Sizin gözler gitmiştir...:oleyo:
Printable View
Mesela eski Abd başkanlarından Kennedy de öyle biriymiş. Bir Fakülte öğrencisinin 1 sömestrede okuduğu kitabı, 2 saatte okur, gerekli notları alır, kenara koyarmış. Kennedy'nin bir özelliği de sallanan sandalyesiydi. En çakal gazetecileri çağırır, sallanan sandalyesinde sallanırken ne soru soracaklarsa sormalarını istermiş. Önceden belirlenmiş soru falan yok, soru sormak serbest, ne sorarsan sor. Kasparov'un 20 kişiye karşı,20 ayrı tahtada satranç oynaması gibi.
Mızrak kelimesi Arapça diye biliyorum. Türkçesi kargı.Alıntı:
Mızrak kelimesini Göktürkçe kullanmak isterdim ama bu yönetim Göktürkçe bilmez, asar beni .
Bazi yerlerde de gamish diye adlandiriliyor. Laf aramizda bu biyigi sutlu de biraz murekkep yalamisa benziyor. Sen ne dersin Kazim?
Bnm Gençliğim zemani bahsedilen
Bizde morukuz bilirik
Gerci
İstanbul un dönüm yani bitiş noktası
Troleybus lerin kaldırılması oldu. Sanıyorum öyle çünki dolmuş minibüs Apaçi kesimine oylelikle temeller atılmış oldu
Ben ufakken bindim ama birkaç kez
Çok iyi anımsamaktayim.
Su an dünyada belki bi tek Belgrad da var o alet
O da Nikola Tesla elektrik melektrik ayaklarına hormeten
Baby Boomer
Bizde 18 senedir var zaten
En az 3 olmazsa 5 olsun diye .
Hemde 400 TL veriyor üstüne bir kereliğine
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Adam şimdi hint fakiri kral bilmemkac yüz sene evveli dama tahtasinda iddialasir
İlk kareye bir onun yani iki pirinç tanesi hep Katlamalı 99 uncu kareye gelince
Muazzam bi rakam çıkar ortaya
O meblağı ödeyemeyen kral tabi mahçup olur
Şimdi burda Suri ler Bu üreme hızıyla
40 seneye kalmaz
Bizi geciyolar
Sayıca
Naaaber
Taş atıp kolun yorulmadan
Demografik yapısal değişim işte
Yaparım öyle aşkın izdirabini yav
İnsan sevmek te bi yere kadar
Bir hint doğru
Dama değil satranç
Pirinç değil buğday
100 değil 64
Birde iddia değil hediyeyi beğenir kral ufacık bir İstek ister usta sadece
Bu hikayeyi ilkokul da anlatırlar hala satranç dersi hocaları ilk önce doğru tahmin yapmaları istenerek
https://youtu.be/q4GLqMnu8i4
Böyle seslerde varmış eskiden şarkıdaki asalete bakın
Hayır,viop başlığında son iki günde bu hastalığı normalleştirmeye çalışan yazılar görüyorum,şaka gibi,biri bilim kurulu üyesinin insanları korkutma amaçlı beyaz yalan söylediğini düşünüyor ve bizimle paylaşıyor bu arkadaşa göre yaz geldi ,güneş ışıkları dik artık korona az etkiliyormuş bizi......:vk:
Adam ömrünü bu işe adamış ama bu üye ve onun gibi düşünen binlerce insan bu işin fazla abartıldığını söylüyor ve her türlü emniyet tedbirini alan bir çok masum insan bunlardan hastalık kapıyor maalesef...:(
Türkiyenin tüm dünyadan ayrıştığına inanan bir kitle var. Biz özeliz ve farklıyız. Henüz bilimsel kanıt bulamadılar. Bulunca özgüvenleri bir kat daha artacak.
Güneşin uv ışınlarına bende inanıyorum. Ama orada şunu atlamayın. Havanın sıcak olduğu memleketlerde klimalı kapalı alanlarda daha fazla vakit harcanıyor. Ve kapalı alan virüsün en sevdiği yer.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben bu nüfus tanımınıza uygun bir ilçede yaşıyorum ama diğer tanımlar bire bir İstanbul la uyuşuyor..:kahkah:
Kışın,Türkiye nin en kirli havaya sahip ilçelerinden biri,evet doğalgaz yok,yerli kömür yakılıyor,iki ana caddesi var trafik korkunç, nüfusun en az 25 bininin işi gücü yok,her sabah ptt ve Vakıfbank önünde en az 100 metre kuyruk olur....ama nüfus sadece 40 bin kişi..:)
Toplumun genel olarak bozulma kısmına katılıyorum,özellikle yaygın iletişim olanakları bu bozulmaya çanak tutuyor,eskiden insanımız yaşadığı beldeye,köye,ilçeye gelen yabancıyı tanrı misafiri olarak görürken,şimdi yolunacak kaz olarak görmekte maalesef..Yaşadığımız bölgede bir kaç çakal yerel emlakçı ve bu bölgeye dadanan bazı İstanbul lu emlak pazarlayan tipler yüzünden normalde dönümü 10-15 bin tl arasındaki tarla vasıflı yerlere köylüler 30-40 bin istemeye başladı,kadastrol yolu dahi olmayan yerleri bahçe-arsa diye gaz.. satmaya çalışıyorlar,yüzsüzlük dizboyu,nedeni ise korona nedeniyle bunalan insanların kendine ait doğal bir ortam oluşturma fikrini istismar etmek..
insanın yaşam amacına ve hayata kattığı değere göre yaşam alanı şekillenmeli... yaşam alanına göre hayat şekillenmemeli...
Terbiyesizler...:oleyo:
Ne var ki toplam buğday hesaplanınca 570 milyar ton buğday gerektiği bulunmuş. Bu kadar buğday yaklaşık 1000 yılda ancak üretilirmiş. Bu hesabı duyan kral Yüce Bilgini zekasından dolayı yine tebrik etmiş.
Bu salak bunağı boş verin.:he:
http://www.satrancokulu.com/yazilar/...gday-hikayesi/
https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...ri-ureten-turk
Böyle bir haber var.
Yazının içindeki bu cümle de önemli.Alıntı:
Rusya'nın en gizli sanayi kuruluşu olan Almaz-Antey bilim ve araştırma şirketinin eski yöneticisi, Rus askeri-sanayinin ürettiği S-300 Favorit ve S-400 Triumph füze savunma sistemlerini üreten Azerbaycan asıllı bir Türk olan İgor Aşurbeyli.
Alıntı:
Azerbaycan tarihinde etkili bir soylu aileye mensup.
Yatın uyun yahu, benim de uykumu kaçırdınız.:vk:
tevekkülün ardında koca bir ibadet ırmağı akar durur ki üzerine derin derin tefekkür de edilesi... barışa hayra yönelik ömür de ibadet değil midir , bütünsel yaklaşımda dedi... hamza sütbıyık ....
https://youtu.be/2oAMdz0KoBE
Bugün twitterda falanca Türk şeklinde twitler okuyorum.
https://www.ntv.com.tr/galeri/yasam/...PUy4R_xTTKE1Bg
S400'leri üreteni yazmıştım.Alıntı:
Amerikalı şarkıcı Halsey Türk çıktı
Diğeri Sergey Şoygu. Galiba bugün Türkiye'ye gelmiş.
Ortodoks Tuva Türkü. Kurtuluş Savaşında Rusya'dan yardım alındığını pek çok kişi bilir. Rusya'dan yardım gelmiştir ama maddi yardımlar beklenen düzeyde olmamıştır. O dönemde Rusya'da sıkıntıdadır.Alıntı:
Aras Dağlı ( REEL ALP TUFAN)
@ArasDal7
·
36d
Dünyanın en büyük ve güçlü ordusunun kumundanı ORTODOKS inançlı TÜRK.
RUSYA FEDERSYONU SAVUNMA BAKANI SERGEY ŞOYGU
Ama maddi ve silah desteğinden önemli teknik eleman ve stratejist desteği olmuştur. Lenin askeri bir teknik ekip göndermiş.
Bunlardan biri Taksim Anıtında,Atatürk'ün tam sağında duran Kliment Vorosilov'dur. T serisi tankları geliştiren kişi, en ünlüsü T-50.
Rusya'da çok elit kurmay subaylar da gelmişti. Bunların en ünlüsü ise Vasili Cuykov'dur. 20.yüzyılın 5 askeri strateji dehasından biri olarak kabul edilir. İşte Vasili Cuykov da Ortodoks Tuva Türküdür. Bu kişiler Sakarya ve Büyük Taarruzda cephededirler.
Ruslar, Bizans'ın çocuğu olarak kabul edilirler. Bizans elitleri 1453'den önce hatta yüzyıllar öncesinden itibaren Moskova'ya göçmüşlerdir.
Ama 1453'de Fatih İstanbul'u fethettiğinde, İstanbul'da da hatırı sayılır Bizans eliti kalmıştı. Osmanlı Beyliği sırasında da pek çok Bizanslı Osmanlıya katılmıştı. Konstantin'in kardeşi ise Osmanlı'nın hizmetine girmiş, Rumeli Beylerbeyliği, Kubbe Vezirliği yapmıştır.
Kimlerin daha fazla Romalı olduğu tartışmalıdır. Türk Sanat Müziği deyip, irakı çekeriz ama aslı Bizans Müziğidir.Mesela yani :)))))
https://www.youtube.com/watch?v=OYUidjqC7qA
Yazı nerden nereye geldi be ya...
1 dönümü adam etsin öpsün başına koysun, toprakla, bahçe ile uğraşmak vakit ve emek ister. Boşladın mı tekrar baştan başlarsın. O nedenle 10 dönüm filan benim için hayal. Bana 600 m2 ev dahil yer çok bile.
Aklında birini çalıştırırım diye bir düşünce varsa , parası o kadar bolsa bilemem.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[QUOTE Türk Sanat Müziği deyip, irakı çekeriz ama aslı Bizans Müziğidir.Mesela yani /QUOTE]
Sanırım bunu klasik Türk Müziği olarak düzeltmek gerekir.
ayvagobek abi bunlari niye anlattin.
romaya ozel ilgi duyuyorsun.
hayirdir?
romaya celal hoca da özellikle eğiliyor da ondan sordum.
Hiç bir şey üstten görüldüğü gibi değil.
İstanbulda ufacık bahçemdeki 7 tane ağacı bile adam etmekte zorlanıyordum.
Biri bitlenir, diğeri kurtlanır, ötekinin meyvesi daha olmadan çürür.
Çardak altında kahvaltı keyfi yapayım dersin, üzümlere gelen arılar senin yüzüne gözüne dalar.
Bir tane de dut vardı, nasıl kuduz bir şeyse, coştukça coşuyordu. Kese kese yorulmuştum artık.
Kimi hiç meyve yapmaz, dert edersin. Kimi aşırı meyve yapar, toplayamazsın, ortalığı yapış yapış çürük meyve ve sinek basar.
Organik yumurta hayaliyle tavuk beslemeye başlarsın, kümese sansar dadanır.
Sansara karşı köpek beslersin, o da gecenin 3'ünde uzaktaki köpeklerle uluyarak haberleşmeye başlar, uykunu p!ç eder.