Meclisde "Nato'ya bağlıyız" diye sabah akşam and içen parti çok, "Üsler kapatılsın" diyen ilaç niyetine bi dene parti yok!
Çok güzel terbiye edilmişler, eğitmenlerine pırravo diyoruz.!.
Printable View
Meclisde "Nato'ya bağlıyız" diye sabah akşam and içen parti çok, "Üsler kapatılsın" diyen ilaç niyetine bi dene parti yok!
Çok güzel terbiye edilmişler, eğitmenlerine pırravo diyoruz.!.
Sn Moruk, anlatmak istedigim seyi anlatamamaktan uzuntu duyuyorum. Osmanli zaminda hakli veya haksiz olan bir meseleyi bugunku Turkiye Cumhiriyetine yamamak ahmakligin daniskasi, hele hele bunu savunmak icin caba harcamak diger ahmaklik. Tecrubelerime yasadiklarima istinaden diyebilecegim tek sey dunyada nefret ettigim iki millet var Frog (fransiz ve Sirp)
Moruk,I am an economist and honer graduated civil engineer. What about you?
Bende muhendis
Makine sektörü
F35 den attılar diye senin gibi karalar bağlayacak neyi kaçırdı bu ülke, ne özelliği var o oyuncağın?
Soykırım dedi diye kabul edip ezim ezim ezilecek miyiz senin gibi?
Halkb :) dünyanın en büyük kara para aklayıcısı kim, bu işin patronu kim?
Yunanistanın silahlanması teslim olup bir eyalet olmayı kabul etmesinden dolayı artist! Ne dersin bayrağımızdaki yıldızı alıp coninin bayrağına taşıyıp mutlu mesut yaşayalım. Bu seni tatmin ediyor anlaşılan...
Ondan sonra da Mustafa Kemal’in sözü “Egemenlik ve bağımsızlık benim karakterimdir”e sığınıp Atatürkçülük satarsın burada!
Hadi oradan!
Gelecekte ne ile karşılaşacağımızı göstermek adına bir örnek.
Türkiye’de 1915-1923 arasında el konulan Ermeni mülkleri Amerika’da dava konusu olmaya devam ediyor.
http://www.agos.com.tr/tr/yazi/16298...en-vazgecmiyor
İncirlik Davası: ABD yargısı TCMB ve Ziraat Bankası lehine karar verdi
http://www.agos.com.tr/tr/yazi/22790...ne-karar-verdi
ABD'li Ermenilerin Türkiye'den tazminat ve toprak hayalleri suya düştü
ABD’deki Ermenilerin 1915 olayları dönemine ilişkin aileleri adına istedikleri tazminatlar ve araziler için açtıkları davalarda California Temyiz Mahkemesi ret kararı verdi
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/abdli...-dustu/1564329
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hanım 1. aşıyı olmasına rağmen 2. kez pozitif çıktı pazartesi test yaptırdık negatif çıktı oysa belirtiler o zaman vardı perşembeye kadar belirtiler fazlasıyla artınca 2. testi yaptırdık. pozitif çıktı bu defa. dolayısıyla ailecek full karantinaya alındık 2. defa bende bu defa öksürük boğazda yanma hafif ateş olmasına rağmen testim negatif çıktı. bakalım karantinanın bittiği güne kadar pozitif olmazsam ayın 4 ünde 2. aşı randevum var
demek ki aşıda hikaye olabiliyor
Ekonomik, siyasi, politik, ahlaki... Azıcık "bilgi" ve referansları malum basın, maluma ait çevrelerin sosyal medya hesapları,
kulaktan kulağa işleyen propaganda aygıtından ibaret olan...
Malum çevreden veya referanslı olsa, ilkokul mezununun karşısında esas duruşta bekleyecek adamlar,
gelip uluslararası ilişkiler, siyaset, büyük resim dersi veriyor ya... Ben ona yanıyorum.
Tarihin en büyük bütçeli savunma sanayi projesine F-35 oyuncağı demiş birisi de...
Yahu biz de seviniyoruz İHA/SİHa ürettiğimize de...
Başka yerlerde
-"İHA-SİHA' mız savaş kazandırdı, oyunu değiştirdi..." diyip.
Gelip F-35' e oyuncak diyen adam da... Ne bileyim.
Bi de hepiniz mi demagogsunuz kardeşim?
Adamın söylediğini alıp, eğip büküp,
-"Vatan-Millet, Sakarya, Bayrak!" a taşıyıp üst perdeden konuşmalar falan...
Komple akıl hastanesi oldu memleket yemin ediyorum.
Forum yazılımını kahveden okey oynarken bağlanmayı engelleyecek şekilde değiştirmek lazım.
Meselenin özü şu dur:
1-Ekonomik olarak,
2-Coğrafi olarak,
3-Askeri olarak kuşatılmış durumdayız.
Sözde NATO üyesiyiz, fiilen değil.
Askeri, ekonomik olarak bağımlıyız.
Yunanistan dahil bütün atarlananlar gittiğimiz yolun bilincinde.
Yakında eskiyecek F16 filosunu bile uçurabilecek, yedek parça, lojistik ihtiyaç vb. yi temin edememe ihtimalimiz var.
Hem de adamlar Fransız Rafale ve F-35' lerle yenilerken hava gücünü.
O gün gediğinde hamasetle savaşırız yine.
Niye? İman dolu göğsümüz var.
İman dolu göğsümüz de olsun ama... Silahımız da olsun kardeşim.
Buradan demagoji üretip, "köpekleri mi olalım?, bayrağımızı mı değiştirelim?" diyecek adam da ne bileyim?
Obblomovv, burada f35in pahalı ve arızalı bi oyuncak olduğunu gösterecek başta Beyazıt Paşanın değerlendirmelerini paylaşıp rahatsızlığının üstünü örtecek değilim...
Evet f35 pahalı ve bozuk bir oyuncaktır ve dünyada bunları hangarlarına kilitleyecek hem uçan hem de vuran sistemler vardır...
Ama önce 70-80 yıldır batı ile yatıp batı ile kalkan beyinleri sahiplerine iade etmek ve bu milleti o esaretten kurtarmak gerek...
Batı ile yatıp kalkan beyniniz elbette teslim olmadığımız olmak istemediğimiz için kuşatıldığımızı anlayamaz...
Çıkış yolunu dün yazdım bugün bir amiral de makalesini yazmış...
Bul ve oku...
İyi gelir, beyne faydalı diye biliyorum...
Bu arada her şeyin başı SAĞLIK...
Geçmiş olsun başkan...
peder iki aşıyı da oldu buna rağmen geçen hafta yakalandı covide, çok sıkıntılı geçirmedi ama..
İşte seviye, işte feraset.
"Siz de Arap' larla mı yatıp kalkıyorsunuz bu durumda?"
He hocam heee....
Uluslararası iş birliği ile üretilen, dünyanın teknoloji üssü Amerika' nın başını çektiği,
tekrar ediyorum; "dünyanın en büyük savunma sanayi projesini" hangarlarına kilitlerler.
Size ilgili kaynaklardan referanslı Facebook veya Youtube' da video olmadan bir şey anlatamayacağımı aşağı yukarı tahmin ediyorum.
Ben genele hitaben yine de yazayım:
BOP projesinden ben 25 yıldır haberdarım... Düşünün bu kim bilir kaç yıllık projedir.
Ülkenin güneyinde son 25-30 yılda parçalanan ülkelerin tarihine bakın.
Özellikle İran-Irak savaşı ve sonrasında(ABD doğaldır ki Irak' ı destekliyordu ve körfez savaşı öncesi tonlarca silah yığmıştı bu ülkeye).
*Hepsi temelinde ABD tarafından uzun yıllar silahlandırılmış, desteklenmiş,
sonra güç zehirlenmesine yol açtıkları liderlerinden "halkını kurtarmak için" demokrasi götürdükleri,
önce kendi içlerinde mezhep çatışması vb. yarattıkları ülkelerdir...
Son iki paragrafı dikkatle okumanızı öneririm.
Açın Ortaoğu' nun Paris' i, altyapı(köprü, yol, hastane zengini) Lübnan' ın tarihini okuyun.
Bu süreçlerin tümünde ilgili ülkelerin siyasilerinin mezhep ve iktidar savaşlarında olduğunu,
büyük bir kısmının dışarıdan gelen "demokrasi" yardımını ayakta alkışladıklarını hatırlatırım.
EK: *Hepsi" yazmışım. Doğrusu "Hemen hepsi" olmalı. Suriye uzun yıllardır Rusya güdümlü bir ülke olmuştur.
Ancak sonuç ortada.
daha önce burada savunma sanayinin 40 yıllık röntgenini çeken uzun bir yazı yazmıştım.
f35 meselesi: 5. nesil uçak. adeta uçan bir bilgisayar. 4.nesil olan f-16 lar ise aerodinamik ve görev tanımlamaları açısından mükemmel bir uçak ama 70 lerin teknolojisi. buna rağmen hem motoru (pratt whitney den GE'ye geçti ihale 80 lerin başında, ge- f110 isimli motor, tei de de üretiliyor) hem de performansı çok iyi. stealth (gizlilik, radar izi) konusunda f35'e göre dezavantajlı. hala üretiilen ve yeni modeli Lockheed Martin tarafından f35 den elde edilen tecrübelere göre geliştirilen bir uçak f16. yani hala yaşıyor.. ayrıca supercruise yeteneği yok f16'nın orjinal halinde (bizdekiler) ama yeni modellerinde olacağı konuşuluyor. ama f35 de kısmi de olsa var. supercruise yeteneği afterburner kullanmadan Mach 1.5+ süpersonik uçuş yapabilme özelliği. çok önemli. uçaklara ciddi avantaj sağlıyor hayatta kalma ve görevi tamamlama konusunda.. f22 bu supercruise alanında lider.
ama Türkiye açısından en önemli konu görev bilgisayarına dışarıdan müdahele olması. modern otomobillleri bilgisayarına dışarıdan erişim yapıp nasıl kontrol edebiliyorsan benzer durum bu uçan bilgisayarlar için de geçerli, hatta daha dramatik seviyelerde. biz f16 ların görev bilgisayarına erişim/tam kontrol için bile ciddi efor sarfettik ki f35 de durum daha da ciddi (gazeteleri araştırın çok haber görürsünüz bu konuda). O nedenle TSK'nın elinde olması güzel olur güzel bir uçak f35 ama kontrol bizde olursa. eğer kontrol bizde olmayacaksa her şekilde kendi uçağımızı geliştirmemiz lazım. teknik problemleri ayrıca konuşurum gerekirse ama ana problem malzeme ve motor konusunda olacak diye şimdilik bir not düşeyim. 80 lerde f16 fabrikasının ankarada kurulması savunma sanayimiz için çok önemli bir gelişmedir. bugün o günlerin meyvelerin yiyoruz. son yıllarda artan fonlama bu temeller üzerinden gidiyor ve güzel bir şey. ama devamını getirmemiz lazım.
zuhahahah lan troller siz kiiim amerikan müesses nizamını anlamak kim.
buraya neler yazarım neler de ona da değmezsiniz.
"Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, 1915 olaylarının devlet seviyesinde 'soykırım' olarak ilan edilmesi gerektiğini ifade etti."
Kırım'ın Rusya'ya Taiwan'ın Çin'e KKTC'nin Türkiye'ye bağlanması için siyaset güdülmeli ama iktidar ve muhalefetin kendisi ABD güdümlü olduğu için 'tık' yok yalnızca deriiin bir 'tısss..' var..
20 senedir ucak değil oto bile üreteme gel burda artizlik yap
ne güzel dünya.
katarlılar bile dötüyle gülüyordur düştüğümüz duruma.
Reza için abd ye nota ver ilişkileri cıkmaza sok halkbank için.
Ülkenın soykırım iddasına ses cıkarma.
Reis zaten söylemıstı akp nın kaderi ülkenın kaderini belirler diye. Şahsım yine haklı ve önemli.
Ama millet kör
İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne tensipleriyle şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyetine, Prof. Dr. İrfan Gündüz ve Sayın Bilal Erdoğan’a en kalbi şükranlarımı sunarım.
Sümeyye erdoğan bugün kademin referans oldugu bakanı anlatıyor gündemde.
Reisi ümmetin lideri diye herşeyi görmezden gelen arkadaslar. Bir sözümde onlara gerçeklere bakın.
20 sene önce ırak ı 3 e böldüren abd gazetelerine makalr yazan abd bay bayan askerlerine teşekkür eden reisiniz değilmi .
Arap baharında dostum kaddafi dediği adamı natoyu libyaya davet ediyorum parcalayın diyen reisiniz değilmi.
Suriyeyi hatalı polıtıkalarla mahveden üstüne 5 milyon suriyi ülkeye alan reisiniz değilmi.
Şimdide mursiyi satan sisiye yanaşan reisiniz değilmi.
İslam cografyası paramparca oldu 20 senede.
Pekı soruyorum gel senınle afrikayı işgal edelim desem bizmi yapıcaz zenci birinimi koyucaz başa kimse uyanmasın diye.
20 sene körü s ... Gözleri açılırdı.
mr erdoğan ortalıklarda yok demeç vermiyor değil mi? özellikle kendi imajına zarar verecek (dünya lideri falan filan) olaylar olduğunda iki üç gün konuşmaz yardımcıları tv kanallarında boy boy demeçler verir iki üç gün..ortamı hazırlarlar..ancak ondan sonra mr erdoğan ortaya çıkar ve bir süre hikaye anlattıktan sonra olayı cehape'ye bağlar..
tanıdık geldi mi? evet her konuda, ama her konuda durum bu.
hatırlarsanız kimse trump'a şans vermiyordu, hatta hillary clinton kendini kesin başkan görüyordu, ama trump 3 defa yapılan tv tartışmasında ezdi geçti onu ve başkan oldu.
mr erdoğan 20 yıldır muhalefetteki rakiplerinin karşısına çıkmıyor tv'de.. neden sence ?
yine arazi olmuş , takmayın kafaniza bu ilk değil..
aşı zaten hasta olmanızı %100 önlemiyor ama daha hafif atlatmanızı sağlıyor. bu biraz tuhaf benim bildiğim aşı hastalığı önler arkadaş.nasıl çocuk felci aşısı olan çocuk felci olmuyorsa covid aşısı olanda covid olmamalı...
aşıya başta soğuk bakıyordum ama sıram gelince BIONTECH olacağım galiba...bize kalırsa tabii...
SINOVAC çin aşısı tırt diyorlar...ablamın arkadaşının annesi de bu çin aşısını olmasına rağmen hasta olmuş...
annem-babam ve kayınvalide-kayınpeder de çin aşısı oldular...
Biden bize sopayı gösterdi ya bu katarlilar yakında sıvısir.
Lise mezunu biri THODEX ,6.000 USD gibi maliyetle kurup, 2 milyar USD gibi parayla kaçıyor..
Ünv.Mezunu olmayan,(henüz Dipl.ibraz edemeyen bir) CB olup, ülkenin kaderini değiştirip,geleceğini karartabiliyor..
Ne var bu LİSE'de ?:)
https://www.zerohedge.com/crypto/doz...lees-2-billion
KATAR'dan TR borsasına gelen paranın katarlılara ait olduğunu mu sanıyorsun-halâ-?
PAzartesi ABD'ye NOTA vermemiz gerekiyormuş.. Bekliyoruz..
2 milyar dolar tutarı doğru değil
https://twitter.com/tufanpoyrazz/sta...562181130?s=21
Delinin biri bir kuyuya taş atmış , 40 akıllı çıkaramamış.
Evet, enteresan ve kasıtlı bir şekilde ısrarla 2 milyar dolar deniyor tvlerde.
Toplam hacmi 2 trilyon dolar olan bir piyasanın yaklaşık binde birinin merdiven altı bir türk platformunda olması ihtimal dahilinde bile değil, bunu konuyla azıcık alakası olan herkes bilir.
Bizim basın ya sayı saymayı bilmiyor ya da başka bir mevzu var
2 milyar dolar olamaz. TR'de kripto parada toplam dönen para 10 milyar TL miş...geçen TV de birisi açıklamıştı...
ortağı kimmiş bu thodex in baktınız mı hiç..?
2 milyar dolar falan hikaye rakamlar , 128 mevzusu unutulsun diye olayı abartmakta yarıştı dandik basın..
atv her zaman ireis bir numara haber olurdu , olayın olduğu gün bu lise terk apaçiyi 1 numaraya soktular..
kim saklar s. boktan yerel adı sani duyulmamış merdiven altı bir coin piyasasında 2 milyar dolarını..
tosun 1 numaradır , efsanedir o. çocuğu.. :)