iþ bangasý mobil agyatýrým aes petröl fönünü aldýrmýyor , AL tuþuna basýyosun ekran gelmiyor aylardýr böyle... gidip baþka kurumdan temin eyliyorum ben de , ilginç...
Printable View
bisttum ve bist100'ün devri yavaþ yavaþ bist30'a geçiyor olabilir, geçmiþe bakýldýðýnda 1-1,5 sene biri, 1-1,5 sene diðeri daha iyi performans göstermiþ genelde. O süre doldu. Belki de aktif yönetilen fonlar yerine bir süre direk bist 30 pasif endeks fonlarýna geçmek doðru olabilir. Ben iyiden iyiye düþünüyorum.
Evet, Bist 30 bu hafta öne çýkan endeks oldu, bakalým müjde'den sonra piyasalarýn yönü ne olacak.
Daha önceden Mps fonla ilgili bir mesajýmda bahsetmiþtim; uzun vade için yada volatiliteyi azaltmak için, bist 100 dýþý hisselere aðýrlýk veren fonlar ile bist 30 endeks fonu'nun bir karýþýmý güzel bir strateji olabilir.
Dibinde dibinde olan banka endeksi yürürmü
Yürürse ADP ve TAU ne olur, nereye varýr
Gerçi bu iki fonun her dönemi ekside TEFAS’a göre
Bu iki fon bana bende onlara bakýp duruyorum🙂
soruma yanýt veren herkese çok teþekkür ederim.
Bankacýlýk deðil de Aku'ya bakýyorum bu ara bist30 fonu. diðer bist30 fonlarýna göre bir týk daha iyi gibi sanki. bist 30'u hafifte olsa geçmiþ ( ihmal edilecek kadar az), pasif endeks fonu olmasýna karþýn..
Edit : aku yazacaktým , tze yazmýþým sehven, düzelttim.
Eðer saat üç de herkesin dillendirdiði doðalgaz konusu açýklanýrsa borsanýn satýþ yeme olasýlýðýnýn olduðunu düþünüyorum.
Hayýr hayýr asla. Daha önce de belirtmiþtim. Ben satmýyorum. Onlar elbette duracak. Ancak 3-4 ay çok kötü gidip sürekli endeks altý olan olursa (eid satýp mps ile deðiþtirmiþtim onun tüm meblaðýný vs. ) deðiþtiriyorum.
Ama günlük gelirlerimle yaptýðým biriktirmeyi bir süre bist30 fonuna yapabilirim.
O da ancak bist30'u düzenli geçeceðine ikna oalcagým bir fon olursa, kurcaladýðým kadarýyla pek de mümkün deðil o tür bir fon.
Valla, Sn. Supremegod kusura bakmasýn ama, fon yöneticileri ile konuþtuðumda her zarar yazan gün cimer aracýlýðýyla þikayetler ulaþtýðýný, regüle eden kurumlarýn baský yaptýðýný , bu yüzden de fonlarý aktif yönetmek yerine bazýsýnýn vazgeçip sadece kaðýt üstünde aktif fona, aslen pasife dönüþtüðünü söylüyorlar.
Bu tür baskýlar, bizim gibi yatýrýmcýlara zarar verip, fon yöneticilerinin rahat portföy yönetmelerini engellemekten baþka bir iþe yaramaz kanýmca. Tam aksi çok zarar verecektir.
Sadece 3-5 yatýrýmcýdan oluþan ve üzerinde baský olmayan serbest fonlarýn çok daha karlý olmasýnýn da nedeni bu aslýnda.
''Portföyünü detaylý açýkla'', ''bugün niye eksi yazdýn'' tarzýnda iletiþim kanallarýyla yapýlan baskýlar, portföy yönetimlerini daha baþarýlý yapmaz ve sadece aktif olmaktan yýldýrýr, yine sonuç olarak biz yatýrýmcýlara zarar verir.
Bu tür þeyler artýnca, kamu otoritesi uðraþmamak için hisse fonlara endeksten en fazla %2 sapacaksýn, deðiþkenler de mevduattan en fazla %1 sapacak yýlda diye koyar mevzuata, fon yöneticileri de endeksi copy paste eder, deðiþkenler de doldurur ters repoyu olan bize olur yine.
Forekste kaybeden adamlar yüzünden bu ülkede foreks kaldýracý kuþa döndü, depoziti yükseldi, kazanan adamlar cezalandýrýldý.
Binance global kripto piyasasý hesabýnýn tweetlerin altýna bile, türkler sürekli, þunu yasaklayýn bunu yasaklayýn çok lotla iþlem yapýlmasýn vs. yazýyor. Seviyoruz bu tür þeyleri. Çünkü kaybedince suçlu hep baþkalarýdýr bizde.
Bu baskýlarla, neredeyse hisselerin dörtte biri tek fiyat iþlem yapýyor. Tavanlar tabanlar, sýnýrlamalar.
100'e yakýn hisse fonun sadece bir elin parmaðýnýn aktif yönetilmesinin nedeni de bu aslen kanýmca.
Þahsi fikrim bunu yapmanýn hiç doðru olmadýðý yönünde.
Bist30 fonu almaktansa en güvendiðim ve en ucuz firmalardan 3-5 tanesini alýrdým.
Zaten bazýlarý 1 km öteden belli oluyor.
Saygýlar.
Trend baþladi demek icin erken deðil mi? Son iki günde Bist30dan Tuprs ve petkm çýkarýlsa nasil bir sonuc çýkarýr acaba.
"Müjde ile" rakamlardan kopmamak lazim. Sorunlar hala duruyor. Sihirli deðnek bulmadiysalar giderek de büyüyor.
sosyal sorumluluk gereði kamuoyuna duyurulur, rüþtü asyalý'nýn deðiþken fonunda aðýrlýk arttýrma zaruretindeyim çünkü tepeden % 2 küsür ekside...
Gedik portföy, altýn fonu çýkartýyor.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/870310
Tcmb kuruna göre bugün dolarda 8 kuruþ düþüþ var. Bist de kýrmýzýya döndü. Hem hisse, hem de döviz içeren fonlar için kötü bir hafta sonu
Çýkarýlacak rezerv ab nin ancak 1 yýllýk ihtiyacýný karþýlayacak seviyede imiþ.beklentinin altýnda kaldý
Piyasa resmen iddaa gibi olmuþ.
Tepe, çukur, tepe ortasý yok.
Olgun bir ekonomi ve finans sistemine ihtiyacýmýz var.
Fakat bu ekiple olmaz.
Saygýlar.
Yýllýk doðalgaz ithalatýmýz 12-13 milyar dolarmýþ ekteki haber doðruysa. Bu para mý ülkenin eksenini deðiþtirecek? Yýlda Suriyelilere ne kadar para harcýyoruz ve þimdiye kadar ne kadar harcadýk, daha savaþýn 2. senesinde "Suriyelilere 35 milyar dolar harcadýk" diyordu meydanlarda, bir daha update etmedi bu rakamý...
Suriye'yle barýþýp vatandaþlarýný geri göndersin, asýl o zaman eksenimiz düzelir biraz...
https://www.borsagundem.com/haber/yi...-dolar/1513772
-> Erdoðan'dan müjde: Karadeniz'de Türkiye'nin 50 yýllýk seçim ihtiyacýný karþýlayacak henüz ibadete açýlmamýþ cami rezervleri bulundu...
-> Erdoðan'dan müjde üstüne müjde: ''Diplomayý da buldum!''
-> Berat Albayrak: ''18 yýllýk mücadelenin sonucunda ekonomide müjde modeline geçtik...'' :)
zaytungdan
Bist -1,75 olmuþ, bari yatay kalaydý...
7,30 olan dolar olmuþ 7,34
Biz 7,21’den fiyatlanýyoruz🙂
Bari aðýrlýklý ortalama esas alýnsaydý
Yoksa saat 15.30 yaklaþýldýðýnda düþür dolarý sonra býrak gitsin
Eurobond fonu sahipleride avucunu yalasýn
Hesap sistemi deðiþmeli bu fonlarýn
Doðal gaz bulan memleketin borsasý niye düþer acaba ??
Sonra detaylarý okuyunca netleþti.. durum þu.. biri bulmuþ, biri gerçek rezervi hesaplamýþ, biri çýkarmýþ, biri de inþallah kullanmýþ.. nerden baksan 10 yýl..
Tüpraþ ve Petkim'in bugün -9 yapacaðýný öngörüp, elindeki hisseleri tepeden satan bir fon varmý acaba?
zpf -0,98
tca-1,01
Mps % - 0.63 / 1,822422
Selamlar,
Sanýrým foruma ilk defa yaziyorum.
Elimdeki yurtdýþý fonlari, yurtdisi ETF'ler ike degistirmeyi planliyorum.
Fon - ETF adi vb. gibi spk'nin yasakladigi konular haricinde,
takas gunlerinden kaynakli riski dagitmanin yontemlerini bulmaya calisiyorum.
Daha once benzer bir islem yapan varsa, tecrübelerinizi dinlemek isterim.
Not : hesaptaki fonlari satmadan karsi tarafta islem yapacak nakit usd'ye sahibim.
Zamanlama, hedge vb. Tecrubelerinizi ogrenmek isterim.
Tesekkurler.