34 35 ten topluyor sanirim, spek kisa bir yukselis yapip biraz bosaltacak gibi, seviye ve zamani spek bilir...ytd
Printable View
34 35 ten topluyor sanirim, spek kisa bir yukselis yapip biraz bosaltacak gibi, seviye ve zamani spek bilir...ytd
endeks e bakınca çoğu hisseler 50 bin ile 60 bin arası fiyattalar,yine çoğu halka arzdan kat kat alt fiyattlar, oyuzden endeksin 97 bin olduğuna bakıp da hala yuksek diye düsünmeyin, yani endeks çok çok büyük birşey olursa ancak 90 bin altına iner ki oda %90 hisselerin 50 bin endeks altına inmesi demektir, buda bir 10 yıl geriye gitmek demek, herne kadar olsada ben ekonomi kotude olsa o kadar da kotu değil, seçimde tayyip olur veya başkası olur hic farketmez tekrar toparlar,ancak rekorlara da kosmaz tabiki, %70 hisseler çok ani ve hızla düştü, çoğunda patron sattı kote edip de, sebebi de belli dolar borcu yüzünden,hisselerini düşüğe satıp dolar aldi,almasa şirket batardı, esnaf arasında da olur bu tip işler, mesela ödemesi varsa bir esnafın,günü gelmeye yakin toparlayamadiysa parayı, elindeki mali maliyetine veya hatta dahada ucuza satıp borcunu kapatır, gidip faizle para çekmez.ben secim arefesinde kadar 95 bin.ile 105 bin bantinda gidip geleceğini düşünüyorum, secim de ikdidar kaybedersede yıkılmaz kazanırsa da.fiyatlandi zaten, unutmayinki yabancılar çıkmadı, felaket tellâllarına bakmayın yabancı payı hala%64 üzerinde , adamların onu kesildi dolar yükselince çünkü, dolara yerli saldırdı ve yükseltti, hatta ben hükümetin bilerek isteyerek buna dur demediği ni düşünüyorum, yabancı çıkıp gidemesin diye, yabancının parası çıksa su ortamda %75 eridi cunki,doları bozdurup borsaya girdiklerinde dolar 300 lira idi simdi 460, %50 artmış,buradan 100 dolar alsa çıkıp i 65 dolar alabiliyor, birde aldıkları hisse en az %50 düştü, 65 in yarısıda 32,5 dolar eder, adam çıkamaz buna göre bakınca zaten, çıkmadı da, bu bence hükümetin bilerek isteyerek yaptığı bir durumdu, zaten çok da umursamadılar hükümeti yönetenler. O yüzden secim arefesi mi.olur secim sonundami olur, birçok hisse hızla yükselir diyorum ben.
Ilginç bir değerlendirme. Bekleyip göreceğiz. Durum bence de o kadar kötü değil. Üretim ekonomisine geçilirse problemlerimizi az hasarla çözebiliriz.
RizkofRisk ustat nerdesiniz sattiniz mi yoksa? Bir analiz bekliyoruz sizden...selamlar ...ytd
35 den satayim dedim satamıyorum bu nasıl bir adam yaw.yarına yine yazdım 36 bakalım gidecek
Arkadaşlar bu yöneticilerin ne kadar maaş yolluk vs. aldıklarını soran oldumu acaba. Şirketi bir adım ileri 5 adım geri "götüren" insancıklar ne kadar kazanıyor merak ettim. Gariban insanların zorla biriktirip bilerek yada bilmeyerek bunların yönettiği şirkete yatırım yaptığı parası pula dönen insanlar varken ye kürküm ye mi diyorlar acaba
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halka açıklık oranı %50 den fazla olan şirketlerin hak durumları yatırımcı lehine çevrilmediği sürece bunlar gibi yöneticilerin olması kaçınılmaz oluyor malasef. Geçen sene alınan 2 şirket ve temizlik robotu marka alımından 25 milyon hasılat yaptılar.afiyet olsun. Yatırım tavsiyesi değildir.
Göz göre göre kaçyıldır ne kar payı ne bedelsiz vermiş ihlas türevi olan ihgmyo bedelli yaptırıyorsun. Bist olarak spk olarak senin görevin yatırımcıyı korumak değilmi 5 şirkete bak hepsi aynı bi tanesimi kar etmez. Bizimkisi bir şeyler yapıyo diğerlerine akıtılıyor. İhlas pazarlamada irdelenmeli neler dödüğüne bakılmalı borsaya kote olmayan tek şirket o sanırım.
Şimdi basit bir ticaret adamı borcu varsa elinde para edecek malı varsa satar borcunu öder. Komple batıp her şeyini kaybetmektense belki ederine az düşüğüne satar ama bunlarda o da yok. Demekki büyük götürüyorlar bu düzende.
Cenazeyi ne zaman kaldırıyoruz? Galiba hisse ve hisse sahipleri öldü.
Hisse öldü biz hala yaşıyoruz ... kendi düşen ağlamaz .... yapacak bir şey yok , maliyeti ben gibi yüksek olanların
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Son yedi yıl.çay tarımından çoluk çoçuk yağmur çamur demeden dişimizden tirnağımızdan artırıp belki uçkuruş kazandırır diyerek,aldığımız bu hisse dört yıllık emeğimizi şu an itibariyle yutmuştur.
1 gr bile ş...f yok bu zalimde.Tek yol devletin bunlara kayyum ataması.Duyor musun s...f yoksunu AMERİKALI.YTS
Öğrenmek istediğim.geçenyı bir takım satın almalar oldu.yani ihlas ev aletleri aura nın isim hakkını tamamen satın aldı.ayrıca yemek firması satın aldı.bu satın almaların parası kardan mı ödendi.şu anda bu satın almalardan dolayı borcu varmı.
Benim bildiğim ihlas pazarlamının 50m civarı borcu vardı iheva ya hepsi bundan düşüldü. Yani 3 milyon etmeyen 2 firma ve marka hakkını 25 milyon ödediler müthiş bi ticaret zekası anlayabilene!!! Yatırım tavsiyesi değildir.
Önce size teşekkür ederim.ben çiftçiyim.dolaysiyle ticaretten çok anlamam.çayı toplarım devlete veririm,devlet fiyatını bazen önceden bazen belirtir. Bizde belirlenen fiyattan teslim ettiğimiz çayın parasını,devlet nezaman isterse o zaman verir bizde paramızı alırız.hep işler böylemi yürür küçüğün büyüğe hesap sorma veya mudahale hakkı yokmudur.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Rizelisiniz sanırım bir süre çalışmıştım. Bu hisselerdeki en büyük sıkıntı halka açıklık oranları bizimkisinde %78 civarı ama hisseyi %22 yönetiyor istediği gibi at koşturuyorlar. Yatırımcıyı malesef düşünen cins insan değiller. Umurlarında değiliz. tavsiyem bist 30 dışına çıkmayın. Yatırım tavsiyesi değildir.
Doğrumu anladım.şimdi yüz hisse olarak bölsek,yüzde 78 payın sahipleri değilde,geriye kalan küçük pay olan yüzde 22 ninmi dediği oluyor.peki bu adil mi.veya bu nasıl bir iş.ilginç.peki 22 ile yöneten,güvenilir kişilermi.son olarak nerdeyse firmayı hem halka satıp hemde küçük bir payla yönetmesine izin verenler,muhtelemen ,bu işlerin kanununu yapanlar,halkınartniyetli patronlardan korunması adına nasıl bir güvence almışlar.yani 5000 liralık çekini ödeyemeyen küçük esnafı hapse atan kanun koyucular, butip büyük paraların döndüğü işlerde hile yapanlara ne gibi yaptırımlar uygularlar.
Malesef sence koruyan var gibi mi duruyor. Adamlar bilmem kaçlardan pazarladıkları hisselerin 30 kuruşlarda olmasını umursuyor gibimiler. Yada bu durumda olmasında zararları varmı. Cevaplarsan anlarsın
Bugün mayis ayında sattığımız çaydan artırdığımız parayla 10 bin hisse senedi daha portvoyumuza kattık.34 krş tan ilk defa hisse aldık ortamamamiz yarım krş gerilemiş oldu.
portvoy:oleyo:
global pes ediyor dümen çevirmiyorsa
türkiş yatırımdaki zekai sen de mi tövbe ettin uğramıyorsun tahtaya
Bir sen tavan kapatmadin grupta, bakalim donus ne zaman olacak....ytd
İhlas Ev Aletleri, İhlas Gayrimenkul'de bulunan paylarının bir kısmını satma kararı aldı ve MKK'ya kaydettirdi
İhlas Grubu'nda hisse satışı yaşanıyor. İhlas Gayrimenkul'ün yüzde 13.21 payına sahip olan İhlas Ev Aletleri 2.292.379 adet payını satmak için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuruda bulundu.
Borsada işlem görmeyen tipteki paylar MKK tarafından işlem gören tipe çevrilecek ve satış gerçekleşecek.
İhlas Gayrimenkul saat 17:44 itibariyle yüzde 1.43 oranında primle 1.42 lira, İhlas Ev Aletleri yüzde 2.44 oranında primle 0.42 liradan işlem görüyor.
ağbeyler daha önce dediğimiz ve 7 sene önce köylü arkadaşlarımızla aldığımız karar doğrultusunda,hedefimiz olan 250 bin lot ihlas ev aletleri hissemiz bugün itibariyle tamamlanmıştır.fakat çay hasadımız devam etmektedir.danışmak istediğim,bu hisseden bukadar yetermi yoksa alıma devam edelimmi.
Yatırım yaparken herzaman riskini böleceksin ve bence paranın en fazla. %30unu borsada değerlendireceksin
tabiki senelik ihtiyaçlarımıza yetecek kadarını ayırıyoruz.artırdığımızı tasarruf edeceğimizi hisse senedi alıyoruz.şimdiye kadar allahın krş unu kazanamadık ama,fakirin umudu zenginin varlığından iyidir.siz bizim köyümuzdeki kahvehamemize bir gelseniz.hani 13 köylü arkadaşlar ortaklaşa 250 bin lot aldığımız ihlas ev aletleri varya,,onunla kaççtane çay fabrikası yapıyoruz.,herbirimiz çoçuklarımıza düğünler, şeherden daireler.yaylaya yazlıklar.herbirimiz birertane arazi araçları.dunya turları,daha neler neler alıp yapıyoruz görseniz....
2011 de 140.000 lot iheva hissesini 1,50 den sattım ev satın aldım o ev şimdi en az 500.000 eder.
Dursaydı şimdi 50.000 tl 7 yılda 10 kat erimiş hisse. Bu şirketi yönetenlerin vicdanı rahat mı acaba. Milletin parasıyla yönetiyorlar, hesap verme yok, müfettiş yok denetim yok. Düzgün yatırımlarla şirketi kar ettirmeleri gerekirken, aldıkları maaş helal değil.
Bence gayet vicdanları rahat ki geçen sene yaptıkları alımlarla bunu belli ettiler (iki şirket+bir markaya 30m civarı vererek) . Heleki %60 civarlarında olan ihgmyo paylarını 3 senede %10 civarına düşürdüler. 1kuruş da yatırımcılarına vermediler malesef. Bunlar için tek çare son 10 yılı inceleyip çevirdikleri işleri tespit edip gereken neyse yapılması ve yöneticilerin varsa kusurlarına karşılık mal varlıklarının ailesi dahil tümüne el koyulması
Mahir bey anlıyorum ki Rizelisiniz bende orada çalışmışdım bir süre Rize ilimiz siyasi yönden çok başarılı bir yer birini bulsanız ve durumu anlatsanız daha uygun olur
azs84;2362222]Mahir bey anlıyorum ki Rizelisiniz bende orada çalışmışdım bir süre Rize ilimiz siyasi yönden çok başarılı bir yer birini bulsanız ve durumu anlatsanız daha uygun olur
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOTE]
evet rizeliyim.tayyip.sizin için çumhur başkanı veya reis bizim için komşumuz olduğu için ağabey.belki birebir veya kafa kafaya muhabbet edecek pozisyona gelemem.ama her geldiğinde kahvemize seam vermeden geçmez.nasılsınız uşaklar demeden geçmez.işte oaman bu borsanın durumuna bir hal getirmeyecekmisunuz,hatta bazı şirketleri de soracağım..bizim burda gördüğüm kadarıyla,hiçbir soruyu cevapsız birakmadı.beni dinleyecek konuştuğum ve soylediği herşeyi burda paylaşacağım...
evet rizeliyim.tayyip.sizin için çumhur başkanı veya reis bizim için komşumuz olduğu için ağabey.belki birebir veya kafa kafaya muhabbet edecek pozisyona gelemem.ama her geldiğinde kahvemize seam vermeden geçmez.nasılsınız uşaklar demeden geçmez.işte oaman bu borsanın durumuna bir hal getirmeyecekmisunuz,hatta bazı şirketleri de soracağım..bizim burda gördüğüm kadarıyla,hiçbir soruyu cevapsız birakmadı.beni dinleyecek konuştuğum ve soylediği herşeyi burda paylaşacağım...[/QUOTE]
5 sene sonra gelir artik...uzgunum mucahit icin siz cb nin gozunde bir hicsiniz...gercekler bunlar ortak...isterseniz onun koylusu olun...para konusur, hersey paraya odaklanmis memlekette...yyd
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi) fenerlik
Başlık mı öldü. Şirket mi battı bu ne arkadaş.
Eskiden buralar cıvıl cıvıl olurdu.
Allah sizi ıslah eylesin Ey iheva yöneticileri.
heryıl çay tarımından elimize geçen paranın bir kısmını iheva hissesi aldık.13 arkadaş ortak olarak aldığımız hisselerimiz 250 bin hedefimizin 20 bin kadar üzerine çıkmıştır.artık bizden buraya kadar.bundan sonra allah firma sahiplerine sağlık versin.çok kazansınlar onlar kazansın ihevaya kazandırsınlar.13 arkadaşımın ve tüm küçük yatırımcının yüzü gülsün.herkese iyi günler hayırlı rızıklar dileriz.
Malesef ki dostum bu ihlas grubunun hisseleri küçük yatırımcıya kitlenmiş gibi duruyor. Şöyle düşünelim senin bi dükkanın var %10 senin %90 ı başkasının ama her türlü yetki sende ve sen art niyetlisin. Sence %90payı olana kardan pay koklatmamak için her türlü üç kağıtı yapmazmısın
Sadece 3milyon küsür hisse sizde görünüyor. Bu adamlar 0,25lere düşmesine rağmen hisselerin çoğunluğunu almamışlarsa bilki bu hissede hiçbir planları yok gibi duruyor. Yatırım tavsiyesi değildir.
Ama şuna eminim ihlas grubu hisseleri içinde en düzgün yapıya sahip hisse bu