Kuzulardan haber.varmi
ASUS_X007D cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kuzulardan haber.varmi
ASUS_X007D cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mac pozisyon azaltmýþ olabilir.SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fitch Ratings’in, senenin son planlý Türkiye not kararýný bu gece (11den sonra) açýklamasý bekleniyor.
Öyle yaptýysa büyük bir tebriði hak etti demektir.:bravo:
Fon böyle yönetilmeli zaten
Al Tüpraþ ve Petkimi tavan yapsýn ama sen öyle bekle.
Düþeceði aþikar olan þeyi tavandan satacaksýn.
Ama yerine ne alacan oda ayrý tecrübe gerektirir.
Bu arada MAC bizim tablodan baya bir ayrýþmýþ oldu.
Tte 0.095059 %-1.00
ýpv -0,86
tdg -0,86
tta -1,29
tte -1
Altýn fonlarýda 7,21'le çarpýldýlar.
Ama birde þu varki
Bugünkü BÝST Kýymetli madenler bültenine göre bugün ons en düþük 1866 dolar olarak gözüküyor.
Ons bugün o kadar düþmediki hiç.
Investing'e göre bugün en düþük 1912 olmuþ.
1866 nereden çýktý.Bizim BÝST'te ayrý ons piyasasý mý var acaba.
bunla ilgili eral karayazici aciklama yapti
aciklamasi...
Evet bu konu bizi de her gün lehte veya aleyhte etkiliyor.
Ancak bir gün gecikme ile sapma yansýyor deðere kalýcý bir kayba neden olmuyor
Sebebi : TCMB kuru günün o ana kadar ort deðerini dikkate alarak ilan ediyor. Saat 15:30 fiyatý deðil bu
Bir gün lehte olur, bir gün aleyhte olur. Toplamda sýfýr etkisi olacak.Ancak bir günlük sapmalar yaratýr. ptesi hop diye dolar 7.21 e düþerse de bu sefer o gün kur hiç düþmemiþ gibi lehte olacak. 7.50 ye çýkarsa, 7.21den 7.50 ye çýkmýþ gibi primlenecekler vs. Bence de sýkýntý olan bir þey deðil. Bir referans noktasý olmak zorunda. Belki bu saat 17:30'a çekilirse biraz daha gerçekçi olabilir.
gecen gün demistim
son 2 aydýr endeks gercekten cok iyi profosyoneller tarafindan yonetiliyor
bugün bi kac trader dedigim konu hakkýnda yorum yazmýþ kuþlu sitede
yatirimcilari bezdirmek icin ellerinden geleni yapiyorlar
aman dikkat edin paraniza..
MB Kuru nasýl belirliyor onu buldum
Durum þu
"Gösterge Kurlar; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý tarafýndan her iþ günü, saat 15.30'da belirlenir.
Gösterge Niteliðindeki Kurlar Nasýl Belirlenir?
2 Ocak 2015 tarihinden itibaren Merkez Bankasý; 1 ABD dolarý karþýlýðýnda, Türk Lirasý döviz kurunu þu þekilde belirler
Öncelikle 10.00-15.00 arasýnda her saat baþý, bankalararasý döviz piyasasýnda 1 ABD dolarý karþýlýðýnda Türk lirasýna kotasyon* veren bankalarýn alým ve satým fiyat ortalamalasýný alýr.
Ortaya çýkan bu 6 deðerin de ortalamasýný alarak bir "orta deðer" tespit eder.
Orta deðere iskonto ve prim uygulayarak alýþ ve satýþ kurlarýný belirler.
Kur Ortalamalarý Hesaplama Saatleri nelerdir?
10.00: 1’inci Ortalama
11.00: 2’inci Ortalama
12.00: 3’üncü Ortalama
13.00: 4’üncü Ortalama
14.00: 5’inci Ortalama
15.00: 6’ýncý Ortalama
Benzer þekilde diðer döviz kurlarý için de, uluslararasý piyasalardaki çapraz kurlarýn 10.00-15.00 arasýnda alýnan 6 deðerinin aritmetik ortalamasý ABD dolarý orta deðerine uygulanarak diðer döviz kurlarý için de orta deðerler hesaplanmakta, her bir döviz kuru için belirlenen orta deðerlere iskonto ve prim uygulanarak ilgili döviz kurlarýnýn döviz alýþ ve döviz satýþ deðerleri belirlenmektedir."
Mesele bugün 7,21 nasýl bulundu.Onu merak ettim.
Saat baþlarýnda hepmi düþmüþ bu:)
Gerçi 10 ila 15 arasý 7,25 ila 7,21 arasý gidip gelmiþ.Ortalama genede 7,21 olmuþ.
merill robotunun 120 binden 98 bine kadar olan düþüþte tam endeks 120 bine geldignde iþlemini durdurdugunu soylemistim
cogu yan tahtata merill alýcýlýydý ve tahtayi kaldiran algo merill’deydi
merill devreden cikinca yapý kredinin lanet robotu devreye girdi ve ortalýgý darmaduman etti
bu kadar detayi ky goremez ama bizim gibi günlük trade edenler bu robotlara karþý ayakta kalmaya calisiyoruz ama gercekten zorlaniyoruz
bu yüzden fonlar bulunmaz hint kumaþý
petkim tüpraþ gibi hisseler pztside taban yerse brüt takasa girecek yani anlayin durumu ...
testere piyasasi hala devam ediyor mal kaptirmadan sakin ve panik yapmadan yolunuza devam edin
borsanin %30 u teknik temelse %70 psikolojisidir
siz aman yeter dediginiz an hersey tersine donebilir
pazartesi petkimin tabanda 23 MÝLYON lot satýcýsý var
eurobond fonlarý tarafýnda sepetim 0.25% günlük ortalama
ppf yerine koydugum defansif deðiþkenler þimdilik 0.09% günlük ortalama ile gidiyor.
hisse yogun fon sepetim maalesef endeksin 1.30% kadar altýnda kaldý bu hafta çok kötüydü. ( benim fonlar 1.14% endeks 2.44% degerler persembeden persembeye)
Önümüzdeki hafta bistte geri çekilme devam ederse, hisse yogunlarý artýracaðým. (1120 altý biriktir /üstünde bekle )
eurobond fonlarýný artýrmayý bu hafta yapmayacaðým. ( 7.10-7.15 altýnda kapanýþ olan günlerde artýracaðým )
defansif deðiþkenleri düzenli artýrmaya ve ppf ile deðiþtirmeye devam þimdilik.. ppf'ye kýyasla getirileri oldukça yeterli görünüyor.
elimdeki fonlar fil,eib,sua,ýpv,dbh,tkf,mac,mps
Herkese iyi tatiller.
Eýb % +0.022
tau % - 0.50
1998 depreminde borsa sabah ve öðle sonrasý 4 taban yemiþti ve dördüncü tabandan sonra hisselere alým gelmiþti...merak ettiðim için soruyorum,inþallah bu tip bir þey yaþanmaz ya da küresel bir þey gelmez vs vs vs ama böyle bir durumda fonlar satýþ emri versek dahi satýlamama durumu vs vs vs yaþayan tecrübe eden oldu mu hiç?
Ben sizi anlayamýyorum gerçekten. ''Fon dediðin iyi günde güldürür, kötü günde üzer.'' Bu ne ki þimdi ?
Ne zaman fonlarla ilgili bir þey yazsam, ýsrarla ''bir cisim yaklaþýyor'' modundasýnýz.
Benim bir tahminim yok, iyi olacak da demiyorum. Sadece uzun yýllardýr emekliliðim için bir strateji yapýyorum ve bunu paylaþýyorum baþkalarýna da yön gösterici olsun diye.
Ancak gerçekten yazdýðýma piþman oluyorum bazen. ''Bunlar etkisiz, þunlar kötü..''
3 paragraf yazýp anlatýyorum.
iyi günde iyidir, kötü günde kötüdür öyle mi, teþekkürler.
fitch notu deðiþtirmemiþ...görünümü negatife almýþ..
21 agustos iþlem hacmi 31,978,250 TL
20 agustos iþlem hacmi 21,803,069 TL
19 agustos iþlem hacmi 19,880,196 TL
18 agustos iþlem hacmi 12,744,939 TL
17 agustos iþlem hacmi 12,365,441 TL
borsa cuma haric hergün yükselisteydi cuma negatif kapatti.. cuma günü petkim tüpraþta hisselerinde en yogun iþlem hacmi gerceklesti
Çok yanlýþ bir yaklaþým ve yönlendirme . Ýçinde 30 hissenin olduðu bir portföy ve endekse paralel hareket ediyor bu fonlar. Tüm yatýrýmý 2-3 hisseye yaymak tavsiyesi ciddi bir risk . Yllýk yönetim ücreti %1 olan bu fonlar içindeki endeks 30 hisseleri borsadaki en güçlü hisseler.
Sayýn hell.. sizi kýrmak ve üzmek niyeti ile yazmadýðýmý bilmenizi isterim. Kýrdýmsa da özür dilerim. O mesajý yazmamdaki neden hisse folarýn düþüþlerde bir hayli deðer kaybedebileceði tersi durumda da getirisinin iyi olabileceðini belirtmek için yazdým. Bunu zaten herkes biliyor. Tabii siz uzun vadeli düþündüðünüz için kýsa vadeli hareketlerin sizin için önemli olmadýðýný zaten belirtmiþtiniz. Herkesin hareket tarzý farklý tabi. Aslýnda sizin o mesajýn içeriðini anlamanýzý beklerdim. Sonuçta borsa düþünce her ne olursa olsun moraller bozuluyor tabii. iyi hafta sonlarý.Önümüzdeki hafta için bol kazançlar