Finans mesajý okuyunca aklýma geldi. Geçen gün bir fonu incelerken içinde yoðun þekilde ukrayna tahvili mi eurobondu mu ne tam hatýrlamýyorum. Gördüm. Bunlar riskli ülkeler bildiðim kadarý ile. Belki hatýrlarsýn bir aralar mevduat topiðinde ukrayna'da faizler þu kadar yüksek tarzýnda mesajlar vardý. yani bu tür fonlar gönül rahatlýðý ile alýnabiliinir mi? Hele böyle bir konjüktürde bilemiyorum doðrusu. Bu konuda ne düþünüyorsun.
Borsa faiz artýrýmý yapýlmayacaðýný fiyatlýyor da mý düþüyor
Faiz arttýrým borsanýn aleyhinde bir durum olduðu için düþer ( bu artýþ miktarýna baðlýdýr tabii. az olursa etkilenmez). Faiz artýþý olmamasý borsanýn lehine bir durumdur. Anladýðým kadarý ile dün iyi haber satýn alýndý. artýk cuma günkü açýklamanýn borsa üzerinde bir etkisi olacaðýný düþünmüyrum.(bendeniz çok eski bir borsacý olarak böyle düþünüyorum). Borsada beklentiler alýnýr. Gerçekler satýlýr. Bol kazançlar.
Risk var tabi
TDG alanlar hep ABD tahvili olarak düþünmesinler
Þili, endonezya, meksika,romanya tahvilleride var TDG'de
Güveniliyorsa alýnmalý
Dýþtan bakýnca bizim tahvillerde riskli görülüyorki bu ülkelerden daha kötü CDS'imiz
Ama bizim tahvillerimizi ödeyememe gibi bir duruma girmemiz nasýl imkansýzsa o ülkeleride öyle düþünmek lazým
Amerikan hazine tahvilini her zaman her konuda düþünmek lazim aslýnda. Diger tüm tahviller ondan türetiliyor.
10dk dan az kaldi ben TCMB pas gececek ve glp gibi fonlama limitlerini koridoru ust bantta epey yukari atarak kendine alan açacak diyorum.
Umarým beni ve tum piyasayý yanýltýr da kademeli artýþ dönemine gireriz.
Yer Ýmleri