Yalniz 1 sene olarak ele aldiysaniz tabloyu fazla verimli olacagini düsünmüyorum
Hisse fonlari harici diger fonlar ( ppf veya kvba veya kira sertifikalari) mevduat faizine endeksli idi.. gecen sene bu zamanlar mevduat faizi 20 üzerindeydi..
her fonun icerisinde hem öst hemde devlet tahvili var..eylül ayindan itibaren faizlerdeki geri cekilme icerisinde öst ve devlet tahvili ve kira sertifikalarini pozitif etkiledi..ve getiriler iyi oldu..
bence siz analiz yaparken hatirlamiyorum hangi seneydi ama o senede faizler bu seviyelerdeydi o seneyi kıstas alıp bi analiz yapın..son 1 senelik analiz verimli olmayacaktir..
İkinci bi ek fatih ..icerisinde dolar endeksi ve kıymetli madenler olan fonlar dolar ve altındaki artıştan dolayi bu fonlarin getirilerini pozitif etkiledi
Su an hem doviz hem de altın ( gram olan) üst limitlerde..herhangi bir geri cekilme bu fonlari ciddi sekilde etkileyecektir..
Analiz yaparken her fonun icerigini ay ve ay incelemen gerekiyor ..her fon her ay farkli tavir aliyor..ayı gectim degiskenler günlük tavır alıyor
GPG 'de mevduat üzeri getiri saglayacam vaadiyle ortaya cikti ..bilen bilir
Tabi emegin var isteyen arkadaslara yollarsin icine sinen fonlari yatirm yapmak isteyenler inceler..ona gore yatirmlariini yaparlar
Bende şunu ekliyeyim.
Artık mevduat üstü getiri de işe yaramaz hale geldi maalesef.
Mevduat %7-8, mevduat üstü 10-11 olsa gene kurtarmayacak.
Hatta bu fonlar o getiriyi sağlayamayacak artık,
Çünkü bu fonların içinde repo, TPP, devlet tahvili ağırlığı var.Bunlarda faiz düşüşünden ister istemez etkilenecek.
Şu kur atağı ile yıllık gerçek enflasyon kaç olacak, o eflasyonun üstüne nasıl çıkılacak herşey soru işareti artık.
Faiz ve ppf den kaçmak için insanlar borsaya bulaşıyor. Ciddi zarara girenler oluyor. 2 sene önce dolar 7 oldu diye faiz artırımı yapılırken geldiğimiz durum çok enteresan.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri