5 ocaga kadar böyler gideriz...
ocagın 2. haftası koşmaya başlarız gibi duruyor :) (belki daha erken olur bilsem zengin olurum zaten bizimkisini öngörü )
ona göre herkes planını yapsın :)
yeni girecek arkadaşlarda dahil..
Printable View
5 ocaga kadar böyler gideriz...
ocagın 2. haftası koşmaya başlarız gibi duruyor :) (belki daha erken olur bilsem zengin olurum zaten bizimkisini öngörü )
ona göre herkes planını yapsın :)
yeni girecek arkadaşlarda dahil..
Bana bunlarla gel😂😂
Öncelikle şunu söyleyeyim ben önceleri iniş-çıkış dinlemeden elimde tutuyordum hisseyi. Son iki hafta sürekli alıp satıyorum ve çok şükür kazanç elde ediyorum.
Bu hissede kendi açımdan bir bereket var,hamdolsun.
Astor da belli ki alaninda dev bir firma ve arzla beraber mutlaka ilgiyi üzerine çekecek. Hele de artik arzlar inanilmaz revaçtayken.
Fakat pazar öylesine büyüyecek ki Astor falan yetmeyecek bile talebe. Kaldı ki Astor zaten faalken aliyor bu ihaleleri Gesan. Yani Astor'un borsaya kote olmasi Gesan'la sektörel rekabeti açısından yeni bir durum yaratmayacak ki.
Evet Astor daha az çeşit ekipman üeetmekle beraber bu ekipmanlarda ciddi bir ihracatçı konumunda. Yani kendince asli bir alana yönelmis vaziyette.
Oysa Gesan "All in one" dedikleri "her şey aynı çatı altında" iş yapısına sahip. Son EPDK düzenlemeleri elektrik ekpmanlarina elbette ki talebi artiracak ama bu işin mühendislik,proje v.s kısmı ayrı bir dev pazar. Astor işin bu yaninda olmayacak (şimdilik)
Gesan'in santral işletme,depolama, ev tipi invertör, panel üretimi... daha birçok alanda (insallah işler yolunda giderse) inanilmaz bir hikayesi var. Astor işin bu kısmında değil.
Yani evet bazı ekipmanlarin üretimi açsiindan sektörel ortaklıkları olup bu ekipmanlar açısından Astor'un bu alanda bariz bir üstünlüğü görünüyor am a Gesan'ı kesinlikle sadece bu "ekipman üretimi" kıyayisla değerlendirmemek lazim.
Haaa bunları bilmeyen yoktur zaten😇😇
Sana şu noktada kesinlikle katılıuorum: Bu hisseye yeni girmeyi düşüneneler bence de iki hatta üç gün üst üste yükseliş görmeden pek düşünmesinler ama hepimiz biliyoruz ki bazen işler öyle bir hal aliyor ki "ahh niye bekledim ki" dedigimiz çok anlar oluyor borsada.Bu kısım "dayak" yemeden öğrenilmiyor( ky'ye duyrulur)😇🤣
Hisseye aşık mıyımmm? Hımm.. hele birkaç gün üst üste yükselsin sen o zaman gör beni😇
(O kıvılcım KAP'ı gelecek Allah'in izniyle bu arada)
aaaa güzel hareketler :))
öncelikle aynı çatı altında derken öyle bişi yok europower herşeyi yapıyor hatta argesi europower da :) o yüzden de pek aynı çatısı yok bu işin :)
azcık yukarda sordum gesan mı Europower mı? sen bir cevap ver bakalım :))))
sen gesana aşıksan ben evlenmem lazım :D
Ben zaten bu "iştirak" meselesini bir anlasam.. Yani Europower üretiyor/üretecek her şeyi,tamam. E şimdi de üretici Europower olup da "bilançoya" kısacasi Gesan'in fk, pd/dd... falanına filanına yansımıyor mu?
Yansiyorsa ,arz meselesi bu "yansıma" ya ket mi vuracak?
Vallahi billahi onca aradım,taradım,burada sordum... kesinlikle net bir fikrim yok. (Ayrıca bunun niye net bir cevabı yok,onu hiç anlamadim)
Neyse.. eğer şimdiki vaziyette bilançoya ve diğer rasyolara yansıyorken aynen devam edecekse "Europower" ın yeni olmasindan kaynaklı heyecan uyandırmasi dışında çok sorun yok ama isler diğer türlü olup yollar ayrılıyorsa Gesanla ya da bağ çok zayıfliyorsa kesinlikle Gesan'a ilişkin beklentilerimi değistirirm.
Yani öyle sadece muhendislik işi yapar hale gelip üretimden simdikinden çok daha küçük pay alir hale gelecekse e zaten n'apayım ben o zaman Gesan'ı?
Ayrıca ileride ne olur bilemem ama arz onayı,talep toplama v.s sürecinin Gesan'a "yükseliş" olarak yansıyacağını düşünüyorum. Europower işlem görmeye baslayinca bu yükseliş ne olur bilemiyorum.
Ez cümle "hiç olmazsa Europower onayı gelip borsada işlem gördüğü güne kadar" Gesan tutmakta yarar var,ondan sonrası Allah kerim. (Şimdilik benim stratejim bu)
Sadece mühendislik yapan gesani ne yapayım dememek lazim. Bu yıl atılan kap tutarlarının yarıdan fazlasının gesan oldugunu unutmamak lazım. Az önce cumhurbaşkanı okullara bile ges kurulacak dedi. Kim yapacak bu gesleri .malzeme tedariki europower dan olacak ama müteahhitlik işini gesan yapacak. Gesan hizmet gelirleri de uzunca bir süre kesintiye ugramayacak gibi görünüyor
Sn Mehmeyun...gerçekleri yazmak bir erdemdir kabul..Ama hisseyi öyle hirpalamissin ki iç kararttı resmen:) Bunu hakeden bir hisse değil asla...Zirvelerine göre diğer enerji şirketleriyle düzeltme sürecinde nasil saglam durduğuna ve mevcut beklentilerine odaklanın...Yarın güzel bir tepki bekliyorum tüm enerji şirketlerinde...Perşembe günü arz hikayesine eşlik ederek sağlam durur zaten...Perşembe akşamı arz haberi çıkarsa 300 lerde kapatabiliriz yılı...Yok çıkmazsa yine 260-270 aralığında kapatırız yılı...Ama sürekli beklentilerle çok geri gelmesini de beklememek lazım....
Hissedeki en büyük sorun , düşen her hisseye eşlik etmemesi. Son zamanlarda uçuk gitmediği için uçuk düşmüyor da. Sevmedigim hisseler bir anda tavan serisi yapar. Umarım o tarz hareket yapmaz. Kontr Sasa smrtg saldikca salacagiz realitesi
bakın sadece ges işini yapan şirketler borsa da yok bir çok şirket var :) hatta açın araştırın bakın.. :)
keko ya dedim teknosa ile ilgileniyor teknosanın altında iklimsa diye şirket var gayet güzel işler yapıyor :)
yani şu ges işini sadece gesan yapıyor diye görmemek lazım.
beni yanlış anlamayın hala elimde var ve hala satmadım ama nasıl yürürken övüyorsak kötü de de konuşmak lazım.
vakti olan bekler ama şimdi girecekler hisse yükselişe geçmeden girmesi zaman kaybı..
sayın ferrero saygılar :)
haklısın enerji sektöründe var bir mevzu o zamanda diyorum hep piyasa yapıcı ne derse o.. yani yok kap yok iş fazla kapılmamak lazım rüzgar neredeyse oraya gitmemiz lazım :)
benim şuan ki söylemlerin yeni girecek arkadaşlara, şuan rüzgar neredeyse oraya burada vakit kaybetmeleri yazık olur..
haa tahtacı reis ya da piyasa yapıcı reis yükselişe başlatırsa o zaman gelsinler :) yoksa benim maliyet düşük beklerim hiç sıkıntı yok..
iyi söylemlerim yüzünden alan olduysa şimdiki fikrimi de söylemem lazım :)
bu arada buradan satılmaz YTD :) bu kadar beklendi beklenir benim sözüm yeni girecek arkadaşlara :) bırakın tahtacı reis yukarı yapsın sonra gelin şimdi her geldiginizde çarpacak...
bırakın hacim düşsün..
Görmeyenler için burada da paylaşayım. "Uzun Vade Birikim" Hüseyin Bey'e sormuş:
Cuma günü Ntv de Beril Hanım'ın "Yeşil Hidrojenin Depolamada Kullanılması" üzerinde durmasıyla Yatırımcı ilişkilerine mail atmıştım. Sağolsun Hüseyin Bey dönüş yaptı. 5 adet soru ve cevabı 10 tweette paylaşacağım.
1-Cuma günü Beril Hanım'ın NTV yayınında belirttiği Yeşil Hidrojenin depolamada kullanılması konusunda yatırım mevcut mu?
Şirketimiz bu konuda kesinlikle yatırımı olacak. 2023-2024 şeklinde bir tarih veremem. Ama şirket olarak yeni teknolojilere hemen ayak uydurma ve üretme mottomuz var. Bu konuda da tam tarih verememekle birlikte yatırım olacak.
2-Europower halka arzı neden geç kaldı?
Bizde bu kadar geç olmasını beklemiyorduk. İstediğimiz takvimde olmadı. Sonuçta onaylayan SPK bizde saygı duyuyoruz.
3-Panel Fabrikası kurulumu hangi aşamada ve bu konuda projeksiyonunuz ne olacak?
Panel fabrikamızda Makina parkuru kuruldu diyebiliriz. Ocak sonu-şubat başı gibi son testler yapılarak üretime başlayacak. Panel fabrikası tam kapasite üretime başladığında üretime başladığında 1GW ı geçik bir kapasiteye ulaşacak.
Bu kapasiteye ulaştığında ürettiğimiz paneller sadece kendi işlerimize yetecek gibi gözüküyor.
4-Almanya da kurulan EuropowerWorld şirketi bir anda alınan bir karar gibi gelmedi.Almanya'da kurulmasının Allianz İklim Çözümleri çatısı altında bulunmanızın etkisi oldu mu?
G.Kore Enerji firması, Siemens,Balkan ülkeleri,Portekiz,Orta Doğu, Afrika vb bölgelerde güçlü ve büyük firmalar ile bir çok stratejik ortaklığımız ve bağımız var. Almanya'da da stratejik Birlikteliklerin olması normal bir durum.
Stratejik olarak Almanya da kurulmasının bizim için 2 öncelikli sebebi var;
a)Almanyanın Yenilenebilir Enerji Alanında müthiş teşvikler alması. Geçtiğimiz günlerde basına yansıdı 28milyar avro teşvik olacağı açıklandı. Bizde Europower World olarak, Europower olarak, #GESAN olarak bu pastadan pay alacağımız yönünde eminiz.
b)Sunjunior pazarlaması açısından network oluşturmak. Sunjunior ürünümüze çok güveniyoruz ve beklentimiz yüksek. Avrupa'ya ve Dünyaya pazarlama kolaylığı sağlayacaktır.
5-Başka belirtmek istediğiniz konular var mı?
2023 yılında Şu an belirtemediğim bir çok yeni haberlerimiz olacak. Yatırımcılarımızın memnun kalacağı, yine Kap şampiyonu olacağımız bir 2023 yılı bizi bekliyor diyebiliriz. #GESAN
https://twitter.com/UBirikim/status/1607401423284883459
artık forumda kötü bir algı yapanın karşısında ben değil ömür olacak..:kahkah: en az benim kadar iyimser..belki de aşık olmuş bilemem...
ben de düşüncelerimi neyse onu söylüyorum...gerçekten de kimseye minnet borcum yok..zaten girdiğim hisselerin %90 ını ben bulup alıyorum..%10 unu da dostların ısrar ile incele bak demesi ile beğenip alıyorum...teknosa da çok iyi bir hissedir..biliyorsunuz bir geste en önemli iki faktör inverter ve paneldir..bu ikisi iyiyse yapacağınız geslerin kalitesi de iyi olur...sabancılar gurubundan kordsa amerikalı bir panel üreticisi ile anlaştı...teknosa da çinli bir firma ile inverter anlaşması yaptı...bu iki ürün de çok kaliteli...özelikle panel üreticisi olan toledo solarsın ürünü çok hafif ve çok verimli..kullanım alanı çok yüksek...
eğer ges panellerinin üretimi de teknosa bünyesinde olursa ??? teknosayı kimse tutamaz...yalnız gesanda da potansiyel çok yüksek...bunları zaten hep burada söyledik...sunjunior ve enerji depolamada potansiyel çok yüksek...zaten gesan almanyaya sunjunior odaklı girdiğini düşünüyorum..bana göre filim sunjuniorun başrolünde olacağı bir senaryoda gelişecek...
trafo üretiminin 4 kat artacak olması da çok muthiş...arzdan gelecek nakit ile şirketin sabit yatırımlar olan esco projelerine girip yıllık düzenli bir gelir getirecek olması ileride gesanı temettü özelliği olan bir hisseye de dönüştürecek...
kısacası biri renaldo bir diğeri de messidir...tabi biz yatırımcılar olarak belli bir kazanç sağladıktan sonra yeter diyebiliyoruz...artık kimin ne kadar kısmeti olur ve yeter deriz bilemeyiz..
son zamanlarda twiteer hesabımdan bist30 hisselerini de gündeme getiriyorum...çünkü fk ve pd rasyoları çok ucuz...olası bir erken seçimde yerli ve yabancı yatırımcıların bu hisselere fazlası ile ilgi göstereceğini düşünüyorum..
yine hesabımdan yazılımlara da değindim...malum yazılım şirketlerinin en iyi bilançoları son çeyrek bilançolarıdır...son çıkışlarının düzeltmelerini de yaptıklarını bundan dolayı da iyi bir bilanço beklentilerini satın almaya başlayacaklarını düşünüyorum...ardyz ve vbtyz dün inceledim ikisini de çok beğendim yalnız halka açıklığının az olması ve patronunun daha güvenilir olması nedeniyle iki tık ile vbtyz benim açımdan ön plana çıktı...bir de sermayesinin daha düşük olması vede zirvesine göre daha iskontolu olması nedeniyle vbtyz ı daha çok beğendiğimi belirttim...
mehmet kardeş işte görüyorsun bizde herşey bam bam bam...çekinmeden neyi düşünüyorsak söylüyorum...:yes:
arkadaşlar merak ediyor gesan ile europower arasındaki ilişki arzdan sonra nasıl olacak diye ?? gesanın europowerdeki ortaklık oranı bu güne kadar %70 idi , arzdan sonra ise %55 olacak..sonuçta aynı şekilde konsolide olacaklar...yine europowerin ciro ve karı bize yansıyacak ve bu gün nasıl hesap yapılıyorsa arzdan sonra da aynı şekilde hesap yapılacak...
bir tek kap haberlerini kendisi verecek..biz de kendi kap haberlerimizi verecez...şu ana kadar ister kap haberlerinde olsun isterse de ciro ve karlılıkta olsun girişim europowerin iki katıdır...ama arzdan sonra europowerin finansalları güçlenecek olmasından dolayı net kar marjı artmaya başlayacak...bize artık finansal olarak yük bindirmeyecek tam tersine kar katkısı yüksek olacak...
kap haberlerinde ise europower belki girişim ile olan farkı bir miktar kapatabilir...sonuçta europower girişimin iş ihtiyacı için üretim yapacak...mesela yatırımcı ilişkilerinden hüseyin bey üretilecek paneller ancak bizim ihtiyacımızı karşılar demiş...yani girişim ihale kazanacak ve bu ihalede europowerin ürettiği panelleri kullanacak...sunjunioru ise bizzat europower pazarlayacak..kuracağı bayiiler aracılığı ile satacak...
arzlar şirketler için millattır..yeniden doğuştur....bünyeyi çok güçlendirir...o yüzden de çok değerlidir..
sn.keko selamlar. ara vermiştik gesana. şimdi tekrar trende yerimizi aldık...senle konuştuktan sonra egeen nerelere geldi goruyorsun değil mi? orda güzel haberler bekliyoruz işimiz bitince direk buradayım...umarım o zamana kadar 300 lü rakamları aşmaz ;)) sonrası zaten uzayyyy
Eleştiri kültürümüz milletçe zayıf. Bir kere "eleştiri" kelimesini hep "olumsuzlama,kötüleme" anlıyoruz. Halbuki eleştiri, "tüm yanlarıyla değerlendirme"dir.
Galiba bu eleştiri işini fena yapmıyorum. Zira "olumsuz eleştirilerimde" yer yerinden oynadı😇 Olumlu eleştirilerimde ise neredeyse "huzur verir" bir pozitif algı oluştu😇
Yani bu durumda "objektif" biçimde her yönü görmeye çalısıyorum ama
Neredeyse hepimizin düştüğü bir hataya ben de düşüyorum sanırım: "Olumlu ya da olumsuz eleştirilerimizi özellikle 'trend' yönüne göre sıralıyoruz."
Ben ilk olumsuz eleştirilerimi okkalı bir KAP geldiğinde yapmış, "şimdi sırası mı birader" le başlayan tepkilerle karşılasmistim. Şimdiyse tam tersi hisse iyi gitmiyor görünürken olumlu yanları vurguluyorum bu kez de "polyanacılık" yapıyor olmayasin şeklinde tepkiler de oluyor😇😇
Benim söylediğim olumlu-olumsuz tüm eleştiriler ortada. Kendi adıma hepsini sentezleyip bir sonuca varmak gerek deyip şimdilik mevcut parametreler ışığında Europower'in ilk işlem gününe kadar hissede kalmak gerektiğine karar verdim.
egeende ben 29 haziranda 2133 fiyatında iken yorum yapmıştım...olası bir alım için çok uygundur demiştim twiteer hesabımdan..hatta o vakitlerde zaman zaman buradan bahsettiğim bir türlü kazanamayan çocukluk arkadaşıma da aldırmıştım..daha önce gesanı bir türlü ona aldıramamıştım...o vakitler eggen diplerinde idi ,ona buradan al ve benim hatırım için hiç bakmadan aralık ayının sonlarına kadar tut demiştim...aldı ama en fazla 2-3 hafta tutabildi..az bir kar ile de sattı...egeen bundan sonra da devam eder mi bilemem..ben yorumlarımda hep aralık aylarının sonlarını işaret ettim gerisine de karışmıyorum...
ben herşeye rağmen gesanda iyi potansiyel görmüştüm...egeenden daha iyi performans sergileyeceğini düşünmüştüm..bence bu konuda şu ana kadar haklı çıktım...ama bundan sonra ne olur bilemem...
aslında benimki de polyanacılık değil...ben de biraz daha ilerisi için baktığım için ve kısada kötü günlerin geçeceğini düşündüğüm için hep kötü yanını görmüyor olarak algılanıyor yorumlarım...30 larda da 70 lerde de 100 lerde de hep öyle oldu..sonuçta gesan kötü günleri atlatıp gerçek beklentilerinin etkisi ile çıkışına devam etti...
gesan arzdan sonra europowerdan gelecek güçlü finansal destekler ile daha da güçlenecektir...yalnız ilk etapta arz ile beraber europowere yüksek talep gelecektir...onun rüzgarı ile biz de çıkacağız diye düşünüyorum...sonuçta %55 ine sahip olduğunuz bir şirket değerleniyorsa siz de değerleniyor olacaksınızdır..
Kap map değersiz:) düşenin dostu gesoo aga
bu arada görüyorum...ALLAH ıma şükürler olsun artık görebiliyorum...:kahkah:
şaka bir yana seni de red listemden sildim..artık hoşuma gitse de gitmezse de herkesin yorumlarını görmek istiyorum...yeter ki hakaret olmasın...:yes: ömürü zaten red listeme almamıştım...12 yıllık forum hayatımda ilk defa birini red listesine almıştım...
60-70 tl arası fiyatta tam 36 iş günü oyalamışız 250-300 arası 25. İş günündeyiz. Bakalım tahtacı daha ne kadar tutacak.
bakış açıların öngörülerin güzel :) ama şurayı kaçırıyoruz devamlı karlılıktan bahsediyoruz ama sende biliyorsun ki hikayesi biten yataya sürer :)
örnek jantsa süper karlılığı var lot sayısı az hasılatı çok iyi ayrıca borsanın ihracat oranı en yüksek firması :) 1 senedir yatayda idi anca 150 lira oldu :) ben bile 3 ay taşıdım nerdeyse yatayda.. jantsa yatayda gezerken hikayeli bir gesan neler yaptı mesala :)
yani bize hikaye lazım :) şimdi hikayelerin çoğu da europower da :)
europower arz olduğunda bizim elimizde kalan kalan beklentiler :
artık daha güçlü bilançolar gelecek...daha çok ve montanlı işler alacağız...attığımız kap sayısı da artacak (girişim olarak) ...esco işleri yapacağız...bunların dışında da ukraynadaki iştirakimiz ciddi bir hikaye potansiyeli taşıyacak..savaş bittiğinde orada iş potansiyeli çok yüksek olacak...şu anda ukraynanı enerji alt yapısının %50 si hasar görmüş...dolayısı ile milyar dolarlık işler var..o pastadan biz de faydalanabileceğiz...
Kaplara bakalım ne zamana kadar kayıtsız kalacaksın
Hissede KAP meselesine zaten garip bir alerji oluştu. Bu yetmiyor gibi bugün endeks de berbat başladı! Endeks kendini toparlarsa önden ilk giden Gesan olacak ama.. nasip,bekleyeceğiz.
haberimiz olmadan bir kap daha atmış...68 milyonluk bir ihale birinciliği gelmiş..:kahkah: şimdi tepki vermiyor sonra kesinleşince de yine tepki vermiyor...tıpkı 60-70 aralığındaki psikoloji yaşanıyor...yükselişler buraya kadar artık evinize gidin der gibiler...o vakitler beni bile bunaltmışlardı...:yes:
Benzer durum arz zamanında da söz konusuydu. Bir sürü Kap atıp ta ters hareketler sergilemesi artık olağan hale geldi maalesef. 2 günde 200 milyon kap atıp ta böyle bir hareket ancak gesana yakışır.
Şirket ihaleyi kazandığını deklare edince kimsenin "hımmm. dur bakalım, binde bir ihtimal de olsa bu iş olmayabilir,o halde prosedürel süreci bekleyeyim" diyerek tepkisiz kaldığını hiç zannetmiyorum.
Galiba asıl mesele şu oluyor artık:
Bence bu hissede ne yazık ki çok berbat bir algı oluştu: " Ne zaman KAP gelince tahtacı,patron ya da her kimse bir fırıldak döndürüp mal kitliyor!"
Üzülerek söylüyorum ki bu algı yapıştı hisseye. Bunu kırmanın yolu bir fırıldak mırıldak dinletmeyecek "efsane" bir KAP olacaktır ki inanın ben onun da yakın sürede geleceğine inaniyorum.
Ya sabır ya sabır😇
yabancı fon satışı var yıl sonu satışları karşılayan cıtı hissedar dikkat çekmişti malum haftaya misli ile telafi eder aşagıda tutuyorlar ytd.
Ayrıca endekste ılımlı bir düzelme olunca bile neredeyse tüm enerjilerin mevcut berbat durumlarında bir değisiklik olmuyor(an itibariyle)
Resmen "gizli bir el" var ve enerjilerin kafasını kaldırdığı an tepelerine yapıştırıyor gibi..
Resmen "Bu hisseler yeteri kadar yol aldı,buraya uğramayın" diyor.
Hatta Sasa'nin patronu bu mesajı ayan beyan söyledi hatrlarsınız.
Valla en sonunda "büyük resmi" çözeceğim. 😇🤣🤣
ilginç bir şekilde sasa ,hektaş, kmpur, yeo,smrtg,gesan, kontr ve diğer enerjiler aynı algı ile hareket etmeye başladı...hepsi birbirlerini etkiliyor....umarım gesan bunlardan ayrışır...gerçi düşüş miktarlarında olumlu ayrıştık (çünkü temeli en sağlam ,beklentileri en yüksek gesan olduğuna inanıyorum ) umuyorum ki çıkışlarda da olumlu ayrışalım..
sektörün önü daha 2030 a kadar açık olacak...en iyi kaplar ve en iyi bilançolar bu sektöre gelecek...şu düzeltmeler de biterse iyicene rahatlayacağız...
Arada bir "Ula bir ümit (hani ne olacaksa ya neyse) şu KAP'ın sitesini yoklayayım"
Arkadaş ne zaman açsam falancanın "Bistech.. bilmem ne devre kesici.. " falan filan..
Hem de zebil gibi alt alta yığılmış vaziyette😂😂
Valla bugün işimiz zor😟
20 günlük aşağısına da sarttık sayılıdır sarktıgımız bakalım gün sonu ne olacak?
Naçizane bugün toparlayacağını düşünüyorum. 245-47 civarı bi destek vardı. Aşağı kırmazsa artık buralardan dönebilir. Yani inşallah. Umut ediyoruz.
Perşmbe akşamı beklentisini de almaya başlar belki de.
Bugünkü KAP sonrası yaşananlar ardınfan 250'nin de altına sarkınca anlaşılan epey bir ky dökülmeye başladı😟
Ben Alfas'taki iki günlük deneyimimde cidden dengesiz ve kontrol edemeyeceğim bir tahta yapısını görünce hemen topukladım.
(Benden sonra bir tavan ve ciddi yükselişin ardından şimdi girdiğim noktanın da altında bu arada. Yani an itibariyle haklı vaziyetteyim. Keko'ya selam olsun😇)
Ama şu vaziyette Gesan'dan kesinlikle çıkmam. Hiç bir şey olmasa bile Perşembe kapanısa dogru artıya geçilecektir. Çünkü artik herkes nasılsa perşembe hareketlenir,bırakalim simdi risk almaya değmez,moduna geçti.
Tüm hesaplar ortada. Perşembe kapanisa dogru görecegiz hisseyi. Hele bir de arz haberi gelsin,Cuma da göreceğiz😇
Arz haberinden çok beklentiye girmemek lazım. Uluun sökenin arz haberiyle direk yüzde 6-7 lere çıktı sonra aşağı saldı. Malum bizimki de seviyor bu tür hareketleri.
Ama en azından düşüşü frenlemiş olur. Bedelsiz için de aynı durum söz konusu olabilir bugün kozal yüzde 2 bin bedelsize yüzde 7 gibi tepki ile verdi sonra süzüldü aşağıya. Bize dah farklı haberler lazım. Aslında haber gelmese bile sektörün geleceği noktalar bile yükselmesine yeterli. Ve de bilanço beklentisi. Kısacası ağaların canı ne zaman isterse diyelim. Ve sabır moduna devam edelim