Bırak yazsın ya :D
Printable View
Kendinizce haklısınız da en azından benim derdim artık alım gücünü korumak.
Ne TL mevduat ne de döviz öyle ahım şahım getirmiyor. İddia ediyorum.
2 yıl önce aldığınızın ürünleri şimdi kat ve kat daha pahalıya alıyorsunuz.
Gelirler benzer ölçütte artmıyor.
Giyim hariç giyim hala ucuz ülkede.
Ben bir şeyi bildiğimi idda etmiyorum da şöyle bir soru sorayım o halde " Dolar 1.50 -1,70 iken ülkeyi ayakta tutan neydi?"
O halde düz mantıkla yaklaşalım ülkenin daha da ayağa kalkması için doların 10 lira olması hatta 15 lira olması çok daha mı iyi olur?
Hep bireyselcilikten oluyor tüm bunlar.
Adam tarlasını satıyor inşaat ekonomisinden pay alabilmek için üretim yapmıyor...
Adam hayvanlarını satıyor inşaat ekonomisinden pay alabilmek için yine üretim yapmıyor...
Bu ikisi olmadıktan sonra ülke üç kalem ihracat malı ile mi ayakta duracak???
Terbiyesizliğin lüzumu yok.
Bir kere öyle yüz yüze görüşmediğiniz tanışmadığınız birisiyle dalga geçer gibi ifadelerle yazmak sizin ağırlığınızı gösterir.
Ben bir şey kaybetmem.
Belli ki sizin eleştiriye tahammülünüz yok.
Daha dün yazmaya başlamışsınız, bir de yanınıza yandaş arıyor ve kendinize yakışır bir ifade ile sözde bana üstünlük sağlıyorsunuz.
Zaten size özel mesaj da yazdım, telefonumu da yazdım, başkasının mesajı üzerinden değil, direkt beni arayın, bana söyleyin söylemek istediğiniz bir şey varsa.
Dürüstlük bunu gerektirir.
Geçen yılın aynı dönemine göre kdv ve diğer vergi gelirlerinde % 33 azalma var.
Tamam işte üstat. Bunlara kimsenin şikayeti yok.
Peki ülkeyi bu hale getiren borçlanma oldu, kur yükselince mi borçtan kurtulacağız?
Yaptığımız ürettiğimiz ne ki ihraç edip de borçtan kurtulacağız.
Herkesin bildiği "üretim ekonomisi" sayesinde ödenmeyecek mi bu borçlar yoksa ithal ettiğin ürünleri daha yüksek bir bedelle mi ihraç edeceksin de bu borçları ödeyeceksin.
Çok uzatmayacağım, cidden benim finansal okur yazarlığım pek yok, daha başka konulara hakimim.
2018 Ağustos ayında neyin ne olduğunu gördük. Hepimiz bu başlıkta bir daha böyle bir şok yaşarsak ülke bunun altından kalkamaz diyorken şimdi yüksek kuru savunmak mantıksızlık olmuyor mu?
Ben dolari sigorta olarak goruyorum. Olur da devaluasyon olursa kismen kayiplarin telafisi icin. Sirf tlde olmaz kotu oluyor o zamanlarda.
Simdi dolar ucar giderse dolar pozisyonum kazanacak ama diger tum varliklarimiz kaybedecek. Yani overall da kayip olacak. O yuzden dolarin ucmasini istemek sacma.
Bunun yaninda dolarin 6 nin altinda olmamasi gerektigini dusunuyorum. Herkes 6 ya zaten alisti. Daha azi gene ithalati artirir basa doneriz. Bazi dengelerin yerine gelmesi ve ekonominin duzelmesi icin yuksek kur sart.
Devletin, ülkenin ve halkının güvenliği, esenliği vs için harcadığı bütçe gelirlerinin kaynağına bakalım...
Ağırlıkla (%80 civarında) çeşitli vergi gelirleridir bunlar.
Hani Einstein'ın bir lafı vardır: Arılar ölürse insanlığın 4 yıl ömrü vardır ..gibi.
Eğer bu ülkedeki sinai ve ticari faaliyet ölürse, devlet ölür...
Hemen tüm vergilerin kaynağı bunlar.
Ülkenin ihracatı ithalatı karşılayamiyorsa dışardan aldığın lüks tüketim mallarini sinirlayacaksin.İsrafi engelleyecek bu arada yüksek kurla ihracatı destekleyeceksin.Zaten bunları yaparsan kurda geriler faizlerde düşer Kuru baskılamak daha da çıkmasına neden olur.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynı fikirdeyim,
Ticaret yapıyoruz, dolar 6,5 - 7 TL lira civarına geldiğinde tüm ürünlere zam yapıldı. Şu anda dolar 6 lira gibi düşünüyoruz ve bir miktar ucuzladı üretilen ve satılan ürünler.
Ayrıca mecburen dolar hesabımızda nakit de tutuyoruz.
Biz de hiç memnun değiliz sürekli olan oynaklıktan. 5.90 / 6.10 arasında oynasa da başımız rahat olsa düşüncesindeyiz.
Ha birde unutuyordum ..İhtiyaç duyulan alanlarda kaliteli egitim veren meslek liseleri acmazda ihl açarsan önceki yazdıklarımı da yapamazsın.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kaç doları vardır ayrıca merak ediyorum iptidai bir şekilde...
Miktar hiç fark etmez ama büyük ihtimal kıytırık bir meblağdır oturup ülkede yangın çıkmasını bekleyen bu zatın elindeki.
İşin trajik komik tarafı da bu olmalı.
Bunların ve bu yaklaşımın yüzünden bu başlıkta trol diye saldırdığımız tiplere hak verdiğim zamanlar çok oluyor doğrusu.
Bunlardan ayrılmak için kendimi savunma yazıları yazmak ihtiyacı hissediyorum.
Geçen gün tam da ben de bu konuda duygu ve düşüncelerimi ifade etmeye çalışmıştım...:(
Olursa zaten olur, önlemini almışsın kendi çapında...Ama hayıflanmamak lazım...
Paranın değerini korumak için gram altın bence daha mantıklı
Borsayi yukari aldiklarinda normalde dolar duserdi.
Bugunlerde bu baglanti islemiyor gibi
Acaba hangisi dogruyu soylemiyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 meselesinden kaynaklı ABD'nin her hangi bir yaptırım kararı alması halinde Türkiye'nin uluslararası mahkemeye başvuracağını açıkladı.
Türkiye-ABD ilişkilerine değinen Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Erdoğan, F-35 ve S-400 konusunda yaşanan anlaşmazlık hakkında ise, "1.25 milyar dolar harcadık. Eğer yaptırım uygulanırsa uluslararası mahkemeye başvururuz" dedi.
Erdoğan, "Trump'ın Türkiye'ye yaptırım yapmasını engelleyebilecek misiniz" şeklindeki bir soruya şöyle yanıt verdi:
G-20 Zirvesi'nde Trump ile görüşmemizin ikili ilişkimizdeki düğümleri ortadan kaldırmak ve ortaklığımızı güçlendirmek için önemli olacağına inanıyorum"
Arkadaşınız güzel bir fırsat yakalamış ama müzik bitmeden sandalye kapsa iyi olur.
Gerçi yükseliş sırasında kimsenin nasihatlere kulak asacağını sanmıyorum.
Banucan hanımı az uyarmadık burada.
Zafer sarhoşluğuyla üslubu bile bozulmuştu hatırlarsanız.
Herkesi aptal gibi görmeler falan.
Sonrası malum, paraşütsüz iniş.
27 Haziran Perşembe 11:36 TCMB "YEDEK AKÇE"SİNİN BÜTÇEYE AKTARILMASIYLA İLGİLİ DÜZENLEME MECLİS'E GELİYOR-KAYNAKLAR
Coin piyasasında altın vuruş yapılacaktır çok yakında. Sonra oradaki paranın büyük kısmı değerli metallere geçecektir diye düşünüyorum.
sevgili forumdaşım bu coın işi benim aklıma yatan bir iş degil benim paramı en son bile yatıracagım yer dahi degil
mevzuda anlattıgım gibi bir gün önce satayımmı dedi sen bilirsin deyip konuyu geciştirdim neticede herkezin aklı var
adama sat desem 20bin dolardan edecektik terside olabilirdi tabiki çıksa ALLAH tan der düşse senin yüzünden der
dün biraz izledim 12 14 bine 14binde 12 bine anlık iniş çıkışlar benim o tempoyu kaldıracak kalbim yok:kahkah:
Dolar buna güldü [emoji846]
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kurbana doları keseriz, şimdi besleyelim.
Bizim milletin genetiğinden midir, toprağından mı suyundan mıdır bilmiyorum ama ;
- Köydeki çiftçi, çoban kahvehanede her gün ülkeyi yıkar ve kurar.
-Hastanede hizmetli, doktorun tedavi şeklini değerlendirerek not verir ve hastaları yönlendirir.
- Okuduğu arapçanın karşılığını kendi bile bilmeyen sözde hocalar, gerçeklerden fazla inandırıcıdır.
- İnşaatlarda mühendis bilmez ( dünkü çocuk derler ) sen ustaya karışma usulü geçerlidir. Sonuçlar ortada.
- Mimara verilen para sokağa atılan paradır diyerek , komşudan akrabadan alınan proje ile ev yapılır.
- 3-5 ay askerlik yapan ( hatta çürük olan ) generallerin dahi beceremediği harp planları yapar.
- Sağından solundan duyduğu iki afilli lafla kendini ekonomist sanan pazarcıdan, kapıcıdan , memurdan piyasa oluşturulur ve bunların dedikodu yapacakları büyük kitle yönlendirilir. Gerçek Ekonomistlerin sesi kaybolur gider arada....
batılılar neden ilerde, müslüman ülkeler çok geride ? Aslında bu soruyu sormayı akıl eden herkes cevabı da biliyor. Kendi seslendirmekten korktuğu için topu başkasına atıyor. batılı hurafe ile değil, gerçeklerle iş yapıyor. En önemlisi HERKES KENDİ ALANINDA SÖZ SAHİBİDİR. TAKIM ÇALIŞMASINDAN GOCUNMAZ.
usdzar 200 günlük ema yı kırmak üzere dikkatli olun..
Bu bence daha vahim bir durum.
http://www.cumhuriyet.com.tr/m/kosey...._asamasi.html