.70 demeden ben gap kapandı demem
Printable View
.70 demeden ben gap kapandı demem
XU100'den 110500'de ayrıldık. Uzunca bir süre olmayacağız, tepkisine dahi girmeyeceğiz. Pozisyonumuz bu şekilde olmasına rağmen şu sıralar bizimkiler bu firmayı çok önemsemekteler. Nedenini, niçinini henüz soramadım fakat ara ara göz attıklarının farkındayım.
Herkese sağlık ve bol kazanç dilerim.
Esen kalın.
Yabancı Borsayı satıyor, Kutpo da ise çoktan sattı gitti. Yabancı takası yüzde 1,76 ya düşmüş durum da. Dönüp geldiklerin de alacaklardır sanırım...ytd
Kardes patron bizi de yabanci goruyor...ben 1gr bu hisseyi taniyorsam..bugun dunun acisini cikarir...iki gun adam gibi ust uste yukseldigini 9 aydir goremedim bu kagatta
Bu rasyolar ile borsanın en bedava işlem gören nadir hissesi.
Son bilançoya göre defter değeri 7 tl çıkıyor. Hisse değeri 5.88 . Tam bir fiyasko rezalet. En son baktığım Anele de böyle idi. Bunu ben değil şirket yönetimi patron nasıl içine sindiriyor anlayamıyorum.
Çünkü dengesiz bilanço yatırımcıyı ürküttü korkuttu. Yönetim giderleri sanki apple ın Ceo su na maaş veriyolar gibi her zaman roket artıyor. Finansman giderler,
bakın buraya çok dikkat edin döviz artısı son hesaplarıma göre 29 milyon tl. Bu kurla sene sonu 32-33 milyon tl fazla verir lakin finansman giderleri şu bu derken küt püsküvüt.
Yani şunu demek istiyorum. Bu şirketin yönetim pazarlama ve finansman giderleri kalemi şişmez ise borsanın borçsuz nadir 1-2 şirketinden biri döviz fazlası tl olarak borsanın 39. Şirketidir. Ciro sürekli artar. Değil zarar , kar düşmesi nerdeyse imkansız bir şirket lakin olmaz olmaz yok))) en güzel kazığı yediğim geçen sene ki tek şirket)))
Özetle bedava kelepir işlem görüyor, lakin bilanço korkusu var, ama yine riski alıcam kalan nakiti yakında buraya gömücem. Defter değeri 7 tl, döviz fazlası 29 milyon tl borç yok. Böyle borsa da 2. Şirket yok. Bilançoda alengir dönmezse 12 aylıkta olağanüstü kar görmemiz lazım bu sefer gideriz, yine kumpasa gelirsek, gelebiliriz))) dikkatli de olmak gerek.
En kritik kalemler: yönetim giderleri, pazarlama satış giderleri, finansman giderleri, yeter ki bunlar rahmani gelsin.
Sanki apple nın ceo suna maaş veriyorlar, biraz tasarruf...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sonunda olmasın Uzel gibi 😂😂😂ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kur roketledi, ülkemiz için kötü lakin biz borsacıyız. Bununla da yaşamasını bilmeliyiz. Şirketler bizim değil, bizler hisse alıp satıyoruz.
Son bilanço ve o zaman ki kur ile 29 milyon tl artı fazlası var.
Defter değeri 7 tl, bu nedemek kriz şartları harp şartları olması gereken hisse değeri demek lakin şu an 5.88. Yani harp savaş kriz şartları fiyatlmasının da altında işlem görüyor demek. Ucuzun ucuzu...
Tekrar ediyorum, finansman yönetim ve pazarlama giderleri rahmani gelirse, bu kur artışı ile 43-47 milyon tl arası kar görmemiz muhtemel ki, belki de 50 milyon tl yi bile görebiliriz, yılbaşı gecesi öncesi satışlarının artmasından dolayı ...bu şirketin sermayesi 39 milyon tl dikkatinizi çekerim.
Şimdiden bol kazançlar.)))
Bu arada çok özür dilerim 😊 söylemeyi unutmuşum.
Reis canlı yayında Elektrik santralleri açılışı yaparken aklıma geldi..
Kütahya Porselen enerji şirketi satın almıştı, Aydın da Res santrali kuracak, Oldu şimdi
KÜTAHYA PORRES 😊😊😊..
Reis yerli milli enerji diyor, res diyor...güneş enerjisi diyor...
Ayrıca Sturbacks fincan satışı vardı onu araştırıyorum, bilgiyi teyit edince paylaşıcam.
Bu arada yatırım f. Da ki profesyoneller epeydir beni takiptesiniz farkındayım 😉
O iptal oldu
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temelreisim hoş geldin, bir yıl önce gene burada 60-70 milyon kar, super ucuz, müthiş kağıt, heryerde satış vb vb güzel rüyalar anlatıyordun.Dolar hikayen iyi de;Hisse dolar bazında %50 aşağıda, pembe gözlükler hala çıkmamış.
Bu masallar inşallah 3 dolardan alıp 1.50 dolara satamayanları rahatsız etmez.
Ne diyeyim şirketi o kadar yakından takip ediyorsun ve o kadar iyi niyetlisin ki 70 milyon dolarlık res projesini iptal etmelerini bile ciddiye almıyorsun. Güzel rüya bu demek herhalde.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ya sen okuma özürlümüsün 😊😊😊
İlkokul terk falanmısın.
Geçen sene kazık yedik yazdım zaten.
Hisse defter değeri 7 tl? Yanlış mı?
Döviz artısı 29 milyon tl yanlış mı? Muhtemel bilmiyorsun araştır hazıra konma.
Hisse defter değerinin altında işlem görmüyor mu??? Yanlış mı???
Diyorum ki, 3 kalem bilanço da rahmani gelirse , zarar ya da düşük kar imkansız, ama geçen sene oldu yazdım yanlış mı???
Bu kur böyle giderse 33 milyon artı kur döviz pozisyonu ile
12 aylık bilançoda bi yere kaybolma 40-45 milyon altı kar gelirse özür dileyeceğim, bi daha da bu forumda yazmam. Gelirse de sen yazmamaya varmısın??? Adamsan ben varım, bunu okuyan herkes şahit. Bu forumda bi daha hayatta yazmam.
Hissen yoksa açığa sat madem karamsarsın, neyin peşindesin anlamadım???
Res işini bilmiyorum, kap ta göremedim link atarsan bir faydan olsun. 😊😊😊
Öyle ise özür dilerim yanlış bilgi vermişim.
Evet dün gelmiş. Piyasa şartlarında ki olumsuzluk demişler. Bence yanlış yapmışlar, enerji işi iyi yönetilirse çok tatlı para bırakır.
Şu an 3 hissem var, büyük pay Asuzu da sıfır maliyetli vestel , bugün çıtır bu hisseden aldım. Ekstra 3-5 hissede vakit buldukça bakıyorum. Atlamışım bu haberi.... yanlışı mı düzeltmişsiniz. Hepsine yetişemiyorum. Bekçi gibi tek işim bu hisse değil...
Neyse bilgi paylaşımı yspmayız artık 😊
Geçen sene zarar ettim zararı kabul edip gittim portfoyu 4 e katladım.
Bilanço ya dikkat diyorum, rahmani gelirse diyorum, patron diyorum aman dikkat diyorum bana yara verdi diyorum lakin borsa değerleri bedava diyorum 29 milyon tl döviz artısı var diyorum
Siz için değil, forumun sabit bekçisi zabıtası var, gelmiş laf çakıyor. Arkadaş iyisini de kötüsünü de yazdım. Bana ne kim almış satmış. Bana yara verdi diyorum daha ne diyim. Hem nalına hem mıhına çakıyorum. Bekçinin okuma yazması yok ki anlayamıyor.
Lakin iddalıyım
3 kalem şişirme gelmez rahmani bilanço gelirse bu kur artışı ile 40 milyon altı kar beklemiyorum. Aksi düşünen aksini yazsın bana ne. Herkes fikrini yazsın.
Daha da davosa gelmem)))
Bekçisi var zaten hissenin
Adam sabit burda 1 yıldır ilginç maaşlı görevlimidir nedir neysr
Temel reis 30milyon kâr yeni gelmiş, tık yok. Sen hala 5 🌒 sonra geleceğini var saydığın40 milyon kâr dan beklentimi pazarlıyon...ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
38-40 milyon kar olası görünüyor. Yıllık 40 milyon karın hakkı en az 400 milyon piyasa değeridir. Yani hisse son çeyrekte 40 milyon getirecekse 10 liraya nazlanmadan gitmeli ama ilginçtir gitmekten yana herhangi bir emarede yok.
Piyasa değeri.......................237.000.000 tl
Özsermaye..........................278.000.000 tl
Temelreisim,
Kendi hırsım ve kabahatim; geçen sene KPyi düşündüğüm yerin 2 tl altına sattım. Allah akıl vermiş ama insan ne olursa olsun etki altında kalıyor.
Geçen sene burada bol pembe rüyalar vardı. Satışlar, ihracat, dünya markası, kule , otel,bone velhasıl bol reklam ve dolduruş vardı. Bende kendi aptallığımla, ilkokul terkiz ya, kurban oldum.
Aynı süreç başlamış, basitçe ikaz ediyorum. Bilgi vermiyorsun, bilgi paylaşmıyorsun. İyi niyetle olduğuna inanmak isterim ama zarar veriyorsun.
Basit hata dediğin 70 m dolarlık yatırımın ne akibetini ne fizibilitesini bilmeden ahkam kesiyorsun. Elektrik işleri kötü. Sabancıdan Ak’a, Aksa’dan Vestel’e araştır bakalım. Yeni güneş santralında dünyada en ucuz 0.16 c fiyat verildi. Türkiye’de 0.40 c görüldü. Eski ruhsatlar 0.75’le 8 yılda dönüyor haberin var mı?
Dövizle ilgili birşeyler yazmışsın. Ne yazdığın belli değil. KP nin 29 m net dövizi mi var diyorsun? Dövizden 29 m kazanacak mı diyorsun? Anlamadım. 3. Çeyrek sonucuna göre kur farkları yazılmış durumda, aynı rapora göre kur %10 değişse 2.8 m tl artı yazacak.Bugün itibarıyla kurda .015 fark var yani yaklaşık 0.420 m kara ek var. Senin ne dediğini,kara ne kadar kur farkı beklediğini anlamadım.
KP nin 3. Çeyrek bilançosu genelde iyi. Düşündüren konular stokların çok yükselmiş olması, ana kısmı ham maddeden geliyor. Hem kur yükselmesinden, hem miktardan olabilir. Malum KP’nin hammaddesinde çok ithal girdi var.Yükselen stok, banka kredisi ile finanse edilmiş. Sanırım finans gereği büyüyor, elektrik işini sonlama nedeni bu olabilir.
KP de yüksek giderler kroniktir, yıllardır böyledir. Reklam gideri her zaman sürpriz yapabilir. Başka sürpriz giderler de geçmişte sık görüldü. O halde bu kadar değişken varken bilmeden kar tahmini falcılıktan başka bir şey değil. Örneğini geçen sene birebir yaşamana rağmen hala bunları yazman anlaşılır değil.
Benim derdim haklı çıkmak, nasıl bildim ne demek değil. Doğru ve gerçek bilgi paylaşmak, sallayanları ikaz etmek.
Kar 50 de gelir 25 de, zaten bunun için fiyat buralarda.
Yatırım tavsiyesi değildir. Temkinli olursan kardan gider, masalları dinlersen cepten.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok doğru yazmissiniz tebrikler.40 milyon kar gelme ihtimali varmı var böyle devam ederse piyasa sürekli doğru bilancoyla büyüyen şirketlere gereğinden fazla değer veriyor.yatas bim gibi
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen kasımdan beri yataş elimde borsada çok uzun bir geçmişin yok.bim gibi bir şirket bulmam gerektiğini düşündüm ve bulduğuma inandım ve bekledim.saolsun sirketde iyi kar yaptı kazandık.aynisi kutpo içinde geçerli geçen sene çılgın bir kar açıklayınca nerelere gitti ama devam edemedi.simdi devam ederse karlar buda gidecektir
Bu arada dolardan gelecek kar bir seferlik olur bu çok önemli değil önemli olan esas faaliyet karı inşallah iyi gelir.en az aralikta hissenin gidecegini düşünüyorum
Merak ettim. Kimsiniz? Burada ilk kez gördüm sanırım.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Hissede sallayan sallayana. İnanıyorsan sabırla beklersin. Bu kadar geyik yapmanın ne anlamı var. Faaliyet raporlarına gir bak. Yap analizini beğenirsen alırsın ve beklersin hedefine gelene kadar. Bu borsa da para kazanmak o kadar kolay olsaydı fakir kalmazdı memlekette.
Hisse sahibi olmayip bu kadar yorum yazmak....yazilanlari okumak...almadigi hissenin tasidigi riskler konusunda hisse alanlari uyarmak...ilginc bi durum...
Eğer bana diyorsanız az da olsa elimde hisse var son bilancosunu beğendiğim icin
Eskilerin bir lafi vardir..."Kimse karina ortak aramaz" diye...:) ben artik hisseleri ballandira ballandira anlatanlara supheyle yaklasiyorum. Sanki millete bi gaz vereyim az bi yukselsin de elimdekileri bosaltayim gibi bi dusunceleei oldugu hissi uyaniyo icimde. Bi de tersi var.. yerenler.. onlarin da hissenin aslinda potansiyeli olduguna inanan ama treni kacirmis hissi ile nasil yapsam da az asagi saldirsam hisseyi, ordan trene binsem arzusu oldugunu dusunuyorum. Iyi niyetle yorumlari takip etmeyi birakali cok olmadi, maliyeti cok yuksek olsa da. Rabbim herkese hayirli kazanclar nasip etsin...
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Potföyümün önemli kısmını boşaltmama rağmen hala bir miktar KP’im var. Şirketi yakın takibi ve bilgileri eskiden burada yazan bir abimden devir aldım. Rasyoları istediğim düzeye geldiğinde ve düzenlilik gördüğümde dönmeyi düşünüyorum. Çok yıllarımızı verdiğimiz bir şirket, yakın takipte.
Bu nedenle özellikle yanlış ve altı boş yazılara tepki veriyorum.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hissenin speği benim, buralardan daha çok mal almam lazım, burda olumlu şeyler yazıp önüme taş koymayın demeni bekliyorum. Kutpo hakkında yazdıklarının hepsi negatif, bir olumlu yanı yok mu bu şirketin. Halbuki hepimizden iyi tanıyorsun şirketi.
İnsanın doğasında vardır beğenmediği hiç bir şeyi almaz, sizde bu durum tersine demek beğenmediğin şeye vuruluyorsun.:oleyo:
Değerli Yatırımcı arkadaşlar bence bu kadar birbirimize sarmanın anlamı yok paylaşımlarınızı yorumlarınızı zevkle okuyorum. Sadece nacizane tavsiyem daha sayılara dayalı konuşursak herkes için daha efektif ve yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Türk borsasında bence yatırım yapılacak bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki şirketlerden biri Kütahya porselen ekim ayı ihracat rakamları olumlu geçen yılın aynı ayına göre %18 lik bir artış mevcut. Kasım ayı 10 gün sonra açıklanacak ona göre bir yol haritası oluşacaktır kanaatindeyim. Daha önce yapmış olduğum hesaplara göre yine 3 aylık bilanço tahmini yapmaya çalışırım. Ancak benim tek kafama soru işareti yaratan şu yönetim giderleri ve tek kalemde yazılan reklam ve pazarlama harcamaları
bir de şu stok rakamları her dönem artıyor kar gelirken stoklarda da azalma olursa zaten temiz 2 tavan yapacak hisse düşüncem budur.
Hislerime tercüman olmuşsunuz. Hep beraber biraz daha bilgiye odaklanalım. Forum hareketlenmişken, ''doğru'' bilgi paylaşımını artıralım.
İşler bizim için iyiye doğru yol alacak gibi görünüyor. Ekim ihracat rakamlarını iyi takip edelim. Malesef idari giderleri takip etme olanağımız yok. Benim de ciddi kaygım bu yönde. Bunun yanında geçen seneki yoğun televizyon reklamı kampanyası benzeri bir pazarlama faaliyeti olmadan tek kalemde anormal reklam yada pazarlama harcaması yazamazlar. Promosyon çalışmaları sıradışı bir etki yaratmaz. Ancak belirli bir miktar artış olabilir. Geçen sene son çeyreğe yansıyan ''tek seferlik'' vergi bu kez olmayacak. Bu nedenle genel olarak iyi bir bilanço bekliyorum. Özellikle mağaza satışları (kampanyalı mass market satışları değil) ve ihracat rakamları iyi gelirse önümüz çok açık.
ytd değildir.
Kutpoda kla****** en iyi bilançoyu genelde 2. çeyrekte gelir. Sebebi ise yaz düğünleri öncesi ilk bahar dönemi çeyiz alışverişine bağlanır. Ne kadar gerçektir tartışılır tabi. Bu sene değişiklik oldu en iyi bilanço 9 aylıkta geldi. Yani çeyiz sezonu dışında kalan temmuz, ağustos ve eylül ayı döneminde harika bir faaliyet karı getirdi. Ekim ayı ihracatta %18 ilk bir artış olduğunuda göz önünde bulundurursak kutpo 12 aylıkta da bir alicengiz yapmaz ise 35 ile 40 milyon arası bir kar çok rahat getirmesi lazım gelir. Bu karın hakkınıda bir önce ki sayfada yazdım zaten.
şirketimiz malhatun cad.yeni çevre yolu 3,km b7 8 bozuyuk bilecik adersinde bulunan Kütahya porselen bozuyur sarar outlet subesinin gerekli lüzum üzerine kapatılmasına
ytd degildir
Ya ne kokluyosunuz bilmiyorym ki 😂😂😂 kafan mı güzel başkan;
3 bin lot mal aldım, tek kademe bilemedin 2 kademelik mal, bunun neyini pazarlıycam. Çıtır aldım yazdım zaten.
Yer mi ))) hayvan terli, geçen sene yediğim kazığa rağmen full yüklenirmiyim sandın.
İnanın yeminle anlayamıyorum. Yeminli türkçeden türkçeye tercüman varsa ona gidin okutturun lütfen. Yazdığımı anlayamayan çok galiba 😂😂😂
Diyorum ki hissenin defter değeri 7 tl. Bu ne demek bilmiyorsan; özsermaye bölü sermaye, bu ne demek defter değeri çarpı 1.5 ya da 2, borsa da kabul edilebilir hisse değeridir. Defter değerinin altı ucuzdur. Defter değeri altı fiyatlaması kriz harp şartları fiyatlamasıdır. Peki niye böyle fiyatlanıyor???
Şirket artı döviz varken borç yokken finansman gideri kalemi uçuk gelirse;
Şirketin sermayesi 39 milyon tl iken 35-40 milyon tl yönetim gideri ), gelir ise;
Sanki apple ceo çalışıyor 😂😂
Pazarlama ve satış gideri fış fış kayıkçı olursa ;
Millet ürküyor.
Normalde ; ciro artar yerli her daim pazar payı var yüzde 50-60 ihracatı var en son döviz artısı tl olarak 29 milyon tl idi, kar 9 aylık 29 milyon tl idi, ki şirkerin sermayesi 39 milyon tl, borç yok gibi, defter değeri 7 tl, özsermaye yüksek.
Buna rağmen hisse neden çıkmıyor?
Ya 3 kalem bilançoda rahmani gelmezse diye ... biz bu filmi geçen sene gördük, hep bu 3 kalemden gol yedik, bu sefer çıtır lotla çoban sopasına sürünüyoz...
He birde buraya bekçi köpeği bırakmışlar sabit 3-5 yıldır burdaymış, gelene gidene havlıyor, bu şartlar altında bekleyin ki bu hisse çıksın.
Ne diyim sizlere kolay gele.
Bu arada tüm yorumların Kutpo temelli olduğunu görüyorum. Kuşkusuz ABD'de devam eden Zarrab davası ve bunu takip eden diğer dava ve ceza olasılıkları borsa üzerinde yoğun bir baskı oluşturacaktır. En iyi bilançolu şirketler bile bahsi geçen bazı senaryolara dayanamaz. Bu sebeple oradaki gelişmelerde yakından takip edilmeli.
ytd değildir.
Tahta sahibi ne isterse o olacak. Kutpo geçen yıl harekete başladığında endeks 70 binlerde idi. Borsa o kadar iyi durumda değildi. Fakat adamlar hisseyi gayet güzel götürdü. Bu ortam Kutpo için çok uygun.
Zarrab mış endex miş bahane kutpo da potansiyel şahane.:oleyo:
Yeter ki götürecekleri tutsun hiç bir şeyi takmaz kutpo.
Nasıl 70 binden 115 bine giden endexi takmadığı gibi.
elimizde çıtırlık olduğu için ancak dalga geçeriz... yoksa bak nasıl tansiyon yapıyor...
bu arada bizim eleman dükkanı kapatmış :))) açıklama gönderdi...
Şöyle bir baktık;
https://invst.ly/5wu4o
5,50 stop-loss 11 seviyeleri hedef fiyat olarak takip edilebilir der haftalık grafiği!
Yatırım tavsiyesi değildir notumuzla..
bugun alışveriş yaptım online siteden 2 adet fincan takımı ve öğretmen gününe özel fincan aldım arkadaşlarla birlikte (6 arkadaş ) bizimde yılsonu bilançomuza ilaveten karımız olsun biraz olsun içimiz rahatlasın
ytd degildir