para kazandıracak bır seye benzemıyor .
Printable View
Bilinç demişken algıladığımız her şeyin gerçekte dışarda değil bilincimizde olduğunu söylüyor son bilimsel veriler. Yani yaşağımız her an ve algıladığımız her şey tıpkı rüyamızda ki gibi bilincimizde gerçekleşiyormuş. Buna ne dersiniz sevgili rxpu, bizler bir hayal dünyasında yaşıyor olabilir miyiz!?
Mesela gözlerimiz çok hassas mikroplar gibi görebilseydi algıladığımız şeyleri yine algılayabilecek miydik!? Çok hassas mikroskoplarla bakılan her şey atomik bir kütle halinde görülüyor. Yani eşya, insan, hayvan ve nebat aynı şey haline geliyor.
Kendi hayal dünyamızda değil ama tüm insanlık olarak bütünleşik bir sistemde yaşadığımızı düşünüyorum. Zira eğer sadece kendi hayal dünyamızda yaşasaydık benim şu an tartıştıklarım ve buna cevap veren MAHARAJ da benim beynimin ürettiği bir simulasyon olmalıydı ama bunun böyle olmadığını biliyoruz en azından benim dışımdakiler ve MAHARAJ biliyor.
Zira eğer tüm bu forumu ve çevremi benim beynim yaratıp simule ediyorsa bu çok üzücü olurdu. Mutlak sıfıra çok yakın bir olasılıkta olsa böyle bir şey olsaydı da garip bir şekilde beyin bunun mümkün olmadığına kendini inandırmaya çalışırdı. Zira beynin kendinin buna inanması tüm yaratıcılığı öldürür ve simulasyonu da sonlandırırdı. O nedenle bu tür bir ihtimali mümkün görmüyorum.
Pardon dostum şekerpiliçi de unuttum :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kozmik, evrensel, veya ilahi bir bilinç olamaz mı!. Ve bu bilincin hayal dünyasında ki bizler!? Bu evrensel bilinçte belleklerimizde ki kimliklerimiz ve bilgi birikimlerimiz farklılık gösterebilirler keza kendimizi her şeyden ayrı görme zannımız olabilir ama varlık ve bilinç olarak tek bir varlık olma ihtimalimiz vardır. Bu okyanus üstünde ki dalgalara benzer, dalgalar sayısız ve farklıdırlar ama nihayetinde hepsi okyanusa bağlı hatta okyanusturlar.
Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biri Mudurnu hissesinde ısrarla beklemek oldu....Aslında Mudurnu satış sözleşmesi imzalanmış olmasına rağmen mahkeme ne hikmetse iflas kararı almıştı.........
Neyse USA 6 ay sonra batacakmış biz de tefeciden aldığımız 450 gayme nin üzerine yatacağız :party: Tefeci öldüğünden borç da olmayacakmış :oleyo:
Dolarları satın ...Hatta yastık altındakileride çıkarıp satın , yeni rezerv para olan TRY ye geçin dermişim :halay:
Öngörülerimiz doğrultusunda bir bilinç var mıdır o soruya cevap vermek bence insan aklı ve ona atfedilen sınırlar ile mümkün değil. Ama bütünsel bir şuur olduğu konusunda ben de kuvvetli hislere sahibim. Dindar forumdaşlar bu bütünlüğü Allah, Tanrı olarak nitelendiriyorlarsa ben de ortak bir şuur olarak hissediyorum. Ama bunun ötesinde agnostik bir düşünce yapısındayım.