Sayfa 232/1001 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,849 - 1,856 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Alıntı Originally Posted by onur1064 Yazıyı Oku
    Yuji sana ayriyetten cok tesekkür ediyorum ..emegin cok büyük..hergün sıkılmadan tabloları koyuyorsun..
    yeri gelmişken bende sayın yuji ye çok teşekkür ediyorum. Tablolarından her daim müthiş fayda sağlıyorum. Her şey gönlünce olsun...

2.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Aynen Onur üstada katılıyorum emeğiniz büyük hocam teşekkürler ...

Excel dosyası olarak paylaşıcam şuan 12 özel msj geldi yarına kadar talep edenlere topluca atıcam...

Dediğim gibi tefastaki tüm fonları inceledim sadece sabit ve devamlı getiri olanları dikkate aldım. Yani bir ay %4 getirip diğer ay -6 yapmayanları bu nedenle riski grupta olan tte tcd gibi fonlar yok şimdiden bildireyim ama mevduat üstü kazanç hatta 1-2 puan üstü garanti olanlar
    Yalniz 1 sene olarak ele aldiysaniz tabloyu fazla verimli olacagini düsünmüyorum
    Hisse fonlari harici diger fonlar ( ppf veya kvba veya kira sertifikalari) mevduat faizine endeksli idi.. gecen sene bu zamanlar mevduat faizi 20 üzerindeydi..
    her fonun icerisinde hem öst hemde devlet tahvili var..eylül ayindan itibaren faizlerdeki geri cekilme icerisinde öst ve devlet tahvili ve kira sertifikalarini pozitif etkiledi..ve getiriler iyi oldu..
    bence siz analiz yaparken hatirlamiyorum hangi seneydi ama o senede faizler bu seviyelerdeydi o seneyi kıstas alıp bi analiz yapın..son 1 senelik analiz verimli olmayacaktir..

3. İkinci bi ek fatih ..icerisinde dolar endeksi ve kıymetli madenler olan fonlar dolar ve altındaki artıştan dolayi bu fonlarin getirilerini pozitif etkiledi
    Su an hem doviz hem de altın ( gram olan) üst limitlerde..herhangi bir geri cekilme bu fonlari ciddi sekilde etkileyecektir..
    Analiz yaparken her fonun icerigini ay ve ay incelemen gerekiyor ..her fon her ay farkli tavir aliyor..ayı gectim degiskenler günlük tavır alıyor
    GPG 'de mevduat üzeri getiri saglayacam vaadiyle ortaya cikti ..bilen bilir
    Tabi emegin var isteyen arkadaslara yollarsin icine sinen fonlari yatirm yapmak isteyenler inceler..ona gore yatirmlariini yaparlar

4. Bende şunu ekliyeyim.
    Artık mevduat üstü getiri de işe yaramaz hale geldi maalesef.
    Mevduat %7-8, mevduat üstü 10-11 olsa gene kurtarmayacak.

Hatta bu fonlar o getiriyi sağlayamayacak artık,
    Çünkü bu fonların içinde repo, TPP, devlet tahvili ağırlığı var.Bunlarda faiz düşüşünden ister istemez etkilenecek.

Şu kur atağı ile yıllık gerçek enflasyon kaç olacak, o eflasyonun üstüne nasıl çıkılacak herşey soru işareti artık.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bende şunu ekliyeyim.
    Artık mevduat üstü getiri de işe yaramaz hale geldi maalesef.
    Mevduat %7-8, mevduat üstü 10-11 olsa gene kurtarmayacak.

Hatta bu fonlar o getiriyi sağlayamayacak artık,
    Çünkü bu fonların içinde repo, TPP, devlet tahvili ağırlığı var.Bunlarda faiz düşüşünden ister istemez etkilenecek.

Şu kur atağı ile yıllık gerçek enflasyon kaç olacak, o eflasyonun üstüne nasıl çıkılacak herşey soru işareti artık.
    %20 gbi getiri şart en az,tahminim .ytd

6.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    %20 gbi getiri şart en az,tahminim .ytd
    Gerçek enflasyonla başa baş gelir belki, bu kur olayından sonra ondan bile şüpheliyim artık.

RTLAB gibi birşeyi denk getirip 4 gün durup kaçmak en temizi herhalde.Günlerdir hergün %10 yapıyor.

7. Faiz ve ppf den kaçmak için insanlar borsaya bulaşıyor. Ciddi zarara girenler oluyor. 2 sene önce dolar 7 oldu diye faiz artırımı yapılırken geldiğimiz durum çok enteresan.
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    PPF'ler MK 6,5
    Net 5,5 oldular.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Olsa iyi olur lot sayım gittikçe artıyor Garan da yeter artık
    KAP a açıklama vakti gelmedi mi üstadım. Soros ile görüşüyor musunuz?

Sayfa 232/1001 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •