Son 1 haftadır iyi getirisi olmuştu o yüzden bence normal şu ara en iyi ppf igl. Bozsam nereye gireceğim onu da bilmiyorum zaten biraz okt var, yeterince dolar da var mecbur ppf devam. Altın fonları yükseldi, hisse piyasasına girmek istemiyorum.
Printable View
Merkez bankasının yakında rom oranlarını değiştireceği söyleniyor, romda indirime giderse piyasada tl azalır ve tlye olan ihtiyaç artar mevduat faizlerinin pek gevşeyeceğini düşünmüyorum.
BOYP hissesinde haber sonrası hareketlilik yaşanacak ama gel gör ki aldınız koydunuz satmak için karınızı realize edeceğiniz günü bekliyorsunuz...yedirmez bu işin kurtları. Sağ gösterip sol vurma , hisseyi emir girip satamama, açılışta tabana yapıştırıp oanikle satıp zarar yazma sonra tekrar alttan toplayıp karlarına kar katma...gibi gerçekleri gözardı etmeyin.
PPF lerin günlük aylık tablodaki ortalamalarınabakarsak, Aylık ortalama <25 e geldi artık. O zaman;
1) Nkolay 25.15% MK oranına kaçış yapmak lazım.
2) Enf. Endeksli faiz korumalı 1 yıl vadeli 0 stopaj hesap %23.75-23.50 oranlardan düşüşe geçti...acele etmek lazım
Dün Enf. Endeksli 0 stopajlı vade oranları 23.25-23.50 bandına düşmüştü en yüksek veren Halkbankta, Vakıfbank çarşamba günü 23.00-23.25% bandına çekmişti...
Yakında bu oranlar da MK olarak 25 lere gelince başka alternatif neresi olacak?
bugünün koşullarında 30 üzeri olursa bağlarım yoksa piyasa faizleri ve benzer bankalar 30 verirken elbette bağlamam yani 1 yıl boyunca paraya dokunmamanın çok büyük cazibesi olmalıdır hele türkiye koşullarında,s400 riski,suriye riski,iran riski,siyasi riskler,büyümemem vs derken türkiyenin derdi çok fed açıklamaları birazcık nefes aldırdı ki faiz indireceği de kesin değil,bizim ekonomide büyük bir şey değişmez,ben yıl sonuna kadar ppf lerin 22 altına düşeceğini sanmıyorum.