Banka kadar güvenilir. Devlet garantisi yok diye biliyorum. Bu dönemde ben devlet tahvili alıp getirisini borsaya yatırmaya düşünüyorum.
YTD değildir.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Banka kadar güvenilir. Devlet garantisi yok diye biliyorum. Bu dönemde ben devlet tahvili alıp getirisini borsaya yatırmaya düşünüyorum.
YTD değildir.
Buna "insider trading' denir ve suctur
http://www.spk.gov.tr/Sayfa/AltSayfa/1221
Bilgi Suistimali (Insider Trading) nedir?
Bilgi Suistimali, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 106 ncı maddesinde aşağıdaki şekilde tanımlanmıştır.
"Doğrudan ya da dolaylı olarak sermaye piyasası araçları ya da ihraççılar hakkında, ilgili sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkileyebilecek nitelikteki ve henüz kamuya duyurulmamış bilgilere dayalı olarak ilgili sermaye piyasası araçları için alım ya da satım emri veren veya verdiği emri değiştiren veya iptal eden ve bu suretle kendisine veya bir başkasına menfaat temin eden;
İhraççıların veya bunların bağlı veya hâkim ortaklıklarının yöneticileri,
İhraççıların veya bunların bağlı veya hâkim ortaklıklarında pay sahibi olmaları nedeniyle bu bilgilere sahip olan kişiler,
İş, meslek ve görevlerinin icrası nedeniyle bu bilgilere sahip olan kişiler,
Bu bilgileri suç işlemek suretiyle elde eden kişiler,
Sahip oldukları bilginin bu fıkrada belirtilen nitelikte bulunduğunu bilen veya ispat edilmesi hâlinde bilmesi gereken kişiler,
iki yıldan beş yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılırlar. Ancak, bu suçtan dolayı adli para cezasına hükmedilmesi hâlinde verilecek ceza elde edilen menfaatin iki katından az olamaz."
Peki nasıl faydalı bir paylaşım, işbirliği vs olabilir...sektörün dinamiklerine hakim arkadaşlar geleceğe donuk genel değerlendirmeler yapabilirler....örneğin hybrid modeller ya da elektrikli araçlar yaygınlaşınca rafineri sektörü bu isten nasıl etkilenir, klasik araç üretimi yapanlar olumsuz etkilenir mi vs,
Ben mesela şunu merak ediyorum. Dünya çapında faizlerin yükseldiği dönemde. Elektrikli araba gibi sadece tasarımı üretimi değil işletilmesi için ciddi bir altyapı yatırımı isteyen sistemin gelişmesi yavaşlar mı ?