15 dk sonra yapıldı
Printable View
Para o kadar p.. tir `ki eğer oyun kurgusu Mayısta` da BORSA diyorsa ders maliyeti daha da artabilir.:) Normal şartlarda Mayıs ayı borsa için hep satış ayı olmuştur heleki Haziranda FED faktörü varken. Kısaca her şey short diyor ama paranın p...k leri ne diyecek bilemeyiz , süprizlere açık olmalıyız. :esn:
Bende %40 dolar , %60 tl yaptım ama dolar maliyetim maalesef 3.66 ya yakın ve zarar 4000 kusur Nisan 16 den sonra bağlamıştım. Ben de başımızdakinin faiz düşmanı olduğunu bildiğimden ve sınırının ne olduğunu kestiremediğimden bu seviyeden dolara girdim. Annemlere de aldırıdım ama onların maliyet 3.56 lardan.
Odea da az da olsa USD faizi işliyor. Başımızda faiz düşşmanı vaar dolar 4.50 ye gitsin faiz düşsün mantığında olabilir , bu riski alamadığımdan bu seviyelerden dolar aldım ve satmayı düşünmüuyorum.
Güncel oran yok galiba....
haftalık en yüksek Anadolu dan 14.85 oran varmış....Günlükte de ing ve oksijen seçenekleri var özellikle 100K mevduatcılar için güzel oranlar....
Mevduatcılar maraton koşucusu gibidir...:oleyo: Ama bu iktidarın 2008 sonrası para politikası nedeniyle bayağı yoruldular ve geride kaldılar....Son dönem dolarizasyon kısmen TL cilere yaradı gibi...!!!!
4ay önce 2.70 maliyetli alınan dolar maliyeti 2.80 i geçti ozaman söyledik referanduma kimse 4lira ile girmez.
yilsonu görülebilir belki ozaman kı maliyetide 4lirayi geçer zaten.
Gelirim dolar olarak geliyor şuan ortalamayı en son 2 ay önce hesaplamıştım belkide şuan 2.55 lere kadar düşmüştür, gelen dolarları harcamıyorum çünkü.
insanların morali bozulmasın diye yazmadım detaylı hesap yapıp. Ama şuan ibre tl"den yana gözüküyor ve bende tl mevcut yaklaşık 500 bin sınırı üzerinde yani en kötü senaryoda bile kendimi hedge etmiş durumdayım.