Normalde otomatik çevrilmiyor. Ben hep elle çevirdim. Kümülatif rakamlar dolar gözüküyor olabilir mi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
geçmiş on yıla yönelik analiz yaptığımda -usa özelinde en çok getiri yapan ve mantıklı olan portföy burada gider oranları vanguardın az olduğu için onlardan seçtim, farklı şirketlerin de daha mantıklısı olabilir bilemiyorum. %30 VOO, %30 VO, %30 VBR, %10 VNQ en iyisi çıktı. usa'ye bağlı kalmak istemediğimden yol haritam elbette farklı olacak.
not: ucits vs. dalmadım.
YTD fonu ve İpj fonu bence gayet başarılı ve gelecek vaad ediyorlar. YTD dividend aristocrat denilen düzenli temettü şirketlerinin bulunduğu etf'leri alıyor.(Abd ve avrupa ağırlıklı) Diğeri ise elektrikli araca dair temaya. Aylık giderinizin 200 katı portföy olursa yıllık %5 lik satım yaparsınız. Ahanda kemiksiz temettü. Vergi beyannamesi falan uğraşmak zor geliyor bana
İçeriğine baktım.
Hisse senedi olarak,
Türkiye'den Afyon Çimento, Aselsan, Ereğli Demir ve Çelik, Sasa Polyster,
Yurtdışından The Boeing Company, Alibaba Group Holding Ltd., NETFLIX INC/ORD UW USD, TESLA MOTORS
ETF olarak,
SPDR Barclays 1-3 Month T-Bill ETF
SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ETF
ProShares S&P MidCap 400 Dividend Aristocrats ETF
ProShares S&P 500 Dividend Aristocrats ETF
Invesco Dividend Achievers ETF
SPDR S&P Dividend ETF
Vanguard Dividend Appreciation ETF
SPDR S&P Global Dividend ETF
ülkemizdeki yatırım fonlarının sevmediğim tarafı %10luk stopaj tarafındaki haksızlık. her ay alarak büyüttüğüm paylardan ileriki yıllarda satmak istediğimde ilk aldığım payların karı üzerinden %10luk kesinti yapması. fifo yerine lifo olsaydı mantıklı olurdu.