Erken davranmışsın 20 leri bari görseydin yarın da tahminim %5 atar ytd
Printable View
3 ayda 396 milyon zarar etmiş Pegasus tavan olmuş. Peh peh ne kadar meraklısı varmış bu şirketin, uçaklar halen yerde, ikinci çeyrek ise sadece 20 gün uçacak.
Bu garibim daha 10 yıldır tavan görmedi.
Bende bir uyuz senet daha var.
Efesten de beter.
Onda hala zarardayım. Biraz ona takviye yaptım.
Mira
Merkel'in, batmakta olan Lufthansa'yı, AB'nin itirazlarına rağmen, rest çekip, 9 milyar euro verip kurtarması, havacıları uçurdu. Pegasus ile bir alakası yok ama işte spekülatör yakaladı mı affetmiyor.
meksa satiyor ama alicilar iştahli görünüyor bu sefer !
1 lot bile satmam bu seviyelerden !
bugün genel kurul toplanmış yönetim kurulu üyelerini seçmişler bunun haricinde bir konuda konuşmuşlar mıdır?
Valla o spek kusura bakmasın mazoist olmalı adamın eline verirler. Hele THY'de bir dünya yabancı malı bekliyor takasta. Şu garip kar payı dağıtmadı diye neler yapmadılar. Bu arada Lutfhansa batsaydı daha iyiydi THY için çünkü onun uzun yol hatlarında en büyük rakibi.
Ben inanıyorum ki yıl sonu gelmeden ilk açıklanandan bile daha yüksek kar payı dağıtılacak. Neden diye soracak olursan, şirketin elindeki nakit durumunun daha da iyileşeceğini düşünüyorum. Yarın CCI temettü dağıtacak ve bu temettünün 120 milyon TL'si AEFES'in kasasına girecek.
Bilmiyoruz ama AB Inbev Efes (rusya, ukraysa operasyonları)'de temettü dağıtabilir ve o şirketin dağıtacağı temettünün yarısı da AEFES'in kasasına girecek (EBI'den dolaylı olarak)
Ve bu "temettü kısıtlaması" er ya da geç yıl bitmeden kaldırılacak, o kaldırıldığında Anadolu Efes yeniden temettüyü görüşecek ve bu sefer kasasında çok daha iyi bir nakit olacak dağıtmak için. Belki bedelsiz bile gelebilir bu toplantıda.
Neden diye soracak olursan, Anadolu Holding çok ciddi solo borç altında. Migros'tan temettü alamadı, alamıyor ve daha vahimi Migros'u alırken borçlandığı para hem kur farkı zararı yazdı hem de finansman gideri yazdı. Ayrıca yine holding borç içindeki diğer iştiraklerinde bedelli sermaye artışları yaptı bu da holding solo finansman yapısını bozdu. Bitti mi? Hayır bitmedi. TOGG'a 650 milyon TL civarı bir sermaye artırımı yapması lazım holdingin devlet teşviklerinden yararlanabilmek için. Bu önümüzdeki 3 yıl içinde gerçekleşecek bir sermaye artışı peyder pey.
Özetle, holdingin çok ciddi nakit ihtiyacı var ve şu an Anadolu Efes dışında bu nakit ihtiyacını karşılayacak bir kaynak yok. Küçük iştiraklerin satışı merhem olmuyor, Migros kendi yağında kavruluyor. Ne kaldı geriye?
karanlık odada 10 kademe daha düştük
Doğmamış çocuğa don biçilmez....Karanlıkta 10 kademe birden vermişler....Önce teknik olarak diğer batak kağıtlar gibi yükseliş trendi oluştursun arkası gelir ....Bu gün haraketler güzeldi ...
Gün sonu akd
https://i.hizliresim.com/LD0u6w.jpg
Bu işlerden hiç anlamıyorum ama bugün fiyatların artma sebebi temettü için toplantı olması olabilir mi? Temettü kararı açıklandıktan sonra yükselme durdu zaten. Yarın da düşüş olur mu ki?
Bugün bıraktığı gap benim gordugum bir kopuş gapidir. Kopus gaplari diplerde ve tepelerde olurlar ve hacimle desteklenmelidirler. Trend değişikliği habercisidir ve yakın zamanda doldurulmaz.
Hisseye para giriş çıkış nasıl acaba , para çıkışı varmı
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hisse yi 2 kurum verdi is ve başımızın belası meksa. Meksa bitmedi gitti.
20milyon hacim var. Ama al sat yapiyorlar bence kurumlar birbirine aktararak yükseltiyor arada da meksayi topluyor demek ki meksa mali sona yaklaştı.
Sonuç 50 gunluk ortalamayı hacimli kırdık ilk hedef 21.30 inşallah bu hafta sonu gider oralara
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hisseye para girişi vardır. bakmayın siz paara çıkışı sonucuna. Çünkü ciddi mal sahibi olan meksa müşterisinin yüklü satışlarına ragmen çok ciddi yatırımcı talebiyle hisse yükseldi. eger yatırımcı talebi 1 hafta daha böyle devam ederse, başka da satıcı çıkmazsa hisse ciddi prim yapmaya adaydır
Kagit yüzde 5 artmış endeks yüzde 1.8. Hala para çıkışı var mi yok mu? Kagit çıkıyorsa ve kâğıttaysan doğru yoldasın. Yüzde 10 daha atması beklentim. Gerçi çok az lotum var takiplik başka kağıtlardan ekleyemedim. Aefes candır. Yaz geldi. Acalim soğuk soğuk katkımız olsun.
Para giriş çıkışı kadar saçma bir şey yok Bence. Ben ky yim 3 tane aracı kurumum var gün geliyor birinden sabah satmış öbüründen akşam almış oluyorum aynı hisseyi türlü sebeplerle. Milyonluk koylarla oynayan kurumları öyle takas vb takip edemezsiniz kendi zamanımıza yazık. Para giriş çıkışına baktım para kazandım diyen varsa da buyursun anlatsın dinleyelim nasıl oluyormuş. 3 iş gününde kendo çapına göre yüklü malla ( 50+ ) %11 yaptık paraya maraya baksak öyle bakıyorduk daha... tabi herkes kendi bilir istediğine baksın bizden bu kadar
para giriş çıkış hikayedir. ne kadar satış varsa o kadar da alış vardır. tek gerçek fiyattır, düşmüş mü, çıkmış mı?
Merhaba emektar bey sizin bugün hakkındaki görüşünüz nedir ? Ben malın bir kısmını verdim tahminim 20 Lerin üzerine gideceği fakat meksa hala satışta isterse yine destekleri kırabilir tahtada tek söz sahibi durumunu koruyor bugünkü GAP ı doldurmak için aşağı yönlü bir baskılama yapabilirmi? Yatırım tavsiyesi değildir
DÜN...
BUD..... %8.46
ABI .... %5.43
EFES..bayram tatili
BU GÜN...
Bud.....%6.22
abi......%4.72
efes....%5.19
ısınma turları atıyoruz kanaatimce !
Şimdi bi bakalim. Sp500 bugün kapanış 3036 alıcılı. Aefes bugün kapanış 18.84. Gap tam bir lira aşağıda. Bugünkü hacim açık ara senenin en yüksek hacmi. Kagit tl bazlı senenin en düşüğünün bir tik üstünde. Dolar bazlı dibinde dibinde. Şimdi bu tespitlerden sonra bu kağıdın hala gap kapatmaya yönelmesini beklemek ne kadar mantıklı? Bu gap bence tipik kopuş gapi. Diplerde oluşur ve trend değişimini haber verir. Kısa zamanda da kapanmaz. Yarin olaki aşağı verirse kademeli alımlara devam etmeyi düşünürüm. Tabiki şahsi düşüncelerim ve tespitlerimdir yatırım tavsiyesi olamaz.
ABI ile kıyaslamaya gerek yok. Gel THY ile kıyaslayalım.
Kriz öncesi THY 14 TL'li seviyelerde geziniyor. Dün yaptığı %10 prim ile 12 lira civarı. Yani yaklaşık %15 iskontolu işlem görüyor kriz öncesine göre.
Efes ise kriz öncesi 24 lira seviyelerinde. Dün kapanış ise 19 liraya yakın ki hadi onu da 19 sayalım. Son tahlilde THY'den daha iskontolu işlem görüyor kriz öncesine göre.
Peki bu krizden kim etkilenecek daha fazla?
Türkiye'nin döviz bazlı dış borcunun yaklaşık %8'i THY'nin. Şirket muazzam bir borç içinde. 35 bin çalışanı var. Haftalardır uçakları yerde bekliyor. Şirket faaliyet karı yazamadığı gibi finansman gideri ve kur farkı zararı yazıyor. Aynı zamanda işçi maaşları da üstüne biniyor. Uçakların tekrar ne zaman havalanacağı ve tekrar ne zaman %80 üzeri doluluk ile uçacağı meçhul. Kriz geçmiş bile olsa insanların seyahat alışkanlıklarındaki değişiklikler ve korkudan dolayı en az 1 yıl daha doluluk oranlarının düşük olacağı tahmin ediliyor.
Anadolu Efes ise "hızlı tüketim" ürünleri üreten bir şirket. Coca Cola olsun, bira olsun insanların sürekli tükettiği ürünler. 14 civarı ülkede fabrikaları var ve ürünleri 100'e yakın ülkede satılıyor. Ayrıca Anadolu Etap adında meyvecilik yapan tarım şirketi var. Borçluluğu çok düşük bir şirket (faaliyetleri ve cirosu ile kıyaslayınca). Krizden en az hatta etkilenmeyecek şirketlerden biri.
Şimdi soru şu? Anadolu Efes niye bu kadar dayak yedi? Niye toparlanamıyor?
Cevap : thy de oyuncu içerde kalmış olabilir ve mal toplu olabilir , adam rahat götürüyordur, mantıklı yatırımcıda çoktan çıkmış olabilir , AEFES de mal toplanamamıştır , hissede yatırımcı çoktur, rahat rahat götüremiyor olabilir tahta yapıcı , tahtalarda aslında önemli olan mantık değil , o anda tahta yapıcının çıkarı , hisselerin dağılım durumu gibi , Ego ile ilişkili şeylerdir ( sadece kendi fikrim yarırım tavsiyesi değildir)
Örnek olarak Tlman , halka arz oldu 4 yıl temettü garantisi ile , birde iskontolu arz edildi dendi , müthiş katılım oldu ama hisse yıllarca halka arz fiyatının yarısında gezdi , her sene güzel temettü vermesine rağmen , tahta yapıcı ben enayimiyim dedi , herkes malda ben yükselticem de millete para kazandıracağım , şimdi daha yeni yeni halka arz fiyatına yaklaştı, o zaman anladım ki bir hisseye halka arzda iyi talep varsa asla girilmez
Meksa belası bitmedi gitti 1 ay oldu neredeyse. Sabahtan yüklü basladilar bu sefer
Yok abi iflah olmaz , birazdan da piyasa bozar , bunların niyeti 12.500 asla Yatırım tavsiyesi değildir
ccola bugün temettü verdi sanırım, o düşünce kullandılar. iyi hisseyi toplamak zordur.
Hala karambol peşinde çakal sürüsü, hadi yallah gidin THY'de oynayın tabii önce bir bilançoya iyi bakın ne diyor.
Lan tam çakalmış bunlar. Trende girdi dedik meğer bizi trene mi getirmeye çalışıyorlarmış anlamadimki. La sen O temettüyü seve seve dağıtacan. Bende düşüklerden ekleyecem seni. Bir sene beklerim vaktim bol.
Saka mi bu ccola aghol bizden önce temettu iptali olmadı mı. 94kr temettu vermiş ccola . Ara yerde bizim haklarımızı yediler. 18.50 çakıldı hisse gecen seferde ay ni yerden sanmıştık. Grafik yine bozuldu. Meksa nin tek derdi komisyon. Ne yatırımcıyı nede isi veren fonu düşünüyor.