Sayfa 472/693 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572 ... SonSon
Arama sonucu : 5543 madde; 3,769 - 3,776 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    ibkr de hesap açarken baz para usd seçmiştim.

hesaba attığım tller otomatik usd olmuş sanırım

gün kapanışındamı kaç kurdan çevrildi raporada bakamıyorum bilgisi olan varmı?
    Normalde otomatik çevrilmiyor. Ben hep elle çevirdim. Kümülatif rakamlar dolar gözüküyor olabilir mi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. geçmiş on yıla yönelik analiz yaptığımda -usa özelinde en çok getiri yapan ve mantıklı olan portföy burada gider oranları vanguardın az olduğu için onlardan seçtim, farklı şirketlerin de daha mantıklısı olabilir bilemiyorum. %30 VOO, %30 VO, %30 VBR, %10 VNQ en iyisi çıktı. usa'ye bağlı kalmak istemediğimden yol haritam elbette farklı olacak.

not: ucits vs. dalmadım.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Altın için NEM var benim hisse portföyünde sadece. Newmont Corp. Temetü de veriyo.

Onun dışında komple fiziksel. ETF MTF bunlar hikaye bence.

ytd
    fiziksel tartışmasız en iyisi de bilindik riski kafa karıştırıyor. miktarı tabii ki ahım şahım olmasa da herkes için kendisininki önemli.

4.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Normalde otomatik çevrilmiyor. Ben hep elle çevirdim. Kümülatif rakamlar dolar gözüküyor olabilir mi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bende öyle sandım ama direk çevirmiş. Yada ben diğer para pozisyonlarını kapat dediğimde yaptı

5. YTD fonu ve İpj fonu bence gayet başarılı ve gelecek vaad ediyorlar. YTD dividend aristocrat denilen düzenli temettü şirketlerinin bulunduğu etf'leri alıyor.(Abd ve avrupa ağırlıklı) Diğeri ise elektrikli araca dair temaya. Aylık giderinizin 200 katı portföy olursa yıllık %5 lik satım yaparsınız. Ahanda kemiksiz temettü. Vergi beyannamesi falan uğraşmak zor geliyor bana

6.  Alıntı Originally Posted by chevron Yazıyı Oku
    YTD fonu ve İpj fonu bence gayet başarılı ve gelecek vaad ediyorlar. YTD dividend aristocrat denilen düzenli temettü şirketlerinin bulunduğu etf'leri alıyor.(Abd ve avrupa ağırlıklı) Diğeri ise elektrikli araca dair temaya. Aylık giderinizin 200 katı portföy olursa yıllık %5 lik satım yaparsınız. Ahanda kemiksiz temettü. Vergi beyannamesi falan uğraşmak zor geliyor bana
    İçeriğine baktım.

Hisse senedi olarak,

Türkiye'den Afyon Çimento, Aselsan, Ereğli Demir ve Çelik, Sasa Polyster,
    Yurtdışından The Boeing Company, Alibaba Group Holding Ltd., NETFLIX INC/ORD UW USD, TESLA MOTORS

ETF olarak,

SPDR Barclays 1-3 Month T-Bill ETF
    SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ETF
    ProShares S&P MidCap 400 Dividend Aristocrats ETF
    ProShares S&P 500 Dividend Aristocrats ETF
    Invesco Dividend Achievers ETF
    SPDR S&P Dividend ETF
    Vanguard Dividend Appreciation ETF
    SPDR S&P Global Dividend ETF

7. ülkemizdeki yatırım fonlarının sevmediğim tarafı %10luk stopaj tarafındaki haksızlık. her ay alarak büyüttüğüm paylardan ileriki yıllarda satmak istediğimde ilk aldığım payların karı üzerinden %10luk kesinti yapması. fifo yerine lifo olsaydı mantıklı olurdu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    Bende öyle sandım ama direk çevirmiş. Yada ben diğer para pozisyonlarını kapat dediğimde yaptı
    küçük birimleri, küsüratları otomatik çevir seçeneği var.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Sayfa 472/693 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •