş. Ailesi eve geldiinde 'mevta'yı camdan atlarken görmüşler.
"Allah rahmet eylesin" dicem ama Allah'ada emir vermiş oluyosun, ne diyeceğim arkasından bilemiyorum. Yeni nesle allah değilde evren'li cümle kursak daha iyi. "Evren ne istiyosa tiz göndersin, kuantum düşüncesi yanında olsun. Amin"
İmdi sen biliyorsunda bilmeyenler için söyleyeyim. Sayfada tarama yapmak için klavyede ctrl ve F tuşlarına aynı anda basıp bırakıyosun. Gelen küçük pencereye BIST yazıp entere basıyosun. Sayfadaki tüm BIST kelimelerinin arka planını sarı renk yapıyor.
Bu arada ben altın ve hisse FON alıp satıyorum. Senet alıp satmıyorum, sitene göz gezdirdimde.
Fakat senet alanların orta uzun vade trendi bilmeleri şart. Günlükçü vob oynayanlarında trendin yönünü bilmesi avantajlarına.
Siten güzelmiş. Senmi yazdın.? Hazır siteye benziyor. (sen'li yazmama aldırma alışkanlık, birazda yüzsüz hale gelmiş olabilirim.)
Hala nefes almaya devam ediyorum şükür. Henüz mevta olmamışım. Hanım söyledi.
Yazdıklarını okurken, bir taraftan acı acı gülerken bir taraftan da sinir küpü oluyorum. Çoğu doğru ya da doğru olma ihtimali yüksek çünkü.
Yani tam bir şizofrenik durum söz konusu. Delilik ile aramızda ince bir sınır var. Öbür tarafa geçmemek için ciddi gayret sarf ediyoruz.
Neyse, paylaşımlarınız güzel; ilgi ile okumaya devam...
yuh yanlızım sanıyordum.? mausolos şaka kaldırabilirsin diye biraz kurcaladım.
her neyse...
Şimdi esra kızımıza dönelim, kız çocuğu olduğundan özen göstermeye çalışıyorum.
Son sayfalara baktımda hakkaten BIST yorumu pek yok.
Tabi uzun vadeci olarak her dakka BIST le yatıp kalkmıyorum sebep o.
Alıp satarken 1 gün önceden yazıyorum.
Her ay başındada bilançoyu açıklıyorum.
Son sayfalarda BIST analizi olmadığından Bu durumda özet geçeyim.
En son ne demiştim.?
Mali yılbaşına kadar BIST yükselir, aradaki kısa vadeli iniş çıkışlar teknik olur. 110 bini rahat geçeriz.
Noel baba rallisi yapmaya çalışıyorlar. Alıcılar, Yıl içi sorun yaptıkları gelişmeleri bir kaç haftadır ciddi sorun olarak görmüyorlar.
Portfoy full olarak banka ve şirket hisse FON u ile dolu.
Yıl ortasında kadar altın FONlarından kademeli çıktım. Yeniden alış için henüz erken, tabi benim için. Önümüzdeki yaza kadar, en az altın kadar senet de kazandıracağı için erken diyorum. Altın düşecek yada çıkacak demiyorum.
Sadece şu an BIST daha avantajlı diyorum.
Tüm bunları yazarken sebeplerinide yazmıştım. Şimdi o detaylara giremem. Detay öğrenmek isteyen düzenli takip eder.
USD yide yazmıştım. Bu yılbaşı ne demiştim.? Bu yıl 6 yı geçmeyiz.
Geçen haftalardada önümüzdeki yıl için tahmin yaptım. İlk 6 ay, USD den kazanamayacaksınız. Tabi eğer tayyip yeni kriz üretmezse. Üretsede MB dolar alanların karşısında fazla sağlam durmaya başladı. Londradaki swapçılarıda son olayda tokatladığından, USD fazla oynak davranamıyor.
Önümüzdeki yıl ikinci yarı için ise tahmin vermiyorum çünki yarın ne olacağı bu ülkede net değil.
Normalde USD için önümüzdeki yıl iş yapmaz, enflasyon altında kalır, hatta düşmesi lazım derim. Ancak diyemiyorum çünki hem siyasi krizler ard arda geliyor hemde hükümet USD yi aşağıda istemiyor gibi davranıyor.
Özet böyleydi. Sebepleri geçmiş sayfalarda aramalı ama zor iş tabi. Sitenin arama kısmı çok verimli değil. Yada ben verim alamadım.
Tabi tüm bu analiz ve tahminler, yeni bir siyasi krizle yön değiştirebilir. Bunu her seferinde söylüyorum.
TR ekonomik göstergeleri, önümüzdeki yaza kadar yada en azından ilk çeyrek sonuna kadar hisse senetleri açısından iyi görünüm sergiliyor.
ali cemal abiye bi hatırlatma sadece
altın dolarla paralel hareket ediyormuş gibi algılanır ama öyle değil
algılanır da ne demek diye fırça atmayınız bana
baksanıza siz bile öyle dedikten sonra.
1.999'da 1 ons altın 250 dolar civarıydı
şimdi nerede?
Alicemal Bey;
Babacan nihayet pistlere dönüş yapmış ve tvye çıkmış. Hükumet Habertürk'e çıkmasına izin vermiş diyelim.
Sizin gibi, gündemi yakından takip eden birinden bu sıcak konuda yorum alamamak şaşırtıcı.
Davutof'a karşı gösterdikleri agresif tutumu Babacan'dan esirgiyorlar.
ileride kendine tabi olacağını mı düşünüyorlar acaba?
Ben programı seyredemedim, twitterdan takip ettim biraz.
Sizin bu konudaki yüksek öngörü ve kıymetli düşüncelerinizi alabilir miyiz?
kitapçı, altının ons değeri ayrı şey. TR deki altın değeri hesaplanırken USD devreye giriyor. Her neyse bu konu önemsiz.
mausolos babacan da değersiz biri. Dinlemeye yada takip etmeye değecek biri değil. Mecliste öyle biri varmıdır emin değilim. Çok aramak lazım.
babacan Tamamen abd yörüngesinde. abd, darbeden beridir dinci kesimde tayyipin yerine geçecek adamı arıyor.
tayyip özal ın yerine geçti, özal da akp de abd ye TAM BIAT etti. darbeye kadar.
şimdi tayyip batıya karşı arıza çıkardı o sebeple yerine adam arıyorlar. Adam lafı yanlış oldu UŞAK demek lazım. yahudi kanallarıda yeni UŞAK bulunursa parlatmaya hazırlar.
Kalabalıkların oy verebileceği kadar karizmatik ama aynı zamandada abd ye tam uşak olacak adam lazım. Arıyorlar.
Zaten batı hizmetçisi olmayan parti yok. Yani mecliste yok.
Aralarındaki fark eğitim farkı. Eğitimlilerde(chp) biraz ölçü ve azda olsa utanma duygusu oluyor, diğerlerinde ölçü yok, vurup öldürüyorlar.
babacan'ı akp içinde diğerleri ile kıyaslarsan, tayyip ve diğerlerinin çok üstünde. İyi Eğitimli ve eli uzun değil.
mhp ve iyi partidende daha iyisi çıkmaz.
ancak babacan tamamen abd projesi. davut, gül vb. diğerleride öyle. akp zaten abd projesi. Hoş, olmayan varmı o da ayrı konu.
babacan ın kötü tarafı benim standartlarımın çok altında.
Başa geçerse, özal gibi batı ne derse onu yapacak. Yahudi medyasıda adamı süper parlatacak, ne güzel yaptı ne başarılı filan diye. özal ve akp dönemlerindede bolca alkışadılar. Kullandıkça alkışladılar. Her şeyi iyi gösterdiler. Ülke yahudi medyasının esiri olmuş. Şimdi durum azcık farklı ama diğer grup yahudi medyasındanda kötü.
Babacan başa geçerse, Batı parası babacana destek için bu ülkeye girecek, hali ile herşey süper görünecek. Yahudi medya bas bas bağıracak, "her şey ne kadarda güzel" diye. Tonla örnekde gösterecekler.
O arada halka ait devletin neyi varsa yahudilerin eline geçecek.
Aynen özal ve akp dönemlerinde bolca olduğu gibi.
Ama tayyiple kıyaslarsan, tayyip, babacan ın tırnağı olamaz.
Bu "bağyan" hikayesi var. Ne zamandır TV de entel danteller "bağyan" diyenlere kızıyorlar.
Haklılarda. Nedendir bilmiyorum hoş bir kelime değil.
Eeeeee
Peki ne diyeceğiz.?
Erkek te sorun yok. 3 yaşındada olsa, 90 yaşındada olsa erkek diyoruz.
Peki bu TV de yer kapmış entel dantel sürüsü ne dememizi istiyor.?
Kadın.!
İyide erkeğin karşılığı kadın değilki.?
tamam gönlünüz olsun diye kadın dedik. Peki üç yaşındaki kız çocuğunadamı kadın diyeceğiz.?
erkek kelimesinin tam karşlığı dişi.
Dişi dememiz gerekir. Onuda anladığım kadarı ile istemiyorlar.
neden.?
Valla bilmiyorum, ancak tahmin edebilirim.
Belki kimse TV deki bir dizide, dişi lerden birine dişi dememiştir. O sebeple bizim entel dantellerin aklına gelmiyor.
İngilizcede male, female kullanılıyor. İngiliz olmadığımdan tam anlamını bilmiyorum. Bizde dişi ve kadın kelimesi tam karşılığını biliyorum ama kullanamıyoruz. yani dili bilmek yetmiyor, kültürü bilmek lazım.
hastahanede bebek doğuyor, bakıyorsun aaaa kadın doğmuş.
Hırt ın biri TV de aşkım dedi. yeni nesil bu kelimeyle doğdu, yayıldı gitti. Hiç bir anlamı olmayan bir kelimeydi. Canım kelimesinin yerine koydular. Zorla anlam yüklediler.
Hırtın diğeri, yine TV de her soruya" yaani" demeye başladı. kelimeye 15 anlam birden yükledi. Her farklı sorunun cevabı "yaaani". Aaaaa yeni nesil yani demeden nasıl yaşamış hayret. Anında yayıldı.
Kumarbaz beşiktaşlı hırt TV de "açıkçası" diyerek Türkçe nin ebesini belledi. Şimdi herkes açıkçası diye cümle içinde kullanıyor.
Eski Emniyet Amiri Delikanlı odunun biri TV de "noktasında" demeye başladı. Kelime Koptu gitti.
Hepsine alıştık... Kadın kelimesinede alışırız.
Türkiyede Suriyeden göç eden kadınların, 500 bin erkek ve kadın doğurduğunu biliyormuydunuz.? Bak şimdiden alıştım sanki, yadırgamadım.
Konu güzel yerlere gelmiş.Erkeklerin beceremeyip kadınların becerebildiği davranışlara gıpta etmemek mümkün değil.Bir erkek alışverişe çıktığında pantolon ihtiyacı varsa,çarşıda tarayıcılarını açar ve gidip "o" pantolonu alır.Bir kadın ise pantalonun yanına,ona uygun ayakkabı,ayakkabıya uygun çanta derken alışveriş sepetini çeşitli ürünlerle doldurur.Yani sepet yapmak kadınlar için kolay,erkekler için zordur.Yatırımda sepet yapmayan erkek ya batar,ya kazanır.Kazanırsa tekrar sepet yapmaz ve yine ya batar ya çıkar.Bu iş batana kadar böyle devam eder.
Kuantum mekaniğine gelirsek...Kuantumda atom çekirdeği etrafında dönen elektronun nerede olduğunun tam olarak bilinememesi,belirsizlik prensibi vardır.Elektron belli bir yörüngede dönerken biz ona baktığımızda bir anda başka bir yere gider.Gözümüzü ona çevirmemiz bu etkiyi yapar diyebiliriz.Çünkü görme işlevi,ışığın bir cisme çarpıp yansıyarak gözümüze gelmesi ile çalışıyor.Elektronu görmemiz için elektrona çarpan ışık,yani foton,elektrona çarptığı anda onun yerini değiştiriyor,fotonun enerjisini üzerine alıp başka bir yerde dönmeye başlıyor.Oysa biz ona bakmasak başka bir yerde olacaktı.
Bir başka kuantum prensibi de dolanıklık ilkesi.Kısaca bir parçanın dolanık olduğu cismi onun ikizi olarak tanımlarsak,bu ikizler ne kadar uzakta olursa olsun aynı anda birbirlerine göre tepki gösteriyorlar.
Şimdi evren bu kurallara göre çalışıyorsa ekonomi neden çalışmasın? hiçkimse dolar veya biste bakmasa,hiçkimse kaç olduğunu bilmese dolar ve bist için her rakam mümkündür diyebiliriz.10 kişi veya 10 milyon kişi baktığı anda ise bambaşka rakamlar ortaya çıkacaktır.Geçen yıl atıyorum 1 milyon kişi yerine 10 kişi dolar almış olsa dolarda bambaşka fiyatlar görecektik,veya bugün 10 milyon kişi biste girsin bambaşka rakamlar olur.Kaç kişi girecek veya çıkacak biliyor muyuz? Bilmiyoruz ama diyelim gündemdeki olaylar,yönlendirmeler vs. ile bunu tahmin etmiş olalım,bu etkinin doları veya bisti yukarı mı yoksa aşağı mı iteceğini bilebiliyor muyuz? Biliriz diyen,büyük bir kitle dolara girdiğinde doların neden düştüğünü veya fırlayamadığını da açıklaması gerekir.Mal ithal eden,ürününün satış etiketini dolar 7.5 muş gibi yazıyor ama dolar 5.70.Sözün özü belirsizlik ilkesi nedeniyle kesin bir öngörü yapmak mümkün değildir.Kuantumda olasılık hesapları da çalışmaz,piyango ve lotoda çalışmadığı gibi.Belli zamanlarda bu olasılığa uygun hareket etmesi her zaman edecek anlamı da taşımaz.Yani teknik analiz de bir ihtimal tahmininden öte değildir.
Şimdi dolanıklık ilkesine gelirsek,bu ilke bize nispeten bazı avantajlar sağlıyor çünkü parçacığın ikizinin hareketine göre diğerinin hareketini bulabiliyoruz.Bizim en dolanık olduğumuz ülke malum ABD.Onun ne yapacağı bilinirse bizde de ne olacağını bilmek mümkün.Orada topu hopu 100 tane senatör var,bunların altmışaltısının beynini okusak işi çözeriz.
Tahminlerin kıymeti harbiyesi yoktur,o elektron buraya gelecek demenin de öyle.Kısmetinin ne olacağına takılmamak lazım,mühim olan eline gelen kısmetle ne yaptığın.Geçmişi görebilen ancak zaman boyutuna bağımlı,geleceği göremeyen minnak yaratıklarız.
Eyvah eyvah, bi şekilde cumartesi yi coşturduk.
Benim ego dağlara taşlara sığmaz, buraya nasıl sığacaz bilemiyorum. Bende çekememezlikte var.:(
her neyse, İstanbul'da yaşıyosa, depreme az kaldı diyolar. Biraz sabredecez.
Deprem çok acı bi olay ama güzel yanlarınıda görmek lazım.
---
Bu arada benim konuyu kadınlar okumaz sanıyordum ancak tüm dünyadan kadın okuyucularım varmış. Özel mesajdan bayağı bi yağdırdılar. oku oku bitmiyor.
Dünyadan 83 kadın belediye başkanı aradı, 72 shemale aradı. Yannış aradınız dedim kapadım.
bağyan olayı tüm dünyanın derdi imiş.
Tabi bilirsiniz yüzeyde dolaşmam direk temele odaklanırım. Kadınlar neden bu kelimeden rahatsız.?
Her neyse, konuya girmeyeyim, tesbit diye açıklama yaparım, alınanlar çok olur. Erkeğin alınanı önemli değilde, kadının alınanı can yakar.
Gerçek anlamda can yakar. Hem siz üzülürsünüz, hemde kadın intikam aldımı direk oyar adamı. Acımaz.
Os sebeple bağyan konusunu devam ettirmeyeyim.
cumartesi ettirsin. Mezarına çeleng göndeririz.
Kasım ayını kapadık. Bilançoyu asalım.
Hisse banka FON %13.96
Hisse şirket FON %83.16
Nakit %2.88
Yılbaşından bu yana K/Z +%23.51
Şu an idare eder durumdayım. Yılbaşına kadar BIST endeks 110 bini geçerse ki bi terslik olmazsa geçeceğini düşünüyorum.
Bu sene iyi iş çıkarmış olacağım.
Bana yakışmadı ancak böyle hükümetle bu kadar. Bide tam zamanlı para piyasaları ile ilgilenmiyorum oda var. Avantajmı dezavantajmı tartışılır.
Kadınlar için kötü birşey söylemiyorum,hep takdir ediyorum.Matematik mi daha güvenilir,kadınları hisleri mi diye sorsanız,kadınların hisleri derim.Hayatta kalmak için başka ne yapayım?
Çok şükür üstün zekalı değilim,üstün zekanın bir adım ötesi otizm.Bu ülkede Einsteinden daha zeki insanlar çıkıyor,bu somut bir gerçektir,laf ola beri gele bir söylem değil.Mevcut zekamı da hayatta kalma için çalıştırıyorum.1999 dan önce bir üniversiteye bir iş için gittiğim zaman ilk oturduğum konutun depremde yıkılabilecek durumda olduğunu öğrendim,o konuttan çıktım ev ararken bir başka apartmanda giriş katında bir araba galerisinin otomobilleri sokmak için kolon kestiğini gördüm ve güvenilir bir yere taşındım.Depremde o 2 apartmanda dümdüz oldu,birinden 42 cenaze çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Çoğu belediyenin kayıtları var,bazısına internetten erişilebiliyor,tek tek hangi konutun ne durumda olduğunu öğrenmek mümkün.Hayatta kalmak için için bu da 2. bilgi olsun.
Bu sayfada anca yancı olurum,çünkü dünya fani.Ama faydalı bilgilerden sonra absürt bir fikrimi söylemezsem olmaz.Farkettiğim kadarıyla ekonomimizde 5 aylık periyotlar halinde hareketler oluyor.Bu periyodik cetvel bana 1 Mart haftasını gösteriyor.Büyük olaylar olur demiyorum bir hareket görülür diyorum.Buna göre yatırım yapmayın, ola ki bu öngörü tuttu,belki kendi müridlerim olur,ben de kendi sayfamı açarım,maksadım bundan ibaret.
https://hizliresim.com/gPgk8b
o artık yok
o bensiz ben onsuz
artık evi kirletmiyor
çiçeklerimi de yemiyor
neye yarar ki?
keşke olsa gene onları yapsaydı da kucağıma atlayıp otursaydı.:vk:
Bişey yazmak için girmiştim. kitapçı ile cumartesi sebebi ile ne yazacağımı unuttum.
O zaman biraz haber okuyayım. Bakalım dün bizi devlet aracılığı ile nasıl soymuşlar.
Ha hatırladım.
Bu sene kasım 15 e kadar yabancı turiz eksik olmadı. Doviz 6-7 kat yabancıya ucuz olunca, hücum ettiler yurt dışı tatil yapamayacak olanlar ülkemize.
Onlara yaradı. Para geldiği için bizede yaraması lazım ama yaramadı. Neden.?
Çünki otelci vergi kaçırıyor. Bizzat şahit oldum. Üste vergi bile alıyor KDV leri devlete ödemeyerek.
Parayı yurt dışına kaçırmasalar, hırsızlık parasının yurt içinde kalmasıda avantaj, ama bir kısmı yurt dışına kaçırıyor. Bende olsam büyük ihtimalle bende kaçırırım. Çünki devletin eli uzun. Dürüst namuslu insanları ağır vergilerle çökertiyor. Hırsıza dokunan yok. Bizzat göstersende dokunmuyorlar.
Diğer taraftan cruise gemileride yeniden eski bolluğuna kavuştu.
10 sene önce kış ayları hariç, ayda en az 3-4 cruise turiz gemisi görürdük limanda.
Son 10 senedir bıçak gibi kesildiler. Bi anlaşmazlık oldu diye hatırlıyorum. 10 değilde 6 senemiydi. Her neyse...
Doviz 6-7-8 TL olunca, yeniden limana cruise gelmeye başladı. Eskisi kadar olmasada ayda 2-3 tane görüyorum.
"Emşerim Niye yeniden geldiler.?" dediniz.
Büyük ihtimalle yakıt ve yiyeceğ'i TR den alıp, maliyet düşürmek içindir. 10 sene önce TR den aldığı yakıta atıyorum 100bin USD veriyorsa, şimdi 50 bin USD ye düştü onlar için.
KÖYümüzün kuralı neydi. Üretmeden biri kazanıyorsa, o para başkalarının cebinden çıkıyordur. Kazanılan para büyüdükçe, kaybedenlerin sayısı artar. Pozitif korelasyon var. Aynen BIST deki gibi.
Gemi 100 bin yerine 50 bin dolar vermeye başladıysa, aradaki az verdiği 50 bin bizden çıktı.
Aynı şekide yiyeceğide bizden alıyorsa, bir 20bin USD de bizden çıktı onların cebine girdi.?
"Emşerim Nasıl bizden çıktı, onların cebine girdi." dediniz.?
Onların cebine nasıl girdiğini öğrendik, 100 bin yerine 50 bin verdiler doviz fiyatları 2 ye katladığı için, peki bizden nasıl çıktı.?
Köy hikayesini okuduysanız ve aklınızdaysa, USD fiyatı düşüp artınca, aynı işi yapıp aynı parayı kazanan insanlar, hayatlarında hiç bir şey değişmediği halde, kendi kontrolleri dışında nasıl fakirleşip zenginleşiyorlar biliyorsunuz.
Şimdi son aylarda çıkıp yiyecek hariç fiyatlara baktınızmı.? Nasıl yükselmişler. Son 6 ayda benim çevremde gördüğüm kadarı ile %50 fiyatlar artmış. Yiyecek hariç. Yiyeceklerin fiyatına devlet müdehale ettiğinden fiyatlar çok oynak ama yıl sonu kalite düşiyor ama fiyat yerinde sayabiliyor. Bu sene öyle geçti.
Ama yiyecek hariç çevremde herşeyin fiyatı %50 artmış görünüyor.
Ayrıca vergilerimizde arttı. Zamlanan ürünlerde vergininde payı var. Birde direk ödediğimiz, emlak OTV maaş brütten kesintileri gibi vergiler var.
İşte fazladan ödeyeceğimiz o para bizden çıkan para.
Az verdikleri yakıt ve yiyecek parası, yurt dışına HİBE ettiğimiz para. Çok zenginiz ya, dağıtıp duruyoruz.
Anlattığım gibi, devlet direk gelip senin cebine elini sokmuyor. O sebeple maymunlar fakirleştiklerini hissediyorlar, ama hırsızın kim olduğunu bilemiyorlar.
Hırsız, TV lerde maaşları düşürün diyen .... ler. Nokta yerine aklınıza gelen hoş olmayan bir sıfatı koymanız gerekiyor. Bugün hayvan ismi koymayın, bende koymadım, ismini bilmesekte bir köpeğimiz ölmüş çünki.
Hırsız, TV lerde yiyeceklerde GDO yok diyen .... ler.
Hırsız, TV lerde herkesin enflasyonu ayrı diyen .... ler.
Hırsız, TV lerde eli uzun olduğunu bildiğimiz eski siyasetçileri parlatıp duran .... lar.
Hırsız, TV lerde bankalara, dev otomobil firmalarına devletin desteği lazım diyen .... ler.
Hırsız, TV lerde şirketleri birleştirip dev yaratmak lazım diyen .... ler. (bunuda ayrı anlatmam lazım. Yahudilerin algı operasyonu. Küçük şirketleri satın alıp kartel olup ülkeyi her türlü sömürecekler. İstedikleri gibi fiyat koyup kural belirleyecekler. Alternatifin küçük şirketler kalmayacağı içinde başka şansı olmayacak bu ülkenin. TV lerde Şirketler birleşmeli diyenler sizin dostunuz değildir.)
Yakın örnek migroslar, carrefur lar. Devleştiler. Sonuç.? Migros varken a101 BIM şok filan varmıydı.? Yoktu. migros devleşip ne zaman kafasına göre fiyat belirlemeye başladı. o zaman ufak ufak semt marketleri başladı, o marketler büyüdü bugünki BIM oldu bugünki A101 oldu. Migroslar hala kendine gelemedi, nasıl bir gerizekalı yönetim içinde olduklarının farkında bile değiller.
İşte bu aracılar ve TV lerdeki gazetelerdeki beslemeleri devlet yardımı ile parayı bizden alıp cruise gemisine verdiler. Ekonomi güçlü olsaydı, yönetenlerin kapasitesi yüksek olsaydı. USD her rüzgarda, hacı yatmaz gibi ne çok aşağı inerdi, ne çok yukarı çıkardı.
Almanyaya bakın. ABD, almanya başta avrupaya ticaret savaşı başlattı ama avro hurraaaa sapıtmadı. Ülke Üretimleri nerdeyse %20 düştü ama avro 1 günde sapıtmadı, borsa sapıtmadı.
Her neyse... konuyu anladık değilmi...
Her geçen yıl sıkıntın artıyor, hep daha ucuz şey almaya ve tasarrufa çalışıyorsan, seni soyuyorlar emşerim.
Soyanların uşak ları o TV lerdeki yağlı enseliler.
Geçen yine maaşları düşürün diyen ege hoca ile, çok yağlı bi bankacı vardı.
ege hocanın anlattıklarına çok güldüm ama anlatırken itirafta ediyordu. Biz güçlüyüz, güçsüzü sömürürüz, doğa kanunu bu diyordu.
ege hoca ile yağlı bankacının kapitalizmle ilgili anlattıkları her şey de saçmaydı.
Halkı sistem soymaz. İnsanlar soyar. Bunu daha önce anlattım. Kapitalizm, kominizm bunlar sadece cansız sistem. Kurallar bütünü. Sistemin kurallarına uymazda onu yönetenlerin çıkarlarına göre değiştirirsen, ve yorumlarsan, onda sistemin suçu olmaz. Ne abd de nede bizde kapitalizm yada serbest piyasa sistemi yok. Sömürge sistemi var.
tavşanın vadesi dolmuş abi üzülmeyin
ctesi abimde maşallah çekim yasası sırrı
hatta var filmi kitabi vs onu çözümlemiş
sır zate şu
zenginler fakirleri habire parmaklıyo
o da şöyle
risk alın kaybedin diyolar ama herşeyi hesap edip ona göre yatırım yapıyo zengin tahife
ctesi abi bunu 7 yaşında yerine 71 yaşında keşfetmiş ossun o da bi başarı
alicemal abime de saygı hörmet vs hayırlı hafta başları
Efsanevi bir yazı daha yazdım, resmen muhteşem oldu yaw.. Hayırlı olsun memlekete. Yazıdan afrika ülkelerine de bir kaç paragraf göndermeli.
Bu arada 50 bin dolarımızı geri almak için yarın limanda herkesi bekliyorum cruise gemisine dalma ve kaçma hareketi yapacaz.
Ganimeti eşit paylaşacaz. Burda eşitlik var.
Tabi bi yere kadar, netçede bende hayvanım, bi süre sora sırtımızdaki mevcut hayvanlar gibi davranacağım garanti gibi. Onların yerini almış olacağım. Sora zayıflar birleşip beni alaşağı edecek, onlar sömürecek bu şekilde gidiyor. yanlız çevrede yahudiler varsa zayıflar birleşemiyor, nesiller boyu şevkle yahudiye kendini sömürttürüyor. Sanırım uyuşturucu bi salgıları var, onla milleti ebleh e çeviriyorlar. Eğitilse de millet ne olduğunu anlamıyor, bi keçi çıkıpta "haydi yapalım" deyince "yapamayız edemeyiz" diye ağlaşarak, koşarak çığlıklar içinde çevreye dağılıyorlar. İlginç değil mi.?
Yahudilerin uyuşturucu salgısı aynı sülükler ve vampir yarasalar gibi. Onlarında uyuşturucu salgısı var.
Yaw keyfimi kaçırdınız, cruise harekatı iptal, harekat iptal..Herkes evlerine.
moruk araya girmiş ancak hatamı düzeltmiş. Hakkaten tavşan.
biz kitapçıyla geçmişte yazıştıydık anlatırdı tavşanını ordan aklımda yer etmiş yoksa hata olduğunun filan halen daha farkında vs değilim ben yav… hata düzeltme kim ben kiiimm.. gerçi tavşan bilmiyom ki abi ev sıcak gelir gene ölür bu vahşi doğa hayvanı kürklü mürklü bişey işte. ben evde apartman dairesi hayvanata karşı bi bireyim. yalnız ctesi abi muıazzam noktaya değinmiş kapital düzende zengin bi iş yapıcak en ince deliğine dek hesap ediyo sonra bıçağı basıyo yoksulda her işini önce yapıp sonra düzeltmeye zaman para sabır harcarkene heba oluyo vs gerçi bunu kendi yaptığı deprem analizine yapmış olsa da ha deprem ha zenginlik. ne fark var.
yok ölmedi dostum
darıca kuş cennetine bıraktılar evdekiler
ben evden kaçıp izmirde kaldım oğlumun yanında kıyamıyorum diye
6 kişilik çekirdek ailede 5 imiz çok seviyoruz
gitmesi dert değil
hadi parasını da dert etmiyorum, kişi başı 55 kayme imiş giriş
sadece uzaktan bakabiliyor kucağına alamıyormuşsun
bi ayrıcalık da tanımıyorlar bizim bırakmış olmamıza rağmen.
geriye alamazsınınız ö şartla alıyoruz diye de imza attırmışlar.
Asgari ücret belirlenecek, en az 20 milyon kişiyi ilgilendiriyor.
Hazinede Para yok diye çok düşük belirleyecekler ege hoca göbek atmaya başlayacak.
Para yok çünki geçen gün içişleri bakanı ve diyanet, uçak kiralayıp başka bir ülkeye cami açmaya gitmişler. Sırf uçak masrafı 744 bin TL.
Hastanelere okullara para yok, tamir yok, cihaz yok.
Para yok çünki 1 tek kişi için yapılan saray da, 1 yıllık karabiber, kimyon ve nane harcaması 118 bin TL.
petrol zengini şeyhlerde bile bu varmıdır bilmem. İnanılır gibi değil. Zaten adamın kafaya bi şekilde dubai şeyhlerinin yaşam tarzı girmiş. Dikkat eden varmıdır bilmem, dubaide ne oluyorsa benzerini yapmaya çalışıyor.
Orası inşaatla kalkınmaya çalışıyor. Petrol parası olduğu gibi inşaata, dolayısı ile o inşaatları yapan yurt dışı müteahhitlere gidiyor. Petrol bitsin, o gökdelenler kumlar altında kalacak, hepsi boşalacak.
tayyip de sadece inşaatla kalkınacağını sanıyor.
Şeyhlerin harcaması padişah harcamalarından fazladır. Alışveriş için sokakları kapatırlar. Aynısını bizim tayyipin hanımı paris te yaptı.
Şeyhlerin parası süper lüks uçakları vardır, har vurup hesapsızca harcarlar.
Aynısı erdoğanda var.
şeyhlerle erdoğan arasındaki fark ne.?
şeyhler petrol parası harcıyor, çalışanın emeğini değil. Bizimki çalışanın emeğini harcıyor.
asgari ücrete para yok. emekliye para yok, çalışana para yok...
Para yok derken hakettikleri para verilmiyor. 10 çalışıyor, 5 kazanıyor. Aradaki fark birilerinin lüks hayatına gidiyor... millet seyrediyor yetmiyor büyük bir kesim alkışlıyor.
Neyseki benim odunlu yaz kampım var. Yaz gelsin halledecem.. Bu yaz olmadı, gelecek yaz garantisi var. Bende.
Ana okulu çocuklarına din eğitimi için MEB de adım atılmış.
Patron temsilcisi için 600 km yürüyenlerin, bu karar için dünyayı 300 kez turlamaları gerekir. Tüm ülkenin geleceğini karartan kararlardan biri daha.
Millet kodlama öğretir, bizimkiler hadis ezberletecek. "bizden olmayan kötüdür. Bizden olmayan kötüdür. Bizden olmayan kötüdür."
Aslında ilk yola çıkışları "ilk okullara kodlama öğreteceğiz" diye idi. Ben inanmadım, eğri değnekten doğru iş çıkmaz. Adamların yaptıkları yüzlerce iş ortada dururken, ilk okullara ciddi anlamda kodlama öğretmesi işine ancak kim inanır.? Sanırım bi tek ben inanmadım. Neden. Keçiyim. Siz niye inandınız, maymunsunuz. Yani sizin suçunuz değil, tamamen şans olayı.
Kodlamayı Duyanlarınızdan çoğu inandı. gelinen nokta bu. Ana okullarına din eğitimi. Şimdilik ufaktan başlatıyorlar, ses gelmeyince vurup öldürecekler. Hep öyle yaptılar. Sağ gösterip soldan kafa kırdılar. tabi gelecek nesillerin kafalarını hep kırdılar. İngilizler yahudiler bayram yapıyordur.
Öğrettikleride ingiliz uydurmaları, gerçek kuran değil.
Hangi din kitabında "benim gibi düşünmeyenleri, öldürmek, soymak, tecavüz etmek, onları ganimet gibi görmek helaldir." diye yazıyor.?
Hangi din kitabında yazıyor yaw.?
Bırak başka dini, kendi dininin mezheplerine karşı saldırıyorlar, yetmiyor aynı mezhepteki kendi elini ayağını öpmeyene saldırıyorlar.
Ancak şeytana hizmet edenler böyle bir şey uydurur ve ona inanır.