Sayfa 472/1023 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572972 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 3,769 - 3,776 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by firtina55 Yazıyı Oku
    abd düzeni bitmesi için hızla üretmemiz lazım....

helal olsun aslanlara.........Aselsan mühendisleri, 'dünyanın en yüksek piksel çözünürlüğüne sahip grafen tabanlı ekranı' üretti........

keşke aselsan gibi 10 şirketimiz olabilse idi....

keşke ar-ge için her yıl 5-10 milyardolar aktarabilsek.ne cevherlerimiz var ama kullanamıyoruz......
    para kazandıracak bır seye benzemıyor .

2. Bilinç demişken algıladığımız her şeyin gerçekte dışarda değil bilincimizde olduğunu söylüyor son bilimsel veriler. Yani yaşağımız her an ve algıladığımız her şey tıpkı rüyamızda ki gibi bilincimizde gerçekleşiyormuş. Buna ne dersiniz sevgili rxpu, bizler bir hayal dünyasında yaşıyor olabilir miyiz!?

Mesela gözlerimiz çok hassas mikroplar gibi görebilseydi algıladığımız şeyleri yine algılayabilecek miydik!? Çok hassas mikroskoplarla bakılan her şey atomik bir kütle halinde görülüyor. Yani eşya, insan, hayvan ve nebat aynı şey haline geliyor.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu sadece üst bilincimizin algıladığı ipuçları. Hatta bu ipuçlarını kopartmak için insanoğlu kafasında türlü türlü antitezlerde yaratıyor. Aslanın sadece açlığını dindirmek için öldürdüğü ama aslında çok adaletli ve asil bir hayvan olduğu, Ceylanın aslında bir ruhsal bütünlük değil besin maddesi olduğu ve o yüzden zayıf yaratıldığı v.b.....

Ancak adalet kavramının insanoğlunun yaratıcı ve evrimsel zekası ile oluşturulmuş bir mutabakat olduğunu ispat etmek matematiksel olarak dahi mümkün. Hem de kimsenin itiraz edemeyeceği bir kesinlikte.

İspat:

Bir toplumda 80 milyon kişi olsun. Bu toplumda 10.000 adet cani derecesinde katil var. Yönetici güç ve ona bağlı adalet sistemi bunlardan 8000 adedini yakalıyor ve en ağır ceza ile cezalandırıyor diyelim. (müebbet veya idam).
    Cani katillerin Topluma oranı : 10.000/80.000.000 kabaca %0.01.
    Şimdi zihinsel bir deney yapalım ve cani katillerin sayısını 10 milyona çıkartalım.Ve kafamızda bir simulasyon yapalım. Adalet bu canileri nasıl cezalandıracak?. 80 milyon kişinin 10 milyon veya 20 milyon kişiyi cezaevine koyması ve gardiyanlığını yapması mümkün mü?. Cezalandırabilmesi mümkün mü?.

O zaman durum nereye evriliyor. Adalet sistemimiz suçun niteliğine göre değil , sadece o suçun toplumun çok ufak bir kısmı tarafından gerçekleştirilmesi durumunda sert şekilde cezalandırabiliyor. Oran artarsa suç aynı kalsa bile aynı sistem ceza veremiyor.
    İşte bu denklem aslında kurgulanan adalet sisteminin insanoğlunun yarattığı medeniyetin bir parçası olduğunu ispatlıyor. Aynı zamanda da adalet kavramı içinde bulunan kurallar ve inanışların evrensel olmadığını.

3.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Bilinç demişken algıladığımız her şeyin gerçekte dışarda değil bilincimizde olduğunu söylüyor son bilimsel veriler. Yani yaşağımız her an ve algıladığımız her şey tıpkı rüyamızda ki gibi bilincimizde gerçekleşiyormuş. Buna ne dersiniz sevgili rxpu, bizler bir hayal dünyasında yaşıyor olabilir miyiz!?
    Kendi hayal dünyamızda değil ama tüm insanlık olarak bütünleşik bir sistemde yaşadığımızı düşünüyorum. Zira eğer sadece kendi hayal dünyamızda yaşasaydık benim şu an tartıştıklarım ve buna cevap veren MAHARAJ da benim beynimin ürettiği bir simulasyon olmalıydı ama bunun böyle olmadığını biliyoruz en azından benim dışımdakiler ve MAHARAJ biliyor.
    Zira eğer tüm bu forumu ve çevremi benim beynim yaratıp simule ediyorsa bu çok üzücü olurdu. Mutlak sıfıra çok yakın bir olasılıkta olsa böyle bir şey olsaydı da garip bir şekilde beyin bunun mümkün olmadığına kendini inandırmaya çalışırdı. Zira beynin kendinin buna inanması tüm yaratıcılığı öldürür ve simulasyonu da sonlandırırdı. O nedenle bu tür bir ihtimali mümkün görmüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by bigmaster Yazıyı Oku
    bizim metaş ve mudurnu kaynamış arada
    Pardon dostum şekerpiliçi de unuttum

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Kozmik, evrensel, veya ilahi bir bilinç olamaz mı!. Ve bu bilincin hayal dünyasında ki bizler!? Bu evrensel bilinçte belleklerimizde ki kimliklerimiz ve bilgi birikimlerimiz farklılık gösterebilirler keza kendimizi her şeyden ayrı görme zannımız olabilir ama varlık ve bilinç olarak tek bir varlık olma ihtimalimiz vardır. Bu okyanus üstünde ki dalgalara benzer, dalgalar sayısız ve farklıdırlar ama nihayetinde hepsi okyanusa bağlı hatta okyanusturlar.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kendi hayal dünyamızda değil ama tüm insanlık olarak bütünleşik bir sistemde yaşadığımızı düşünüyorum. Zira eğer sadece kendi hayal dünyamızda yaşasaydık benim şu an tartıştıklarım ve buna cevap veren MAHARAJ da benim beynimin ürettiği bir simulasyon olmalıydı ama bunun böyle olmadığını biliyoruz en azından benim dışımdakiler ve MAHARAJ biliyor.
    Zira eğer tüm bu forumu ve çevremi benim beynim yaratıp simule ediyorsa bu çok üzücü olurdu. Mutlak sıfıra çok yakın bir olasılıkta olsa böyle bir şey olsaydı da garip bir şekilde beyin bunun mümkün olmadığına kendini inandırmaya çalışırdı. Zira beynin kendinin buna inanması tüm yaratıcılığı öldürür ve simulasyonu da sonlandırırdı. O nedenle bu tür bir ihtimali mümkün görmüyorum.

Alıntı Originally Posted by twilight1517 Yazıyı Oku
    Pardon dostum şekerpiliçi de unuttum

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biri Mudurnu hissesinde ısrarla beklemek oldu....Aslında Mudurnu satış sözleşmesi imzalanmış olmasına rağmen mahkeme ne hikmetse iflas kararı almıştı.........

Neyse USA 6 ay sonra batacakmış biz de tefeciden aldığımız 450 gayme nin üzerine yatacağız Tefeci öldüğünden borç da olmayacakmış

Dolarları satın ...Hatta yastık altındakileride çıkarıp satın , yeni rezerv para olan TRY ye geçin dermişim

7.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Kozmik, evrensel, veya ilahi bir bilinç olamaz mı!. Ve bu bilincin hayal dünyasında ki bizler!? Bu evrensel bilinçte belleklerimizde ki kimliklerimiz ve bilgi birikimlerimiz farklılık gösterebilirler keza kendimizi her şeyden ayrı görme zannımız olabilir ama varlık ve bilinç olarak tek bir varlık olma ihtimalimiz vardır. Bu okyanus üstünde ki dalgalara benzer, dalgalar sayısız ve farklıdırlar ama nihayetinde hepsi okyanusa bağlı hatta okyanusturlar.
    Öngörülerimiz doğrultusunda bir bilinç var mıdır o soruya cevap vermek bence insan aklı ve ona atfedilen sınırlar ile mümkün değil. Ama bütünsel bir şuur olduğu konusunda ben de kuvvetli hislere sahibim. Dindar forumdaşlar bu bütünlüğü Allah, Tanrı olarak nitelendiriyorlarsa ben de ortak bir şuur olarak hissediyorum. Ama bunun ötesinde agnostik bir düşünce yapısındayım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aslında gerçeği yazmışsınız sevgili dostum, bir tek bu gerçekle yüzleşmek kalmış.
    Bizler suretler olarak ve hatta kişiler olarak hayaliz. Ama varlık-bilinç-ruh olarak varız ve biriz.

Sayfa 472/1023 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572972 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •