Sayfa 231/1002 ÝlkÝlk ... 131181221229230231232233241281331731 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,841 - 1,848 arasý.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karþýlýðý oranlarý )

1.  Alýntý Originally Posted by onurbey Yazýyý Oku
    Ýþ Bankasý üzerinden kontrol ettim.
    Göremedim ben de.
    Saygýlar.
    iþ bangasý mobil agyatýrým aes petröl fönünü aldýrmýyor , AL tuþuna basýyosun ekran gelmiyor aylardýr böyle... gidip baþka kurumdan temin eyliyorum ben de , ilginç...
    samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalýp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk.
    hamza sütbýyýk; rasyonel akla atýlan imza.

2.  Alýntý Originally Posted by turali Yazýyý Oku
    Bugün eksi getirmelerinin nedeni muhtemelen dolarýn 7,34 lerden 7,21 lere düþmesi...Yabancý hisselere yatýrým yapan fonlarýn çoðu muhtemelen eksidir bugün.
    GUH, AFT ve YAY teknoloji endeksinin %1 üzeri yükselmesine raðmen ortalama %0,20 getirmiþler.

3.  Alýntý Originally Posted by tradestop Yazýyý Oku
    Bu hafta döviz, altýn bulunduran fonlar ve bist 30 hissesine fazla yer vermeyen hisse fonlar üzecek gibi duruyor.

Tabi piyasalarýn saati saatini tutmuyor. Bekleyip göreceðiz.
    bisttum ve bist100'ün devri yavaþ yavaþ bist30'a geçiyor olabilir, geçmiþe bakýldýðýnda 1-1,5 sene biri, 1-1,5 sene diðeri daha iyi performans göstermiþ genelde. O süre doldu. Belki de aktif yönetilen fonlar yerine bir süre direk bist 30 pasif endeks fonlarýna geçmek doðru olabilir. Ben iyiden iyiye düþünüyorum.

4.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    bisttum ve bist100'ün devri yavaþ yavaþ bist30'a geçiyor olabilir, geçmiþe bakýldýðýnda 1-1,5 sene biri, 1-1,5 sene diðeri daha iyi performans göstermiþ genelde. O süre doldu. Belki de aktif yönetilen fonlar yerine bir süre direk bist 30 pasif endeks fonlarýna geçmek doðru olabilir. Ben iyiden iyiye düþünüyorum.
    Evet, Bist 30 bu hafta öne çýkan endeks oldu, bakalým müjde'den sonra piyasalarýn yönü ne olacak.

Daha önceden Mps fonla ilgili bir mesajýmda bahsetmiþtim; uzun vade için yada volatiliteyi azaltmak için, bist 100 dýþý hisselere aðýrlýk veren fonlar ile bist 30 endeks fonu'nun bir karýþýmý güzel bir strateji olabilir.

Alýntý Originally Posted by tradestop Yazýyý Oku

Mps fon, endeks itibariylede bir bakýma yabancýlarýn "small cap stocks" dedikleri hisseleri bünyesinde barýndýran bir fon. Aðýrlýk olarak çoðunluðu bist 100 dýþý hisseler.

Ben yapmýyorum ama riski daðýtmak adýna, örneðin Bist30 endeks fonu ile kombine edilebilir teorik olarak.

5. Dibinde dibinde olan banka endeksi yürürmü
    Yürürse ADP ve TAU ne olur, nereye varýr
    Gerçi bu iki fonun her dönemi ekside TEFAS’a göre
    Bu iki fon bana bende onlara bakýp duruyorum🙂

6.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    ülkeye para giriþi olacak ise bundan ilk hangi þirketler faide görür ? iþte onun için düzenli olarak adopen biriktiriyorum
    samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalýp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk.
    hamza sütbýyýk; rasyonel akla atýlan imza.

7. soruma yanýt veren herkese çok teþekkür ederim.

8.  Alýntý Originally Posted by myfinans Yazýyý Oku
    Dibinde dibinde olan banka endeksi yürürmü
    Yürürse ADP ve TAU ne olur, nereye varýr
    Gerçi bu iki fonun her dönemi ekside TEFAS’a göre
    Bu iki fon bana bende onlara bakýp duruyorum��
    Bankacýlýk deðil de Aku'ya bakýyorum bu ara bist30 fonu. diðer bist30 fonlarýna göre bir týk daha iyi gibi sanki. bist 30'u hafifte olsa geçmiþ ( ihmal edilecek kadar az), pasif endeks fonu olmasýna karþýn..

Edit : aku yazacaktým , tze yazmýþým sehven, düzelttim.

Sayfa 231/1002 ÝlkÝlk ... 131181221229230231232233241281331731 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •