hop hop hop
endeks artı sen yatay..
eskiden olsa eksi kapardın.. noldu korktun mu 32m lotun maliyetine inmek istemio musun :)
Printable View
hop hop hop
endeks artı sen yatay..
eskiden olsa eksi kapardın.. noldu korktun mu 32m lotun maliyetine inmek istemio musun :)
enerji birleşme işinde bi bit yeniği var.. akça parayı hala vermiyo.. yıl sonuna uzatıyor..
aktur muayene istasyonlarını kendi şirketine aktardı..
gayrimenkullerin değerlemesini yapmamak için onları ayırdın..
bundan böyle her bir işleminde spk ve mahkeme denetimini ensende bulacaksın..
enerji şirketlerini kurayım deseler 2.5 milyar tl para yetmez.. şirket 800m da..
satın anasını satın alay eder gibi
son düşüş keriz silkelemesi imiş
milletin 3-5 lotuna göz dikme..
kaldır..
param olsa da ben alsam :bravo:
Yetiştirin macunu madem
aktur un satışı vergiden kaçınma için yapıldı. büyük mebla :) 'vergi kaçırma değil' bilmeyenler için yazdım. ödenmemesi pandemi bahane edilmiş. bence neye inanırsan. %14 faiz li para bedava... dolar 2 ye katlamış ticarete mala koysan ölüsü 2 ye katlamış.. halka açık şirkete %14 faiz bedeva ödeme demek benim görüşüm bizler ütüldük.
santrallerin değerleme raporları bile komedi.. hiç bir açıklama yok..
gayrimenkulleri akturdan ayırdılar.. en azından o gayrimenkullerin %48i yine mendereste..
şunu anlamıyorum.. şirketin malvarlığını kendine aktaracaksan çık borsadan.. hadi bedelli yapsan milletten para istesen neyse derim ki milleti soyuyorsun ama o da yok :)
hadi hisse alıp satıyorsun desek aslında toplama dışında o da yok :) dolar bazlı kimse karda değil 20 yıldır :)
hadi alıp satsan yine hisse 4-5 e katlar tepede satarsın yarıya düşer alırsın filan.. onu da göremiyoruz :) en azından hacim olur..
gıda tarafında yine fason ürettiyorsun yine ürettirdiğin kişiye satıyorsun :) bu nasıl iş..
sanki bilançoyu bir şekilde kontrol altında tutma çabası.. veya menderes krediye ulaşımı kolay, diğer şirketleri bunun üzerinden finanse ediyor
anlayamadım amaçlarını..
%5 payımız olsa genel kuruldan özel denetçi talep edeceğiz.. toplanıp 12.5m paya sahip olamayız.. olsak burda yazmayız :)
dostum baklacı jes şuan kurulsa 50m dolar yetmiyor.. güneş ve rüzgar kurulumu ucuzlarken jes in maliyeti yükseldi.. kısaca şuna mndrs bakalacı jeotermel kadar ederi yok.. diğer yatırım ve res jes ges leri bir kenara bıraktım hatta adnan kılıçoğlubile yaptığı inşaattan bile 700m kar gelcek şuan 900m değerde komedi filmini izlemeye devam edelim bakalım.
Bu hissede ki en temel hikaye yüksek döviz borcu maalesef. Bir iştirakinin ederi kadar bile piyasa değerinde olmamasının sebebi de bu. Bunu bilmeyen yok. Piyasa bu borcun azalacağını veya bitirilebileceğini görürse hızlı bir şekilde ederine ulaşır. Örnek: Alarko holding.
kaldır bakalım :wave:
yıllardır kımıldamamış.. kaldır hadi..
lot çıkmaz sana buralardan..
satacak olan zaten sattı çoktan..
daha burdan günlükçü kalmadı..
lotlar yapışık :)
geçen çeyrek döviz yükseldi kar geldi. bu çeyrekte döviz yükseldi tekrar kar gelirse artık bağlasan durmaz. demek ki kur yükselişini artık belli seviyede koruya biliyor. tl bazlı döviz borcu durmadan artarda.. geçen yıl 1.2 milyar döviz açığı vardı şimdi 1.6 milyar ama kur 2 ye katladı. neden 2.4 milyar tl döviz açığı yokta 1.6m açık var. hadi bulun bakalım... :)
İlk resim 2020, 2021, 2022 döviz açık pozisyonu, ilk sütun TL olarak toplam, ikinci sütun Usd, 3.sütun Euro. Her yıl açık azalıyor. Belini kıracak olan şey esas faaliyetler dışında nakit girişleri (akça tahsilat sene sonunda ve gayrimenkullerin satışı, 2023 yazında başlayabilir) ve bu sene enerji tarafındaki sıçrama. İkinci resim Net Borç/Favök, 3 yıllık gelişim.
https://i.hizliresim.com/dqlxmg9.png
https://i.hizliresim.com/qgtnkte.png
yıl sonu net borç favök 2 nin altına gelir mi :)
hadi 2023 ilk çeyrek gelsin :)
2.çeyrek 100m üzeeri ney kar yazın da ne yaparsanız yapın :bravo:
sevim koş koş.. menderes döviz borcunu azaltıyormuş :halay:
bornova arsası 58m değerle bilançoda taşınıyor..
projeden gelen gayrimenkuller satıldıkça borç kapatılacak..
ihracat gelirimiz de dövizle..
santrallerden yekdem kapsamında dolar akıyor :)
aksa enerjide bir zamanlar net borç favök 10 üzerindeydi :)
ya net borç azalaca
ya favök artacak :)
benim tercihim, döiz borcu rahatsız etmeyecek seviyeye insin.. yıllık favök de 1.3milyar üzerine otursun yeter:wave:
hadi spek hadi patron.. maliyetim sizden iyi :)
sen geçen yıl 3.5dan mal alıyordun dolar 7civarıyken..
kaldır bakalım dolar bazlı maliyetine.. yine vermem ben mal.. bakma bana.. bin lotun hesabını yapıyorsun..
çek bakalım nereye çekeceksin görelim.. senden sabırlıyım..
vaktin kalmadı artık.. tam 20 yıl bu insanları süründürdün.. artık hesap vakti..
marbas kimsin neden burdasın
bu hafta neden hep sen alıcısın
konuş:kmk:
3.45 koş yetiş.. hisse 3.93 oldu.. :wave:
sırf bu hafta marbaş ile bofa nın aldığı mal 2,5 milyon lot oldu. 5 milyon lot daha alırlarsa volalite bazlı cezalar yer bol bol :) Buda fiyatının artık nerelere gideceğini bir Allah bilir demek. Sadece bofa bugün aldığı lotları pazartesi satmasın, olduğu gibi citiye virmanlasın
4.14 üzerinde önü bomboş:wave:
0.60 usd.. ilk önce angara :halay:
info tavandan malı sattı yaklaşık 850 k, sanki mal sahibibenim yaklaşanı yakarım der gibi...
Hacimli yükselmeye devam ettiği sürece bozulma yok.
ulan info hem alarkı hem menderesi bodun..
fon mu satıyor..
tavana da verilmezki.. racon öğren biraz..