6,90 bile çok aslında
6,50 civarı normaldi.
İpin ucu kaçtı aniden.
Umarım gene kaçırmazlar
Printable View
fonlar ile ilgili hazırladığım tabloyu isteyen olursa özelden mail adreslerini yazarlarsa sevinirim
Tefasta işlem gören ve sürekli getiri sağlayan 15 fona kadar indirdim
Cds mizi tırmandılan hareketler oluyor. Swap istediğimiz ülkelerin bankaları bunlar. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimse bizi çok sevdiğinden dolar mı verecek. money talks. Güçlü değilsen köpek balıkları kan kokusunu alır.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
PPF'ler MK 6,5
Net 5,5 oldular.
Yuji sana ayriyetten cok tesekkür ediyorum ..emegin cok büyük..hergün sıkılmadan tabloları koyuyorsun..
Aynen Onur üstada katılıyorum emeğiniz büyük hocam teşekkürler ...
Excel dosyası olarak paylaşıcam şuan 12 özel msj geldi yarına kadar talep edenlere topluca atıcam...
Dediğim gibi tefastaki tüm fonları inceledim sadece sabit ve devamlı getiri olanları dikkate aldım. Yani bir ay %4 getirip diğer ay -6 yapmayanları bu nedenle riski grupta olan tte tcd gibi fonlar yok şimdiden bildireyim ama mevduat üstü kazanç hatta 1-2 puan üstü garanti olanlar
Yalniz 1 sene olarak ele aldiysaniz tabloyu fazla verimli olacagini düsünmüyorum
Hisse fonlari harici diger fonlar ( ppf veya kvba veya kira sertifikalari) mevduat faizine endeksli idi.. gecen sene bu zamanlar mevduat faizi 20 üzerindeydi..
her fonun icerisinde hem öst hemde devlet tahvili var..eylül ayindan itibaren faizlerdeki geri cekilme icerisinde öst ve devlet tahvili ve kira sertifikalarini pozitif etkiledi..ve getiriler iyi oldu..
bence siz analiz yaparken hatirlamiyorum hangi seneydi ama o senede faizler bu seviyelerdeydi o seneyi kıstas alıp bi analiz yapın..son 1 senelik analiz verimli olmayacaktir..
İkinci bi ek fatih ..icerisinde dolar endeksi ve kıymetli madenler olan fonlar dolar ve altındaki artıştan dolayi bu fonlarin getirilerini pozitif etkiledi
Su an hem doviz hem de altın ( gram olan) üst limitlerde..herhangi bir geri cekilme bu fonlari ciddi sekilde etkileyecektir..
Analiz yaparken her fonun icerigini ay ve ay incelemen gerekiyor ..her fon her ay farkli tavir aliyor..ayı gectim degiskenler günlük tavır alıyor
GPG 'de mevduat üzeri getiri saglayacam vaadiyle ortaya cikti ..bilen bilir
Tabi emegin var isteyen arkadaslara yollarsin icine sinen fonlari yatirm yapmak isteyenler inceler..ona gore yatirmlariini yaparlar
Bende şunu ekliyeyim.
Artık mevduat üstü getiri de işe yaramaz hale geldi maalesef.
Mevduat %7-8, mevduat üstü 10-11 olsa gene kurtarmayacak.
Hatta bu fonlar o getiriyi sağlayamayacak artık,
Çünkü bu fonların içinde repo, TPP, devlet tahvili ağırlığı var.Bunlarda faiz düşüşünden ister istemez etkilenecek.
Şu kur atağı ile yıllık gerçek enflasyon kaç olacak, o eflasyonun üstüne nasıl çıkılacak herşey soru işareti artık.
Faiz ve ppf den kaçmak için insanlar borsaya bulaşıyor. Ciddi zarara girenler oluyor. 2 sene önce dolar 7 oldu diye faiz artırımı yapılırken geldiğimiz durum çok enteresan.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yuri üstadın emeği çok büyük, yıllardır bildim bileli burada. Bir de admustafa hocam vardı, sanırım o da yazmayı bırakmış artık. Onun da fon konusunda bilgi ve tecrübeleri çoktu, keşke tekrar yazsa. Bu arada onlar kadar yardımcı olan desteğini bilgisini paylaşan seviyeli tartışma yapan arkadaşlara da emekleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkese bol kazançlar olsun.
BİST100 +%0,82
TTE +%1,26 anlık 👌👌👌
CDS Value
642.3
8 May 2020
5:45 GMT+0
CDS Duration
5 Years
Turkey
XTUMY 240 binlere dayandı bu sene en yüksek 254 binleri görmüş. Dip seviyesi ise 148 binler civarı. Düşerken bayağı düşürdüler artarken de daha hızlı toparlanmış.
İşin ilginci tekniğe bakıldığında indikatörler ve ortalamalar hala al yönünü gösteriyor. :)
Hisse senedi fonları için en azından teknik anlamda yukarı gidecek yer daha var gibi. Tabi genel anlamda yazıyorum.
YTD..
5y CDS 654.34
Aynen üstadım millet 1 lotu bile havada kapıyor bizde kıytırık fonlardan çorba çıkaracagız diye ugraşıyoruz bunun fonu yokmu ,yorumlar uçuyor ;)
https://tr.investing.com/equities/rt...oji-commentary
Bende var ama buradan nasıl yollandığını bilmiyorumAlıntı:
Originally Posted by onur1064;4417a54
Özet olarak yazıyorum burdan exceli düzenlemeye çalışıcam vakit oldukça Onurun dediği şekilde
Değişken fonlarda yıldız olanlar benim portföye eklediklerim. Herkes tabi kararını kendi versin
GMA*
EIB*
SUC
EIC
FNO*
SUA
GAH*
GPB
GPI
IDY
IBB
AGC
Arkadaşlar GBC fon u inceleyen oldumu acaba çok güzel getirileri var yurt dışı hisse ağırlıklı olduğu için bilemedim
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Akbank üzerinden yatırım fonu alan var mı? Yatırım hesabı açmak mı gerekiyor Akbank'ta, yatırım fonu almak için?
Yüksek Cds ve işlem yasaklarına borsa iyi dayanıyor. Bakalım nereye kadar?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.